Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přípravky a postupy proti klíšťatům
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:13
- Nahlásit

Tak jsem se rozhodla založit nové téma, ačkoliv už to tu bylo několikrát, ráda bych v tomhle tématu udělala jakýs takýs přehled

Takže co se týče přípravků proti klíšťatům tak já osobně znám různé obojky, "známky" na krk, spot-on, a nebo repelenty...
Jak už se objevilo i jende, někdo používá alternativní přírodní přípravky, a ráda bych, aby se tady sešli tipy na různé vyzkoušené přípravky všeho druhu

A k postupům odstraňování klíšťat - každý má ten svůj, např. namatlat krémem a vytočit, vyndavání pinzetou ze zveráku, hodně lidí má oblíbeného elektro-krokouše, a v neposlední řadě háčky na klíšťata.

Takže lidičky prosím o doporučení, návody a nápady - když už to tu máme zase

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:14 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Jinak tedy co se mě týče, já požívám proti klíšťatům spot-on (ExSpot-100,- za pipetu na 15kg) , a na vyndavání háčky(40-70Kč), a maximální spokojenost

duli
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:16
- Nahlásit

ja vytahuju klistata tak ze namocim usitko a namydlim ho obyc mydlem a tim namydlenym koncem klistouna vytocim.....pousti se okamzite a pak dezinfekce......

Amir
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit

duli
už máš doma miminko?

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:25 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

duli
Taky možnost - takhle jsem vytahovala první letošní
Ale stejně nedám dopustit na háček - klíšťoun nepřijde do styku s chemií, tímpádem neplive toxiny do psa, a vyndáš neporušený zdravý a fit klíště, s kterým pak můžeš naložit libovolně

Čím dezinfikuješ?

choco
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:31
- Nahlásit

Dines
Já jsem používala spot-on Duowin s výsledkem jediné a první klíště až letos a to jen díky tomu,že jsem mu dala spot-on na 30 kg...a dneska jsem na něj šoupla Promeris, tak uvidíme,jak bude úspěšný. Jinak to jediné klíště máma vythovala tak,že ho namatlala jakousi k tomu určenou mastičkou, nechala půl ho´dky působit, pak vytáhla poinzetou na klíšťata a vydesinfikovala nějakou desinfkecí, rmknu doma,jak se to jmenuje. Máme na to doma takovou výbavičku na klíšťata

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:33 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Dines
tak jo, aby som nebola OT inde

ja som si toho roku povedala, ze dost bolo chemie a skusam "experiment" s prirodnymi silicami.
Cajovnikovy olej (tea tree oil), levandula do ucha
insiprovalo ma toto: http://www.baron.cz/pes/cajovnikovy-odpuzovac-klis tat-pro-psy-ml-3241-k-KP000012-X000705-X000706.htm l

plus k tymto dvom este fenikel na obojok.dam si tak 5-6 kvapiek na ruky a rozotriem rovnomerne po celej ploche obojka

Zatial to davam druhy tyzden a zda sa, ze to funguje - nenasla som ziadneho zakusnuteho.

Čím dezinfikuješ?
prave ten cajovnik aj levandula sa odporucaja aj na dezinfekciu.
aj na hociake ine poranenia...

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:35
- Nahlásit

choco
ho namatlala jakousi k tomu určenou mastičkou
Jo ony klíšťata už mají svou vlastní kosmetiku!

My máme exspoty, loni nám účinkovali stopro a letos už jsme vytahovali 4. Asi zkusím eněco jiného

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:36
- Nahlásit

Bela
prave ten cajovnik aj levandula sa odporucaja aj na dezinfekciu.
aj na hociake ine poranenia...

To se koupí normálně v lékárně?

Možná by se sem šikly dávat i orientační ceny

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:38
- Nahlásit

duli

usitko

jako chvíli jsem přemejšlela,co že to používáš a pak mi to docvaklo

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:43
- Nahlásit

Dines
cajovnik som kupila v lekarni a ostatne silice v takom tom obchode, kde predavaju sypane caje a koreniny. Ale treba si pytat 100 cistu silicu
U nas sa to cenovo pohybuje okolo 60-80 sk za 10 ml, cajovnik je trochu drahsi.

Mel
Člen
- Nahlásit

Dáška
taky mi letos exspot nějak nefunguje... ale Gary mi po aplikaci zmoknul, tak je možný, že je to ovlivněný i tím.

Jinak já ještě přidávám do žrádla pangamin, odpuzuje klíšťata. A co se týče mazání mastiček, nevím, jak je to se speciálními, ale taková ta rada, že se má namatlal něčím mastným, aby se udusilo, už nefrčí, klíště se má vytáhnout normálně "za živa". My používáme klasickou plastovou pinzetu na klíšťata a pak desinfikuju betadinou nebo tea tree oilem od australian bodycare (ten používám na všechno možné, včetně sebe)

duli
Člen
- Nahlásit

Dines
dezinfikuju betadinou

Amir
zitra si pro ni jedem...

Bassi
usitko
ja vlastnbe ani nevim jak jinak bych tomu rekla...

Lucyasek
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:46
- Nahlásit

Já tahám klíště rukou, normálně ho vyškubnu. Vím, že se to nemá, ale jinak to prostě neumím. Větší klíště už chytnu pinzetou. Máme kleštičky na klíšťata - z deseti pokusů bylo deset klíšťat přetržených. Tak to se nám neosvědčilo.
Používáme obojek proti klíšťatům, funguje celkem dobře, ale samozřejmě ne stoprocentně. Po každé procházce čubu prohlížím.
A dezinfekce? Na klíšťata nefunguje normální dezinfekce, ale jód. Takže po vytažení klíštěte postříkám ranku a mojí ruku jodisolem.

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:47
- Nahlásit

MelA co se týče mazání mastiček, nevím, jak je to se speciálními, ale taková ta rada, že se má namatlal něčím mastným, aby se udusilo, už nefrčí, klíště se má vytáhnout normálně "za živa".
presne, nemazat, nedusit. Vraj ked sa ten kliest dusi, tak prave vtedy vyvrhne do krvi vselijake svinstva a zvysuje sa riziko nakazy. U nas momentalne strasi babezioza, co je dost pruserove ochorenie

na betadine bacha - vela psov ma neho alergicku reakciu

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:48
- Nahlásit

Bela
Takže do toho ucha matláš co?

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:51
- Nahlásit

Dines
no jo
a jak srandovne sa pri tom xichti

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:52
- Nahlásit

Lucyasek
Naše veterinářka to taky bere rukou- chytne, škubne a klíště je venku. Nevím, jak to dělá, jsem to zkusila jednou a urvala jsem ho. Tak používáme pinzetu na klišťata. Desinfikuju buď tea tree olejem nebo peroxidem, co je po ruce.

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:53
- Nahlásit

Bela

A co se týče mazání mastiček, nevím, jak je to se speciálními, ale taková ta rada, že se má namatlal něčím mastným, aby se udusilo, už nefrčí, klíště se má vytáhnout normálně "za živa".
presne, nemazat, nedusit. Vraj ked sa ten kliest dusi, tak prave vtedy vyvrhne do krvi vselijake svinstva a zvysuje sa riziko nakazy

tím pádem se nemá i točit,protože se prý brání a vypouští to úplně stejně ..dle nejnovějších info ..

takže i u lidí se radí , vyškubnout,bez točení a vydezinfikovat

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:04
- Nahlásit

s tím TTO jsme dávali pár kapek do vody, to vše do rozprašovače a jako repelent jak na sebe tak na psa.

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:27
- Nahlásit

reneeska
Ale TTO strašně smrdí, bylo to cítit?

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:29
- Nahlásit

Dáška
to bylo dost naředěný, dejme tomu 5 kapek do 2 deci. Takže to nebyl ten nepříjemnej pach

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:33
- Nahlásit

Dáška
nesmrdi, vonia
ono si to clovek aj pes po case prestane uplne vsimat
ale do toho ucha je to zrejme lepsie, lebo tym sa tie repelentne latky dostavaju do tele, nielen na povrch

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:33
- Nahlásit

reneeska
To zkusím dík za tip

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:36
- Nahlásit

Bela
Jo, dokonce jsem našla i ten čípek v psím uchu

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:43
- Nahlásit

Bela
Byla bych ráda, kdybys sem napsala zkušenosti za pár týdnů
Za měsíc bych měla kupovat nový spot- on, tak že bych se na něj vyprdla a přešla na přírodno

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:47 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Dáška dokonce jsem našla i ten čípek v psím uchu
mne chvilu trvalo, kym so ho nasla a nas pes sa na mna kukal, ze ci uz uuuplne hrabe, ze sa mu sparam v uchu

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:49
- Nahlásit

Dines
oki, hodim report
sama som zvedava, ale dufam, ze to bude fungovat
ja som celkovo taka "baba korenarka" a strasne rada by som sa tej chemii vyhla, ak sa da

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:57
- Nahlásit

Bela
Hlavně by to taky vyšlo výrazně levněji - a to i kdybych to kupovala u Barona....

Kelly
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:59
- Nahlásit

Bela
Taky jsem se rozhodla, že skoncuju s chemií, pořídila jsem si od barona ten čajovníkový olejíček proti klíšťatům a už po týdnu jsem našim psům našla první zapitý klíšťata, přestože jim olejíček poctivě aplikuji každý den. Nejsem s tím vůbec spokojena, bohužel se budu muset vrátit k chemii. Kamarádka vyzkoušela spot-on od Héry a její pes měl také plno klíšťat.
Přemýšlím o pipetě od Bayera.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání