| Autor |
Zpráva |
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:31
- Nahlásit
aki
Ahoj, jo s myškama to je všude stejný asi v každém baráku. Na zimu se nám taky nastěhovaly dvě. Jednu ulovil Eďula a jednu pastička. Sice se jich nebojím, ale taky nejsem z nich dvakrát nadšená.
Bento Kronen nemočím. občas jim do toho přihodím masíčko. Ty granule jsou velký pro dospělý pesany, ale Albi dosud měl ještě pro mladý psy (do dvou let) menší. Zas na druhou stranu, když to jsou pořádně velký bobule, tak aspoň použijou více zuby, že? Agi taky ze začátku pokukovala po těch od Albiho, ale pak to vzdala. Albi zas pokukoval po těch jejich. Teď už mají stejnou velikost, ale tento týden už dostala Agátka malé pro březí fenky.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:36
- Nahlásit
savinika
Ahoj, tak to je krmím špatně. Mají 17 měsíců a já je cpu těma velikýma! No nic, spotřebujeme pytel a koupím jim ty menší, těma krmíme Zorinku a kluci jí je ukrádají....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:38
- Nahlásit
Zaynab
štěňátka příjdou každou chvíli, už odpočítávám dny. 13.3.. se blíží kvapem, tak už manžel tento týden začal vyrábět porodní box, já už mám nachystaný plachty apod. Mám z toho porodu celkem obavy, ještě že bude se mnou kámoška, příští rok má mít na vetce porodnictví,tak si udělá takovou malou praxi.
Tak Zay Ti teď hárá? To musíš mít veselo. Když hárala Agi a Albi prostě nesměl,tak trpěly celé Petrovice nepřetržitým vytím. Kámoška, která má tři bibinky, to jsou taky vlkošci?
Samozřejmě se můžeš zajet pak podívat i k nám, budu ráda, když přijede kdokoliv z vlkodavařů a budu moci všechno probrat.To víš, ostatní to nadšení moc nesdílí a nechápou moje hlavní téma...Jsem na ty naše bibinky strašně zvědavá.A hlavně kolik jich bude. dnes přišel zpravodaj a ta statistika úmrtí, porodu apod. mě fakt vyděsila. Píšou sice,že to je normál, ale ten normál je pak nic moc
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:39
- Nahlásit
aki
Nic se podle mě nestalo, když dostali větší, aspoň si je ozkoušeli. Jsem ráda, že jim taky padly. Nemůžu si na ty granule fakt stěžovat. Uvidíš časem jakou budou mít i dobrou srst.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:40
- Nahlásit
aki
A co ty? Mám s Tebou počítat na naši holčičku? Určitě, ale přijeď jen tak, aspoň se mrknout a pokecat. Je to přece kousek...
|
aki
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:55
- Nahlásit
savinika
Určitě s námi počítej. Všichni se moc na maličkou těšíme....a jestli bude tak miloučká, jako maminka...Zrovna dneska jsem ukazovala kamarádce tvůj páreček - tu fotku z Větřek, moc se líbili. Víš mě tam připadají jako navomanželé na starých fotografiích, jako na těch, které si dávaly babičky nad manželské lože..
Už bychom přijeli dřív, ale nechtěla jsem rušit, když jste teď v očekávání...
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:58
- Nahlásit
aki
Klidně přijeď i dřív, budu fakt jen ráda, napiš mi na mail sarka.tranova@iol.cz a já Ti pošlu i telefonní číslo a domluvíme se.
Ta fotečka je fakt vydařená, úplně jsi to vystihla.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:05
- Nahlásit
aki
musím už chvátat z práce, takže teď nebudu na příjmu, to číslo Ti vlastěn můžu napsat i tady, stejně je už všude v inzerci , takže: 603 206 368.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:25
- Nahlásit
savinika
Neboj, určitě to dobře dopadne! Měj domluveno s veterinářem, že mu zavoláš, až začnete rodit, aby byl ve střehu, kdyby něco Možná se taky zajedem kouknout, ale zatim nic neslibuju. Kamarádka má taky vlkodávky je to stanice Vlčí píseň. Zay hárá jak šílená a sem tam si střihnou nějakou nemravnou scénu se Sallynkou. Falco je u manželovo rodičů, takže v tomto směru klídek
|
aki
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:42
- Nahlásit
savinika
Ahojda, já už jsem se včera nedostala k PC, jakmile přijdou děti ze školy, používají ho jako studijní prostředek. Včera navíc přišel domů manžel v "bojové" náladě a k překvapení celé rodiny se dlouho do noci odreagovával při nějaké bojovce - většinou je pořád vysmátej a PC hry ho moc neberou....
Děkuji za číslo, určitě se ozvu a přijedem, jen to musím doma naplánovat. Moje auto je teď nepojízdné, tak se musím spoléhat (ač nerada ) na hlavu rodiny.
Nevěřila bys, jak prožívám březost Agi. Už mám nastudovaný porod, možné komplikace při i po porodu, kojení a péči o narozená štěňátka Na ifauně se teď s podobnými tématy roztrhl pytel. Příjde mi, že i pejsci si krátili dlouhé zimní večery....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:51
- Nahlásit
aki
tak to jsem ráda, že nevyšiluji jenom já, možná, že se domluvíme i na porod . Já taky studuji všechno možné kolem porodu. Já šílím a Agátka je úplně k mojim náladám flegmatická. Dělá jako, že nic a jakoby mě pohledem uklidňovala, že vše hravě zvládne.uvidíme....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:57
- Nahlásit
aki
já píšu taky jenom z práce, doma mě holky taky nerady pouští k počítači a navíc tam nemám paušál na internet a já když sednu k netu, tak se nemůžu odtrhnout..
|
aki
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:21
- Nahlásit
savinika
Mám to štěstí, že mám doma kancelář i aťásek a připojení nonstop bezdrát. Je to levný, 100MG rychlost nás stojí 400,-/měsíc.
Pracovat doma má pár výhod, pro mě je důležité mít pod kontrolou naše dva rarachy . Pokud budou štěnda Agátky po mamince milý, bude to opravdový balzám na mé chabé nervy (čímž nechci Albimu ukřivdit).
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:52
- Nahlásit
aki
No to doufám
Albi si počkal na bezva páníky a při tom čekání vypil mnoho zdejší vody
Jsem přesvědčená,že tato mimi budou povahově vyjímečná!
Aki také pracuji doma(psí salonek)a jsem za to ráda,mám vše pod kontrolou
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:56
- Nahlásit
savinika
Přestaň vyšilovat,vždyť co se má,to se stane.
Takže klíííd a pohodu,jen se připrav na záplavu maličkých vlkoušků,kteří během tří týdnů budou obracet Tvůj dům střechou dolů
Vítej do klubu
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:59
- Nahlásit
aki
jestli budou povahově po obou dohromady, tak buď bez obav, oba jsou kliďáskové k neuvěření. Hlavěn Agi, ta je flegmoš, každým coulem.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:01
- Nahlásit
Erin
díky za přijetí do klubu , to bude fakt maso, urrrrá, doufám, že vás všechny uvidím u nás a posoudíte zborcený barák sami.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
savinika
Už teď se kluci projevují jako ochránci, tak je nové mimčo zabaví, snad i uklidní a nebudou myslet na .......
Zaynab
Erin
savinika
Bojím se prvního hárání u Zorky - abych to včas poznala, když nikdo přesně neví, kolik jí je, že. Chtěla bych ji nechat vykastrovat, jaký na to máte názor, kdy to provést a taky na kolik to cca příjde? Nechci od ní štěňata...
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:33
- Nahlásit
savinika
Uvidíš, že všechno dobře dopadne, Agátka si asi myslí svoje, pudy jsou pudy, to víš
aki
Ty taky nebuj. Chce to jí pozorovat, tak 3-4 dny před říjí se jí začne zvětšovat vulva a může přijít i výtok. A pak začne barvit. Jestli si nebudeš jistá, jestli "už jo nebo ne", tak vem tyčinku na čištění uší a opatrně a jemně jí zasuň kousek do pochvy a uvidíš, jestli je od krve. Já myslim, že vzhledem k tomu, že máš doma dva urostlé mládence, kastrace nebude od věci. Já taky uvažuju, že naše holky nechám vykastrovat. Ani ne tak kvůli tomu, že by mi vadilo že všechno kolem hárání (nálady, sexuální harašení, nápadníci, anorexie atd.), ale hlavně ze zdravotních důvodů - kastrace je totiž vynikající prevence proti zánětům dělohy a nádorům na mléčné žláze, což jsou zejména u starších fen poměrně častá onemocnění. Ale já taky furt nevim Na jednu stranu je to proti přírodě, ale na druhou si vždycky vzpomenu na fenku knírače, která v osmi letech umřela na opeřačním stole při marné snaze o záchranu života při zánětu dělohy. Kdyby jí tehdy panička nechala vykastrovat, nestalo by se to... Cena zákroku je různá, záleží, kde jí ho necháš udělat, řádově to jsou tisíce. Když nepůjdeš na nějakou kliniku ve velkoměstě, kde platíš hlavně za jméno a nájem, počítej tak 2-4 tisíce.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:09
- Nahlásit
Zaynab
někde jsem četla, že je dobré vykastrovat fenku už před prvním háráním... No nadhodím to před vetem, snad se tam tento týden dostanu. Vzhledem k tomu, že jsme téměř velkoodběratelé jeho služeb a on je navíc moc fajn, myslím, že se domluvíme na rozumné ceně .
Myslím, že neslušné návrhy by Zorinka dostávala i od našeho šarpíka a spousty okolních psů, kteří chodí domů snad jen na noc.
Já se ti ani nebojím o Zorku a hárání samotné, pro tohle máme my ženské pochopení, že , ale ještě se mi zcela nezhojily rány z poslední rvačky mých obludek a obávám se, že bych je v případě Zorčiných dnů nezvládla - a to poctivě na poslušnosti pracujeme a mám pocit, že se mi daří....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:28
- Nahlásit
aki
myslím,že kastrace by v Tvém případě byla vhodná. A pokud nechceš mimča, tak není asi co řešit. Cena je myslím podle váhy, protože jak jsem byla kastrovat našeho Eďulu, tak kámoška chtěla ať se poptám na feny a vet říkal, že to záleží od váhy, kvůli množství uspávací dávky apod.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:30
- Nahlásit
Zaynab
Agátka o pudech má určitě svůj názor, když si podržela ještě jedno plodné hárání jen o dva měsíce od posledního a to ještě skrytě, abych na to tak hned nepřišla
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:43
- Nahlásit
holky moje, musím se s váma podělit o hrozný zážitek. Včera mi utekli hafani, protože můj skvělej chlap zapomněl zavřít bránu. Ani si nedovedete představit ty muka. Nakonec mi je našli měšťáci až v Karviné, oba schvácení až hrůza. Navíc bydlíme 5min od polských hranic, tak už mi běžely v hlavě šílené scénaře. Byli jsme tři lidi na hledání, každý jel jinou trasu, málem jsem se ztratila i já, protože ty uličky v Petrovických polích jsou hrozné a byla už tma jak v pytli. A já ještě do toho bulela, takže jsem skoro nic neviděla. Jak mi zavolali, že je vidí v Karviné, tak jsem hned podala instrukce co mají dělat, ale ať hlavně nevolají odchyt, to by byl hlavně pro Agi fakt neúnosný stres.Radostí jsem ryčela jak želva. Ti bulíci se naštěstí po celou dobu od sebe nehli, byli totálně dezorientování a když mě viděli jak pro ně jedu, tak mě málem láskou sežrali, že jsem je našla a můžou konečně jít domů hajat.Fakt jsme měli štěstí, že jsme je po několika hodinách našli, nechci ani myslet na to, co všechno se mohlo stát.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:32 - Změnil/a: aki
- Nahlásit
savinika
Šari tak já naprosto přesně vím, jak ti bylo. Nám utekli taky oba stejným způsobem jako tobě 20.ledna tohoto roku kolem pěti odpoledne. Za 24 hodin měly přijít ty hrozné mrazy. Toulali se 12 hodin, já zestárla o pět let, nikdo včetně dětí jsme nespali...
Jejich trasa: Havířov - Horní a Dolní Domaslavice - Vratimov - Havířov. Shodou šťastných náhod byli odchyceni Blankou Blizman o půl páté ráno v Havířově. Kluci za noc naběhali 120 km. Když jsme kolem třetí ráno s policajtama z Vratimova hledali ve sněhu stopy na Rudné (dálnice) a projel kolem kamion s těmi spousty světel, sama jsem umírala strachy, co potom ti hafíčci!!! Když mi je měšťáci v Havířově předávali a viděli, jak jsem zmrzlá a uřvaná, vzali si dvě stovky pořádkové pokuty a poslali nás domů. Kluci byli tak vysílení, že celý den prospali, vodu i žrádlo jsme jim podávali vleže. V životě už nechci takovou hrůzu zažít a je mi líto, že sis to prožila taky.
Fakt je ohromné štěstí, že se nedostali na polskou stranu...Doufám, že je Aginka v pořádku. Myslím, že pejsci se z útěku za pár dnů otřepou, ale ty si to budeš stejně jako já pamatovat hodně dlouho. Ty pocity bezmoci se jen tak nevymažou, viď?
U nás to mělo i svá pozitiva. Konečně máme spravenou branku!!
|
aki
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:43
- Nahlásit
Ahoj holky, snad vám dnešní počasí zvedlo náladu, ale pokud se chcete fakt dobře pobavit, pročtěte si dnešní fórum Proc nechce bezet? Řvu smíchy a můj pracovní výkon je téměř nulový!! Tohle by mělo vyjít knižně
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:03
- Nahlásit
aki
Tak to jsi zažila o mnoho víc hodin hrůzy. Je to fkat šílené ta beznaděj. Já už viděla jak Agi někde rodí v polském příkopě...divím se, že si policajti vzali od vás ty dvě stovky. Od nás chtěli jen poděkovat, byli fakt moc hodní. Nakonec se jich tam sešlo asi 6 a všichni podle mých instrukcí, než jsem dojela, čupěli a volali Aguško, Albišku...a když už jsem byla na místě, tak je hezky drželi za obojky, hladili a uklidňovali.
oba dva se z toho pořádně chvěli. Ráno jsem pro jistotou šla hned s Agátkou na vetku, jestli je všechno OK, naštěstí je. Takže si ti dva trumbíci dali před porodem Petrovickej coursing.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:04
- Nahlásit
aki
jo, jo je to pěkná švanda "proč nechce běžet", hezky se to rozjelo...
|
aki
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:10
- Nahlásit
savinika
Tak u nás se jich policajti báli a když měli možnost je chytit už po třetí ráno, radši je nechali běžet. Blizmanová jezdí taxíkem a naštěstí měla noční a naštěstí je uviděla v centru. Chytila je na tažné lano a odvezla na MP a tak jsme se seznámily. Nejdřív mě sprdla, že jsou hrozně hubení - 18 hodin nežrali a 12 hodin lítali - to bych zhubla taky, no a pak nám dala kalendář s jejíma vlčkama a jela. Musím říct, že celou dobu se policajti drželi tři kroky od nás
Bobíčci, to museli koukat, kolik nových lidí je hladí a ta spousta světel.....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:23
- Nahlásit
aki
tak to byli nějací blbí policajti, když už ti je nechytli, tak neměli po tobě chtít ani pokutu. Blizmanová je tedy jednička. Chudáčci, určitě byli vystresovaní.Že byli hubení? To je snad jasné, po takovém náročném coursingu . Kdyby viděla naši žížalku Agi, tak nevím, nevím...
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 15:40
- Nahlásit
aki
no, teď už vlastně žížalka není
|