| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:10
- Nahlásit
PetraK
jdi hned
to se ti rekne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:12
- Nahlásit
PetraK
a to je krásný pořekadlo
a fšimla ste si, jak se rýmuje? To by moch bejt i dobrej epitel na krásnej mohutnej zdobenej hrop!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:14
- Nahlásit
Fifi
a pudeš kdy? Když nebudeš moct chodit, kdo bude venčit fšecky ty rotvajléří?????? Dybys skrzevá tu upejpavost přet doktrorama nemohla uš nikdy chodit, odkážeš mi jednoho rotvajléra? Toho nejvěčího? Budu s nim dělat profesionálně mondyjorynk.....
(tohle tě mělo dostatečně vyděsit, abys k tomu doktoru šla)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:26
- Nahlásit
čus tak jaká,eště se hádáte?
gabi
Davídková toto fórum raz vydá knižne a prekoná aj Leninove spisy. Formou aj obsahom.
a bude se to menovat Moje první forum aneb jak poznat internetovou duši
Sali
hele pohřepní dort nemám,ale todle tomu bylo nejblíž
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:30
- Nahlásit
Sali
Nemá to smysl, mantinely mám a hodně tvrdě nastavený, přes co nepůjdu, a nepůjdu nikdy přes donucení k vysoké přesnosti na body za každou cenu, nepůjdu na vrchol, mě stačí, že zvířata spolehlivě cvik udělají, protože jsou po dobrým motivovaný, aby ho udělali, naprosto mi stačí 75-80% možnýho výkonu, nebudu jim dělat žádný jiný represe než takový, který zabrání úrazům z neovladatelnosti, proto použiju ostnáč JEN jako posilovač k volantu-vodítku, a jen pro tohle jediný, na chůze u nohy v distrakci, nestojí mi to za to jinde ani omylem, cvičím to, co nás baví, tak, aby nás to bavilo, a na tom zůstanu.
ano, tohle píšeš celou dobu a tomu rozumím... i když zároveň chápu Petru a její pohled na věc
Rozumíš, já prostě potřebuju, když zařvu k noze, aby tam ten pes opravdu šel, i když ze všeho nejvíc chce být jinde, je to sine qua non, otázka třeba taky života a smrti, prostě přes to nejede vlak, takže tady si to vydupu i po zlým, když to nejde po dobrým. Nemůžu si dovolit neovladatelný zvíře, kor ne takový, jaký ti naši jsou, prostě nemůžu.
Ostatní je všechno věc dohody, ale tohle jediný si prosadím, že ta nejzákladnější ovladatelnost prostě bude.
myslím, že tohle je věc základního výcviku a s tím souhlasí i Petra ( a já vůbec nad tím neuvažuju jinak, než jak píšeš ty... prostě, tohle je nebo může být otázka života a smrti ) ... jen ona, Alena a další mají na mysli to cvičení navíc... tu nadstavbu jak říkají.
Podívej... mám doma magory dva. Oba jsou honáci, z čehož se musí vycházet. Oba mají v genech mimo bulíků taky dinga, což z nich dělá tak trochu lovce. Bydlím kousek nad tratí. A aby se to ještě ztížilo, tak v okolí bydlí hafo cikánů a bezdomovců, kteří neustále někde vyhazují kvanta bordelu.
Už jen tahle kombinace je prostě na pytel. Takže u nás je na prvním místě přivolání, zastavení a zakázání činnosti. Teprve pak přijde na řadu chůze u nohy (holt do města se musí), sedni, lehni. Do toho musí být nějaká ovladatelnost mezi psy ( píšu nějaká schválně, protože Brut je tak trochu magor, takže musí chodit s košíkem). Tohle je pro nás základ a výchozí bod.
To co bude nad tím, je pro nás hra, zábava a super "něco akčního".
U Bruta už nic moc víc nad výchozí bod není, protože jeho ten cvičák prostě nebaví a tak mu stačí cvičení se mnou někde na poli v rámci blbnutí. U Alušky zatím nevím... hrne se do všeho jak vítr, trochu bezhlavě, takže potřebuje usměrňovat a myslím, že zrovna jí by ten cvičák a ta nadstavba ( a zároveň dopilování toho základu) vyhovovalo. Každej je naprosto jinej... Brut má lovecký vášně a musí se na něj dost z ostra, aby si uvědomil, co smí a nesmí, umí se zabavit sám. Alu se v tomto směru zatím neprojevuje, pro změnu ve chvíli kdy se nudí, tak vše ničí a vyhledává nebezpečí.
A nějak podobně to bude mít Petra s Ešusem ... prostě ten základ je nezbytně nutnej, nejen pro její klid ale i pro klid Ešusa, ale to ostatní je něco navíc, co si může dělat podle svého a svým vlastním osobitým přístupem.
Tak doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně, protože mi do toho nejen zvonila pošťačka, ale krafala i holka
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
hele pohřepní dort nemám,ale todle tomu bylo nejblíž
Si blbá, copak je sali motorkář? Uš si jí něgdy viděla na harleji?????????????????????? Bestak eště nemá číslo. Hele di na saraksátko, máme novou firmu - přetporodní asistenční onlajn služba Pij a tlač, s. r. o. Budeme po intronétě radit rodícím matkám, co maj dělat, aby to šlo rychlejc.
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
supér, to je přesně to, co potřebuju, už se mi zvedá chuť k tomu pohřbu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:36
- Nahlásit
Gerda
copak je sali motorkář? Uš si jí něgdy viděla na harleji
hele to že sem jí neviděla na hárleji neznamená automatycky,že na něm nejezdí,chápeme se jo?
služba Pij a tlač,
no nevim...někdy když sem hodně pila,ani sem moc tlačit nemusela,spíš navopak a navíc nestíhám ,ale budu ve vaší firmě třá uklízettak se mnou počítejte
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:38
- Nahlásit
davidkova renata
to že sem jí neviděla na hárleji neznamená automatycky,že na něm nejezdí
Buď se z tebe stává matematik, nebo filozof.....te´t nevim, co je f tvym přípatku horší ))))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:39
- Nahlásit
brut
jasně, ale ta tzv. nadstavba jiných je ještě pořád tzv. bazál pro mě, moje nadstavba by byla trénovat na body a vymetat závody kvůli soutěživosti, a na to te´d ani nemám čas, ani náladu.
Já si prostě jen tak s těma psama tak nějak sportovně žiju pro svý uspokojení, žiju trošku jako nápis na tom dortu, žiju pro tu "jízdu" a "jezdím" pro ten život, ale ne na rychlost, ale na pohodu, což mě furt sice něco a někdo v posledních letech kazí, ale já se nedám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:40
- Nahlásit
PetraK
no a to je to o čem jsem Ti psala
ale já tě chápu, ovšem zároveň jsem schopná pochopit i tu jemnou...podotýkám že slovo jemnou je moc důležitý..... korekci při dotažení nebo spíš při zajištění bezpečí psa
Fifi
s utrženým meniskem a přervanou šlachou ségra chodila ( spíš pajdala) tři dny než měla čas si dojít k doktorovi... skončila na sále, tam to zvorali, takže loni byla na další operaci a zatím je to dobrý
Já po pádu do výkopu... okamžitá sádra na šest neděl, docela dobrý, po dvou letech pád na lyžích, opět sádra, po 5 letech pád na schodech a hup na sál, odoperován meniskus, opraven úpon a do teďka dobrý... už je to 15 let.
Jdi k doktorovi co nejdřív, hodně chlaď, moc nešlapej, nohu nech ve vyvýšené poloze, koleno podložené. Držím palce, ať to máš "jen" natlučené a nic dalšího
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:40
- Nahlásit
davidkova renata
jezdím akorát na ferdopsovi, ale stojí to za to.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:42
- Nahlásit
Gerda
tebe stává matematik, nebo filozof.....te´t nevim, co je f tvym přípatku horší ))))
určitě horší je matematyk bo si nespočítám f krámě spátky ani drobný ,ale za to filozofovat můžu do alelůůůjáááá .Náhodou sem tu myšlenku zachytila tady na foře nějak včera nebo tak
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:45
- Nahlásit
davidkova renata
Náhodou sem tu myšlenku zachytila tady na foře nějak včera nebo tak
Takže je jasný, že dyš si eště neviděla Maryji kousat, neznamená to, že nemůže bejt dobrej obranář..... ))))))) tohle si chtěla přesně říct? )))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:45
- Nahlásit
Sali
jezdím akorát na ferdopsovi, ale stojí to za to.
a sakra...kam se se*e hárlej,mě je to jasný totiž.Jednou sme hlídali nějakýho potulnýho dobrouše,bože to bylo hovado .Dítě bylo tenkrát snad 4letý a ten kretén ZÁSADNĚ probíhal f co nejtěsnější blízkosti.No a jednou probjech děcjku mezi nohma a děcko mělo spanilou jízdu několik desítek metrů toho hovadu na hřbetě bo f tý rychlosti nestihlo ani spadnout Dodnes si pamatuje jak jel na dobrmanoj a to mu ted bylo 18
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:46
- Nahlásit
Sali
jj, já tě chápu... já bych taky nejraději dopřála svým psům vlastní stádo krav, aby mohli dělat to, co je baví a v čem jsou nejlepší. Jenže krávy nemám a nikdy mít nebudu, takže se musí oba smířit s tím, že občas se objeví u ovcí, u koní a i u těch krav... z čehož nic nebude našeho vlastního a vždycky půjde o dohodu s kamarády či na nějaké akci.
Zároveň neodmítám dojít tam, kde jsi teď ty, jenže taky musím brát trochu ohled na svý možnosti a ty bohužel nejsou zase až tak velký ... alespoň, co se týká přerostlého australáka, u kterýho jsem ráda, že ukoriguju " běžnej" provoz.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:46
- Nahlásit
Gerda
Takže je jasný, že dyš si eště neviděla Maryji kousat, neznamená to, že nemůže bejt dobrej obranář.....))))))) tohle si chtěla přesně říct?
úpa přesně tak!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:49
- Nahlásit
A takhle se jezdí na berňákoj:
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:51
- Nahlásit
davidkova renata
no, a tak nějak to je, ferdopes taky rád probíhá mezi nohama, nebo dává zezadu bodyčeky, věčně se válím po zemi,
dvakrát to stálo za film,
jednou jsem šla v velmi vážném rozhovoru s Essi po asfaltovém chodníku v Šárce a uprostřed filosofické věty o lidstvu a Bohu jsem obdržela bodyček a oploštila se v tom zlomku vtěřiny vodorovně, a jen seshora na mě shlíželi, kam jsem se to jako propadla, ta slova ještě videla ve vzduch a já už ležela na držce,
a v neděli na louce po pouštěčce jsem měla od figurujícího Tchoře za úkol říct ferdopsovi K noze a odejít s ním dost daleko na hladký, i řekla jsem K noze a odehrála se scéna jak z Rumcajse a toho kaprála, co naživo involuntárně předváděl z kobyly ten nýdr,
ferdopes na to Slovo nadskočil a dal mi bodyčeka, a ten povel taky ještě visel ve vzduchu a já už ležela na držce před Tchořem, pes zas zaujal polohu hlídej.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:52
- Nahlásit
brut
Zároveň neodmítám dojít tam, kde jsi teď ty, jenže
správně jenže, dvě práce a Tchoř, chceš???????
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:54
- Nahlásit
brut
až zejtra pojedu se sklíčkama z Hořovic, můžu to vzít přes Beroun a stavit se na 10 minut, ccheš? když tak mi zavolej nebo napiš na bennett@nemorako.cz
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:54
- Nahlásit
Sali
uprostřed filosofické věty o lidstvu a Bohu
ano,k posrání je ,že tydlencty situace přicházej zrovna ve chvíli,kdy se čék cejtí tak jako nadzemsky naladěnej a vede hlubokomyslný kecy plný porozumění a nadhledu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 12:56
- Nahlásit
davidkova renata
jj, ono to zas člověka vrátí z5 na zem, doslova.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:01 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Nestiham vsechno cist takze pokud to tu uz nekdo psal tak se omlouvam.
Vysvetlete mi jdenu zakladni vec jak dokazete spolehlive naucit odvolani od silneho podnetu bez pouziti jeste silnejsiho podnetu tak aby jste toho psa neznervili podprahovejma korekcema?
On asi nejvetsi problem bude v pojmu: Spolehlive
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:10
- Nahlásit
Tchor
odvolani od silneho podnetu bez pouziti jeste silnejsiho podnetu
jednu cestu znám, nedat psovi nikdy šanci zjistit, jak silný ten lákavý podnět vůbec může být....od štěněte to nastavit správně,
btw proč asi Bobuliný bráchové honěj zajíce, jak jim vyrazí před nosem, o srně nemluvím, a Bobule se neobtěžuje se na to zvíře ani podrobnějc podívat, natož vůbec rozběhnout?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:12
- Nahlásit
Sali
správně jenže, dvě práce a Tchoř, chceš???????
nějakou práci klidně, ale dvě + Tchoře nééé, si myslím, že jeden z nás by nepřežil ... stačí mi ten můj mužskej a dva harantíííí
písnu
Tchor
to se ptáš všeobecně nebo přímo někoho?
U Bruta mám odvolání od zvěře a od kočky ( což je pro něj ten nejsilnější podnět) tak cca na 80%...... víc ani náhodou a to opravdu pilujeme a zvěř vyhledáváme, kočky máme přímo u baráku
U Alušky nevím... ona zatím nějak zásadní lovecký pud neprojevuje, spíš u ní je ta smečková soudružnost...takže když se rozběhne jeden, tak se ona přidá a letí ani neví za čím... v tu chvíli odvolání nemá téměř žádný ( na první pokus). Ale opět cvičíme a vyhledáváme.... ovšem u ní je to trochu složitější díky chybějící výchově a stresům, kterýma si prošla. Věřím, že postupně bude lepší než Brut
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:23
- Nahlásit
Tchor
jak dokazete spolehlive naucit odvolani od silneho podnetu
Já nevim, mám rozloveného křížence a buď bude celej život půlku procházky na stopce, nebo, až si budu ze svého pohledu jistá, že jí to nesloží, tak použiju adekvátní silnější podnět.
Ale mám pocit, že o tom NIKDO nemluví. Všichni se shodli na tom, že nechtějí používat některé metody jen proto aby dosáhli na vyšší zkoušky.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:24
- Nahlásit
kachna_
nechtějí používat některé metody jen proto aby dosáhli na vyšší zkoušky.
Takhle sem tu debatu tady taky chápla.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:29
- Nahlásit
Tchor
Vysvetlete mi jdenu zakladni vec jak dokazete spolehlive naucit odvolani od silneho podnetu bez pouziti jeste silnejsiho podnetu tak aby jste toho psa neznervili podprahovejma korekcema?
On asi nejvetsi problem bude v pojmu: Spolehlive
sice jsem ti odpověděla, ale stále nechápu, jak to souvisí s naší debatou ..... o používání či nepoužívání korekčních pomůcek při cestě vzhůru ( myslím tím v té nadstavbové části, jak by řekal Petra)
Ještě jsem zapomněla dodat, že ani jednoho psa neučím nic na stopce, protože ta nevyhovuje mně. Používám píšťalku, svojí hubu, ruce na gesta, spoustu pamlsků, balonek a klikr ( zatím v omezené míře) .... nepoužívám stahovák ( Brut má polostahovák látkový a Aluška klasický látkový obojek)
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:29
- Nahlásit
Fifi
S tím kolenem si nezahrávej, fakt, čerstvá zkušenost. Před 100 lety jsem si narazila koleno takovýmtím způsobem, že máš pocit, že jablko na protlak a tak. Rozchodila jsem to, jak jinak, jsem přeci tvrdá, ne? Pred 2 měsíci si v něm cosi prasklo, podle ortopeda meniskus, po otevření to jenom vyfotili a zavřeli. Mám popraskané chrupavky a tak a nejde s tím nic dělat. Jsem ještě na nemocenské a na prochajdy můžu zapomenout.
Tak chodím na prochajdu do žumpy.
|