Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bertík a Bobina
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Cesmina
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 18:09
- Nahlásit

Fotky nemam neb patrim, ostatne jako temer vzdy, do mensiny (coz uz me prestava po letech udivovat), co nemaji fotak. Ale zato mam vahu. :=)))

Bobina vazi cca 9 kg a je merunkova (Desensky ma na strankach takoveho maleho orecha. Ten je cely ona. To by byly krasny stenatka... :=))) Nebyt Bobca kastrovana mohli jsme zalozit chov a vyvorit nove plemeno.)
Vek: 9 let (je zname datum narozeni)

Bertik ma cca 8 kg a je cerny
Vek: Cca 4 roky

Ale fakt bych spis potrebovala pichnout...

impact
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 10:41
- Nahlásit

Cesmina
Když já tu traverzovou metódu moc nezveřejňuju, ptž bývám kamenována za krutost ke zvířatům.

Prostě když vezme pes čouda, tak ho po návratu připnu na vodítko a s cukáním couvám x metrů. S každým cuknutí opakuju (někdy řvu) povel "ke mě"... Cukání přímo úměrně velikosti psa, ale nemažu se s tím.

Kupodivu příště příjdou.

Samozřejmě k tomu okolo patří ta omáčka o tom, že musíš vědět, kdy to použít a nemůžeš takhle cepovat psa, který povel ke mě neumí... Oborníci možná namítnou, že pokud tohle u psa musím používat, tak ten povel nemám docvičený, ale na to prdím. Pokud pes ví, co znamená povel ke mě a v určité situaci se na to vyflákne, potrestám ho takhle a funguje mi to...

Cesmina
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 23:58
- Nahlásit

Tak se hlasim z vycvikoveho mista (chata) pro Bertika, ktery se boji krom jineho muzu.
Pocet muzu 5, ja jsem jedina sveho pohlavi. Jsme zde uz od patku. Ve srovnani s puvodnim stavem hlasime viditelne pokroky.
A jeste pridam jeden drb. Dnes je to prave rok, co jsem si ho vzala v dost spatnem stavu z utulku a tak mi dle predavaciho papiru za minutku nebo dve propadne na vzdy.
Konec hlaseni.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 22:29
- Nahlásit

Cesmina
, tak ať je to jen a jen lepší

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 10:45 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit

Od posledniho hlaseni:

- mi Bertik s Bobinou jednou ulovili jednoho a jednou dokonce dva chlapy. Jelikoz Bertik je ten podjebavac a Bobinka vykonna slozka, staci privolat Bobinu a Berta je nahrany.

- Bertika poustim temer vzdy pouze s kosikem a i s nim se pokousel napadnout napr. mopse ze sousedniho vchodu, ktery vubec nespolupracuje a neprudi. Potkali jsme se vsak taky i s labradorem, ktery nemel kosik a spolupracoval... Nastesti ho zubama jenom skrabnul. Tohle by chtelo fakt resit. Holt jeli jsme k RD se strachem a vratili se navic s agresi (a ja mam fakt obavy tam jeste jet pro radu, leda bych sehnala doma hlidani pro Bertika :=(( :=))). I ta majitelka mopse se me opakovane pta, co se stalo, ze si pamatuje jak si spolu nasi psi hezky hrali.

- Bobinka chodi cim dal casteji navolno. A to jsem 8m flexu puvodne kupovala pro ni. A nakonec at skoncim jeste pozitivneji - zadna alergie se zatim u Bobiny neprojevila (a to uz kliste mela), traveni mame v pohode. No proste zadny ze zdravotnich problemu uvadeny utulkem se zatim neprojevil.

(A treba az budu mit cas napisu taky nejaky ten haf clanek jako Gaf :=)))

jablunka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 10:49
- Nahlásit

Cesmina
(A treba az budu mit cas napisu taky nejaky ten haf clanek jako Gaf :=)))
No neblázni,eště se pak dozvíš,že máš zastreslý psy.

A moc gratuluju k pokrokům a dej Bertíkovi čas,ono se to třeba zlepší.......teda né samo,ale to snat chápeš.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 10:55
- Nahlásit

Cesmina
No proste zadny ze zdravotnich problemu uvadeny utulkem se zatim neprojevil
no to víš,pořád je útulek jen útulek i když pro spoustu psů je to nejlepší místo jaký kdy zažili.Třá maixnerová by taky mohla povídat o Toničce(a to byla v útulku oblíbená a celkem hýčkaná) ,problému hafo a dneska jaká je z ní štramanda

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 10:59
- Nahlásit

jablunka
Coz Bertik urcite je neb je k tomu predurcen. Jen se mi za ten rok co ho mam nepodarilo prijit na to, zda ho preurcil Buh a nebo clovek. Totiz prej co Buh spojil, clovek nezdeluj. A pokud Bertu spojil Buh s tim jeho jho, pak asi ani modlitby nepomuzou. Amen.

Neverim, ze cas neco nekam posune dal, kdyz nema kynetickou energii. Tu musim dodat ja, ale kterym smerem...

Cesmina
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 13:22
- Nahlásit

Tak jsme se vratili z chaty a tak pisu neb
pritel si vcera vsiml, ze Bobina ma vzadu na jazyku dva tmave (az cerne) fleky. To tak jako bejva a nebo jak?

Nerada bych prisla za veterinarem s problemem podobnym tomu, ze se mi nedari tehda Bedrichovi vytahnout kliste a on to byl jeden z jeho cacku.

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 13:30
- Nahlásit

Cesmina
Bobina ma vzadu na jazyku dva tmave (az cerne) fleky. To tak jako bejva a nebo jak?
Ano,někteří psi to tak mívají.
se mi nedari tehda Bedrichovi vytahnout kliste a on to byl jeden z jeho cacku.
No hlavně,že to nic nebylo.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 18:58
- Nahlásit

No tak dik. Aspon se nas vet nepobavi s tim, ze by za to dostal jeste zaplaceno.

A hele maj vsichni psi stejny pocet cacku?
Ze bych je svejm psum spocitala, jestliva jsou normalni normo psi i kdyz nemaj normo papiry.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:59 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit

Bobinka bude mit po prazdninach deset let.
Chodite nekdo se starsim (starym) psem na preventivni prohlidky?
Premyslela jsem totiz o zakladnim rozboru krve (i kdyz se pes jevi zcela zdrav) nebo necem "levnem", co by dokazalo dolozit opravdovy zdravotni stav psa. Jenze je vlastne neco takoveho, co by bylo k necemu?

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 09:53
- Nahlásit

Cesmina
Nám dělá celkem podrobné preventivní prohlídky veterinářka před očkováním, ale bez rozborů krve. Ten jsem nechala dělat asi měsíc po tom, co jsem Haskynu přivezla (to jí bylo tak 12+-). Jen samozřejmě kontroluju jestli třeba hodně nepije, kvalitu srsti a tak, ale to u všech.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání