Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bertík a Bobina
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:29
- Nahlásit

Protože budu mít těch problémů nakonec víc různého druhu, tak jsem chlupáčům udělala nové téma do nezařaditelných (a aspon se mi vaše chytrosti budou lépe hledat). No kdyz nebudou problemy, tak o to lip a muzu zde chlupace chvalit :=))).
Takže ve čtvrtek mi paní Lišková Bobinku dala, ale musela jsem slíbít, že kdyby byly nějaké závažné problémy, tak ji vrátím jedině jí. Dostala jsem šampon na Bobinku, granule pro Bobinku a Bobinku s donosem do auta. Ančto z Liškové vylezlo, že s ní Bobinka spávala v posteli, tak se to neobešlo bez zamáčnutých i nezamáčknutých slz.

Takže začnu problémem, který zatím není až tak aktuální, ale o to závažnější.
Bobinka je alergická na obojky a spoty proti blechám a zároveň ji nesmí kousnout blecha :=((.
Existuje nějaká nechemická alternativa odpuzovatel těchto zvířátek? A taky jak budu řešit klíšťata.
V nějaké diskuzi zde jsem četla, že může dostat při alergické reakci nějaký šok a případně zemřít. Neexistuje nějaká kouzelná tabletka, kterou bych si měla pořídit domů pro případ bouřlivé alergické reakce?
Zatím nemám na téma pes a alergie žádné informace, tak sem s nimi.
(Jinak všechny šampony taky nesnáší a proto jsem dostala ten šampon s doporučením koupat každých 14 dní - není to moc často? A kdyby bylo podezření na blechy, někdy i preventivně, koupat šamponem na parazity a pak ještě podruhý tady tím.)

Teď oba psi spí.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:55 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Cesmina
Tak pokud vím, na akutní případy alergie se dá psům dát obyč lidskej prášek - Zyrtec a pod.
Na to odpuzování blech a klíšťat by měl fungovat vitamín B, tedy B-komplex, Pangamin a pod. , myslím že i někdo zkoušel nějaké přívěsky na obojek a kapky , ale jestli nebydlíš na vesnici, a nestýkáš se s wořechama (jakože pouliční neošetřovaný psi), tak se s blechama možná ani nepotkáš http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_8349_0.html tohle téma jsem zakládala na jaře

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 19:30
- Nahlásit

Cesmina
Ta gratulíruju Blechy teď neřeš,je zima a v posteli snad žádný nemáš Jak to vzal Bertík?

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 19:32
- Nahlásit

Cesmina
Ty antiparazitární přívěsky jsou třeba tady. Já to ještě nezkoušela, ale chtěla bych to koupit na jaře - jsem sama zvědavá, jestli to funguje.
No a ten šampon je antiparazitární? Proč máš koupat každých 14 dní?

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 20:28
- Nahlásit

Neessi
Bertik se prva urazil a celou cestu autem se mnou nemluvil ani na Bobinku se nepodival natoz ocichat. Ted uz se se mnou bavi, ale porad doufa, ze toho psa odvezu, protoze mu leze do pelisku a nechce si s nim hrat.:=)))
Na druhou stranu ji pred chvili jemne pomahal vykusovat kozisek.

Ted jsem si volala s Liskovou. Dostala jsem vynadano, ze jsem nenapsala jak jsme dojeli a ze jsem ji to slibila (si fakt nevzpominam, bych jinak volala nebo psala). Ptala jsem se jestli zkousela vic spotu a jestli i na prirodni bazi, ze jsem neco cetla na netu. Tak jsem dostala zase vynadano, ze zkousela a psum dava neco za 450 Kc. Nanestesti z ni nevypadl nazev, ze by se dalo dohledat slozeni.
Zato jsem se zase dozvedela nejake novinky ohledne zdravotnich problemu, co Bobina mela. Znelo to nejak tak, ze skoro cely rok ji taha tu z mensich, tu z vetsich zdravotnich problemu a az ted je zdrava.
Jo a pry ji mam davat kazdy tyden pul lzicky hroznoveho cukru kvuli traveni. My ho davali babicce, kdyz umirala. Tak jsem zvedava, co nas jeste ceka.

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 20:31
- Nahlásit

Cesmina
pred chvili jemne pomahal vykusovat kozisek.

Tak to bude gůt,když jí vykousával "blešky"-to je pocta.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 20:43
- Nahlásit

corgi
A musi mit ten privesek porad a nebo staci jen na vychazce (pak by nebyl vyrazne ve styku s jeji pokozkou...)?

Je to jablkovy sampon s vitaminy, BRASA Family Champion o tom, ze by byl antiparazitalni tam neni psano (proto taky pri blechach vykoupat aniparazitalnim a pak timto).
Proc koupat nevim.
Ona ma delsi srst (http://www.srbce.estranky.cz/stranka/Bobina), tak mozna proto? Ale ja myslim, ze vhodnym hrebinkem (to taky nevim, jaky je vhodny) cesat ob den a koupat tak jednou za dva mesice, za mesic?

Kdo mate pseky s dlohema chlupama, jak to opecovavate?

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 20:54
- Nahlásit

Neessi

Me Bertik vykusuje blesky taky nekdy, ale pak me chce ojet :=))) Ale mnohem radeji si hraje na kousanou.

Vikula
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 22:12
- Nahlásit

Cesmina
přírodní antiparazitika nabízejí tady http://www.baron.cz/

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 22:48
- Nahlásit

Cesmina
Me Bertik vykusuje blesky taky nekdy

Buď ráda,že je to malej šmoulasi představ moji Bordžínku s Aishou,když mne takhle poctí jsem samá modřinka potom.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 22:49
- Nahlásit

Cesmina
To fakt nevím, jestli se ty známky dají po procházce sundat - spíš asi ne. Jak říkám, osobně jsem to ještě nestihla vyzkoušet.
No, z té fotky to vypadá, že má srst "zvládnutelnou", taky myslím, že by stačilo častější česání. Asi bych tak často nešamponovala, kdyby k tomu nebyl nějaký důvod, třeba zdravotní.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 01:55
- Nahlásit

Tak strach Bobiny z petard potvrzen. Stacila jedna rana a dama se dala do knuceni. Celkem jich bylo kolem deseti a dama se klepala. Bylo to pred chvili. A to byla pritom s Bertem, ktery se nebal.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 22:26 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit

Tak Bertik je porad urazeny a tak jako zpola mrtvy. Nechce ci hrat. No proste to tezce nese.
Tak nevim co s nim :=((( Nemate nejaky napad?

jablunka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 23:20
- Nahlásit

Cesmina
No proste to tezce nese.
Tak nevim co s nim :=((( Nemate nejaky napad?

Nech ho to v klidu vstřebat,nic jiného s tím neuděláš.
Uvidíš,za chvíli z nich bude nerozlučná dvojka.

Darina1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 09:10 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Cesmina
My když jsme si pořídili ještě jednoho pejska k Biškovy který byl dříve doma už bylo 2roky a musím říct, že když Damišák se rozkoukal tak Bišo zalezl pod lůžko a 3dny nevylezl. Nechala jsem je tak a po čase jsou nerozlučná dvojka. Co kolik udělá Biško tak Damišák se hned připojí a co je hlavní Damišák se hodně naučil od Biška.
Tak že podle mě jim dej jen čas a oni si to srovnají. Držíme palce, ať to u Vás dopadne dobře a hlavně podávej zprávičky od Vás z domova.

Venta
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 09:38
- Nahlásit

Cesmina
Taky si myslím, že nejlepší je dát jim čas. My jsme měli psa asi 5 let a do toho přišlo neplánovaně malé štěňátko - fenka. Ta si chtěla pořád hrát a Tony odmítal, skoro 2 týdny byl uražený a pak postupně se s ní začal bavit a různě blbnout. Už jsou to 3 roky a Vendula ho pořád mučí (tahá ho za ocas a za uši, kouše ho a různě provokuje), ale zároveň ho zbožňuje a chrání, když se třeba bojí nějakého psa. No a Tonymu to dělá dobře a celkově je na něm vidět, že mu to prospělo..... Třeba to u vás bude podobně, jen to chce čas a taky spravedlivě mezi ně dělit pozornost.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2008 13:10
- Nahlásit

Tak se bude resit jiny problem. Pry mi musi druheho psa odsouhlasit ostatni najemnici. (Pokud tomu tak opravdu je, tak nas vchod duchodcu skoro jiste souhlasit nebude...)

Mate s tim nekdo zkusenosti? Neda se to nejak obejit? Treba psa nahlasit u kamarada a mit ho jen permanentne na navsteve?

Tohle me fakt nenapadlo. Nechapu co maji co ostatni resit, kdyz pes zbytecne nehluci.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2008 13:22
- Nahlásit

Cesmina
Protože důchodci nic jiného k řešení nemají

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2008 14:01
- Nahlásit

Cesmina
. Pry mi musi druheho psa odsouhlasit ostatni najemnici??
tohle nevím..pokud je dům?družstevní..tak asi ne..to je u nás a tady muůžeš mít krokodýla ale nesmí obtěžovat ostatní...ovšem pokud je družstvo vlastníků může to bejt jinak to je jistýtakže asi zjistit na-družstvu,u majitele prostě..

Cesmina
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 09:21
- Nahlásit

Takze jsem si procetla radne stanovy druzstva. V nich nic o jakemkoliv psu neni. Taky jsem si precetla domovni rad, kde neco o zviratech je, ale nic o tom, ze mi psa musi nekdo odsouhlasit.
Celkem mi spadl kamen ze srdce.

Kdyz jsem si privedla sveho prvniho psa (budiz Bedrichovi zem lehka), tak mi domovnice taky mlela neco o hlasovani. Tehdy jsem vse overovala na mestkem urade (protoze jsme meli mestske byty) a policii. Domovnici jsem pretlumocila jejich odpoved (ze kdyz bude pes moc hlucit, obzvlaste v noci, imohou zavolat policii, ta mi muze dat pokutu a porad dokolecka) a byl klid.

No a ted zase tohle. Nicmene nejspis si domu nainstaluji web kameru, eventuelne namatkou budu nahravat. V domovnim radu je psano, ze pokud zvire moc hluci a najemnici si opakovane stezuji je to duvod k vystehovani z bytu.
Vim, ze v pripade Bedricha mi do oci tvrdili, ze delal hluk zrovna ten den, co jsem s nim byla doma... Jindy ho zase sousedka neslysela, ale pani ob tri patra slysela...

No proste i tak se mam asi na co tesit.
Jdu Bobinu nahlasit, at na me nic nemaji - duchodci!

Cesmina
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 19:36
- Nahlásit

Cus lidicky. Tak Bobina si na me zacala zvykat a zacala knucet. V jine mistnosti nez ja byt umi, ale jak zavru dvere je problem. Pritom ma Berty, co je uplne v pohode. Ted jsem do konce pristiho tydne doma, ale pak me sousedi sezerou... Lidicky pomoooc, co s tim?

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 00:55
- Nahlásit

ledum je dobré na bodnutí, kousnutí hmyzem (homeopatikum). Aromapet.jak už je tu zmíněný mé švagrové na psovi fungoval- já měla modrý na něco jiného a fungoval taky. JInak pro jistotu do kapsy nějaký ten prášek na alergii- my měli i ditiadem- pes po něm není malátný jako lidi.......tavegyl, zovirak.....je lepší to oprubnout,který na tvého psa funguje nejlépe......ale zase na druhou stranu, čím méně je potřeba, tím lépe,že......

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 07:24
- Nahlásit

Cesmina
Lidicky pomoooc, co s tim?
nejdřív přestaň být nervní z toho,že máš na to už "jen týden" a pak zkus každý den na chvilku vypadnout z bytu bez psů a uvidíš.Ona si zvykne brzy,hlavně že tam bude mít Bertíka.

Dáška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 18:56 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Cesmina
Nám pomáhá puštěné rádio nebo televize - nejlíp kde se hodně mluví. Jinak učit být o samotě jako se učí štěně, do pelíšku hadr s tvým pachem.

Kony
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 19:39
- Nahlásit

Cesmina
Určitě to, co radí Neessi. Odchazet z bytu, po chvilkách se vracet a intervaly, kdy jsi pryc postupne prodluzovat. Ted si hodne zvykla na tebe, tak je potreba aby si zase trosku odvykla. Snad se pak i vic nafixuje na Bertika a pude to v pohode.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:36
- Nahlásit

Tak jsem je dnes nahravala na diktafon. Prvni odchod asi pet minut - jen knuceni a utoky na dvere :=(( Druhy odchod cca pul hodiny, zprvu knuceni a utoky na dvere, pak uz jen knuceni. Zatim jen Bobina, Bertik byl absolutne zticha.
Ta fenka knuci po mem odchodu, tak jak k tomu pomuze delka odchodu? Ta by se dala zvetsovat, kdyz bude potichu?

Dasi ja stene nikdy nemela. Mam uz po rade ctvrteho psa z utulku, takze co se stenetem netusim...

Nastesti neknuci moc nahlas a tak by to nemuselo projit pri pripadne stiznosti sousedu, ale to stejne resi jen to, ze bude moci asi zustat, ale ne pocity toho psa.

Kamarad vymyslel teorii, ze se k ni Berta prida ancto je pod ni, ale ja verim, ze snad ji bude dobrym prikladem...

Jeste me napadla vysilacka. Pracuji temer v prime viditelnosti a tak bych mohla chvilkama naslouchat a prudit... Jenze opravdu staci zavrit dvere i pri me pritomnosti v byte (tak se na to prislo) a okriknuti moc nepomaha, takze netusim jak by se to dalo resit takto nadalku.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:38
- Nahlásit

Cesmina
Jestli knuci i kdyz jsi jen v jine mistnosti, tak muzes trenovat i uvnitr. Proste se na chvilku zavri, neokrikuj, kdyz bude knucet, a snaz se vystihnout chvili, kdy bude zticha, a pak otevri. Nevitej se s ni, proste jen otevri a jako by byla vzduch. Casem to prodluzuj, snad to pomuze.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:28
- Nahlásit

Tak jsem porad zavirala a otvirala a zavirala a otvirala...:=))) Dopoledne uz dokazala byt v druhe mistnosti zavrena i hodku bez knuceni. Co dela, kdyz odejdu z bytu jsem jeste nenahravala. Zkusim to az o vikendu neb v pracovni dny staci, kdyz jsem pryc cca 7 hodin plus minus, dalsi pokusy kvuli nahravani delat nehodlam.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 13:10
- Nahlásit

Tak nové zprávy z domova:

1. Bobina, když odejdu mimo domov chvilkama kňučí, ale je to tak potichu, že na to sousedi zřejmě ještě nepřišli.
2. Bobina začala vrčet na mého přítele a snad by byla ochotna i kousat, přitom na mě si nikdy hubu neotevřela. Asi ho má zařazenýho pod sebou a tak se k němu chová...
3. Na většinu psů na procházce jeden nebo druhý štěká a potom oba.
4. Když jde někdo po chodbě Bertík štěká.

Ale jinak je všechno v pohodě :=)))
Jestli máte něco konstruktivního k libovolnému bodu, tak šup sem s tím. Předem děkuji.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 13:27
- Nahlásit

Cesmina
Jestli máte něco konstruktivního k libovolnému bodu, tak šup sem s tím. Předem děkuji.
Nějaký fotečky by to chtělo.Je to dost konstruktivní?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání