| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
mac1
..ale když si představím , jak si budu připadat až štěndo odfrčí , to bude nádhera, budu jako v lázních
to je jako když já jsem spadla ze schodů, málem si zlámala hnátu, která mi zvostala v zábradlí, takže to bolelo jako sfíňa, ale přestalo mě díky tomu bolet v krku
říká se tomu vyhnat čerta ďáblem
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:12
- Nahlásit
PetraK
Já vyhrála!!! Pyrhomanovo vítěztví!
Štěstí jako sfiňa, že jsme se měli ještě kam vrátit, já vím.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:13
- Nahlásit
Sali
nic nemusíš rozebírat, stačí mi odpovědět na otázku, kolik loveckých psů ksi připravila na zkouška a z apoužití jakých pomůcek a pak také bych prosila o info, co mám zkreslené, třeba ano, třeba mám, něco zkresléné má leckdo , ale teď zrovna nevím , co konkrétně máš na mysli .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:14
- Nahlásit
PetraK
chci se zeptat pro příští dodávku
hele jednak sem nepostřehla gdy to bé a dvanak těšce b nestíhám dopravit se i na WC (zatim to teda vyšlo ),takže se nezavazuju k ničemu.Dyby to bylo aktuální tak mě třá 2 dny předem informujte a vyjádřim se
mac1
otázkou je, čemu kdo říká nátlak
to naprosto souhlasim. ale nemám gdy to ted pitvat,v zásadě by ale nátlak byl i to přitlačení rukou na zadek při sedu,páč s klikrem se teda čeká,až si sedne sám ne?
Walda
Já téměř vůbec netrestám, zato vydatně koriguji (proto nemusím trestat
bylo mi ctí vás poznat,pane a vyměnit si s váma velkokynologický rady
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:17
- Nahlásit
PetraK
a jaká praha to je? já bych si pak vzala 10kg hrubomletého a 2 kuřata,víc sem nenarvu ani omylem + kouknu jestli maj nějaké přílohy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:19
- Nahlásit
Andreany
Štěstí jako sfiňa, že jsme se měli ještě kam vrátit, já vím
ty jo pani, na takovýdle věci by si člověk měl vzpomenout, když si myslí, že je všechno špatně. Páč kdyby to blaflo, to by byl teprf průser. Jenže ono to tak snadno nejde, já se o to snažím a jde mi to kupodivu v těch blbejch podstatnějších věcech. Když mě dostane do kolen nějaká kravina, hnedle pláču jak je ke mě ten svět nespravedlivej
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:20
- Nahlásit
U nás byli prosím hasiči , to tedy vedu . Strčila jsem slepici do hrnce na sporák a šla s kámoškou se psy. Řekla jsem holce až půjde pryč ať to NEZAPOMENE VYPNOUT ! Zapomněla . Jsem se vracela domů - tak za 3 hoďky ? Už z dálky jsem viděla u baráku hasiče, měli jsem prima sousedy, polodebilní alkoholiky, jsem si říkala, co ti idioti zase provedli , když jsem byla blíž , viděla jsem, že MNĚ netěsní okna v bytě, neb se nějak valil kouř ven i kdžy byla okna zavřená, jsem zrychlila krok, barák otevřený, u mých dveří od bytu chlapci ve stříbrných helmách , jsem vyběhla schody snad po 4 za mohutného řvaní MÁM KLÍČE, MÁM KLÍČE, MÁM KLÍČE !!!! Pak jsem ještě chvilku do bytu nesměla , hasiči otevřeli okna ve všech místnostech , prohlédli byt, jestli tam není někdo uzený a pustili mě dovnitř. Smrdělo to tam ještě za týden , ale nádobí zepter vydrží všechno, fakt, kastrol se snadno umyl a bylo. Tip na reklamu nádobí , budu muset zpeněžit
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
mac1
prosímtě, my se ale bavily o metodikách a filosofickém pohledu na svět, a vzhledem k tomu, že myslivce máme v rodině, jsem se mladá pravidelně účastnila tréninků a dělávala pomocníka při zakládání vleček, kynologii jako takovou sleduju fakt od mala, metodiky v ní používaný taky, nemám jazykovou bariéru, takže sleduju i zaoceánský net, a dělám si svůj obraz...a když vidím, jak někdo s prvním psem začne propagovat jen to svý a naivně u toho filosofovat, aniž by aspoň trochu věděl, o čem, tak se mu snažím říct, že diferenciální diagnostika problému je víc než na místě.
zkreslení máš třeba tohle:
Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá........ jsou šťastní, že nedostanou šlehu
protže nemáš dif. dg. problému, věř tomu, že to je o rukách člověla a naturelu psa, někdo netýrá ani ověšením jak vánočním stromečkem,a jiný týrá už jen tím, že do psa furt krafe a dělá mu ze života generalisovanej zmatek, a nejvíc tejrá ten, kdo si myslí, že pes myslí jako člověk!
|
brut
Člen |
- Nahlásit
dobré ráno vespolek
se mi ani nechtělo vstávat, jak tu máme hnusnou mlhu a lezavo ....brrrr, chci teplo a sluníčko nebo půl metru sněhu a mrazík
sarax
a my máme pečený hotový úúplně heč
teda nejen pečený ale to je fuk!
vám to už přivezli? ... nikdy nepeču dřív, za a) by to mladej do vánoc sež*al a za b) by se to mohlo zkazit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:21
- Nahlásit
brezen2008
a jaká praha to je?
Praha 6 řepy, tam jak jsi k nám nasedala do auta - na konečný tramvaje č. 9
Je čas, teď fakt až tak za měsíc a fous., tak si to rozmysli.
davidkova renata
Dyby to bylo aktuální tak mě třá 2 dny předem informujte a vyjádřim se
dobře - počkám,až z vás vypadne ňákej jádřinec.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:22
- Nahlásit
PetraK
pláču jak je ke mě ten svět nespravedlivej
a pomůže to?
vždycky když se s chlapem málemvzájemně pozabíjíme a pak vidíme nějaký fakt něštěstí nebo problém, tak si říkáme, že jsme blbci, máme být vděční, za to co máme a tak
ale musí tomu předcházet ta itálije, jinak to nefunga
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:23
- Nahlásit
mac1
jsem si říkala, co ti idioti zase provedli
promiňte pani, ale to nešlo
Nicméně, vzhledem k tomu, že u vás se zasahovalo, tak asi budem muset Andreany sebrat medajlu za Pyrhománovo vítězství a natáhnout ji na krk vám, páč to tady ešče nikdo neměl, hasiče f obýváku.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:23
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/podnikatel-78krat-uveril-po dvodnikovi-prisel-tak-o-25-milionu-prd-/krimi.asp? c=A081209_114200_krimi_jba
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:24
- Nahlásit
PetraK
počkám,až z vás vypadne ňákej jádřinec
možná to dříf bé něco jinýho ,neva..?
du ven,NEPIŠTE PROBOHA!!!!!!!
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:26
- Nahlásit
PetraK
až budu mít čas, tak napíšu, jak mi hořelo auto po cestě z výstavy a já zastavila na benzinové pumpě na nádržích, bo jsem nevěděla, že hořím
to je na druhou medajli, bo to není k uvěření
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:27
- Nahlásit
Dobré ráno všichni drazí lidé, co už máte úplnou jistotu lesbosti svých fen. Maryje fčera chtěla nakrejvat i Trinitku. A ta kráva stofárdí by se nechala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eště z toho měla radost a chtěla si hrát! Maryje bude velký kryč fšech fen. Dobré ráno fšem, co mají svátek, dnes má svátek gabifi! A jelikoš uš tu dlouho nebyla, dort jí sežereme sami.
Gabifi - šecko nejlepčejší, škoda, že na tebe dort uš nezbyde. Tenhlencten:
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:29
- Nahlásit
Sali
zkreslení máš třeba tohle:
Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá........ jsou šťastní, že nedostanou šlehu ty woe Sali, co smysl pro humor ? Ostatně myslím, že zatím i smajlík byl
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:31
- Nahlásit
Gerda
a pro mě bys nějakej dort neměla, nějakej ten pohřební?????
protože jak vidím, tak jedině já se snažím polopatě druhým vysvětlovat svůj názor a důvody dif. dg. pohledu, a se mnou jedinou se pak oponenti hádají i za názory jiných, které tady padly, a tichá pošta z nich udělala generalisovanou emoci a mě coby recipienta...
někde mi přetek jin a zkvasil jang, podle toho smradu z úniku plynů, co právě nastal, kafe mi proleptalo stěnu žaludku i břicha, a teda za chvíli vyteče na zdejší prostor pravej patologickej blitek, tak aby se někdo nedivil, a hasiči to nezachráněj.
Tak možná ten pohřební dort...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:33
- Nahlásit
ty woe Sali, co smysl pro humor ? Ostatně myslím, že zatím i smajlík byl
mac1
jenže to může mít i význam výsměchu, nikoli nadsázky, víš?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:33
- Nahlásit
Sali
a když vidím, jak někdo s prvním psem začne propagovat jen to svý a naivně u toho filosofovat, aniž by aspoň trochu věděl, o čem, tak se mu snažím říct, že diferenciální diagnostika problému je víc než na místě.
problém bude f tom, že já psa, kočku, papouška... dosaď si co chceš, neberu jako něco na co se dá nasadit cosi, metodika, diagnostika...... neberu ho jako cvičenou, či cvičnou opičku. Beru psa jako živýho tvora, neberu člověka jako něco echt vyššího řádu co si se psem manipuluje. Což neznamená to, že po svém psu nechci aby poslouchal a necvičím s ním. Ale cvičím s ním na úrovni, kde nemusím sahat po něčem co mi není blízký. Tohle je ale prostě ta věc náhledu na svět - může Ti připadat naivní, bláznivej, ale vůči těm zvířatům je férovej. Až jednou budu zaklapávat víka, budu řešit spoustu svejch životních chyb, ale vím, že nebudu řešit to, že jsem Ešusovi drbala hlavou když to nebylo nutný. A že jsem s ním taky škubla toho se nezříkám . Chybama se člověk učí.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:34
- Nahlásit
PetraK
jo tak to je v poho,to dojedu bambajkou tam a zpět s jedním přestupováním,a a heled,mohla bych do toho tak 5 velkejch konzerv?
se mi pak prosím ozvi,díkys
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:34
- Nahlásit
EngieB- "pokud máš psa dobře udělaného od začátku" - to dost dobře nechápu jakou to má souvislost s tím, aby se pes naučil při zastavení automaticky sedat ?????? To jako že když mi chce udělat radost tak si sedá????? Promiň, to je nadsázka.
Chtěla jsem jenom říct, že nic není tak jednoduché. Celý výcvik je vytvoření podmíněných reflexů a šířit zjednodušenou ideu, že s klikrem rozvíjím "tvořivost psů" a jakési jejich přemýšlení je promiňte ta silná slova - hovadina.
Klikr je jen a jen pomůcka pro motivaci psa a můžeme donekonečna diskutovat jestli výhodná. Podle mého je to zbytečnost ze které si mnoho chytráků udělalo velmi výnosný kšeft. Ale to je dneska v kynologii normální.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:38
- Nahlásit
davidkova renata
možná to dříf bé něco jinýho
tak nevim, esli zbytkovky ze pšrotů a smetanovýho moučníku povedou k tomu, abyste se rozhodla, esli vám mám něco objednat. Dyš vám to k rozhodnutí pomůže, tak co se dá dělat, no
Gerda
až se sežere dort, mám tu ešče vjenečky slepovaný grémem a politý černou čekulátkou. Dyby měl ešče někdo chuť na slatký.
Jo a vo víkendu ste musela škytat, sme slepovali malinovou a třešňovou marmelátkou, tak jsem si na vás vzpomněla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:41
- Nahlásit
PetraK
máš zajímavej pohled na svět, myslím to vážně, mluvím naprosto upřímně, mě osobně to přijde šíleně naivní, ale to je můj osobní pohled, a bůhví jak přijdu zas já tobě, třeba absolutní egocentrik co sežral rovnou howno Brouka Pytlíka, a máš na to právo to tak vidět,
ale já beru psy jako stejný magory co jsem já, čili do akce za každou cenu, ale pod mým velením, jsou to moji par´táci, s mnoha právama i povinnostma, stejně jako já mám k nim, mám je ráda a nechci jim ublížit, ale pořád jsou to zvířata, chovaný pro tu práci, pro ten sport, kde sice pravidla hry dávám já, ale cíle máme společný....
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:43
- Nahlásit
PetraK
Beru psa jako živýho tvora, neberu člověka jako něco echt vyššího řádu co si se psem manipuluje. Což neznamená to, že po svém psu nechci aby poslouchal a necvičím s ním. Ale cvičím s ním na úrovni, kde nemusím sahat po něčem co mi není blízký. Tohle je ale prostě ta věc náhledu na svět - může Ti připadat naivní, bláznivej, ale vůči těm zvířatům je férovej.
Mluvíš mi z duše, cítím to úplně stejně
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:45
- Nahlásit
Krásné pyromanské dopoledne
mac1
jsem vyběhla schody snad po 4 za mohutného řvaní MÁM KLÍČE, MÁM KLÍČE, MÁM KLÍČE !!!!
tos mi připomněla kámošku, který chytly saze v komínu a rychlý sousedi zavolali hasiče. Než hasiči přijeli tak už to měli uhašený a ona vlastním tělem bránila hasičům, v lití vody do komína, neboť komín vedl do krbu, který měla v obýváku. nechtěli si nechat vysvětlit, že už tam opravdu nic nehoří a mocé mermo tam tu hadici rvali.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:46
- Nahlásit
anonym
Nechápu, proč se hned čertíš? Pokud ti něco nefunguje, nemusí to automaticky znamenat, že to nefunguje, prostě s tím neumíš zacházet. Proto já holt nepoužívám ostnáč, bo mě by nefungoval, ale nebudu ti tady tvrdit, že je to hovadina jen proto, že s tím neumím a nechápu k čemu by mi byl, když vše jde udělat bez něj.
Výnosnej kšeft? Kde, kdo? Můžu se přidat? Já koupila klikr za pár korun a jednou jsem si zaplatila školení, protože se ráda učím nový věci
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:48
- Nahlásit
Pokud ti něco nefunguje, nemusí to automaticky znamenat, že to nefunguje, prostě s tím neumíš zacházet. Proto já holt nepoužívám ostnáč, bo mě by nefungoval, ale nebudu ti tady tvrdit, že je to hovadina jen proto, že s tím neumím a nechápu k čemu by mi byl, když vše jde udělat bez něj. EngieB
tohle je velká pravda.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:49
- Nahlásit
AlenaD
já mám tohle taky,
Ale cvičím s ním na úrovni, kde nemusím sahat po něčem co mi není blízký.
akorát mám ty mantinely asi jinde. Ale mám je tam dost tvrdě nastavený.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:50
- Nahlásit
anonym
EngieB -no a teď srovnej:
navodíš situaci, že pes sedne - jak? Asi nečekáš až si sedne sám od sebe, takže ho posadíš rukou, vodítkem ... a pak tebou popisované, takže pes sedá pomalu, křivě, nekouká a ty to cvičíš tak dlouho, až to udělá jak požaduješ...........
Já dám psovi ostnáč a do kapsy míček. Zastavím, díky vodítku se nemůže odtáhnout ,třepnu přes prdel a z kapsy letí míček. Takže pes prostě nemá šanci udělat cvik špatně. Hned napoprvé udělá cvik přesně jak chci. Nemám za co trestat ani co opravovat. Mám hyperkativního debílka a pokud bych čekala "až to sám od sebe udělá dobře"..........
klikám Alu, která k nám přišla z nedobrých podmínek ve třičtvrtě roce a vůbec nic neuměla. Na klikr se sedni naučila během jednoho půldne a to jsme vše jen zkoušely, protože pro mně klikr byl naprostá novinka. Takže žádné zdlouhavé nacvičování, tahání psa na vodítku, třepání po zadku se nekonalo, protože tohle by ona prostě neustála.... když srovnám nácvik povelu "sedni" u Bruta ( klasickou metodou) a u Alu s klikrem, tak malá byla rychlejší
|