| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:40
- Nahlásit
PetraK
a gde ste ho pani koupila??
já ho teda dostala, ale byl koupenej v nějakým hypersuper asi v Bauhausu, takovej ten dražší. rok předtím jsem si koupila v lídlu asi za 150,- a ten tedy nepřežil
ten loňskej jsem dostala byl v kotelně do štědrýho dne pak domu a po třech králích šel přes předsíň ven. Letos počítám tak v pátek nebo sobotu, když se neochladí ho přesenu do chodby, kde je kolem 16 stupňů a pak domu.
Ale ty řezaný jsou už stejně uřízlý a když je nikdo nekoupí tak se stejně vyhodí.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:43
- Nahlásit
PetraK
ako ta polovoblečená chytrá horákyně
hele tak to udělej jako můj stejda. Ten si vždycky vzal nějakou násadu nebop klacek, do něj navrtal díry a zastrkal větve jedlový, vypadlo to děsně, ale účel to splnilo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:44
- Nahlásit
jbat
ty vole já bych tě doma nechtěla ani za příplatek
vidiš a Brtnik mi tudle ráno napsal vzkaza, že sem ta nejlepčí baba na světě
Prosim tě, kup si umnělej, k tomu vůni jehličí ve spreji.....Předpokládám ale, že to je na tebe moc jednoduchý
eee, jednoduchý ne, moc umělý, moc umělý. Fakt já tu emerickou syntetiku nerada, f tom je ten problémek . Ale já na to jednou přijdu, jak to pořešit, vždycky všechno pořeším i když ne hned.
gabi
no já si právě myslela, že by tam byl fakt jako kratinko - třeba do Silvestra - nepamatuješ se jak dlouho jste ho měli v bytě Vy?
U ségry to fakt klape moc dobře. Už hezky dlouho.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:46
- Nahlásit
Alexa
vypadlo to děsně, ale účel to splnilo
ty jo, ale tohle se mi nezdá až tak blbej nápad!! Brtnik je šikovnej, velmi šikovnej. Možná bychom měli ten nej stromek pod sluncem
Mně se letos vypícháním do takový tý hmoty podařilo celkem udělat i malilinkatej stromek, tak kdybych koupila obří zapichovací hmotu, kam bych napíchala větve, mohlo by to taky klapnout
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:47
- Nahlásit
Dobré ráno drazí a milí pozůstalí! Nemůžu vás teťkonc číst, bo sme měli děsně dlouhej status a te´d mám moc práce. Takže jen v rychlosti - parádnickej víkend, až na toho debilního pána, co na nás byl moc vošklivej, bo ho neposlouchal jeho pes. Kolibřice mě ani jednou nekousla, bo jednou měla košík a pak mi olízla obličej, což je jí blahosklonně dovolila, byť to nemám ráda, bo sem naopak byla ráda, že mě nekousla. Voni to ty psové věděj, že se jich bojim, a stahujou se ke mě, aji Bobula mi přinesla rukáf, dyš sem se jí bála, že mě kousne místo tchoře. Takže už se jich nebojim, bo sou moc hodný. Až budu mít čas, dám fotky zakouslýho Tchoře vod Nuny s úplně vopocenou mamkou. Jinak mám nová světla, zítra přijde elektrikář, instalatér, nová pračka a statik, bo nám po sídlišti padaj balkony. Plynový revizor mi řekl, že sem blázen, že můžu pustitsporák bez revize, že ten dům, kde to bouchlo, smrděl plynem půl roku, že se nemám bát.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:51
- Nahlásit
lidiii, tragédyje - nemůžu polykat!!!!!! mám nějakou sfini (asi křipki zas) a nemůžu polykat kafe, čaj, chleba, ale co je nejhorší, já nemůžu polykat ČEKUÁDU!!!!!!! Ani bílou!!!!!
Zasraný Brno studený!!!!!!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:55
- Nahlásit
PetraK
Fakt já tu emerickou syntetiku nerada,
proč americkou? dyť je to všechno made in china!
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:56
- Nahlásit
PetraK
Korejskou jedli, protože je hezounká a hlavně - pomalu roste, chci ji pod ty okna, tak aby dům nepřerostla. Můj chlap má námitky proti "chrastí u baráku", jedli mi spíš skousne, neboť mu nastíním, že se jedná o "velice vzácný druh" (na to bude slyšet ) Nebudu ji stěhovat...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:57
- Nahlásit
PetraK
A co si je nasázet na chalupě? Přepíchat ty malinký rostlinky, co by stejně umřely, protože nemají světlo, vláhu atd. do kytníku, dát do země, aby měly z čeho brát vodu, až budeš v potu tváře vydělávat v Prahe, přesazovat do většího... a po dosažení požadované výšky vzít domů, nastrojit a pak podle zdravotní situace stromku buď přezdobit ovocem a dát zvěři k okusu nebo zasadit?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:05
- Nahlásit
já nemůžu polykat ČEKUÁDU!!!!!!! Ani bílou!!!!!
zase nebudeš tloustnout! Musíš se na všechno dívat z pozitivní stránky
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:07
- Nahlásit
Meta
zase nebudeš tloustnout!
ty jo, kdyby mě tohle zachránilo, ale nezachrání, takže mě to pořád sere.
Musíš se na všechno dívat z pozitivní stránky
to nejni dycky lechký...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:08
- Nahlásit
Ste se tady vyprdli na ty svátky!!!!!!! Teď mi chybí dva dorty!!!!!!!!!
dnes má svátek Brut - vššeeeeeeecko nejlepčí milá Brutová! A tady máš dort!
A o víkendu měly svátek PetraK a Alexa. Holky vy dort nemáte, bo sem ho nestihla upýct, máte tady kvjetinu, takže taky všecko nejlepčííííííííí:
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:19
- Nahlásit
Gerda
pani, dejte někomu krupicovou kaši, ať z těch oslaf taky něco mám....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:25
- Nahlásit
jbat
Hele nejsem tu od toho, abych vám dělala snídaně, haranti mizerný. Tady máš snídošku a běda, jak to nedojíš!!!!!!!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:27
- Nahlásit
isdpch
Ahooooj dědečkůůůůůůůůů - uš to skoro bude, zejtra to páni přijdou zapojit. Stejnak se připomínáš krz ty lososáky smrdutý, viď? Neboj, zapomněla sem, stejně jako na spoustu dalších věcí, už beru megalecitin a dojdu si k pani dochtor zjistit, jestli sem bu´d jen roztěkaná, nebo jestli mám vážně problém s pamětí...to se celkem bojim, už mi to ovlivňuje život to zapomínání.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:32
- Nahlásit
Gerda
Tady máš snídošku
dík, pani, fakt. ste hodná.
za to pudete do nebe.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:38
- Nahlásit
Dobré téměř poledne
sem včera pekla do jedný hodiny noční ... sama, protože mladá dorazila až před půlnocí z práce a kluk pro jistotu nedorazil vůbec. Takže dneska se bude pokračovat a snad zítra bude upečíno
Ráno jsem ovšem vstávala už po sedmé, protože jsem musela na ko a pro léky. Naneštěstí jsem si vše blbě zapsala a doktorka tam byla místo od osmi od desíti... musím říct, že jsem byla pořádně vzteklá
PetraK
stromeček kupujeme na poslední chvíli... pravidelně je nepravidelného tvaru, zkroucenej a se slevou.... vybírám ovšem jen jedličku.. borovice se mi nelíbí a po smrku odmítám uklízet.
Jestliže chceš stromek v květníku, tak dle rady mé sestřenky je nejlepší si ho pořídit už před zimou, aby se u tebe stihl vzpamatovat, nejlepší jsou ty malinký, protože nemají usekaný a deformovaný kořeny. Počítej s tím, že nesmí být v bytě delší dobu, takže max. do Třech králů a pak pryč.... z venku se dává do hodně chladný chodby na tři až čtyři dny, pak se přemístí do chladnější místnosti na dva dny a teprve pak do bytu. Musí se dost zalívat, taky je dobrý ho před zdobením postříkat vodou z rozprašovače. Stejný postup by jsi měla zachovat i ve chvíli, kdy ho dáváš ven. Neměl by stát na holém balkoně, ale spíš někde na zemi ( ještě lepší varianta je dát ho přímo do země, klidně i s tím kvěníkem), aby mu nepomrzly kořeny
U nás stromeček zůstane zachován, ale až nebudou děti, tak právě ten v květníku, maličkej. Umělej nechci, jednak nemám ráda plasty a druhák se mi žádnej nelíbí, navíc nevoní
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:41
- Nahlásit
Gerda
moooc děkuji za dortík , jestli se ti podaří ho rozkrájet tak, aby si každá mohla ochutnat, tak prosím krájej, se mi nějak klepe ruka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:01
- Nahlásit
isdpch
ty si fakt horákyně
no! a víš ale kolik ušetřim za voblečení a za boty??? To dyby věděla Davídkojc, tak jí flákne a céfky ji poprdaj tak, že Křižíkova fontána je proti tomu hladina rybníka za bezvětří
tak dej vědět až to vykoumesuješ
vono to příde, příde to, když jsem zjistila den před štědrým dnem - za totáče! takže bez možnosti někde něco koupit- že nemáme stojánek na stromek, taky jsem to vykoumesovala. Vyřízla jsem díru do židle a stojánek byl na světě
Meta
chci ji pod ty okna, tak aby dům nepřerostla.
aha, já doufala, že korejská jedle má nějaký ekstra schopnosti přežít stěhování do a z teplejch krajin. No neva, zařídim se asi jak Alexy strejda- vyvrtám násadu vod koštěte a zapíchám do ní větev
jbat
proč americkou? dyť je to všechno made in china!
tím spíš, sem xenofob, nemám ráda tíňani co sou fšude
Gerda
že můžu pustitsporák bez revize, že ten dům, kde to bouchlo, smrděl plynem půl roku, že se nemám bát.
tagže u vás můžem udělát vánoční besídku a dyby se to nějak vymklo kontrole, svedeme to na blbej plyn. Dobrý
máte tady kvjetinu
Děkuju, to je prima, aspoň mě dneska nikdo neuhodí, páč ženu ani květinou....
kachna_
A co si je nasázet na chalupě? Přepíchat ty malinký rostlinky, co by stejně umřely, protože nemají světlo, vláhu atd. do kytníku, dát do země, aby měly z čeho brát vodu, až budeš v potu tváře vydělávat v Prahe, přesazovat do většího... a po dosažení požadované výšky vzít domů, nastrojit a pak podle zdravotní situace stromku buď přezdobit ovocem a dát zvěři k okusu nebo zasadit?
to jsem zkusila jednou -a ta zvěř se svíně vobsloužila naprosto sama Zasadili jsme za víkend na louku 40!!!!!! stromků a ty kurvy parohatý to do dalšího víkendu ZLIKVIDOVALY!! Tehdy Brtnik vážně uvažoval o tom , že fstoupí do mysliveckýho spolku
jbat
ale nezachrání, takže mě to pořád sere
dojdi do lékárny pro TTO, nakapej do sklenice a kloktej.
dnes má svátek Brut -
Brůůůt fšecko nejlepčí!!! A honem ten dort skovej, páč já jak v sobotu nedostala ke svátku nic, páč Gerda místo cukráření zakusovala Tchoře, tak sem děsně lačná po slatkým
takže max. do Třech králů a pak pryč
no to bych to klidně i zkrouhla, jen kdyby to vyšlo. Ten postup znám- ségra to tak dělá taky, tak snad se zadaří, jen to holt příští roku budu řešit o hodně dřív- jak píšeš, aby dostal šanci se vzpamatovat a budu zatr koukat po tom, kde to koupím, půjdu spíš do zahradnictví, než do debilního Hrombachu - furt je tam vidím v těch řadách
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:03
- Nahlásit
brut
musím říct, že jsem byla pořádně vzteklá
no a co kontrola? Dobrý?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:03
- Nahlásit
PetraK
dojdi do lékárny pro TTO
jsem si nejdříf myslela, že je to nějaká výbušnina... ale uš vim.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:10
- Nahlásit
PetraK
Dnešní kontrola dopadla dle očekávání... záda v pérdeli, dle všeho opravdu došlo k hnutí, takže jsem nafasovala další dávku léků a hned začátkem ledna jdu na ko, kde už se dozvím objednání na další vyšetření.
Druhá kontrola bude zítra na večer, takže pojedu včas do Prahy ( od včerejška funguje novej jízdní řád a bvlaky mají až hodinov zpoždění), zastavím se holce pro dárek, pokecám se želvou a pak se nechám odvézt s lékařské vědě a pak půjdu se ségrou na večeři... jen doufám, že zase nebudu mít hranolky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:12
- Nahlásit
PetraK
půjdu spíš do zahradnictví, než do debilního Hrombachu - furt je tam vidím v těch řadách
až budu mluvit se sestřenkou, tak se jí zeptám, jestli ještě stromky vede a jaké ... u ní by jsi měla jistotu, že jsou v pořádku a opečovávané
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:13
- Nahlásit
myslím, že k tomuhle tak nějak směřuju. A nejlepší bude, až klapne ten domek jednou, tak je to pořešený definitivně. Kdybych měla zdobit uschlou slunečnici na záhoně, tak řezanej stromek už nebude
PetraK
a co tě proboha nutí k výzdobě v tradici, která je jednak neslutečně umělá, pochází od pražských nabobů konce 19. století, a druhak je skutečně špatně slučitelná s ekologickým cítěním.
Už dávno si zdobím několik, přesně dle prostoru a momentální estetické představy naaranžovaných, jedlových a borových větví z lesních polomů, které jsou tady kolem nás pokaždé, a kdyby to z nějakého důvodu selhalo, máme před patolkou fakt jako rafinovaně nasázené stříbrné smrky tak, že už v těsné řadě přerostly barák a zatemnily totálně okna denní místnosti, a lezou až do oken a škrábou na ně,
takže je nutné je jednou do roka drobně prostříhnout, aby se nemuselo pořád svítit...
Jinak k skutečné tradici pro mě patří betlémek, dekorace s historií, připomínka významu svátků, nikoliv osvícenej strom s dárkama vespod....a přeju Ti, aby se co nejdřív povedlo, mělas taky trvalý vlastní domeček, a zdobila živý strom pro zvěř, a doma si dělala útulno čistě dle svých představ.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:13
- Nahlásit
jbat
ale uš vim
tak mazej
brut
záda v pérdeli, dle všeho opravdu došlo k hnutí, takže jsem nafasovala další dávku léků
pani ach jo! Uš vám něgdo dal řád za statečnost?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:15
- Nahlásit
Sali
a co tě proboha nutí k výzdobě v tradici
to malé dítě, které ve mě stále ještě sídlí. zatímco ekolog hříme bouří a dští oheňa a síru, tak to malé dítě uroní kroupu, nasadí smutnej gesicht a ekolog je v řitnim otvoru
doma si dělala útulno čistě dle svých představ
to mám v pohodě. Jen nebejt zavřená f tom bytě, bylo by to ešče gutovější.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:17
- Nahlásit
brut
to máš blbý s těma zádama.
Ale nic si z toho nedělej, já si právě překřupávám krk, bych si nepoblila biopsie...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:19
- Nahlásit
PetraK
tak mazej
uš sem poslala kolegyni...
lidi, tady svítí sluníčko! a Blbís má rýmu...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:20
- Nahlásit
PetraK
Pani prosim vás, stejnak sou ty vánoce jen vo tom, aby měl čék volno a nemusel smrdět v krámě plnym lidí. Pak se dostaneš do tý správný hezký pohodičky, která má být účelem, seš bez stresu a nervu, a tomu se snad řiká vánoční nálada, ne? Jediný, co na tom považuju za nejdůležitější - udělat si čas na blízký lidi, povídat si s nima, mít čas se o ně pořádně zajímat, probrat vše, co ste si nestihli říct v tom magořinci v průběhu roku, dát kávu, požrat dobroty, ale hlavně povídat, mluvit, cítit se hezky a dobře. A jestli u toho bude vozdobenej lodych....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:22
- Nahlásit
PetraK
to malé dítě, které ve mě stále ještě sídlí
tak to máš taky blbý
|