| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 22:46
- Nahlásit
nemethova5
to je škoda
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 23:13
- Nahlásit
davidkova renata
úchylka...nemáte nějakej aktuální vobrázek????
mam!
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 23:17
- Nahlásit
nemethova5
teda pani, klobouk dolu dejte vedet, kdybyste si to s tou zivnosti rozmyslela
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 00:43
- Nahlásit
Biluška
brut
ěsta jsou zadělaný, na upečení ovšem musím počkat na návrat nějakého dítěte.......
já už mám dva druhy komplet hotový a dvě napůl
a my máme pečený hotový úúplně heč
teda nejen pečený ale to je fuk!
eště nepečený a nazdar bazar
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 05:14
- Nahlásit
Ebony
díky,pani-to je vono!
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 05:20
- Nahlásit
nemethova5
kolik ty srandy stoji,jo
No to poslední úvazové 5m vodítko jsem si nechala uplést u firmy,co dělá horolezecký lana a vyšlo na 850,-káčé -jenže mi ho někdo čórnul.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 05:22
- Nahlásit
StaHi
aktuální vobrázek????
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 05:29 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
jinak Bodré ráno fšééééém,venku je chnusně - 5 ° C
tak doufám,že se tu dneska trochu "zažumpí "
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:09
- Nahlásit
Neessi
myslím, že ano,
v rakovnickém špitále začínají s canisterapií,
shánějí dobrovolníky,
mám dokonce pocit, že iniciativa vychází od šéfa našeho cvičáku, od jeho firmy na psí výcvik...
na ARO už první dva terapeuti te´d byli...
asi přihlásím Bobulku s Tchořem.............................
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:16
- Nahlásit
brut
alespoň takhle sem to z jejích příspěvků ( i z těch minulých) pochopila já.
myslím, žes to pochopila správně,
ale v předvánočním čase vytečou různé emoce, lidi jsou ve stresu, a reagujou jak ty švestkový knedlíky,
co já vím, co Ebony žere...a radši už to ani nechci vědět.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:18
- Nahlásit
Biluška
Sali jak mate rozdelene psy ?
Normálně, jako igráčky . Nožičky zvlášť, ouška zvlášť.....
prdlačku, já mám dole svý dobrmanice, to jsou živý termofory, spěj jedině obtočený okolo mě pod peřinou a děsivě u toho blížou kam došáhnou...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:34
- Nahlásit
Sali
reagujou jak ty švestkový knedlíky,
Prosím ,moc prosím -nepřipomínat švestkový knedlíky,bo moje čichová paměť mi vyvolává dávivý reflex
No nic,se tu mějte,mastím do "kolbenky" -puntíky od háravek jsem teď vytřela desinfekcí,umyla podlahy v přízemí,převlíkla psí kutlochy a naházela do pračky,všechno nakrmila ( včetně myši,páč to uzený z pastičky sežrala a past nesklapla) a měním pracoviště.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:35 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
Tchor
nejde o tu motivaci, ale o zpusob napovedy psovy,podle mne je vzdy lepsi metoda prihoriva -hori nez rovnou hori. Ten klicker proste podle mne ma jen jeden stupen kdezto mimika a hals jich ma spousty, to je to ochuzeni o kterym jsem mluvil. Hlasem a mimikou muzu davkovat jak intenzitu tak vse ostatni tak jak potrebuju.
No klikr právě funguje na základě přihořívá-hoří To je přímo jeden z postupů, kterej je navíc obohacenej o to, že pes si na to musí přijít sám, takže ho naučíš přemýšlet, místo aby jsi ho naváděl jako blbečka k tomu, co chceš. Právě u klikru máš mnohem větší možnost využít přihořívá-hoří než u běžných metod. Mimiku a hlas používáš u klikání tak jako ji používáš u neklikání. Já úplně normálně chválím, akorát že u psa, kterýho si dělám s klikrem, mám navíc kliknutí, kdežto u psa, kterýho si dělám bez klikru, jsem o tohle ochuzená. Jinak se přístup k oboum neliší (samo s ohledem plemeno, IQ a tááák ), jen mi u toho neklikavýho chybí ta možnost říct mu navíc "tééééď přesně v týhle chvíli je to ono".
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 06:58
- Nahlásit
Dobrý ráno fšem, kterým se taky nechce fstávat.
Sali
prdlačku, já mám dole svý dobrmanice, to jsou živý termofory, spěj jedině obtočený okolo mě pod peřinou a děsivě u toho blížou kam došáhnou...
Ale takhle je to prd zábava. Rozdělaný na igráčky by byli mnohem zábavnější, věř mi
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:02
- Nahlásit
Biluška
Dobrý ráno fšem, kterým se taky nechce fstávat.
Z duše mi mluvíš...
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:39
- Nahlásit
Neessi
ma na vodítky matrijál kupujeme ve výrobně lan a pak to motáme podle potřeb
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 07:57
- Nahlásit
Dobrý ráno všem
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:09
- Nahlásit
Andreany
no, to jsem dělala taky, ale přesně až do ekzému na malíkových hranách, a následně jsem najela na kůži koženou, takovou tu zelenou kulatou či oválnou chromovanou,
pletu si to sama, prořezáváním, normálně v práci, skalpelem v digestoři na přikrajovacím prkýnku, karabiny dávám bronzový hákový,
a zas tak velkou spotřebu nemám, obnovuju vodítkovej park cca jednou za 2 roky, ale pak ve velkým, neb dochází k nárazovejm ztrátám často až celýho svazku vodítek, co omylem pověsím na chlapa....ta poslední várka zůstala na cvičáku, jsem zvědavá, jestli v tý klubovně na stole budou ještě v oficiální neděli, od klubovny já klíč nemám ....
a v prodejně Webera v Hořovicích jsem našla celý sortiment Beatinu, ty naznačeně hranatý vodítka pletený z 4-6 pramenů tenký silonový šnůry, nezničitelný a nepřetrhnutelný a vůbec, dokud to neztratíš, vydrží všechno....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:10
- Nahlásit
Neessi
puntíky od háravek mě čekají přímo na Vánoce, dle háracího kalendáře...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:17
- Nahlásit
jen mi u toho neklikavýho chybí ta možnost říct mu navíc "tééééď přesně v týhle chvíli je to ono".
EngieB
to je možná ten klíč k celému problému,
já osobně měla tu čest se o klikru bavit jen s lidmi, co ho používají jako alternativu k klasice, pro zvířata, co jsou klasikou dříve zkažená, nebo v disciplínách, kdy je třeba pracovat v naprostém, klidu a přesně definovat ten pravý okamžik, viz záchranářka Iveta Soukupová a cadaver trénink, tam jiná pochvala by psa jen vyrušila.
a ve sportovní kynologii neznám osobně nikoho, kdo by cvičil přímo na klikr, protože prostě už uměl klasiku a nebudou se předělávat, když nemusej...ale znám lidi, co cvičí na prvky klikru v klasice, viz clicker word, a ta individuální syntéza pozitivního učení a jen mírného spíš vymezujícího kontrastu se mě líbí nejvíc, hlavně na poslušnostech a pachovkách, i revírech...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:20
- Nahlásit
EngieB
Me tam proste prijde ze ten klik je tam bud navic (v pripae ze tam s nim zaroven je veskera komunikace a napoveda psovi) a tim to zbytecne komplykuje (minimalne tim ze ho ma clovek v ruce a nemuze tu ruku pouzit plne k napovede psovi) a nebo je hlavnim napovidacem a pak tu komunikaci vyrzne omezuje. Ale fakt toho nechame protoze jsou to detajly a plati to co jsem psal vejs - kazdemu vyhovuje neco jineho a pokud metodika sedi jak psovi tak psovodovi je to vzdy dobre.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:26
- Nahlásit
Tchor
Tož s tím nelze než souhlasit.
Ale přesto si myslím, že jsi metodu klikru nepochopil. Kdyby tě to někdy zajímalo, zkus např. Čečilovou, ta ho pěkně vysvětluje. Klikr samozřejmě je "něco navíc" a o tom to je. A co mě se na něm líbí, je to, že na co někdo potřebuje ostnáč, já si dopiluju klikrem. Oboje je něco navíc.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:33
- Nahlásit
EngieB
jde i o to co zrovna pilujes a s jakym psem
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:39
- Nahlásit
Tchor
No mluvím samo o výcviku (klikám si poslušnost) a pes jakýkoliv. Co se mě týče, klikr mi za zkoušku stál a funguje, ostnáč mi za zkoušku nestojí Takže nevím, asi by mi nefungoval, pro mě je přirozenější jít co nejvíc přes pozitivní motivaci a tresty používám v míře minimální.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:39
- Nahlásit
Koho je tento darček?
Davidkova tak čo hovoríš, je to NO čo sa nám váľa po posteli alebo nie?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Bodré podoledne fšem co si nacpali pastu do jedinýho voka který je funkční, takže je tímto taky nefunkční!!
Ešče že sem si teda v sobotu vycvičila Ešusa na toho slepeckýho psa, bude se mi to tetkono hodit.
Janikooooooooooooooooo - DNESKA BUDEŠ SLEPÁ NA VOBĚ VOČI! Tak se nedif.
Gerda
dyby to bylňákej aušus
ale todle mě raňuje
Nechala bych jí kůli vám nakrejt....
Ešus už je na cestě
StaHi
(edit: skromne tusim, ze se akurat ouchylne tesite na Vanoce
Děkuji za rozbor!!
enem aby to byly jen ty Vánoce , páč todle mě zarazilo:
Představuje také falus
ale nejpravděpodobnější bude, že se obávám vlastního psíché, páč magor sem na to dostatečnej
a možná jsem se včera měla držeti tohoto: viděti - mlč a nemluv
PANI VAŠE AKTUÁLNÍ VOBRÁSKY SOU NAPROSTO ŠÍLENÝ
Nemethova
Kikuš bude varyjanta kabelka?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:42
- Nahlásit
Tchor
tohle si pročti
http://www.sweb.cz/klikr/teorie.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:44
- Nahlásit
enem aby to byly jen ty Vánoce , páč todle mě zarazilo:
Představuje také falus
PetraK
a co je špatného na falických Vánocích, takovej pořádnej falickej symbol má taky něco do sebe, koukni na svíčky, jak hrdě stojí, i z nich něco stéká, na stromeček, jak se pěkně tyčí vzhůru, ....
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:47
- Nahlásit
Sali
Dík i já To je dobrej odkaz.
Já se právě díky spoustě rad odevšad v klikru chvílu motala, ale troufám si říct, že teď už (doufám! ) vím, vo čom to je a testuju na maliněti. A docela dobrý, kromě faktu, že se ho pokouší sežrat.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:48
- Nahlásit
PetraK
Obávám se, že falus je úplně všude
|