Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vlkodav
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
savinika
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 21:59
- Nahlásit

Regina
jakmile budu mít volnější chvilku v práci, tak se na Tebe zkusím připojit a uvidíme jak bude fachčit icq.

Regina
Člen
# Zasláno: 29 Led 2006 22:17
- Nahlásit

savinika

Fajn , těším se musím trénovat !

sharlin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 17:06
- Nahlásit

Ahojda holky,
já mám net jen v práci, takže víkendy jsou u mě pasé...
Fotky vložím co nejdřív (tzn.až bude mít přítel čas :lol, hlavně jestli se to povede, o víkendu jsme nafotili pár snímečků, jak Cony řádí na sněhu...
Každopádně má další úraz, někde na tom ledu si rozškrábla kůžičku hned u drápku na zadní noze, když jsme venku, tak to dost krvácí. Je to takový celý odchlíplý a i když jsem jí to vyčistila, tak to začíná hnisat achjo no zítra hurá na veterinu.

monika
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 19:48
- Nahlásit

Předmět: ZTRATILA SE NAM FENKA - POMOC! dnes
Od: Milena Makovickova (Není členem WDK)
Email: milenamakovickova@seznam.cz
Datum: 30. 01. 2006 17:46
V pátek 27.1.06 se v Čeřenicích, okres Benešov, zaběhla plavá vlkodavka, šedý čenich a uši, stáří 4 roky, zvláštní znamení: od narození má poničenou pravou nohu, na kterou napadá - prsty tlapky vytočené ven a loketní kost ve tvaru "S". Slyší na jméno Lady. Lady je velmi přátelská a je tedy možné, že se jí někdo ujal a neví, jakým způsobem hledat majitele. Prosím, kdo můžete, předejte tuto informaci dál.
Prosím pomozte! Za každou informaci budeme velmi vděční.

Můžete se ozvat na můj mobil 606 450 790, mnohokrát děkuji, Milena Makovičková, majitelka

savinika
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 21:22
- Nahlásit

sharlin
já taky netuji jen v práci, takže si hoď ICQ a budeš moci diskutovat více

savinika
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 21:24
- Nahlásit

To je fakt hrozný, já bych byla úplně hotová, kdyby se mi zaběhli ti moji miláčci. Už něco víš? ozval se někdo?

Zaynab
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 02:45
- Nahlásit

Šárka

Vlkodav je super povaha. Je nesmírně inteligentní a naučí se doslova všechno, co si vzpomeneš, ale musíš vědět, jak na něj. Vážně žádnej dril, ale výcvik hrou a hlavně hodně pamlsků za odměnu. Počet lidiček, co s irčákama chodí na cvičák a má i nějakou tu zkoušku stále stoupá, ale většinou je to pro všechny spíš "rekreační" záležitost. Jestli chceš psa, se kterým se dá dobře pracovat, když víš, jak na to, ale chceš hlavně dobrého kámoše a parťáka s vlastním úsudkem, pak je vlkodav to pravé, ale jestli chceš skládat jednu trojkovou zkoušku za druhou a vyhrávat závody, pak radši sáhni "někam jinam". Čest výjimkám jako byla Anuška Renči Beyerové se ZVV3 a záchranářkými zkouškami, ale opravdu je to spíše rarita. Já jsem se svou fenkou dělala jeden čas i agility a moc jí to bavilo. Nebyla nejrychlejší, zato přesná a precizní a každou překážku si jak se patří vychutnávala V naší republice vím ještě o dalších 4 vlkouších, co agi dělávali...v zahraničí je to běžnější, ale tam jsou i závody přímo pro IW (v USA dokonce jako součást klubovky) a co se výcviku týče, je tam mnohem rozšířenější obedience a to irům sedí. Já jsem byla vždycky zastánce práce s jakýmkoliv psem, vlkoušky nevyjímaje, ač jsem se mnohdy setkávala s nepochopením od některých chovatelů, dle jejichž mínění patří vlkodav na gauč a majitel, který ho "nutí" lítat po cvičáku a nedejbože kousat do rukávu je tyran, který nemá ve světě obdoby, snažila jsem se sehnat info o co možná největším počtu "cvičících" psů u nás i v zahraničí, psala články atd. a můžu říct, že mnohdy je baví výcvik víc než coursing, o dosizích ani nemluvim, neboť většina vlkodavů je přesvědšena, že to je pouhá urážka jejich inteligence))

aki
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 10:12
- Nahlásit

savinika
Ahoj, my jsme taky z Karvinska, konkrétně z Havířova a máme dva kluky - mladé 16měsíců. Žije tu ještě jedna zkušená chovatelka, Blanka Blizman.

Zaynab
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:43
- Nahlásit

aki

Ahoj a copak máš za psiska a od koho?

aki
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 07:37
- Nahlásit

Zaynab
Máme Akrose a Axima Ewa Dar od Martiny Poláškové z Ostravy.
Náááádherní kluci, jeden černý s hnědým žíháním a druhý světlounce stříbrný. Máš pravdu, je třeba na ně "jít po dobrém" a ve výcviku být hodně důsledný(i co se pamlsků týče, ppořád mám po kapsách drobky z piškotů), ale pak je s nimi radost žít. Agility ani coursing jsme nezkoušeli, já ti mám strach, aby si ty naše telátka neublížila (torzo ap.)....

Regina
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:15
- Nahlásit

aki

Ahoj , mamina Tvých psíků se mi vždycky moc líbila , drobky po
kapsách znám taky dobře - príma je , když si po pár dnech
vezmeš bundu a najdeš tam suchý buřtík
Torze je problém , nejvíc se děsím , když je po jídle a začne
se válet na zádech .
A ten třetí dáreček je ta fenečka ? Ta co měla být původně pes ?
Nebo se pletu ?

aki
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:33
- Nahlásit

Regina
Máš pravdu, Dara je fešanda. No on ani tatínek ( Axim Fred z Lenexu)není k zahození.
A máš taky pravdu, že máme ještě tu černou fenečku. Tak ale ta je boží! Plná energie, děsně mazlivá a učenlivá. Nebude sice chovná, ale pokud absence štěňat nebude vadit jí, nám určitě ne.

Regina
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:50
- Nahlásit

aki

To jsi udělala dobrou věc , myslím , že jí mimča chybět nebudou
zvláště pak je-li ve společnosti takových dvou roštˇáků
Ta fotečka na ifauně není náhodou od tebe ?

aki
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:01
- Nahlásit

Regina
Jasně že je, ale to byli ještě mrňátka. Dala bych něco i sem, ale asi to neumím. Holky, chtěla jsem se zeptat, kde máte " ustájené" pejsky? Ptám se proto, že byť máme obří zahradu, pouštím je tam jenom řádit, ale bydlí v domě. Je fakt, že musím pořád vytírat, umývat packy, ale mě by jich bylo venku v kotci děsně líto. Asi se mi budete smát, ale střídavě spí s námi v posteli - samozřejmě na mé polovině. To se pak budím se skrčenýma nohama a občas i nějakou křečí. Ale nemůžu si pomoct...
Jak to máte vy?

Zaynab
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 11:31
- Nahlásit

aki

My máme pejsky taky v domě, pokud počasí dovolí, nechávám otevřené dveře, takže si můžou tlapkat kam se jim zamane. Směj všude a válet se všude, včetně postele V noci s námi spává jenom vůdčí fena Zay...je naučená od štěňátka, protože jsme spolu na privátě spávaly v jednom spacáku. Vim, že to neni zrovna "výchovné", ale hierarchii máme dost dobře ujasněnou, nemáme nejmenší problémy s domimancí a kdykoliv jakéhokoliv psa vyzvu, musí dolů.
Sportování se neboj, chce to jen dodržovat pár pravidel - nikdy necvičit po jídle. Po krmení vždy nechat psa minimálně 2 hodiny v klidu. Psa pouštět jen na opravdu stabilní, pevné překážky, kde mu nehrozí úraz (z tohoto důvodu jsme my nedělali příliš úzkou obří kladinu a houpačku) a při nácviku psa jistit (mě pomáhal kamarád nebo brácha, sama bych toho s naší sedmdesátikilovou slečnou asi moc nezachránila, kdyby něco A hlavně - pozor v období dospívání, kdy se utváří kostrerní a svalová soustava. To nesmíš pejska přetěžovat, musíš mu pohyb přesně naplánovat a krmit jen vysoce kvalitní stravou. Vyskytnou-li se růstové problémy, je třeba ihned jakýkoliv nácvik překážek nebo stop přerušit.

Zaynab
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 11:36
- Nahlásit

Jó, piškotky v kapse na cimprcampr znám...trapas je to třeba v obchodě, když lovíš peněženku A co teprve takovej točeňák, to byla pro Zay vždycky mimořádná ňamka a když jsem ho krájela a chystala do pytlíčku, těšila se očekávajíc něco mimořádného...bohužel horší bylo, když pak máma usoudila, že mi musí vyprat tu nemožnou bundu, co nosim se psama ven a on náhodou zůstal v kapse....

aki
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 12:27
- Nahlásit

Zaynab
Napsala jsem dlouhou odpověď a servr měl problémy a zprávu neodeslal.
Vidíš, točeňákem jsem kluky uplácet nezkoušela.
Čím krmíš? My dáváme od miminek Acanou, nejdřív samozřejmě štěněcí, teď už druhý týden dospěláckou. Ale stejně jim ji musím přilepšovat masem a vývarem. Většinou z vepřových nožek, nebo kuřecí srdíčka a žaludky a teď jsme objevili prodejnu, kde mají kuřecí nožky a po uvaření to taky trošku "sulcovatí". Psi se po tom můžou umlátit.

Zaynab
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:10
- Nahlásit

aki

Já vyzkoušela lecos a při zátěži nám nejvíc sedne asi Purina Proplan Performance. Po Acaně Zayí zvracela a průjmovala, ale znám chovatele, kteří jí krmí už mnoho let a nedají na ní dopustit. Každý pejsek má jiný metabolismus a schopnost využití živin z toho konkrétního krmiva, takže to, co vyhovuje jednomu nemusí být stejně dobré i pro druhého. Chce to se zajímat a zkoušet a dopracovat se k cíli.
Zay je dost vybíravá a díky ní musíme často střídat příchutě, Falco jí prakticky všechno, ale špatně reaguje na změnu krmiva a Sally by strávila snad i štěrk Do granulí pejskům vždycky přidám lžíci konzervy, aby jim papání hezky vonělo a jinak na přilepšenou dostávají tvarůžky s mussli, ovoce, těstoviny, vývary - kuřecí nožky, prasečí kůže (rozvařit a zahustit třeba vločkama, aby pak neprůjmovali) a různý pamlsky - sušený vepřový nohy, ouška atd.
Točeňák nám zabíral vždycky nejlíp, hlavně na stopách. Stačí ho málo, hezky voní...sice uzenina není nejzdravější (ani pro nás dvounožce), ale to vaječný piškotky zanechávající plak na zubech taky ne

aki
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 15:01
- Nahlásit

Tak jsem tady, krásně jsme se vylítali s první várkou našich hafíků, trošku se vydejchám a fičím na další procházku..Teď půjde naše malá - Zorinka. Vůbec neumí chodit, strašně tahá (má páru) a rve se o vodítko. Procházky miluje, ale nám to dává zabrat. Já vím, chce to čas..
K té Acaně..od mala jim chutná, problémy nebyly, tak jsem ani nezkoušela nic jiného podávat. Sypeme jim do krmení Alavis (když byli malí, dávali jsme tablety, ale pak nám prodejce poradil práškovou formu pro koně) a tak doufám, že všechno potřebné dostávají. Aspoň nic neříkají

savinika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 16:53
- Nahlásit

Ahojte holky, vidím, že se tu to zas pěkně rozjelo. Neměla jsem dlouho čas sem pořádně mrknout. Předěláváme něco v domečku, tak se snažím likvidovat prach a cihly.. V pondělí jsme byli s Agi na tom sonu a....MÁME ŠTĚNÁTKA!!! Šly vidět čtyři a nevíme kolik jich je za těmi čtyřmi. Takže v polovině března, kdo bude mít chuť a čas je zván na čumendu. Na výstavu máme od veta schváleno jít i s Agi, která je v perfektní kondici. Ani to nejde na ní ještě vidět. Moc se těšíme, sice jsme plánovali krytí až na jaro, ale když si to ti dva rozhodli po svém,tak už nám zbývá se jen těšit. Doufám,že se všichni sejdem v Brně a hezky pokecáme.My vyrážíme už v pátek, aby to bylo hezky pomaličku beze stresu.
aki
To je dobře, že bydlíš tak relativně blízko. Chtělo by to nějaký sraz, že? Až bude Agi v poho, tak bych to viděla v klidu na léto, co říkáš? Jinak my krmíme Bento Kronenem, který je fakt dobrý. Už jsem o něm tady psala. Alavis dáváme taky, ale v tabletách. Vidíš, ani mě nenapadlo, že se může dávat v prášku.Asi to bude jednodušší. tablety jim vždycky musím nasoukat do sýra.Jinak je do nich nedostanu.
K ustájení: my je máme stabilně venku, kde jsme jim postavili takový malý domeček, který je totálně zaizolovaný, takže i v největších mrazech je tam teplo, ale stejně nám to nedá a když je fakt zima jako teď, tak jsou s náma v domě, protože se mi do té zimy nechce a bobánci by měli málo lidského kontaktu.

Tak se mějte a čauki v Brně. (poznávací znamení - modrá deka)

aki
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 17:59
- Nahlásit

savinika
Ahoj, jsem ráda, že ses ozvala. Už jsem se bála, že to tu umřelo.
Gratulujeme ke štěňátkům(celá rodina) a moc rádi bychom se přijeli podívat.
Bohužel do Brna nejedeme, ale určitě se chystáme do Ostravy.
My bychom si moc přáli ještě vlkodaví holčičku, pokud nemáš štěnda zadaný, mohla bys mi prosím napsat, z jakého spojení budou?
Jó a Alavis v prášku vyjde levněji.
Držím palce na výstavě a hezky si to užijte!

savinika
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:27
- Nahlásit

aki
Ahoj, škoda, že nejedete do Brna. Vypadá to na super sraz této diskuse.
Naše bibinky budou ze spojení: Age of Queen Temptest Tender a Albion Big Dagda. Fotky jsou v této galerii pod A+A, tak je tam můžeš oba vidět. Zadaná ještě nejsou, protože jsem ještě nikde neinzerovala. Sice máme nějaké kontakty od lidí z výstav, kterým se naši hafani moc líbili, ale budu je kontaktovat později, jestli ještě mají zájem..To víš, že bychom byli radši, kdyby si je vzal někdo kdo už má s vlkošky nějaké zkušenosti. Nerada bych je předala někomu jako módní doplněk apod.
Kdykoliv se můžete přijít mrknout, budem jen rádi. Do Ostravy nám to asi nevyjde. Agi bude ještě mimo výstavní hru a beru je vždycky spolu. Chovatelku p.Poláškovou jsem potkala na naší první KVP v Ostravě.Zasvětila mě rychlokursem jak na to (výstava apod.) a taky si ji pamatuji už proto, že přivezla všechny tři hafany ve škodovce, což doteď nechápu jak se jí to podařilo, když já narvu jen 1 do Audiny, vozím je jinak v dodávce. Tam jsem byla sice jen s Albiškem, protože Agi hárala, ale jinak jezdíme už vždycky do kupy.
Kolik vychází Alavis v prášku? Musí se ho asi dávat málo, když je to pro koníky, že? Alavis je fakt dobrý, mám s ním taky dobré zkušenosti.

aki
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 16:37
- Nahlásit

savinika
Ahoj, taky mě to Brno mrzí, ale ještě nejsem ve výstavní formě já.
Móóóc rádi se přijedeme na štěňátka juknout.
My jsme jeli s Marťou Poláškovou na svod do Větřkovic a tehdy měla ve škodovce psy jen dva a my zírali, jak je tam mohla nacpat. Taky je vozíme v renaultu traficu, kluci se můžou pohodlně natáhnout a stejně se jim to nějak kór nelíbí.
No a k Alavisu - 600g v prášku stojí na dobírku (bylo to tu do tří dnů) 890,- kaček a dáváme to do večerního krmení, každému 2 kávové lžičky. Zblajznou to bez problémů.

aki
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 16:57
- Nahlásit

Tak jsem koukala na ty tvé dva miláčky - jsou prostě nádherní!!! Dovolila jsem si stáhnou tu fotku z Větřkovic (asi?), hned bych jim jednu líbla, fakt, tak moc jim to sluší!!!

sharlin
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 17:31
- Nahlásit

Ahoj holky,
poslední dobou vůbec nestíhám připojení, taky koukám, jak se to tu rozrůstá
Obrovská gratulace budoucím rodičům a samozřejmě i paničce! To musí být nádhera!
Jo, škodovky jsou super auta, jednou jsem jela se 2 kamaradama na prochazku, takže ve stařičkým Favoritovi 3 dospělí lidi, moje Cony, asi 60kilový berňák a k nim ještě irský setr....no lidi se zastavovali u chodníků, ale dojeli jsme v pohodě a psům se to moc líbilo
Jinak do Brna se chystáme taky, nejsme přihlášení, ale na čučku a ať si Cony zvyká na ten mumraj a tak, takže vás všechny ráda poznám Snad se počasí umoudří, dnes jsem slyšela děsnou předpověď, závaly sněhu apod. Tak snad v sobotu!

Erin
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:43
- Nahlásit

savinika
Gratulacééé budou maličký vlkodavý prdelinky Moc se těším,že Tě uvidím,no a pesany samozřejmě.

sharlin
taky nejsme přihlášený,jdeme na sraz dobrých lidí a vlkoušků.
Počasí bude dobrý,snad

savinika
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:22
- Nahlásit

Děkujem za gratulace.
aki
máš pravdu, ta fotka je z Větřkovic,když jsme byli na bonitaci Agátky a svodu Albiho. Je to taky moje nejoblíbenější fotka, protože tam jde vidět jak se ti dva k sobě mají. Na výstavy se nemusíš nijak připravovat. My jsme dotoho skočili rovnýma nohama a šlo to. Je fakt, že ze začátku jsme si připadali jak naprostí amatéři, ale když vidíš, že jich takových je víc, tak tě to celkem uhoupá do klidu. Hlavně to brát sportovně a všechno jde pak dobře. Agátku jsem nikdy neučila chodit v kruhu atp., ale zřejmě to má nějak v krvi, protože i když normálně tahá, tak v kruhu je dáma, která chodí jak hodinky. Zato Ablišek je ďábel. Kruh nekruh, hlavně se pořádně proběhnout a stát na místě před rozhodčím? Na co? Když si může u toho krásně i lehnout, takže když jdu s Albišem na věc, tak fakt to musím brát hodně sportovně ale ta atmosféra plná pejskařů stojí za to. Ti dva moji drobečkové si to taky užívají a pozorují dění kolem sebe.

aki
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 06:56
- Nahlásit

savinika
Děti mají prázdniny a dneska mě sem nechtěly pustit..
Tak ti moji "mažličci majinkatí" se chovají stejně jako tvůj Albi, na výstavy sebou budu vozit klaku, aby mě někdo podržel. Ale snad dostanou do té doby rozum....

Zaynab
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:06
- Nahlásit

aki

Páni, kladka, to tu eště nebylo Já to mívala v pohodě, Zay svého času měla bezvadný odložení a kde jsem jí položila, tam byla. Dneska už je to slabší, ale to je moje chyba, páč málo trénuju
Jsem si vzpomněla na Zayničky bráchu, kterej poté, co zlomil 2 vyvazovací kolíky, na které se normálně uvazujou i 2 saňový psi, čekal na posouzení v autě a na klubovce byl přivázenej u stromu (prosjistotu na dvakrát. A když jsme byli v Boleslavi na svodu v tý eterinitový hale, uvázali ho tam ke sloupku. Když ale zaregistroval mě a Zay, vyskočil do tahu na všechny čtyři až se půlka haly zatřásla. Poté, co vožbíbal a vožužlal mě (za zoufalých výkříků paničky a dumění eternitu), bráchu i Zay si na něj panička dřepla a bylo. Jemu se to děsně líbilo

aki
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:18
- Nahlásit

Zaynab
Jejda, tomu se říká láska až za hrob! Už se uklidnil?
Jó já nemyslela kladku (i když by se jistě taky přidala) ale klaku - jako placený potlesk !
Koukám, že taky nejste na výstavě, docela by mě zajímalo, jak to tam vypadá.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání