| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:00
- Nahlásit
Moje máma měla vždycky pocit,že musí zvládnout všechno sama,jinak je to špatně.Bohužel jsem tohle zdědila po ní.
Neessi
tak to já taky, ale prostě si dělám věci po svým....a zvládnu si je, protože si je postavím tak, abych je zvládla,
z akcí, kdy tempo a náplň diktuje druhej, a služka Rozára kmitá, jsem velmi rychle vyrostla. Ani to nebolelo.
Prostě asi nejsi dost egocentrická a/nebo máš nedostatečnej pud sebezáchovy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:02
- Nahlásit
Tchor
nešlo mi to vůbec přes mý heslo,přitom sem se nevodhlašovala,ale šlo to pře nový stylem zapomněli ste heslo.
Nicméně banánovej kuláč stejnak upeču
Sali
blbý v celým spektru života.
hm...nejblbější na tom bohužel je,že do tý svý blbosti tahaj ty nevinný zvířata
Neessi
,že to fakt nesnáším,jen jsem to těm ostatním nedávala najevo
hele na vánocích je nejkrásnější dyš už je po nich
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:06
- Nahlásit
Sali
Povídej a přeháněl, kdo tě zase vytočil? Že by to byl ten s tou ovčandou co jí přivázal ke koliku a ona se tam škrtila?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:17
- Nahlásit
Sali
tak to já taky, ale prostě si dělám věci po svým....a zvládnu si je, protože si je postavím tak, abych je zvládla,
To já taky,jen si občas kladu velký cíle a i když jde vo hubu,tak se snažím je dotáhnout.Jinak konvence taky nesnáším,už mi z nich zbyly "jen" ty vánoce a to zase díky té mé zbytnělé empatii.Ale až dcéra opustí hnízdo,budeme mít vánoce jako u vás (teda až na tu dýmku)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:40
- Nahlásit
AlenaD
Že by to byl ten s tou ovčandou co jí přivázal ke koliku a ona se tam škrtila?
a víš,že to neni vůbec blbej nápad? Příště tam tu sfini uvážu taky a budu si vesele vykuřovat místo abych si lízala rány
du spát,brou kilonolozííííí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:45
- Nahlásit
Neessi
Tak hořící stromek by mě taky vytočil, ale vyteklou pračku v kuchyni bych s klidem nechala na ráno. Razím heslo,že co můžeš udělat dnes můžeš s klidem udělat i pozítří a získáš tak dva dny volna . Prostě bych zavřela dveře do kuchyně a hotovo. Stejně to řeším i se špinavým nádobím. Není na světě síla, která by mě donutila po štědrovečerní večeři místo rozbalování dárečků umývat nádobí Zavřu dveře a tím to pro mě skončilo, jdu číst nové knížky a koukat na pohádky Kdyby to někomu vadilo může si to umýt sám. Ale zatím to nikdy nikomu nevadilo
K tomu ohni - mě takhle chytla svíčka. Byla levná, lídlová Taková ta vonná svíčka v malinkém kelímku. Stála na šatní skříni, hodně vysoko. Tenkrát jsem žila sama s děckama, tehdejší přítel byl ve svém. Bylo před Vánocema, advent, všude svíčky, voňavo, děcka už spali, já čtu červenou knihovnu, televize puštěná jen tak, aby dělala zvuky. Najednou na skříni plamen. V té svíčce chytil celý ten vosk, nebo čím je ten sajrajt plněný, plápolalo to asi metr vysoko. Vylítnu z postele, letím ke skříni, zjistím, že na ni nedosáhnu. Tak do kuchyně pro židli a snažím se svíčku sfouknout. Jak jsem do toho foukla tak to udělalo plamen asi trojnásobný a ten se rozlil po celé skříni. Na ní bylo v několika vrstvách poskládané puzzle, obrázky děcek co si schovávám... prostě samé papíry Tím pádem jsem rychle zavrhla i verzi zaplácat to utěrkou. To správné řešení bude VODA Letím zpátky do kuchyně a s půllitrem vody zase na židli. Ta židle nestojí moc rovně, jsme v garsonce a je tady rozložená postel, čili žádné místo. Židle je vybalancovaná mezi postelí, křeslem a stolkem na televizi, stojí trošku šejdrem a kymácí se. Skáknu nahoru a chrstnu tu vodu na svíčku a puzzle co už začíná chytat. V tu chvíli to bouchlo a zhaslo. Jenže já se lekla té rány, spadla jsem z té židle a zbytek vody se mi vylil do hrající televize. Tou mřížkou co je vzadu natekl dovnitř. Televize zachrčela, přestala hrát a začalo se z ní dýmit Jestli se něčeho fakt bojím tak jsou to jedovatí hadi a elektrika Skákla jsem po telefonu a volala Pepovi (byla asi půlnoc). On rozespalej zvednul telefon a já na něj hystericky ječela "Pepo, Pepo, mě hoří televize, co mám dělat"
On: "Jak hoří televize, proč ti hoří televize, od čeho?" ( je to sameček, nemůžeš od něho čekat nějakou akčnost a pochopení situace )
- " no normálně hoří, jde z ní dým, ona chytla jak jsem do ní nalila tu vodu"
- "proč leješ do televize vodu?"
- " no přece jak jsem hasila tu svíčku co hořela, co mám dělat s tou televizí?"
- "no vypni ji"
- "jak ji mám vypnout, já na to nesáhnu, já se toho bojím"
Nakonec jsem z něho vymáčkla, že mám vypnout pojistky, na nic nesahat a vyčkat jeho příjezdu
Od té doby jsem ve svíčkách a otevřeném ohni nějak ztratila zálibu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 23:35
- Nahlásit
Biluška
Razím heslo,že co můžeš udělat dnes můžeš s klidem udělat i pozítří a získáš tak dva dny volna to je rozumné
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 01:15
- Nahlásit
Neessi
Moje máma měla vždycky pocit,že musí zvládnout všechno sama,jinak je to špatně.Bohužel jsem tohle zdědila po ní.
taky mám tyto pocity, jenže jsem postupně dospěla do stadia, kdy jsem zjistila, že se neumím rozčtvrtit a pokud chci alespoň trochu v poklidu svátky trávit, tak musím změnit celý program a systém... takže mimo smažení řízků a zdobení stromečku je vše hotovo 23 večer. Navíc s námi již několik let tráví svátky ségra a tak je práce rozdělená. Nehoním ani sebe ani druhé...a když náhodou psi přijdou z odpolední procházky začunění, tak nekmitám s hadrem, abych zase všechno hodila do lesku... prostě to funguje stejně, jako v jiných dnech.
Letos chci absolvovat půlnoční s tím, že tentokrát vezmeme i psy, pak se půjdeme podívat na medvědy a doneseme jim jablíčka. Doufám, že napadne alespoň poprašek sněhu, aby atmosféra byla dokonalá
Zvlášť děti dodnes vzpomínají,jak jsem je dokázala oblbnout tím,že Ježíšek fakt lítal kolem oken a svítil nám( byla to jen šikovně narafičená žárovka pod parapetem zvenku a na dlouhém kabelu jsem měla vypínač)
že bych letos uplatnila tvůj nápad a zkusila to na puberťácích? Moc se mi totiž líbí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 01:28
- Nahlásit
K tomu ohni - mě takhle chytla svíčka. Byla levná, lídlová
Tak to u nás hořel dřevěný stojánek na svíčky. Jak máme zálibu ve svíčkách, tak jsme s holkou na nějakém trhu narazily na stojánek ve tvaru stromku, co se do něj dávali dortový svíčky. Moc se nám líbil a tak bez většího přemýšlení skončil doma. Svíčky jsem zapálila poprve ke štědrovečerní večeři. Než jsme dojedli a pak sklidili ze stolu, tak svíčičky dohořely a já aktivně dohořelé vyměnila za nové a zapálila.
Pak se šlo ke stromku.... rozbalovali se dárky, povídalo... Denynka většinou pobíhala po bytě a hledala schované dobrůtky, jenže tentokrát odmítala do kuchyně jít. Takže jsem se zvedla a šla se kouknout, proč si pro dobrůtky nejde..... a tam na dřevěném stole krásně plápolal stojánek i se sedmi svíčkama. Naštěstí hořel od vrchu dolů, takže se dal dobře chytit a hodit do dřezu pod studenou vodu. Ovšem od té doby se děti pokaždé dohadují, jestli letos budeme hasit nebo ne
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 06:19
- Nahlásit
Dobré ránko všem
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 06:41
- Nahlásit
dobré ráno všem
tak včera dasty dělal krásně revíry v lese ,dokonce už i štěkal a skákal na ní,jak íípař 3 a dokonce jsem ho už odvolala když jsem k němu došla k noze ,je to zkrátka šikovnej klučík ,kterej za balonek dá život
a zkoušeli jsme sindy,ta mě hledala s rychlostí blesku ,jenom neumí štěkat na povel,takže jí to učím ,ale hledá krásně,rychle se učí na pamlsky
eliška zůstala doma,takže ta mě bude hledat,až bude tepleji
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:16
- Nahlásit
a lidičky mužete mě poradit?
čím nebo jak se zbavím pachu moči ,kdyby to byla obyč deka,tak jí vyhodím,ale tohle je deka dost dobrá,a je mi líto jí vyhazovat
nevíte včem jí mohu vyprat? dík moc
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:32
- Nahlásit
brezen2008
Zkus v octové vodě, dobře neutralizuje pachy.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:34 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit
AlenaD
díky moc
a mám ten ocet ředit anebo nemusím?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:40
- Nahlásit
brezen2008
Určitě naředit, neumí ti přesně říct v jakým poměru, ale řekněme že na 10l vody bych dala 1 litr octa
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:47
- Nahlásit
Všem dobré ráno
brezen2008
Já peru všechno normálně v pračce v prášku a přijde mi, že to normálně pachy odstraní
Včera jsem se dozvěděla, že ta mrňavá slepice z protisměny dává 7-8měsíčnímu dobrmanovi ostnáč aby netahal , prý proto, že má špatný záda... Nemáte někdo odkaz na fotky a články, jak moc to může psovi ublížit?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:52
- Nahlásit
brezen2008
Deky peru v jednom kuse - normálně je strkám do automatky...
V ruce bude výsledek pracný a možná i nevalný.
brut
Biluška
Máte bezva zážitky. Skoro závidím, že my jsme ještě nehasili, protože můj chlap má fóbii ze svíček a každou mi sfoukne, jakmile se otočím
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:01
- Nahlásit
dobréééé rááááánoooo!!!!
tak co, je tady zasejc žumpa nebo je to tu furt samej kynolok?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:05
- Nahlásit
Já taky peru všechno v pračce, ale myslela jsem to nepomohlo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:12
- Nahlásit
čus pradleny
mě teda smrdí všecko celkem stejně i z pračky
jbat
gdes byla??????????!!!!!!!!!!!!!! ,máš nevomluvenou apsenci
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:15
- Nahlásit
davidkova renata
gdes byla??????????!!!!!!!!!!!!!!
to bys mi asi nevěřila, pani...
máš nevomluvenou apsenci
já ji mám vomluvenou, páč se omlouvám, že jsem tu nebyla!!!
hele a tys tu taky nebyla, dyš jsem tě potřebovala, tak nepruť, jo?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:17
- Nahlásit
kachna_
Meta
no právě že mě se to práškem normálně nejde,ale dík za odpověd
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:22
- Nahlásit
brezen2008
Jak to? to musí jít . Používám tekutej woolite. Máš tam flek, nebo to smrdí? S flekem bych si vypomohla odstraňovačem, na smrad bych mohla poradit tekutej Torsan. Pak všechno smrdí po myšině...
Ještě mě napadlo - je to natolik pěkná deka, že by se vyplatilo dát jí do čistírny?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:22
- Nahlásit
brezen2008
no právě že mě se to práškem normálně nejde,ale dík za odpověd
Jo já jsem to taky tak pochopila, jako že už jsi to vyprala furt to smrdí.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:27
- Nahlásit
brý ráno
nejvíc mě dneska těší, že už tu nejni žádnej sníííh, ale jinak to stojí všechno za stejný prd
Rexík už vod středy bere poloviční dávku Rimadylu a zatim (ťuk ťuk ťuk) je OK a taky už má malý bobečky, páč začal papat žrádýlko pro stařečky
|
Tinta76
|
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:28
- Nahlásit
brezen2008
no právě že mě se to práškem normálně nejde,ale dík za dpověd
zkus tam vrazit nějakou voňavou aviváž, ta mi zatim dycky přebila všechno
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:28 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Tohle jsou ty "Žuby zahnutý nahólu"
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:31
- Nahlásit
AlenaD
kachna_
prala jsem to normálně v úpračce s práškem i aviváží a ani po 3 vypráních to nesundám,jako ten pach dolů
kachna_
ona ta deka jako barvou nic moc,ale je to deka ,něco jako psí pelechy,taková těžká,ale prostě maximálně kdyby to už nešlo,tak se sní nerada rozloučím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:32
- Nahlásit
Strejda
panéééééé,to už tu bylo asi 50 stran zpět
jbat
to bys mi asi nevěřila, pani...
zkus to
tys tu taky nebyla, dyš jsem tě potřebovala
já tě nepotřebuju,ale nebudeš si dělat na mý foře cochcárny
Tinta76
nejvíc mě dneska těší, že už tu nejni žádnej sníííh
tzady taky néééééééé
Rexík už vod středy bere poloviční dávku Rimadylu a zatim (ťuk ťuk ťuk) je OK
tak to je gůůůt
|
Tinta76
|
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:35
- Nahlásit
davidkova renata
tak to je gůůůt
no je sice takovej trošičku míň pohyblivej (na tu prochajdu to asi nebé), ale je veselej a to je důležitý
|