Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vlkodav
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Zaynab
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:03
- Nahlásit

aki

Ach ták Jo, měl dost bouřlivou pubertu, ale už je celkem OK. My do Brna nejezdíme. Na koukanou to máme celkem z ruky, vystavovali jsme tam jednou - hala, malej kruh, spusta lidí...jsem si to klidně nechala ujít

aki
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:35
- Nahlásit

My se chystáme na úplně první výstavu do Ostravy a mám z toho vítr. Kluci nejsou zvyklí na takový ruch, všechno a všichni je zajímají, tak mám obavu, že neudržím jejich pozornost. Ale co, všechno je jednou poprvé. Hlavně aby mi neutekli z kruhu a já se nakonec nemusela předvádět sama! Třeba chrup už dávno není, co býval, na tom bych body ztratila...

Zaynab
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:46
- Nahlásit

aki

Neboj a hlavně nebuď nervozní, pesani to poznaj. Já vim, to se snadno řekne, ale Falcovi jsem to jednou parádně podělala já, zrovna v tom Brně, psala jsem o tom někde dřív v téhle diskuzi. Všechno bylo hektický a zmatečný a když jsme vlítli do kruhu, byla jsem nervozní jak sáňky v létě, na Falca se to ihned přeneslo a stálo to za prd... Takže buď v klídku, kluci jsou eště mlaďoši, tak by se nad nima mělo přimhouřit očko. A kdo tam posuzuje?

aki
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 23:09
- Nahlásit

Zaynab

Hlavní rozhodčí je Umbrová Libuše, vlkodavy má Hořák K.
Oni se ti pejsani fakt umí zkoncentrovat. Jako by si říkali - pán má nervy v p...li, teď je to na mě. Na svodu mě Aki překvapil, pošeptala jsem mu když jsme šli do kruhu : prosím tě aspoň teď mě poslouchej a on se choval, jako by to dělal denně. Zato s Axem to zkoušel manžel a pes si to popletl s honěnou. Zkoušela to s ním i nějaká paní a taky lítali. V posudku má: velmi nadějný - špatně se předvádí
Nás to rozesmálo, je to rošťák, ale p.Holkové se to nelíbilo a z pohledu jsem vyčetla, že je to zabitý případ.

Zaynab
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 00:24
- Nahlásit

aki

Paní Holková si potrpí na perfektní předvedení a netají se tím, že i "hezčího" psa může dát na horší místo, pokud se ten "méně kvalitní" předvede líp. No já si myslím, že u mladých pejsků je shovívavost na místě. učenej z nebe nespad a dítě ve školce taky nepočítá látkové množství nebo goniometrický funkce, ne

Zaynab
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 00:39
- Nahlásit

Nás na svodu posuzovala Vlaďka Jestřábová a ze Zay byla vysmátá jak lečo. Naše aristokratka jí celou dobu velmi okatě ignorovala a při "intimnějších" dotecích se vysloveně štítivě odtáhla. Dlouho tam pak debatovaly, jakou jí napsat povahu, protože je to prostě lady, chrtí povaha, co se nebojí, ale prostě jí podobné výpady proti jejímu majestátu přijdou zcela nehorázné. Mlaskali, šišlali, Zay stála schválně zády a komise byla v křečích smíchu, jak na ně kašle. Nakonec máme povaha odtažitá. Haha.
A výše zmíněný bráška má v posudku povaha neposedná. Paleoliťáci se předvedli
To, že je Zay zabitej případ mi první dva roky našeho soužití řikal skoro každej a o těch pohledech ze všech možnejch stran bych mohla napsat román. Je fakt, že když jsem si zay přivezla, její socializace byla nulová, měla hysterický záchvaty a nervy v kýblu. Každej nad ní lomil hůl a na každý akci mi bylo naznačováno, že by bylo lepší, kdybych tu "chudinku" nechala doma. A dneska? Je z ní super pes. Sice fakt moc nemusí kontakt s cizími lidmi a bytostně nenávidí výstavy, ale je to moje zaltíčko, na který se můžu 100% spolehnout, je snášenlivá, miluje děti a je super parťačka pro všechny jejich hry, ráda sportuje, plave, má za sebou několik exhibicí agility, zvládá bez problémů pohyb v každém prostředí a jízdu všemi dopravními prostředky včetně vlaku, lanovky a parníku a tam, kde ti dokonale vyrovnaní vlkodavi selhávají, nehne ani brvou. my jsme živoucím důkazem toho, že něco jako ztracenej případ neexistuje Na nějaký pohledy se prostě vykašli. je to jenom o tobě a tvém pejskovi, o vašem vztahu!

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:03
- Nahlásit

Zaynab
Téééda je vidět, že se pejskům hodně věnuješ.
Já s nimi chodím (a to jen občas) pěšky do centra města pro děti do školy. Beru si jen jednoho, to jsou vzorní, pokud jdu s oběma, tak se snaží tahat a jeden druhého chce předstihnout aspoň o tělo. Já na to nestačím a pak vlaju a od věčného potahování mě děsně bolí paže.
Bojím se je pouštět na volno. Možná jsi četla (už jsem to popisovala, myslím že na ifauně), jak nám minulý měsíc zdrhli - nikdy ten strach a bezmoc už nechci zažít.
Oni ti troubové neznačkují, oni se vyčůrají jako holky - všechno najednou a pak nemůžou najít cestu zpátky.
Jinak samozřejmě chodíme na prochajdy pravidelně, ale "na etapy". Vždycky jen se dvěmi psy - máme čtyři.Jednoho irčáka + tu adoptovanou holčinu, a pak druhý irčák + náš starouš šarpej. Manžel na ně nemá tolik času, kolik bych si přála a já jsem měkota, se mnou si dělají skoro co chtějí. Jeho respektují, kdyby je mohl pravidelně cvičit, určitě by fungovali skvěle. Ale nestěžuju si. Šarpeje jsme se snažili cvičit, ale je to pan pes, který má svou hlavu a plní pokyny jen když uzná za vhodné je splnit. A to je fakt jen výjimečně.Radila jsem se s několika chovateli šarpejů, všichni měli stejný problém a rezignovali na cvičák i podobné aktivity.

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:12
- Nahlásit

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:15
- Nahlásit

Zaynab
Tak se mi to povedlo!!!! To je ze včerejška - Axíček si pochutnává na sněhu. Jéééžiš já jsem ráda, že už vím jak na to!

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:25 - Změnil/a: aki
- Nahlásit

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:42
- Nahlásit

A tohle je náš Akinko ( Acros). Ty fotky jsou nekvalitní, digi foťák máme čtvrtý rok a už moc dobře nefotí. Taky mě mrzí, že nevím, jak ty fotky tady zvětšit... Jdu si to nacvičovat.

Regina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:52
- Nahlásit

aki

Zaynab

Ahoj holky , tak zatímco Vy jste tu v klidu drbaly my jsme
kroužily v kruhu
Výstava byla pěkná , velký kruh , koberce , hodně místa ,
hodně vlkodavů , takže se bylo na co dívat (52 ) ,
MVDr Pavlásková posuzovala svižně a vcelku objektivně ,
v hale teplo tak akorát - myslím , že není na co si stěžovat .
Lítalo i dost VD .

savinika

erin

Bylo to pěkný , jsem ráda že jsme se viděly a mohli si pokecat .

Regina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

aki
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:38
- Nahlásit

Regina
Ahoj Regino, sím sím popiš nám, kdo je kdo na té fotce. Vůbec nikoho neznám osobně. A jak to všecko dopadlo?

Zaynab
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

aki

Axíček labužník Moc mu to tam sluší.
Já beru psi najednou a obvykle mam i kočár nebo sáňky, takže než přejdem přes vesnici a můžu je pustit navolno, je to kolikrát taky dobrodružný Myslim, že ten systém, jak je bereš do města na střídačku po jednom je výbornej. Můžeš se věnovat každýmu zvlášť. Já když cvičim, tak taky jednotlivě. Začnu několika společnejma povelala, pak jdou do domu a beru si je postupně podle hierarchického uspořádání, uděláme dvě, tři "kolečka" a zakončíme zase pár společnýma povelama a společnou hrou.
Dovedu si představit, jak ti bylo, když zdrhli. Ta nevýhoda je, že se jako smečka podrží a spolu se nebojí. Nám takhle dvakrát zdrhla Sallynka. Jednou na dost dlouho. Skoro hodinu jsem lítala po lese a když jsem se vracela ubulená domů, že skusim, jestli tam náhodou neni, prořítila se kolem mě po silnici jako by se nechumelilo. Prej si udělala výlet až do vedlejší vesnice, příšera. já se mohla zbláznit strachy a dáma si honila traktory

Regina

A jak jste dopadli?!

Regina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:53
- Nahlásit

aki

Tak z prava do leva : Tř. Otevřená feny
Chamonix Irmidu - V1 CAC M. Duchková
Blackberry Flinstone - V2 Čejková M.
Age Of Queen Tempest Tender - V3 Tranová Š.
Charlotta Bedřiška - V4 Kopova R.
Ostatní VD

BOB - Ch. Crazy Casey Roan Inish - P. Tomašovičová

Kluci jsou moc pěkní !! A s tou fotkou - já jsem takovej
dřevák a netroufnu si radit , protože se mnou se tady na
téma vkládání fotek FIfi dost potrápila ale jestli sis tu fotečku otevřela ?

Zaynab

Jak vidíš , Savi V3 , a my V4 .
Spokojenost !!!

aki
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:04
- Nahlásit

Agince i Charlotce, ale samozřejmě i paničkám gratuluji a hafinkám posílám pusu za ouško!

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 13:38
- Nahlásit

Ahoj holky, potřebuju poradit..
Jak už jsem psala výše, chci jít s našima klukama poprvé na výstavu. Přihlášku jsem si stáhla na internetu, vyplnila a teď nevím.. Platba za každého psa zvlášť - jako pro každého jedna složenka, nebo můžu najednou? Přihlášku jsem psala dvakrát, že.. Jeden pes stojí 550,- a další 450,-. Jak to mám zaplatit? V pokynech pro vyplnění o tom nic není

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:14
- Nahlásit

tak jo, zaplatím dvěmi složenkami.
Kde se touláte???

Regina
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:13
- Nahlásit

aki

Platila jsem to vždy jednou složenkou .
Máš tam za prvního psa , za druhého a dole je celkem .
Couráme se venku - je tam krásně , tedˇjsem dorazila.
To je ta Ostrava ? Vážně posuzuje irčáky Hořák ?

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:18
- Nahlásit

Regina
Ahoj už to mám placené dvěma. Snad se nic nestane.

U nás je hnusně - zataženo, inverze a tak nějak "vlezle".
Ty znáš toho Hořáka? A..?

Regina
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:33
- Nahlásit

aki

Nic se neděje . Neboj - hlavně , že budou mít litřík
U IW jsem se s ním nesetkala , ale u jiných plemen ano .
Je to záááážitek když posuzuje !! Pokud byla příležitost
vždycky jsem se ráda dívala

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:37
- Nahlásit

Regina
Ježíš, mám se těšit, nebo bát?

Regina
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:43
- Nahlásit

aki

Neboj se v žádném případě !
A jak to provedete ? Kluci jdou do jedné třídy ne ?

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:51
- Nahlásit

Regina
Jednoho povedu já a druhého manžel, jestli to tak může být. Může? Budou ve třídě mladých.

Regina
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:59
- Nahlásit

aki

To víš že může ! Tedˇjsem viděla fotečky v galerii
Ta jak tam jsou dvouměsíční je skvělá , a Aki se Zorkou taky
príma !
Ta Ostrava je národka nebo co ? Nechce se mi to hledat .
A kdy to je ?

aki
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 17:20
- Nahlásit

Regina
Díky!
Jojo, je to národka a je to 8. a 9. dubna. Snad bude už konečně jaro!

aki
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 10:35
- Nahlásit

Ahoj holky, tímto vás zvu znovu na pokec.
Máte některá z vás doma smečku? Myslím větší než páreček.
Mě se ti dva darebáci dneska zase do sebe pustili, ale tentokrát doma. Vtrhla jsem mezi ně hned, ale udrž dva obry, připravené se navzájem rozcupovat! Odnesla jsem to jednou hlubší rankou, několika škrábanci, chrapotem a mírným šokem.
Trošku se jich začínám bát, i když oni to samozřejmě nesmí vědět a hlavně mě zklamali. Tohle všechno se událo ve chvíli, když jsem odpovídala MVDr. Málkové na dotaz, jestli už se uklidnili a já zrovna psala, že jo. Napište mi prosím, jestli jste měly někdy taky problém s dominancí a jak jste ho řešily.
Nasadila jsem škrtící obojky a uvažuju o koších i na doma - za trest a pro můj pocit bezpečí. Mám dost práce a to věčné hlídání, aby se k sobě nedostali mě zdržuje.

Regina
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:17
- Nahlásit

Další pokus

Regina
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 13:37
- Nahlásit

aki

Tak už se to nějak rozběhalo , fakt nevím , proč jsem ty
příspěvky nemohla odeslat

Psala jsem ti , že nejsem správný rádce - mám jen jednu fenku ,
a že by ses mohla obrátit na partu z mujvlkodav , tam mají
někteří i tři psí kluky pohromadě a jistě také řešili smečkové
uspořádání a paní Málková Ti také jistě poradí !
A třeba se tu ukáže Zaynab , z jejích příspěvků je patrné že
má zkušenosti a hlavně dar vysvětlování - to já postrádám
Asi bych se snažila vyhnout těm košíkům aby ses nedočkala
překvapení až jim je sundáš

A pak jsem psala ještě cosi o mladˇoších a že Ti přeju atˇ se
to zklidní a tak....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání