Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 15:52
- Nahlásit

Sali
Nemohla bych dát do venkovního kotce psa holáka bez topení, to fakt nejde.
No, já taky vím že to nejde, ale s těmahle psama z řetězu je to fakt těžké...když byl zavřený v chatičce, tak ji sežral, je to debil.
Bucce normálně topím, je hezky mezi 4 stěnama a je v klidu. Jenom ten debil musí být furt v pohybu. On ani nespí, on buď sedí na boudě, nebo stojí všema packama na zemi a dívá se a netváří se, že by mu něco vadilo, akorát mi to vadí když ho zavřu do garáže, tak proskočí okno-postavím tam skříň, bude mít tmu(jestli bude hodný, budu mu občas svítit ). On je blbec odjakživa zvyklý mít hodně vzduchu kolem sebe a nesnese být zavřený. A Sala, jeho mamina, u mě taky nechtěla zalézt do boudy, byla venku, ze stejných podmínek, ale to bylo léto.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:04
- Nahlásit

tak jsme se vrátili z vychajdy,eliška měla obleček,kšírky a stopovačku,dastík míček a sindy piškotky
užívali si to,dokonce jsme pár psů potkali a tak jsem milou eli vypustila , jak si to zas užívala,lítala za dastym a sindy ,sindy skákala přes klády,elis jí zkoušela napodobit a dasty si opodál hlídal míček
ted jsem je umila podvozky a nožičky a jdou spinkat

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:06
- Nahlásit

Mucholabka
je to akční tvor, asi mu nevyhovuje to, co mu nabízíš...něco jako Bobulka, ta zatím už několik dní nepřišla na to, jak zbořit další ze´d...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:06
- Nahlásit

Sali
dva kotce, co bude při hárání????
budoucí kotec/tce bude jen místo boudy, vše ostatní zůstane při stejném.... v noci budou chrnět v chodbě, přes den dle jejich nálady a možností budou buď se mnou nebo venku.... při hárání je Alu první dva dny s Brutem, pak si jí beru k nám a prostřídávám je, aby Brut nežárlil a Alu se venku trochu vyblbla s hračkama... což zůstane zachováno

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:09
- Nahlásit

brezen2008
taky jsem byla venčit... jen na rychlovku a psi navolno, kdy se modlím, aby Brut neviděl kočku. Podvozek otřen a psi spokojeně stočení v pelíšku ... i když právě piraňa "zabila" další pískací prase,tak s tím stočením nevím, nevím...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:15
- Nahlásit

brut
u nás se zavírá jen háravka, pokud nejde pes přestěhovat do jiného patra, což se uvidí, kdy spustí Bobulka...nechce se mi nechávat Ferdu navolno v domě, když vím jak si stele v matraci...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:20
- Nahlásit

Sali
oni jak jsou zvyklí být chvílema se mnou v baráku, tak jim tu možnost nechávám i při hárání... jen je střídám. Alu má na sedačce a na koberci roztažená prostěradla, která před příchodem Bruta sundám ( stejně je musím neustále klepat, protože sou plný chlupů). Brut neničí nic a tak bezpečnostní opatření se týkají jen malé
Stejně uvažuju do budoucna o kastraci...sice ne hned, tak za tři čtyři roky....

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:28
- Nahlásit

brut
u nás je zásada, že v naší přítomnosti jsou dveře vždy otevřené, a zavření v kotci přes pracovní dobu jsou jen horní psi, neb škoděj,
dobrmaničky jsou vzorný, ty zavírat nemusím vůbec, jen když potřebujem dělat něco s otevřenou bránou.
Stejně to bude průser, neb vytápěný a bobule vzdorný současn ěje jen jeden kotec, takže Ferda stejně bude muset bejt v domě sám, by se měl kde ohřáti,
což znamená, že pak se pořizuje nová postel

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:36
- Nahlásit

brut
druhá možnost je Ferdopes na patologii, což z hlediska pracovny skončí taky totální obnovou.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:36
- Nahlásit

Sali
psi mají otevřené dveře do vstupní chodby a do koupelny jen po dobu teplých dní, kdy se chodí chladit na dlažbu. Dál do baráku ne, protože by chudák Svině neměla už vůbec žádný prostor, kde by mohla žít. Takže to řeším různýma přesunama, zavíráním a oddělováním. Naštěstí je tu dost místa a dveří, takže nehrozí, že by neměli každý svoje místo a soukromí ... jen kliky máme otočené směrem nahoru, aby si Sviňa neotvírala ... soukromí u nás maj všechna zvířata, harantí , ale my s chlapem své stále nemáme a jak to tak vypadá, přitom tempu a zdravotních potížích, ani jen tak mít nebudeme

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:39
- Nahlásit

Sali
druhá možnost je Ferdopes na patologii, což z hlediska pracovny skončí taky totální obnovou.
chlaďák by mu nevyhovoval? samozřejmě by musel být patřičně oblečen a vybaven....

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:48
- Nahlásit

brut
myslím, že by nevyhovoval.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:54
- Nahlásit

brut
Naštěstí je tu dost místa a dveří, takže nehrozí, že by neměli každý svoje místo a soukromí .
tak právě tohle u nás není, protože oba máme rádi sice soukromí, ale v průchozích prostorech, a dveře jen zabírají plac,
takže obě patra jsou jako velké garsonky, bez rozčlenění jinak než funkčně nábytkem, s otevřenou koupelnou,
zavřít psy můžu fakt jen do kotce, jinak dole ani nejdou zavřít psí dveře...
Psi jsou postavení dvojicově, a naprosto si vyhovují, ale když bych násilně sestěhovala háravky do jednoho patra, pobijou se mi, nemůžu už do toho zasahovat, oni se spárovali a rozmístili dle své volby.
taky přemýšlím JAK to vyřešit, když Láďa na Bobulce chovat skutečně nechce a nebude, ani nešel na bonitaci, nic...
Sterilisace by asi bylo nejlepší řešení.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 16:55
- Nahlásit

Sali
škoda, jestli je vybavenej stejně jak byl ten u nás, tak by neměl co ničit... holt ti nezbývá než buď obětovat pracovnu nebo postel

BinLadin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:00
- Nahlásit

Fialovi des...uz zase prsi,celi den,vcera to stejny.To bude zase nocni.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:01
- Nahlásit

brut
vzhledem k tomu, jak furt a vše soustavně obechcává, tak to pracoviště raději riskovat nebudu.
Obětuju tchořovnu, stejně tam je třeba nový postele...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:02
- Nahlásit

Sali
taky přemýšlím JAK to vyřešit, když Láďa na Bobulce chovat skutečně nechce a nebude, ani nešel na bonitaci, nic...
Sterilisace by asi bylo nejlepší řešení.

já právě taky přemýšlím, jestli do toho jít či nejít... zkusíme bonitaci, malá má skvělou krev, která u nás mimo jejích sourozenců není, takže by to bylo obohacení plemene. A pak se uvidí, jestli někdy kejvnu na štěňata.... docela mám strach, protože je všude přepsováno a australáci jsou tak trošku specifický, takže se musejí páníčci hodně dobře vybírat. Zatím vím o dvou lidech, kteří by si štěně od nás vzali a u obou vím, že by prcci šli do dobrých podmínek, k lidem, kteří by s nima fakt dělali. Naštěstí na rozhodování mám ještě dost času a možná dojde rovnou na kastraci ( zase bych chtěla ještě jednu fenečku a nejlepší by bylo si vybrat štěně z vlastního vrhu....)

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:04
- Nahlásit

BinLadin
to máš blbý, hochu, ale líp než u nás, tady sněží.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:06
- Nahlásit

BinLadin
u nás celý den padá snížek.... sice droboučce, ale padá... ovšem začíná být venku kluzko. Tak rozumní lidé sedí doma u horkého nápoje a poslouchají hudbu

Sali
no já vlastně zapomněla na to obchcávání... hmmm, tak to raději tchořovna a postel než pracovna. Sice to u vás taky smrdí ( jak mnozí říkají sladkým hnusem), ale do toho ještě pochcaným.... brrr, nic moc ( díky školní praxi na močárně bytostně nenávidím pach chcanek.... )

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:14
- Nahlásit

Sice to u vás taky smrdí ( jak mnozí říkají sladkým hnusem)
brut
takž to zas ne, tady je tak vyšůrováno, odvětráno a čisto, že ani ta laborka není cejtit, natož pitevna, hlídáme si dost bezpečnost práce, všechno se dělá v digestořích s odtahem.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:15
- Nahlásit

Sali
No ono to nejak dopadne,akorat budu mit uniformu zase od blata a blato i mezi ocima.Prace Jurase....
brut
Idealni reseni...a dobr napad....

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:16
- Nahlásit

díky školní praxi na močárně bytostně nenávidím pach chcanek....
brut
tak to ti garantuju, že ferdopsí chcaní by tě dostalo do hropu, i bez epitafu,
nachcal mi dole pod pračku, a já na to přišla až když jsem tu pračku te´d odstavila, a hrábla do toho prachu mopem, a hibernovaný smrad zázračně ožil....

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:18
- Nahlásit

BinLadin
máš smůlu, ale Kobra by tě zbahnila úplně stejně, neboj, krev se nezapře.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:21
- Nahlásit

brut
už se zas probudili,tak dostali sucharya šli zas spát,eliška jako obvykle spí na stole,zkusím jí vyfotit

BinLadin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:24
- Nahlásit

Sali
To nepochbuji,uz se naucil jak ucine ustknout..nesmi v jeho zustat nic kozeneho,dokomnce je krade i z rukou...

BinLadin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:26
- Nahlásit

...a na druhe ocko zase vtahne z lidi pamlks takze plati:.. " Furt ve strehu a nikdy jinak"

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:28
- Nahlásit

Sali
tady je tak vyšůrováno, odvětráno a čisto, že ani ta laborka není cejtit, natož pitevna, hlídáme si dost bezpečnost práce, všechno se dělá v digestořích s odtahem.
tak to pak opravdu není skoro nic cítit, u nás ten smrádek byl... přece jen stará budova, vybavení za cara klacka a digestoř jen v přikrajovně.... v pitevně se max. otevřelo okno ( nebo neotevřelo, ono nešlo dovřít). Chybí mi to...

tak to ti garantuju, že ferdopsí chcaní by tě dostalo do hropu, i bez epitafu,
zvládnu uklidit kde co, ale ten smrad z močárny mám fakt zafixovanej, ajko naprosto nejhorší a nejhnusnější... druhé místo by si zasloužily další lidské výměšky, nejlépe když byly celý den venku na stole. Fakt zlatá pitevna

BinLadin
budu mit uniformu zase od blata a blato i mezi ocima.Prace Jurase
to mám při každým venčení Alu... nějak postrádá smysl pro čistotu a myslí si, že když je ona jak prase, tak musí být i doprovod
Idealni reseni...a dobr napad....
jj, už se tím řídím

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:29
- Nahlásit

brezen2008
už se zas probudili,tak dostali sucharya šli zas spát,eliška jako obvykle spí na stole,zkusím jí vyfotit
vyfoť .... v úterý bych měla být ve tři odpoledne kousek od Vinohradskýho hřitova

BinLadin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:32
- Nahlásit

brut
BinLadin
budu mit uniformu zase od blata a blato i mezi ocima.Prace Jurase
to mám při každým venčení Alu... nějak postrádá smysl pro čistotu a myslí si, že když je ona jak prase, tak musí být i doprovod

No vidim to stejne....

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:48
- Nahlásit

Tak mám Bobinu od včera doma a zde
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_9208_0.html
v diskuzi Bertík a Bobina čekám na ty vaše dobrý rady. Budu je fakt potřebovat.

<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání