| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:43
- Nahlásit
vlkodav
|
ati
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:51
- Nahlásit
A co je s ním mimochodem moooooooooooooooc pěkný pes
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 09:32
- Nahlásit
Toto téma jsem sice nezaložila ale vzhledem k tomu , že je mi blízké tak poprvé na toto forum píši.Líbí se mi na cz-pes , jsem
začátečník na pc a obdivuji fotky vašich miláčků ! Taky dík za
pobavení i poučení . A k tématu :
Odposlechnuto ze seriálu Ten psí život na Max 1 asi před 13 lety
Dám ti psa z Irska pocházejícího
psa s obrovitými údy a přítele
člověku rovného
Navíc moudrost lidská jest mu dána
a na nepřátele tvé štěkati bude
na přátele nikdy
Z tváře každému pozná
zda proti tobě - či s tebou státi bude
život svůj
za tebe položí ...
Vlkodav je mou láskou již více jak dvacet let , měla jsem
i jiná plemena a na svou první vlkodavku jsem dlouho čekala.
Napište lidičky od vlkodávků jak se Vám s nimi žije ,vím že je
Vás tady pár...
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:54
- Nahlásit
Jsem ráda, že jsem tu našla příznivce vlkošů. Mám chovnou stanici a plánujeme štěňátka na jaro, tak kdyby jsi ještě moc toužila a rozhodla se pořídit vlkoška,tak stačí říct. Jinak, vždycky uvítám i nezávaznou návštěvu,kde se můžeš s tímto plemenem seznámit i blíž a pokochat se jejich krásnou povahou. Jsou to velci mazlíci s obrovským srdcem a vždy stojí při svém pánovi a jeho rodině. Nejsou to, ale žádní hlídači v pravém slova smyslu, ale můžu Tě ujistit, že k vám nikdo cizí nevkročí. Jestli máš chuť více podiskutovat můžeš mi i napsat na mail: sarka.tranova@iol.cz, kde Ti můžu poslat i pár fotek.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:56
- Nahlásit
Teď jsem si ještě pořádně přečetla tvůj příspěvek a pochopila jsem, že už vlkoška máš , návštěva platí i tak a můžem si aspoň předat pár zkušeností. Jak máš starého pejska a máš fenku nebo psa?
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:58
- Nahlásit
A ještě, odkud jsi? Já jsem z Karvinska a moc vlkodávku tu bohužel není a klubové srazy jsou vždy až někde v Čechách.
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 15:45
- Nahlásit
Savinika
Bohužel jsem až od Kutné Hory , tedˇ mám jednu holčinu a poohlížím se jí po kámošce . Možná počkám až na jaro a třeba se
domluvíme . V Poličce mají pěkná štěnďa ale než se rozhoupu asi
budou pryč.Mojí nynější fence jsou dva roky, je to typická vlkodaví
dáma a mám ji teprve několik měsíců. Dostala se ke mě náhodou a
i když jsem už vlkodávka nechtěla ( bolest při jejich odchodu je
příliš velká ) - jsem z ní opět na větvi a štˇastná , že ji mám !
Smůla , že jsme tak daleko - jsme čerstvě přestěhovaní a nemáme
tu parťáka na hraní a venčení a pokec...
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 02:18
- Nahlásit
Ahoj, my máme taky 2, čtyřletou fenečku a dva a půl roku starého pejska. I já vlkodlaky milovala od malička a po vlastním jsem toužila nějakých deset let, než naši povolili. Sice původní verze byla: "Až budeš bydlet sama, měj si jich třeba deset, ale do tý doby nic ", ale nakonec mi ho sami koupili k narozeninám. Jak se žije s vlkodavem? No prostě úžasně. Je to nezaměnitelná osobnost a navzdory tomu, co se říká je neuvěřitelně přizpůsobivý, roztomilý, skladný, mazlivý a umí se i před značnou hmotnost a velikost pěkně pochovat . Je klidný a při dobré výchově snadno ovladatelný, má rád lidi, ale k cizím je rezervovanější a čeká, jak se zachová jeho pán. Pokud na vás pozná, že teď má bránit, tak to bez váhání udělá...a pro toho, kdo si dělá z jeho jména psinu - aby jste se nedivili. Přála bych vám vidět moji fenku, když zmerčí divočáka
savinika- klubové strazy pod záštitou WDK jsou střídavě jednou v Čechcách a jednou na Moravě. Každoročně se koná letní setkání v kempu ve Větřkovicích (Odry). Moraváků je hodně, ale spíš z jihu. Koukněte na forum na www.wolfhound.cz, tam se domlouvají různé neoficiální srazy, akce, jakožto i kalby a výlety.
Regina - a co máte za holčičku? My jsme z Čech, ale z jihu od Orlické přehrady. Kutná Hora je sice z ruky...ale máme kamarády i z větší dálky
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:14
- Nahlásit
Zaynab
Charlotta Bedřiška , a Tvoji broučci jsou odkud ? Na srazy jsme
jezdívali dříve - teď je to pro nás do Větřkovic daleko..
Jsem neřidič a manžel už nás odmítá vozit ! Už několik let říkám
jak začnu jezdit ale ještě k tomu nedošlo .
Savinika
Měla jsem snahu poslat nějaké fotečky ale poč. mám krátce tak se
teprve učím a nějak se mi to nevyvedlo !
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:07
- Nahlásit
Regina
Jo, o Charlottce jsem už něco slyšela My máme Blansch z Paleolitu a Heartbreakera Irmidu. Určitě to nevzdávej a fotečky pošli! Naši pejskové jsou na www.srdcetemnoty.wz.cz.
Co se srazů týče, sem tam se něco koná i tady, v okolí Vltavy nebo dokonce i u Prahy. Větřkovice máme taky docela dost daleko, ale přesto jsme se tam s kamarádkou vydaly...bylo to dost dobrodružný, všude se opravovaly silnice, samá objížďka (buďto se projevilo, že jsme obě blondýny, nebo prostě odflákli značení ), takže jsme jeli většinu trasy jinudy, než kamarádka naplánovala, vzhledem k mému jasnému orientačnímu nesmyslu jsem to vedla zcela intuitivně, sem tam pro vytušení směru otevíraje atlas a ve finiši jsme dojely v poho a navíc jsme si zkrátily cestu o dobrých 60 km Cestou zpátky se nám zase rozbila klimatizace, kamarádka má velký prostorný auto, takže jsme s sebou měly všechny psy -2 dospělé feny, 1 dospělého psa a 1 tříměsíční štěňátko...fakt radost, museli jsme zastavit při cestě v Heřmaňáku, kde máme kamarády a přečkat tam polední sluníčko, aby jsme hafíky neupekly Fakt, vřele doporučuju
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 20:09
- Nahlásit
Zaynab
Stránky jsou skvělé !! Koukala jsem , že je tam stejná pocta jako
kterou jsem tady začínala já !!Také jste koukali na psí svět ?
Všichni hafušové jsou moc príma , moc krásný fotečky !!
Podobnou cestu jme kdysi absolvovali na sraz do Jeseníků , vezli jsme tehdy půlročního štěníka a byla to jeho první delší cesta .
Byl tak nervózní a slintal tak , že když jsme dorazili (jeli jsme to snad půl dne protože jsme stále stavěli ) byli jsme zalepení celá
rodina a fenka vypadala jak kdyby vylezla z rybníka.Bylo to tam
moc fajn a od té doby jezdil v autě kupodivu rád.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 22:48
- Nahlásit
Regina
Tu poctu máme od kamaráda
Jo, se srazama je sranda, můj manžílek si teď vymyslel dogtrekkingovej závod, ale co, já jsem pro. Adrenalin a vostudu už máme se Zay v malíku
U nás jezdí autem opravdu ráda jen beardie Sallynka, Zay, když je to pěknej kombíček, tak se rozvalí, je spokojená a celou cestu prospí. Ale v našem osobáčku (pick-up už nám stojí sto let u tchána na zahradě, ale slibovaná oprava se zatím jaksi nekonala ), to už jí to nevoní. A Falco, ten se vždycky drží zásady, že radší sto kilometrů pěšmo než 1 autem
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 08:43
- Nahlásit
Zaynab
No , proč vlastně ne ? Dogtrekking musí být fajn - a zatím jsem neslyšela o nikom kdo to s vlkodávkem zkusil ! Držím palce a kdy
a na jaký závod se chcete hlásit ? Pro mě by to byla asi smrt ,
jsem již líná . Sportu jsem si užila dost , teď jsem ráda když stačím
celý den běhat za malým ( Tříletý kluk- hyperaktivní), stále vymýšlí nějaké lotroviny a Cherry se ráda přidá !! Je neskutečně vynalézavá !
Víš o někom kdo to už s IW vyzkoušel ? Coursing jich několik pěkně
běhá ...
A ještě se chci zeptat jestli byl v prosinci zpravodaj - nic mi
nepřišlo !
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 18:38
- Nahlásit
Regina
Myslím, že v dogtrekkingu bysme byli první. Chodí doga a novofundlanďan, ale irčák žádný. Vzhledem k tomu, že zatím není oficiální termínovník, zatím přesně nevíme, ale nejspíš pojedem v květnu do Beskyd.
Zpravodaj mi přišel už před Vánoci, zavolej nebo napiš pí. Voborníkový, ta je rozesílala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 18:39
- Nahlásit
To jsem psala já, Zaynab Nějak totiž nestíhám, odjíždíme na chalupu a už mě honěj
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 14:48
- Nahlásit
Ahojte, vidím, že se nás vlkodavařů sešlo konečně víc. K těm srazům, vím, že jsou i ve Větřkovicích, ale i tak je to od nás pořádný kus. Škoda holky, že jste až z Čech, mohly jsme si dát s hafíky spicha. Albišek totiž nemá rád, když je něco stejně nebo více větší než on, tak jsme mohli trénovat. Agi, ta je v poho, nerozhodí ji totálně nic. Chodíte na výstavy? My jsme zatím absolvovali jen tři. Je to dobrá příležitost dát s někým pokec ze stejnýho soudku. I když, někdy narazím na super výstavní profíky a ti se s váma moc nebaví. Měli by to brát sportovněji.
Jinak zpravodaj mi taky přišel už nějak před Vánoci.
Stránky wolfound znám, ale chodím více na klubový www.wdk.cz. Jak jste prožili Silvestr? Já jsem pesany zavřela dovnitř a pro jistotu jin narvala uši vatou Celkem mají strach z petard. Vevnitř, ale leželi klidně, ale šlo poznat, že jsou rozhození.
Tak se mějte hezky pozdravujte vlkošky a snad se někdy uvidíme
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 22:44
- Nahlásit
Savinika
Vždyť to musíš mít kousek , psala jsi , že jsi z Karvinska a to není
od Větřek tak daleko !!
Silvestra jsem prožila na zemi za křeslem obmotaná šíleným psem !
Ne že bych na to nebyla připravená - měsíc do předu jsem si vetě
řekla o prášek ale vtěch 21 hod kdy jsem jí ho měla dát prostě
nebyl Našla jsem ho dnes , když jsem třídila psí lejstra abych
si dala do kupy věci na www stránky.
Nějakou výstavu jsme už taky zažili ,tedˇ jedem v únoru do Brna
- nejedeš ? Aspoň na čumendu
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:34
- Nahlásit
Regina
Do Větřek to mám tak něco přes dvě hodiny, ale měla jsem na mysli spíš takové srazy víkendové (častější).
Na výstavu do Brna jedem. Beru oba miláčky. Musím hlavně kvůli Albimu, aby viděl, že není jen on a jeho milá takový velkáááánsky pesan, ale že jsou i jiní. Už mi to jeho hrčení štve. Přitom je to takový strašpitel Tak nevím o co mu jde. zřejmě má strach, že mu tu jeho krásku někdo přebere
Mám, ale strach, aby nešílelo hlavně počasí. Nevím jak u vás, ale Ostrava-Karviná je totálně zasněžená. Navíc bydlím v malé obci za Karvinou, tak máme problém někdy i s řetězy na kolech a vzhledem k tomu, že moje malé bibinky vozíme v dodávce, která má zadní náhon, tak jsme celkem v ...., když je trochu sněhu . Chudáčci si nemohou ani pořádně polítat na zahradě, protože máme 80 cm sněhu, a nějak se jim do toho nechce. Tak mi prostě nezbylo než zapřáhnout manžela i obě děti a dělám jim cestičky. Delší procházky teď nepřichází v úvahu, protože mám zas pitomé zkouškové období, tak se snažím moc nevyčerpat, aby mi zbyly síly na noční učení . Štve mě, že je u nás nemůžu pustit na volno. Máme tam myslivcké pásmo a nechci, aby skončili jak někteří pejsci, kteří byli myslivci odstřeleni
Jestli tedy počasí nebude už v únoru blbnout, tak se budem na vás těšit. Přihlášku mám poslanou, tak by to byla škoda nejet.
Jak Tě poznáme? Jak bude vypadá tvoje princezna? Já mám Agátku světle žíhanou a Albiho tmavě žíhanýho. Měla bych tam být se dvěma kámoškama. Vždycky se totiž, když jedem do Brna, vetřem hezky ke kámošce do studentskýho podnájmu. Studuje v Brně vetku, tak ji takové akce berou.
tak zatím pa a pozdravuj Charlottku.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Ahoj, to my po výstavách už moc nejezdíme, ale možná se pojedem kouknout na MVP do Budějek. To, že někteří vystavovatelé (nejen) od vlkodavů ze všech titulů a posudků zmagořili, to se ví už dávno , z toho bych si rozhodně nic nedělala.
Silvestra jsme přežili v poho, i když Sallynka se jako správná beardie petard bojí.
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 16:39
- Nahlásit
Savinika
Lípnu si číslo hned jak dorazím a Ty jen jukneš do katalogu , myslím
že moc Regin s Charlottou tam nebude a pak bude na Tobě zda se
k nám přihlásíš !
Tak u nás je taky tolik sněhu a čubajs je ve svém živlu ! Ryje do
muld , okusuje rampouchy , chytá koule , největší radost má když
mě porazí a pak zalehne !
Zaynab
Pokud nebude hárat pojedem i Budějky , tak s tím číslem to je
nejsnažší tak jestli budeš chtít tak se k nám přihlaš !
|
evis
|
# Zasláno: 7 Led 2006 16:47
- Nahlásit
Jakého průměrného věku se dožívají vlkodavové?
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 19:22
- Nahlásit
evis
Ahoj, průměr se v naší populaci liší rok od roku dle počtu úmrtí, obecně lze říci, že 7-8 let, ale bohužel nebývají výjimkou pejskové, kteří se dožijí jen 4. nebo 5. let . Jsou ale i vlkodávci, kterým je 9, 10 let a stále se těší dobrému zdraví...zvířata nad 10 let jsou spíše výjimkou. Nejstarší vlkodavka, o které jsem v poslední dobe slyšela je patnáctiletá fenka žijící v Dánsku. Koukni na klubový web www.wdk.cz, projdi si články a nějaké starší přízpěvky v diskuze, je to často probírané téma, které všechny majitele tohoto ušlechtilého plemene velmi trápí...
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 19:26
- Nahlásit
Regina
Jestli tam budem, určo se k vám přihlásíme
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:39
- Nahlásit
Regina
To víš, že se hned přihlásíme.Zahrajem si na detektivy
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:49
- Nahlásit
Včera mi moje bibinky připravili překvapení s velkým "P".
Agátka dohárala koncem listopadu, tak jsem si mezitím v klidu uchovnila Albiška, nechala jsem si vypsat krycí listy s pocitem,že se do toho pustíme na jaře. Krásně mi to vycházelo i datově, že se mi do toho nebudou mísit zkoušky ve škole a my si budem krásně užívat štěňátek, já si vezmu "mateřskou" atd. Jenomže včera jsem mrkla z okna jak si bobánci hrají. JO, hráli si až jsem čubrněla. Byli svázání!!! Tak jsem hned volala p. Málkové, cože to je za abnormální jev, když Agátka ani nehárá!!
Agátka na první ani druhý pohled nehárala, ale hárá prý skrytě a vůbec se nic nemění, že už po 2 měsících. Je to velmi ojedinělý případ.Takže za měsíc jdeme na sono a uvidíme. je to pěkný gól, že jo? Tohle bych fakt nečekala. Když se tedy do toho oba pustili, tak to znamená,že už musela hárat kolem 9 dní. A to bez kapičky krve. Takže se necháme překvapit, jestli z toho něco bude. Teď ani vlastně nevím jak to dopadne s výstavou. Bude záležet na Agátce, jak bude snášet březost atd. Při tom ona si výstavy docela hodně na rozdíl od Albiše užívá.
Co na to říkáte? Pěkné překvápko? Takže holky, bacha, není hárání jako hárání
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:30
- Nahlásit
Koukám , že odpověd´se vytratila . Už když jsem jí psala tak mi to neustále zlobilo - to by mohlo být změnami na fóru ale proč ,když se chci přihlásit se mi téma vlkodav ztratí ??
Jinak jsem nepsala nic moc protože jak to pořád padalo tak jsem to vzdala
Jen jsem se ptala , jestli i ta předešlá hárání byla skrytá a že moje první fenka měla také skrytá hárání ale pokaždé. No příroda je mocná .Trochu Ti ty plány překazili ale na druhou stranu je zase
pozitivní , že si poradili sami .
A výstava ? Uvidíš jak se to bude vyvíjet a pak se rozhodneš
já bych byla dost opatrná.
Každopádně Ti štěníky přeju , já jsem to štěstíčko neměla .
Regina
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:34
- Nahlásit
No tak tedˇv tom mám totální hokej , byla jsem nepřihlášená
a napsalo mě to je vidět , že v tom neumím chodit jako
ostatní profíci přispěvatelé !!!
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:40
- Nahlásit
Regina
Ahoj, právě že Agi vždy hárala v pořádku a celkem pravidelně. Akorát jednou měla falešnou březost, zrovna když jsme byli na bonitaci , takže ji to v něčem ubralo. Např. měla 1 za to,že má míň elegance, což zrovna k ní absolutně nesedí. Je to totiž dáma každým coulem.Ale určitě víš sama jak to na takových akcích chodí. Když se nemůže ubrat bod jinde, tak se ubere na něčem zcela nepodstatném.
Nějak mi to teď začlo blbnout - nejdou vložit smajlíci, co s tím k sakru je?
Na štěňda se moc těším, i když plány byly jiné...Uvidíme jak se to nakonec vyvrbí. Máme, ale štěstí, že jsem měla doma krycí listy a že jsem je nachytala, protože se mohlo lehce stát, že by porodila a já bych akorát čubrněla. Znám totiž fenku, na které nešla březost vidět. Mximálně bych si řekla, že přes zimu trochu přibrala. To by pak bylo překvápko ještě větší. A nejsem si jistá,jestli bych získala PP, když by nebyla splněna administrativa, že? A jak sama víš, tak jsou štěňátka u IW bez PP hodně snížována a každý by si mohl myslet, že se vymlouvám, protože mí psi mají nějakou vadu. Tohle je podle mě nedomyšlené, protože se to může stát opravdu každému chovateli i tomu zkušenému, ne?
Píšeš, že jsi neměla štěstí malé bibinky odchovat. To proto,že nešlo poznat kdy ti fenka hárá? Měla i nepravidelné hárání? TO je pak neštěstí, které by vyřešilo mít domu psa a ten by jistě věděl kdy na to. To jsi pak musela ustavičně hlídat.
A co Charlottka? Ta je OK? Jak se k Tobě dostala?
Mějte se obě hezky. Papa.
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 22:49
- Nahlásit
Myslím , že i to byl jeden z důvodů , velmi těžko se pak odhaduje
zda je ten správný čas . Sice jsme byli na stěrech ale prostě se
nezadařilo . Pak pyometra a kastrace . Alespoń měl mlaďoch klídek.
Charlottka ? Tak ta teda rozhodně skryté hárání nemá .
Jak se ke mě dostala ? Paní jí dávala pryč , že je prý dcera alergická a já jsem se jela na ni podívat se známými , kteří o ni měli
zájem . Chtěli vědět zda je pohodová , mají malého kluka , dostavěli dům. Nebudu rozebírat jak vypadala ale pohodová byla ,
a oni byli spokojení . Jenže se to pak nějak zvrtlo , a protože mi volali , že neví co s ní a vracet se jim jí tam nechtělo tak jsem si
jí ráda odkoupila .
A k tomu PP - ten bys jistě získala , získali i jiní ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Led 2006 17:30
- Nahlásit
Regina
Nezlob se,že se Tě vyptávám jak k Tobě Charlottka přišla, ale je vždy zvláštní, když někdo prodává člena rodiny. Agátka k nám přišla v 6 měsících, ale nebylo to taky plánované. Jela jsem se podívat na jednu chovatelskou stanici do Kroměříže (Temptest Tender) s tím, že si nějaké štěňátko do budoucna zadám. Bohužel "chovatelka" chovala zejména pro obchod, a tak to podle toho vypadalo. Když jsem tam přijela, tak první co jsem uviděla byl malý blátěný ohrazený plácek se spoustou ras a v něm 2 vlkodavové - matka Agátky a Agátka. Ty bojácné oči vidím dodnes. Obě byly hubené, špinavé a apatické. Chtěla jsem to vzdát, ale prostě mi to nedalo a Agátku jsem si odvezla hned. Nebyla ani naočkováná ani odčervená, prostě nic. Dávala jsem ji dokupy několik měsíců, takže počáteční náklady na koupi stouply na dost vysokou cenu. Agátka tím, že byla špatně socializovaná (poprvé vyšla za ohradu a viděla auto apod. až s náma) byla hrozně bojácná. Bála se téměř všeho. Dokonce odmítala být chvíli sama na zahradě. Musela jsem ji chodit ze začátku venčit jak bytového pejska. Cizím lidem doteďka nedůvěřuje. Když jsem už z toho byli nešťastní, tak nás napadla spásná myšlenka pořídit ji kamaráda, který by byl jejím pravým opakem a dodal ji sebevědomí. Když k nám přišel Albišek, tak ho první týden ignorovala a byla na nás naštvaná, cože jsme ji to přitáhli za potrhlou kouli. Díky Albimu se s ní, ale stala postupná změna. Získala větší sebejistotu a je teď z ní zcela jiný pes než na začátku. Máme doma ještě yorka, který naši smečku vede. Je pro každou střeštěnost, ale když něco vyvedou, drží všichni pohromadě. Albiš a Agi jsou, ale na sobě až moc fixování. Když jdu s jedním (třeba k vetovi), tak musím brát oba. Stále si láskyplně lížou ouška a mazlí se. Je to fakt nádherný pár.
Dnes jsem s nimi byla u veta na prohlídce a Agátce vzal ještě krev, takže budu zítra vědět více, jestli se jim krytí zadařilo.
|