| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:49
- Nahlásit
Sali
na stromeček, jak se pěkně tyčí vzhůru,
ale tak dyby šlo jen vo Vánoce,tak dobrý, tam to trčí naprosto fšecko, že jo, ale co já vím, co tím ten snář napovídá? Esli třeba nakonec nejsem zakuklená nymfomanka!
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:51
- Nahlásit
Sali
A kdyš používám místo falických svíček takové ty skorodušičkové kelímkové svíčky, tak to znamená co?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:52
- Nahlásit
EngieB
testuju na maliněti. A docela dobrý, kromě faktu, že se ho pokouší sežrat
Mně fakt hrozně mrzí, že jsem klikr neznala, když byl Ešus jen ta zrzavá hruška. Takhle šlo u něj všechno fantasticky rychle, rychle chápal, spíš jsem mu nestačila já- mít ho v ruce někdo mnohem lepší, byl by to bombarďák. Jen asi tu jeho šílenou pubertu, kterou jse myslela, že nepřežiju a kde jsem natuty nasekala dvě haldy chyb , tu by to asi nepořešilo "Závidím" Ti tu možnost začít hned a rovnou takhle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:53
- Nahlásit
Andreany
A kdyš používám místo falických svíček takové ty skorodušičkové kelímkové svíčky, tak to znamená co
To sou ty malý a tlustý?
EngieB
Obávám se, že falus je úplně všude
a za to může Satan Klaus
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:56 - Změnil/a: Andreany
- Nahlásit
PetraK
jo, ty mám na adventním vjency
jinak klidně i ty v hlinikovém kyblíčku, na talířku obložím barevnýma šutříkama, vjetvičkou
akorát to nejde nacpat do jabka jako svícínek
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:56
- Nahlásit
dobré ráno župařky,žumpaři
vo čem dnes budem klábosit?
čekám na letáčky a pak do práce
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 08:58
- Nahlásit
dobré ráno, já bych klábosila, ale mám laryngitidu, tak už 3 dny nemluvím, jen skřehotám
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:00
- Nahlásit
EngieB-ostnáč ani elektrika při výcviku NEJSOU z důvodu trestání psa !!!!! Pokud neznáte metodiku výcviku tak se nepouštějte do diskuzí o něm, natož propagace klikru a naprosté odsouzení ostatního. Jakýkoliv výcvik dle dnešních požadavků musí vést k radostnému ale naprosto přesnému výkonu psa (mluvím o sportovním výcviku, ale platí to všude), takže pradávnou metodou drilu už cvičí jen ti, kteří jsou fakt mimo mísu. Jakýkoliv výcvik se provádí de facto tak, že navodím takovou situaci, aby pes prostě musel udělat požadované sám od sebe, a to co nejrychleji a nejpřesněji.Je jedno, jestli použiju míček, pamlsek, ostnáč nebo elektriku. Jde o to jak to použiju. Klikr má své výhody i nevýhody, hlavně poměrnou zdlouhavost při docílení požadovaného. Tresty při výcviku jsou absolutně nežádoucí!!!!! Pokud pes dělá něco špatně, je nesmysl ho za to trestat, vrátím se o krok zpátky a situaci navodím tak, aby to prostě musel udělat dobře. Při sportovním výcviku moc výhod klikru nevidím, u stop vůbec ne, u poslušnosti kde je nutná rychlost je míček asi pro většinu výhodnější a u obran už vůbec ne. Ale je to individuální.
|
EngieB
Člen |
- Nahlásit
PetraK
Mám to stejný s borderákem, sice jsem měla klikr hned od začátku, ale nevěděla co s ním, zkoušela, potkala pár lidí, co to dělali blbě, samo jsem to taky vyzkoušela... no děs běs. Hodně mi pomohla právě Klára s Čečilovou, bezva to vysvětlili, začla jsem používat konečně správně a třeba plazení mám čistě na klikr, upřesňuju si tak cviky, je to fajn, pes to krásně chápe a je to navíc sranda plus rozvíjíš psa ve všech směrech, učíš ho přemýšlet, netrestáš ho za "špatnou" aktivitu, jen odměňuješ za "dobrou". U bordery to funguje úplně parádně, malina se uvidí.
|
brezen2008
Člen |
- Nahlásit
gabi
čauky, a už víš ke komu pak půjde?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:04
- Nahlásit
brezen2008
najprv mi povedzte čo je to za plemeno.
Včera mi volala tá kamarátka čo ho našla, a koterec sa im v tej firme stavať nechce. Vlastne sa im uľavilo keď sme si ho vzali domov.
Nechcem to zakríknuť, ale ak mu budú hviezdy naklonené, tak pôjde k Ferovi do firmy ako firemno-rodinný pes.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:05
- Nahlásit
anonym
ostnáč ani elektrika při výcviku NEJSOU z důvodu trestání psa
Tak k čemu jsou? Předpokládám, že ostnáč užiješ v případě, že pes dělá něco, co nechceš, ne? Tudíž je to korekce - trest. Např. pes při chůzi nekouká, následuje korekce - škub. U klikru je to obráceně, pes při chůzi kouká, následuje odměna - klik+pamlsek.
Neodsuzuju vše ostatní, pokud se umí pomůcka používat, proč ne, jen píšu, že já ji doma prostě nechci a to právě proto, že tohle používat neumím a je mi to proti srsti.
Jinak klikr není zdlouhavější než jiné metody, používám jak metodu s klikrem tak bez klikru souběžně (dva psi) a klikr bývá rychlejší na naučení.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:07
- Nahlásit
anonym
Ale souhlasím, že slovo TREST mi u výcviku taky nejde přes jazyk, jen nevím, jak to jinak nazvat. Negativní korekce? Nevím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:10
- Nahlásit
čus fšicíííííí co uš chtěj léééééto
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:16
- Nahlásit
davidkova renata
Anooooo!
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:18
- Nahlásit
EngieB - no vidíš a to je právě naprosto chybná informace, pokud se dmníváš, že ostnáš je jen na tohle, tak jsi mimo. Ostnáč při chůzi je spíš na parádu, chůze se učí na míček po vybudování očního kontaktu (takže je úplně jedno, jestli míček nebo klikr, až na to, že míček je schovaný a klikr máš v ruce, což je obrovské mínus). Pokud při chůzi sáhnu po psovi (a tím i použiju ostnáč) tak v případě nutnosti např. korekce při zastavení, obratech apod. Je to KOREKCE minimální a spíš se tomu snažím vyhnout. Ano je to negativní korekce, ale prosím popiště mi jak s klikrem docílím třeba to nejjednodušší, okamžité a rychlé sednutí při zastavení, když pes to sám od sebe neudělá.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:18
- Nahlásit
Andreany
kdyš používám místo falických svíček takové ty skorodušičkové kelímkové svíčky, tak to znamená co?
no, znamená to, že bys měla jít do sebe a zastydět se.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:19
- Nahlásit
Andreany
akorát to nejde nacpat do jabka jako svícínek
a co to zkusit narvat do Pomela, to je velký dost
anonym
Jakýkoliv výcvik dle dnešních požadavků musí vést k radostnému ale naprosto přesnému výkonu psa
musí, musí, musí a naprosto přesně, protože to člověk chce to je přesně to vono o čem jsem včera mluvila , že si člověk osobuje něco na co nemá v žádným případku nároka.
Se hrozně omlouvám, dala jsem si závazek, že budu držet bobříka mlčení, dyš mi to ten snář tak nařídil. ale tohle jsem prostě musela napsat, protože to přesně vystihuje to o čem jsem včera tak blábolila dokolečka, ale anonyme nemyslím to nijak špatně , fakt ne, vím, že to tak prostě je, že lidi takhle nahlížejí na to svět. Musí k tomu dojít tak nějak časem.
Du si klikat a zkusit esli dodržim toho bobříka
davidkova renata
Pani - pak se difte, že ten pes má rád ty lidičky z Bohnic, dyk jen u nich má konečně kapek klidu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:21
- Nahlásit
EngieB
a je to navíc sranda plus rozvíjíš psa ve všech směrech, učíš ho přemýšlet
tohle se mi na tom líbí naprosto nejvíc. Když ten vůl zravej musí roztočit tu svou osamocenou buňku v mozkovně a ... teď mu to tam šrotí
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:22
- Nahlásit
gabi
podle mě je to ovčák s kníračem? ale jistá si nejsem
a to je super,že si ho někdo veme
koho tam máš dál
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:22
- Nahlásit
anonym
Ostnáč při chůzi je spíš na parádu
divná paráda...neni to teda zbytečný?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:24
- Nahlásit
anonym
Já samozřejmě nepředpokládám, že při chůzi celou dobu škubeš ostnáčem, výcvik s ostnáčem vidívám často. Představa, že u klikru musíš mít schovaný míček je mylná. Jinak kde máš míček při budování očního kontaktu?
S klikrem zastavení: já to třeba učím rovnou - vezmu si psa, na pamlsek nebo míček navodím situaci, kdy sedí u nohy, kliknu, mlsek, balonek, to je fuk, udělám krok, pes mě následuje, sedne, kliknu+mlsek, postupně pokračuju. Pak zrychluju sedání tak, že pokud si pes sedne pomalu, nekliknu, zopakuju. Jakmile si pes sedne rychleji, klik+mlsek. Ještě rychleji, klik+véééélkej mlsek. Nejrychleji, klik+balíííííííí a děsná pochvala. A nakonec kliknu jen, když si sedne okamžitě. A úplně nakonec nepotřebuju ani klikat, pes si sedá sám a hned. Jupí jupí jej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
anonym
ale prosím popiště mi jak s klikrem docílím třeba to nejjednodušší, okamžité a rychlé sednutí při zastavení, když pes to sám od sebe neudělá
já to neumím moc popsat - to chce někoho kdo to umí, ale v podstatě - mluvím o psu, který na klikru je učený - nejdřív tedy klikám za to, že si pes při zastavení sedne a posléze už jen v těch momentech, kdy si sedne rychle. A protože on to kliknutí chce a chce, tak si prostě sedne hodně rychle, aby to honem kliklo, byla pochvala a odměna. EngieB když tak mě oprav či doplň, jsem netalent na vysvětlování a hlavně čistej amatér
Aha, byla jsem pomalá
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:28
- Nahlásit
Sali
ha, a neměl by se stydět muj chlopek?PetraK
PetraK
škoda pomela
důvod těch svíček je prozaičtější - jsem jich před lety koupila velké balení, snad 100 a ještě nedošly, tak je používám podle fantazie
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:29
- Nahlásit
PetraK
To je super, že? Já ten nevím jak se to řekne, to postupný, používám míň, ale používám a je super, jak psisko čumí a zkouší a děsně se baví.
Jako u bordery je to geniální, on je nešahací a absolutně negativně nekorigovatelnej, mu nemůžeš říct ani hlasitější NE, děsná povaha, ale zatím se pozitivně docela daří
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:29
- Nahlásit
Ano je to negativní korekce, ale prosím popiště mi jak s klikrem docílím třeba to nejjednodušší, okamžité a rychlé sednutí při zastavení, když pes to sám od sebe neudělá.
anonym
hele já si dávám rotační ostnáč na ovladatelnost v obraně proto, že potřebuju posilovač k volantu, abych to stihla v žádaný rychlostia přesnosti s žádaným efektem i ve slabší silové intensitě,
je to pro mě prostě posilovač, abych to stihla a zvíře neznervila nedostatečnejma, leč opakovanejma a obtěžujícíma korekcema za to, že ač ví, co má udělat a ví to, na to si fakt dávám pozor, aby měl ten cvik udělanej v méně emočně vyhrocenejch situacích (civilista s míčkem simuluje fíka),a pak si je prosadím svou vůli i tam, kde pes chce hodit fakáč a jít za hlasem svýho drivu,
ale na poslušnosti ti dokážu udělat rychlý a přesný polohy JEN pro včas a přesně danou odměnu, kdy metodou postupné aproximace psa navedu na fakt, že čím svižněji a přesněji dřepsne či plácne či zašprajcuje na fleku, tím dřív mu žuchne balon do huby,
prostě mu to pěkně ukážu, co a jak chci, i co za to bude , a pak jedu na zrychlování a zpřesňování, aby se pes učil sám, čuměl na mě a snažil se být hybatelem dění tím, že si o odměnu sám řekne svižným provedením cviku, za který se odměna dává.
Neříkám, že když se pes chce na rychlým sedu fláknout, třeba že nesedne, ale zkusí mi míč urvat i s kapsou, že mu jen řeknu takhle ne a znova, já k tomu přidám ruku na záď a ne zrovna mírně, ale hned mu dám šanci to udělat dobře a vydělat si tu odměnu,
prostě jedu na syntézu kontrastu s pozitivním učením, jak to vyhovuje mě.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:30
- Nahlásit
brezen2008, gabi
jo, souhlasím, pepřák knírač s něčím ovčáckým, je to temperamentní?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:30
- Nahlásit
PetraK
Já jsem taky na vysvětlování úplně levá. Ale souhlasím s tebou, o tomhle to je.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:32
- Nahlásit
u bordery je to geniální, on je nešahací a absolutně negativně nekorigovatelnej, mu nemůžeš říct ani hlasitější NE, děsná povaha, ale zatím se pozitivně docela daří
EngieB
ale to je jedinej důvod, proč bych já do toho šla....na dobrmany si krásně šahám, a pěkně mě tančej u nohy...nemám pak důvod.
taky dobrouš je zvíře, co se ti zachechtá do xichtu a odměnu si veme sám i s částí bundy, když bys neměla něco, z čeho má respekt.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:33
- Nahlásit
Sali
Doufám, že smrádě se při obraně fakt bez ostnáče obejde, bo já bych to max zkazila
|