Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2142 . 2143 . 2144 . 2145 . 2146 . 2147 . 2148 . 2149 . 2150 . 2151 . 2152 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
BinLadin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 16:46
- Nahlásit

Sali
BinLadin
poslyš, tebe se taky ty prachy dovedou držet, co?
pechfogl č. 2- č.1 je davídková.

No urco uspesne kokuruji...

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:04
- Nahlásit

Sali
mám to postavený jinak, nekomerčně, dělám si radost tak, jak mi vyhovuje, koupím si to, na co mám chuť, byt vyzdobím přesně tak, jak se to líbí mě, nikoli jak by mě to diktovala současná moda,
nemám už dávno stromeček, ale decentně zdobenou vázu z větviček jehličnanů, a letos si konečně udělám tu správnou radost a koupím si aromalampu - stylisovaný betlémek

taky nemáme vyloženě komerční Vánoce, ale jsou věci a rituály, které se v rodině dědí... zdobení stromečku na Štědrý den, salát k večeři, ale zároveň spousta světýlek, vůně jehličí, jablíček, ořechů.... do toho zapadá i ta aromalampa, které máme celkem čtyři a do nichž se smí dát jen určitá vůně ( vzhledem k mé alergii ). Co se týká pohádek, tak ty sledujeme s dětma a ač jsou téměř dospělý, tak mají určité spojený jen s vůní cukroví a rodinné pohody. Většinou jedou z dvd, abych nemusela mít puštěnou televizi.
Ohledně koled, tak ty se zpívají už od nepaměti a když se koukneš do dávné minulosti, tak to byla jedna z věcí, kterou měli i ti nejchudší.. proto u nás celé svátky znějí. Zrovna tak u nás má místo i půlnoční a další bohoslužby ne proto, že jsme věřící, ale kvůli té zvláštní vůni a atmosféře, která tam prostě v téhle době je....
Dárky jsou ve znamení praktických věcí, věcí legračních, ručně dělaných, atd. .... cena nikdy nepřesahuje přesně danou částku a ta není zase až tak vysoká. Jde spíš o pozornost a projev lásky k druhému.
Co se týká jídla, tak mimo dodržování salátu a řízků místo ryby se u nás jí to, na čem se dohodneme a na co máme chuť. Jediná věc se dodržuje pečlivě a to je výběr masa.... nejí se hovězí, vepřové, zvěřina, skopové v žádné podobě.
Za to máme hodně ovoce, zeleniny, hub, krup, brambor... zkrátka rychlá, jednoduchá, prostá jídla doplněná vlastnoručně upečeným cukrovím a vánočkou.
Nákupy nenávidím, ale bohužel při naší rodinné velikosti a množství lidí, kteří se sejdou nejen u Štědrovečerního stolu mi nezbývá než jeden velký nákup udělat.... zkrátka doplnit to, co chybí a popř. koupit něco dobrého a zajímavého navíc.
Pro změnu nehrajeme hry na počítači, ale hry stolní od klasického Člověče, nezlob se až po Scrabble, je to plné radosti, smíchu ale i pospojitosti.
Milujeme procházky v denní i noční hodinu, když všude vidíš rozsvícené stromky, spoutu žárovčiček, svíček.... vůni lesa a obdarovávání zvěře tzv. strojení stromečku jen pro zvířátka....
Do toho zapadají i naše zvířata, která dostávají sice taky dárky v podobě nějaké praktické věci ( od hračky, kterou jim pořídí nejmladší kluk za ušetřené kapesné až po třeba balíček ryb koupených právě pro tu radost z jejich chutě), ale nejvíc si užijí právě těch klidných procházek, pobytu se všema dohromady, což normálně nebývá.
Jak jsem psala, nemáme vyloženě komerční nebo nekomerční Vánoce, ale ty, co vyhovují nám a které se snažím pokaždé udělat hezké, klidné a nezapomenutelné pro děti... aby jednou měli krásné vzpomínky a svátky si dokázali užít dle svého a v případě nějakého většího průšvihu, kde měli brát energii k jeho překonání.

Neessi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:09
- Nahlásit

Vánoce nesnáším
1/ protože jsou plně v mé režii (nákupy,uklízení,dárky,žrádlo,strojení stromečku a pak to musím ještě všechno po sobě uklidit )
2/předvánoční období začíná na konci září (blýskání řetězů a ozdob v obchoďákách)
3/ do štědrovečerní večeře jsou to nesmyslné závody s časem a stejně něco zapomenu
4/od 23.12. vařím těch 9 chodů tak,aby to vyšlo k servírování přesně na čas vyjití první hvězdy (gaučák mi to hlásí den předem )
5/ke stolu usedám úplně utahaná,bolí mne nohy,záda a ještě mám mít proslov u večeře.
6/po večeři musím zvonit na zvoneček a přivolávat Ježíška.Dárky naštěstí rozděluje dcera a já mezitím rychle sklidím nádobí a dávám si první cigárko a skleničku v klídku.
7/ozve se gaučák: a kam budeme dávat ty papíry z dárků?Mám sto chutí říct:třeba do prd*le,ale zvednu se a přinesu koš na papíry.Naštěstí nemusíme hodnotit vhodnost dárků.
Přicházejí čubiny a "rozbalují "si ty svoje dárky a začnou se s nima chlubit,vzájemně si je vyměňovat a konečně začínají moje vánoce-ty druhé,normální.Popadnu si nějakou knížku,skleničku,čubiny si posbírají dárky a jdeme ke mně do postele .V deset večer se oblíknu a jdu s čubinama ven-nikde nikdo,ani auta nejezdí,můžeme jít bez vodítek,jen s blikajícími obojky.Jsme venku-Bohu blíž-a to je naš půlnoční.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:14
- Nahlásit

Biluška
Já Vánoce miluju
no já je právě nesnášim,jediný dobrý je,že maj parchanti ve škole volno,takže je min práce.Cukroví neumim a nepeču a neba mě to,kapra nežeru bo se nehodlám podílet na tý kaprocidě a stromek mám zásadně umělej bo živýho je mi trapně líto,když pak leží u popelnice poté co posloužil pánu tvorstva.Brsalát dělám klidně f parným létě dyš mám chut
Sali
čéče přijedem,ale nevim samo kdy,záleží to na gerdičce a taky na počasí bo se nedá čekat nic dobrýho tedTak nechci nic slibovat..na vodítko se zatim vyflákni,nevim jak dlouho by tam leželo než se dogestíme,nějaký jiný tu snad taky mám,proberem to pak osobně,jako dýlku a tak,barva je mi fučík.

Jo a jinak...čéče naše včerejší přátelské kousáníčko patrně neunes Pán všech banánů a hnedka mi během dnešního odpoledne konečně jednoho udělil Asi se zeptám na konkrétní relevantní důvod bo sem tam vůbec nic bekanýho nenapsala Aby netíp taky tchoře ze samý paranoi

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:17
- Nahlásit

Já mám Vánoce ráda. Udělám buřtguláš a tím to celé končí .

A jako spravedlivý trest mě potom čekají povinné návštěvy u rodičů, Michalovo rodičů a bývalé tchýně...

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:29
- Nahlásit

jsou věci a rituály, které se v rodině dědí...
brut
naprosto souhlasím, jenže my jsme si ty rituály trošku upravili podle toho, že nemáme děti, a máme plný barák psů,
tak velkou součástí Vánoc jsou dlouhé procházky, a pomalu rituální vánoční trénink,
Normálně mám jako kulisu Oldies radio Olympic, a na čistě vánoční hudbu přeladím až na Štědrý den, a to hledám skutečně klasické koledy, žádnou komerci, ale nabídku křesťanské hudby a tématických rozhovorů...a s rádiem jako kulisou si čistě ve dvou užíváme Štědrý den od rána v určité posloupnosti aktivit, s rituální dlouhou pesaní nevýcvikovou procházkou, sami nebo s přáteli,
až do vrcholu, a to večeře, a každoročního předsevzetí, že se na Půlnoční vypravíme nahoru do farního chrámu do Smečna osobně, ale zatím to vždy skončilo u mše v rádiu, a odpočinku s našima zvířatama, nikdy se nám pak nechtělo ještě od nich odcházet...maximálně se projdeme společně ještě nočním klidem nahoru nad vesnici....
na počítači hrajeme taky společensky ve dvou, chlap to ovládá dle konsensu o postupu, a vše je v maximálním klidu, hrajeme to jako když čteš oblíbenou knížku, jen pro tu pěknou emoci, kterou při tom známém a sympatickém příběhu máš....
Hlavně ten klídek, každý se tím musí nasytit po svým, ale ten klid a soudržnost je to vánoční kouzlo.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:31
- Nahlásit

Neessi
teda taky bych nesnášela Vánoce, mít tvých 7) bodů .... u nás je klídek, pohodička a čím jsou děti větší, tím je míň strarostí a "nehod" typu rozbitý lustr, když se ve tři odpoledne zkouší nějaký florbalový nebo fotbalový trik
Jediné co musíme zvládat je ob rok přizpůsobení večera nejmladšímu klukovi, který má Štědrý večer jak u nás tak u mámy ...ale i to je už pořešený a tak není problém
Naštěstí nemusím dělat 9 chodů, stačí polívka, salát s řízkem a nakonec rozkrojené jablíčko

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:31
- Nahlásit

konečně začínají moje vánoce-ty druhé,normální.Popadnu si nějakou knížku,skleničku,čubiny si posbírají dárky a jdeme ke mně do postele .V deset večer se oblíknu a jdu s čubinama ven-nikde nikdo,ani auta nejezdí,můžeme jít bez vodítek,jen s blikajícími obojky.Jsme venku-Bohu blíž-a to je naš půlnoční.
Neessi
no vidíš, a z tohohle blázince jsem já i můj chlap prostě vyskočili,
a to co z tebe cituji, máme pořád, celý Vánoce...
jsme Bohu blíž a máme z toho radost, takouvou tu beze slov...

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:35
- Nahlásit

davidkova renata
no jo, když ty taky žiješ dvojí život, to se pak nediv, že seš samej banán, tak si najdi ten recept, jak se dělaj grilovaný, a můžeš se do toho virtuálně pustit,
když tam lezeš jistě jen pro ty banány, že... to není forum pro lidi, co cvičej...

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:36
- Nahlásit

Sali
skutečně klasické koledy, žádnou komerci, ale nabídku křesťanské hudby a
přesně tyhle máme nejraději a znějí u nás už od doby, kdy začínám péct... propojené pohádkama, příběhama, klidem a pohodou

My právě uzpůsobili vánoce dětem a zatím je tak necháváme s tím, že každý rok něco maličko ubereme na jedné straně a na druhé přidáme. Navíc s náma svátky tráví ségra s Balinkou, takže tu máme navíc dva strávníky

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:38
- Nahlásit

přesně tyhle máme nejraději a znějí u nás už od doby, kdy začínám péct
brut
doporuč mi rádio, já na ně chodím na AW rádio, na Reginu, a na Radiožurnál.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:38
- Nahlásit

Sali
když tam lezeš jistě jen pro ty banány, že
ts ts...
hele ale mám výbornej recept na kuláč s banánama,příště ho udělám,se budete volizovat eště f sanitce

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:40
- Nahlásit

davidkova renata
no já je právě nesnášim,jediný dobrý je,že maj parchanti ve škole volno,takže je min práce.Cukroví neumim a nepeču a neba mě to,kapra nežeru bo se nehodlám podílet na tý kaprocidě
já kapra nerada už od dob dětství, když jsem spolkla kost a půl hodiny jsem se jí dávila než se rozhodla vyskočit ven. Sem z celých svátků měla bolavej krk a následně hnusnou angínu

Neboj, upečeno mít budeš ... jen budeme muset doladit to předání... asi se domluvím s holkou a ta ti to odveze

BinLadin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:40
- Nahlásit

No ja mam Vanoce jasne...24teho noc 17H do rana 7h,a den 26 od 7h do 19h...a je vymalovano...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:42
- Nahlásit

brut
Neboj, upečeno mít budeš
se nebojim,vim že si spolehlivá
asi se domluvím s holkou a ta ti to odveze

brut
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:43
- Nahlásit

Sali
doporuč mi rádio, já na ně chodím na AW rádio, na Reginu, a na Radiožurnál.
my máme naladěný taky Radiožurnál nebo pouštíme cédéčka či klasický desky ... se zeptám mužskýho, ten pořád laboruje s rádiem ( jak u nás, tak v chatě, kde jsme bez elektriky a posloucháme rádio na baterky), možná ví o další stanici

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:51
- Nahlásit

čus fšicííííííí,co by Vánoce nejrači neslavili,ale dělaj kvůlivá dětem fšecno
Co je tady novýho,krom banánový republiky a chůděte boxeřího???

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:54
- Nahlásit

Na Vánocích je důležitá právě ta pohoda a atmosféra. To, že k sobě mají lidi blíž. Pro mě k tomu prostě neodmyslitelně patří zběsilé lítání po baráku a hledání stojanu na stromeček, obviňování se kdo kam zase zašantročil tu krabici s baňkama co vyvrcholí honičkou po baráku a sexem na schodišti (no když se zadaří a děcka zrovna sáňkují ), spálené cukroví a jejich sázky kolik toho zase připálím, vyhodnocování "tohle ještě půjde sníst a tohle hoď slípkám", miluju dokonce i Vánoční nákupy a vymýšlení dárků. Asi jsem divná, ale fakt to miluju. Dokážu koupit dárky tak, aby z nich měl ten druhý radost. Už od chvíle kdy jsem je koupila se těším až mu je dám. Se ségrou se už od listopadu "hecujem" kdo má fatálnější dar a z čího daru rodiče víc padnou na prdel. Ale není to o penězích a tom kdo koupí dražší. Je to o nápadu. Třebas je to kravinka za pár stovek, ale ten nápad!! Prostě miluju Vánoce a nikdy bych si je nekazila kupovaným cukrovím a umělým stromečkem. To je jako kdybych chtěla koupit tu atmosféru, nebo jako koupit lásku.... ty nejhezčí věci jsou zadarmo

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:02
- Nahlásit

jablunka
banánová republika má své kouzlo, začínám na ně mít chu´t taky, musím zejtra nebo po zejtří nebo tak nějak do krámu a několik jich koupím a bude se grilovat, nebo to nechám na Štědrý večer, pečené banány se skořicí, medem a rumem, a plátek štoly na zajedení...
jinak mi právě definitivně zhebla pračka, umřela ložiska a dotočil se buben.

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:05
- Nahlásit

Sali
jinak mi právě definitivně zhebla pračka, umřela ložiska a dotočil se buben.

To ti nezávidím........určitě v ní máš rozepraný prádlo,viď?

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:09
- Nahlásit

jablunka
to víš že jo, ale příšel chlap, zjistil, že s bubnem se eště hejbat dá, a že se to cvoklo kvůli pěně z prášku, co natekla do programátoru...a zejtra to prej mám večer zkusit doprat....

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:13
- Nahlásit

lidi, co jsou to vánoce ?

jedinné vánoční jsem dnes potkala název vánočního závodu, na kterým jsem byla s Indem a Agátou. A Agáta, kterou mám doma asi 14 dní, byla nakonec druhá v ZVV1 a o bod lepší, než třetí Indo A zase jdu, Amála dnes přišla o hlas, protože jsem si jí dovolila nechat doma a odjet s jinýma psama, tak prořvala celé dopoledne, ale už neřve, jen klape naprázdno, apoň bude klid. Ale musím jí jít vyběhat, nebo jí prdne céfka...

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:16
- Nahlásit

jo, a mě málem prdla dnes céfka, protože mi zase na cvičáku nabízeli maliňačku! zase jinou! už nebudu chodit mezi lit, nebo spáchám vraždu

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:40
- Nahlásit

Ebony
nebo jí prdne céfka...
Mě asi prdne céfka z Brůse.............Bůca je v nejlepčím,Brůs uš třetí den nežere a brečí před CPZ,gde je Bůca, a z hladu bleje šťávy.

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:58
- Nahlásit

miluju Vánoce a kdyby byl sníh, bylo by to úžasné . Stromeček jedině přírodní a velký , zdobí se 23. večer , cukroví peču , 2 druhy sladkého a jedno slané ...další napeče kámoška , synovec peče vánočky , úžasné . K večeři rybí polévka, kapr a salát, krom ryby je všechno hotovo 23.12., takže 24. žádná hoňka . Dopoledne vezme holka psy a vypadnou na 3 hoďky ven, ať mám klid , po poledni přijde bývalý manžel se svým dítkem a psem, pak synek s mladou a nejmladší, dcera s přítelem zůstávají do rána , pohádky a koledy jedou od rána , smrdí tu františky a purpura .......mám Vánoce ráda . Kapra se salátem dostávají i psi.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:06
- Nahlásit

Ebony
nebudu chodit mezi lit, nebo spáchám vraždu
nejsem sama!!!! spáchala jsem zas modulovaný řev na cvičáku, a nehodlám se tam už nikdy objevit dřív, než po jedenáctý, kdy lit zmizne...to bezbřehý kurvení psů těma ichtylama, co jim genetická méněcennost čiší ze xichtů i z hlasu, sledovat bezeslov nedokážu...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:30
- Nahlásit

Ebony
Agáta, kterou mám doma asi 14 dní,
to je ta co jí vrátili bo je na ně moc bujná?
Sali
spáchala jsem zas modulovaný řev na cvičáku
jako dneska?Povidej!

Neessi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:38
- Nahlásit

Biluška
Na Vánocích je důležitá právě ta pohoda a atmosféra. To, že k sobě mají lidi blíž. Pro mě k tomu prostě neodmyslitelně patří zběsilé lítání po baráku
Jo,jako dítě jsem to taky milovala Moje máma měla vždycky pocit,že musí zvládnout všechno sama,jinak je to špatně.Bohužel jsem tohle zdědila po ní.Když se před 30lety narodil syn,tak jsem pořádala své první vánoce v garsonce :Velký stromek až do stropu hned u okna jediného pokojíku,bramborový salát nachystaný a ozdobený v cibulákové míse na lince,dosmažování řízků a kapra .....idylka.A pak se začaly dít věci.Sousedce nad námi přetekla pračka a prosakovala po lince dolů,přímo do salátu ,pak hodinový úklid a vysoušení kuchyně.Mezitím rychle uvařit aspoň pár brambor.....no nic,jednou se bez salátu obejdeme.Pak konečně ke stromečku,na kterém se zapálily svíčky a prskavky.Synek na to koukal,my s mužem koukali na sebe a najednou se ozvalo to očekáváné "jéééééé" a synkovi se rozzářily oči.Podívali jsme se ve směru jeho pohledu a ejhle-hořela záclona a s ní i začal hořet stromek.Rychle otevřít okno a stromek letěl na ulici.
Od té doby jsem se zdokonalovala v tom,aby nedošlo k nepředvídanému a ten 30 letý výcvik + rodinná tradice mne dohnaly k tomu,že to fakt nesnáším,jen jsem to těm ostatním nedávala najevo.Byly doby,kdy žili ještě naši rodiče,takže se vánoce pořádaly u nás a bylo nás u stolu běžně 8 a všichni si pochvalovali ,jaké jsou to nádherné vánoce.Zvlášť děti dodnes vzpomínají,jak jsem je dokázala oblbnout tím,že Ježíšek fakt lítal kolem oken a svítil nám( byla to jen šikovně narafičená žárovka pod parapetem zvenku a na dlouhém kabelu jsem měla vypínač)

Tchor
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:47
- Nahlásit

davidkova renata
Zkus se prihlasit k Rudovi znova ban nemas ani jsi nemela chyba byla nekde jinde.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:57
- Nahlásit

davidkova renata
to se nedá povídat, to bys musela vidět, vesnický dědci a hlídači, ale takový ty totál blbý. Fakt totál, blbý v celým spektru života. Vyhnout se jim obloukem.

<< 1 ... 2142 . 2143 . 2144 . 2145 . 2146 . 2147 . 2148 . 2149 . 2150 . 2151 . 2152 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání