Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2097 . 2098 . 2099 . 2100 . 2101 . 2102 . 2103 . 2104 . 2105 . 2106 . 2107 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:34
- Nahlásit

Andreany
snad 100

ty jo stofku svíček mám za chvíli pryč. Jak začne podzim nestačíme lítat do do krámu pro nový stovkový balení . Nejdýl vydržej čajofky z Ikea, ty ostatní jsou rychle vyhořelý. To už mám zmáklý . Máme svíčky naprosto všude. Už jsem zblbla i Brtnika, je z něj svíčkovej dědek . Koupil mi lucerničky a mám je pověšený v oknech, vypadá to moc outulně

EngieB
hele a tys byla někde pro rady dědy porady??

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:35
- Nahlásit

EngieB
obejde, když si dáš pozor, a neuděláš tu samou chybu co já a i Davídková, že nejdřív JEN drajvy a u dospělce pak ouha ouha ta poslušnost tam taky fakt musí bejt...uč to včas oboje, v komplexu, že za sponění prvku ovladatelnosti je ta kousacíé odměna, ale že sám si jí pes brát nebude.

EngieB
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:35
- Nahlásit

Sali
Jo, i já to začla používat pro tohle, ale jak se s tím naučíš, vidíš, jak ti to může pomoct i u "normálního" psa. A najednou vidíš, jak to, s čím se někdo pachtí a furt to není dokonalý, jde krásně naklikat
Ale podle mě cvičíš podobně, jen bez kliku. Ten klikr fakt není nic světobornýho ani samospasitelnýho, je to pouze něco, co při správném použití helfne.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:37
- Nahlásit

Ale podle mě cvičíš podobně, jen bez kliku. Ten klikr fakt není nic světobornýho ani samospasitelnýho, je to pouze něco, co při správném použití helfne.
EngieB
to víš že jo, celou dobu to říkám.
Učím psa se učit samočinností a hledáním řešení, a je jedno, co k tomu používám...a na pachovkách je to nejlíp vidět, skládám hádanky a motivovaný zvíře je louská pro radost z louskání.

EngieB
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:38
- Nahlásit

Sali
OK, to se chci snažit, odkoukávám už pomaličku od jiných, promýšlím co kdy a za co. Snad jo, zatím je to malej hýzlík Ale učila jsem štěkání na hračku, za dvakrát mu došlo, že když mě u toho ťafne, nííííc nebude, ale když zůstane stát přede mnou, jupí, krokodýl.

Andreany
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:40
- Nahlásit

PetraK
Mladší kluk má pyromanské sklony, tak musím opatrně, už hořel jednou sváteční stůl a posledně jsem mu já osobně položila papír s domácím úkolem na čajovou svíčku na stole
mám panický strach z vyhoření baráku, takovou pyrofobii, nebojím se ohně, ale že by hořelo doma
mám to od té doby, co jsme se tu před spoustou let nastěhovali, žila jsem tu nějaký čas sama a ucpal se mi komín a kouř lezl i za obrazama a chytrý soused mi do toho ucpaného komínu hodil hořící papír a ty saze chytly, už nikdy více

EngieB
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:40
- Nahlásit

Sali
Jaký hádanky? Mě začly stopy strašně bavit, co začly bavit psa, škoda, že teď vůbec nestíhám, našlapu stopu a musím ji zvednout do 15 minut, bo jinak TMA!

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:41
- Nahlásit

davidkova renata

hele pani, chci se zeptat pro příští dodávku - máte vy šanci se pro to maso dovalit k nám? Ono je to všechno překopaný, já už pro to nejezdím. Je to teď všechno na pytel tak trochu, včera maso dorazilo kolem sedmý večer.

anonym
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:42
- Nahlásit

Sali, jo takhle je to i u mě. EngieB -no a teď srovnej:
navodíš situaci, že pes sedne - jak? Asi nečekáš až si sedne sám od sebe, takže ho posadíš rukou, vodítkem ... a pak tebou popisované, takže pes sedá pomalu, křivě, nekouká a ty to cvičíš tak dlouho, až to udělá jak požaduješ...........
Já dám psovi ostnáč a do kapsy míček. Zastavím, díky vodítku se nemůže odtáhnout ,třepnu přes prdel a z kapsy letí míček. Takže pes prostě nemá šanci udělat cvik špatně. Hned napoprvé udělá cvik přesně jak chci. Nemám za co trestat ani co opravovat. Mám hyperkativního debílka a pokud bych čekala "až to sám od sebe udělá dobře"..........

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:44
- Nahlásit

PetraK
a kdy by byla další dodávka,jestli se tedy mohu zeptat?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:45
- Nahlásit

Andreany
chytrý soused mi do toho ucpaného komínu hodil hořící papír a ty saze chytly, už nikdy více

a jéje domácí kutil , no to se vám nedivím. U nás jsou pyromani naprosto všichni bez rozdílu, ale vede moje máma, která před-předloňský vánoce seděla v jídelním koutě a luštila si cosi. Já přišla do kuchyně z obýváku a říkám, tady je to cejtit jako kdyby hořelo dřevo. No hořelo dřevo-dohořela svíčka v dřevěným stojanu a plápolala máteři přímo před brejlema. Neviděla nic máteř má. Asi má slabý brejle . Pak ať se někdo diví, že podpaluju i místu s těstem na plotně, mám to po kom dědit

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:45
- Nahlásit

Brý dopoledne žumpařííííííí...tedi ti co přežilii desinfekční útok velkolynologůůůůůů

Krom lehce elektrizujících poznatků o klikru, ostnáči a elektrice a fztahu ebony a tchoře, STALO SE NĚCO ODSTATNÉHO??

Něco jako nákup pořádného nevytápěného kravína?

no nic, jdu se potěšit štěndama

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:47
- Nahlásit

Jimmi

STALO SE NĚCO ODSTATNÉHO??

Jo! Podpalujeme tu baráky! Chceš sirky?

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:47
- Nahlásit

učila jsem štěkání na hračku, za dvakrát mu došlo, že když mě u toho ťafne, nííííc nebude, ale když zůstane stát přede mnou, jupí, krokodýl
EngieB
jasně, ale pak tam budeš mít situaci jako já, že takhle udělaná Kobra pěkně vyštěkávala kohokoliv, kdo stál, seděl nebo ležel, a měl u sebe schovanou její hračku, a za čistý a pěkný štěkání jí to hodil do huby, když o něj zabrzdila nebo šlapala, nedal nic, až když štěkala bezkontaktně, odměna a radost....a byla naprosto bezpečná, i když se cizejch docela bojí....třeba tady

jenže pak se rozjařila v lese, když se točila v autě na kousačky těch před ní, vlítla na revír jak na kontrolák, dvakrát štěkla, a pak si natvrdo kousla do břicha přes ochranný kalhoty a zatřískala hlavou, aby se odměnila sama jinou kořistí, když kůže je nedostupná, na bezúčelnost toho chování z heldiska zisku kůže reagovala tím, že štěkla ještě třikrát a to samý udělala do stehna, a tím skončil revír na volno, neb TOHLE fakt nikdo nevydrží.

EngieB
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:49
- Nahlásit

anonym
Ne, navodím situaci - např mlskem. Jinak pokud si psa dobře děláš od začátku, tak kouká, sedá co nejrychleji, protože ti chce udělat radost, předpokládám taky, že ví, co je to sedni, takže lze už použít i povel. To "cvičíš dlouho" je např. záležitost několika dní, u chápavých psů i jedna dvě lekce.
To třepnu přes prdel - hned ti sedne rovně? Co když se vyvalí? Ztratí oční kontakt? To není špatně? Co když se otočí za třepající rukou? A to nemluvím o tom, že třepne znamená, že se tam musíš ohnout, motat apod.
Mám dva hyperaktivní debílky

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:50
- Nahlásit

brezen2008

Tak za měsíc a fous. Ale není to pro Tebe trochu z ruky? Jsem naprosto na druhým konci Prahy, maso se ke mě dostane až někdy večír, pak to musím začít skládat do mrazáku, což při nepoměru ve velikosti objednávky a velikosti mrazáku je na delší dobu, takže to nemůžu nikam dovalit, musela by sis pro to dojet, páč už to neberu napůl s kolegyní, jako ze začátku, ale s někým jiným, takže to je všechno jinak, kapek komplikovanějš.

Andreany
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:50
- Nahlásit

PetraK
já dala na plotnu rychlovarku
a vždycky si myslím, že jsem nevypla žehličku a vracím se z práce nabo volám domů, at to zkontrolujou
nejvíc úchylný je, že nejde o to, že bych se bála o dům, ale bojím se, páč mám doma zavřený psy a i ti, co bydlej v suterénu a mají psí dvěře, tak že by neutekli nebo se přidusili
prostě magor

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:52
- Nahlásit

Andreany
mám stejný strachy i důvody.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:56
- Nahlásit

anonym
Já dám psovi ostnáč a do kapsy míček
není třeba, stačí široký kožený obojek a přiměřeně dlopuhá couračka, aby se udělal ta první fáze cviku, to vysvětlení požadavku, to Zastavím, díky vodítku se nemůže odtáhnout , třepnu přes prdel a z kapsy letí míček. Takže pes prostě nemá šanci udělat cvik špatně. Hned napoprvé udělá cvik přesně jak chci.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:56
- Nahlásit

PetraK
jo takle,neva,maj to u nás v krámku ,ale jiné ceny

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:57
- Nahlásit

Andreany
prostě magor

ne mám to taky tak, tak neboj. Se furt vracím a víc od tý doby, kdy jsem se jednou vrátila (zaplaťNadbůch!) odůvodněně. A ta rychlovarka na plotně, ta voní, viď?? Přebije dokonce i spálenou purpuru na vedlejší plotýnce a hůř se to větrá!! Na todle já sem machr

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:59
- Nahlásit

anonym
a to, že pes bude dosedat co nejrychleji, vyplyne aspoň u mě z chtivosti tý odměny, protže dokud přesně nesedí, nedostane, a jak sednout, už ví...čili to zrychlení si dělá on sám, ve vlastním zájmu, když zjistil, že násilím míč nedostane a jinak než splněním cviku na požadovanou kvalitu taky ne. Nejdřív hledá cestu, jak to ochcat, ale já ho tam nepustím...aby to neskončilo jako na tom revíru viz výše, kde fík korigovat nemůže, není-li chlap domácí (který to pak mimochodem odladil svižně pár fackama)

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:59
- Nahlásit

brezen2008
hele, kdybys měla šanci jak se pro to k nám dovalit, tak není problém- já mám bohužel malej mrazák, takže bych Ti to pak neměla kde schovat, ale jestli by si měla šanci se dokohátat k nám třeba tak na osmou, tak toho objednám víc, v tom problém není. Je problém v tom, že to pak musím-naporcovat - a třeba u stehen rovnou vypreparovávám kosti ven a to mi zabere čas, tak fakt nemůžu nikam jet. Ale jak říkám, když bys měla šanci přijet, objednám Ti to.

mac1
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:01
- Nahlásit

anonym
Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá........ jsou šťastní, že nedostanou šlehu
Tchor
Vis ja treba mnohem vic obdivuju ty kterejm ti psi slapou jak hodinky a k podobnejm pomuckam se uchylit nemus jednoznačný souhlas, ti totiž umí .
Prostě musí nám to jít bez toho nátlaku.
ti řikám,že to nejde
otázkou je, čemu kdo říká nátlak, je to pojem dost relativní , bohužel
Sali
je to o datech a zkušenostech, já můžu posoudit oboje, znalostí k tomu mám dost, a vybrat psovi, co mu sedne nejlíp, a každý svý zvíře dělám jinak, a ze všeho si beru to nejlepší tý jo takovou jistotu mít, to jsi tedy borec ...nebo si to myslíš
Petře rozumím, jednak se psem žije (on je fakt docela dost velký rozdíl mezi psem, kterého cvičite a se kterým i třeba někdy jdete ven mezi jiné psy a pak ho strčíte do kotce a psem, se kterým žijete) a jednak si troufám říci, že Sali dělá úplně něco jiného než Petra a byť tvrdí, že nezlob se, ale já do toho, co ty děláš, vidím, kdežto ty do toho mýho ne tak dobrman a ohař je něco jiného a lovecký vycvik a sportovní lynologie je také něco jiného, nevím kolik loveckých psů Sali připravila ke zkouškám a za použití jakých pomůcek, když tomu tolik rozumí, ale Petra má loveckého psa a i když s ním nemůže ke zkouškám, tak se dá říci , že základní lovecký výcvik v podstatě zvládla a to bez strun, bez ostnáče, bez elektriky ....tak jako ona i já chápu použití třeba elektriky tam, kde může jít psovi o život , ale mám pocit, že v 90% případů je použití tohoto nástroje zbytečné, že je v tom jen pohodlí a neschopnost majitele psa, navíc hodně majitelů ani neví jakého psa má, vidí že támhleten používá ostnáč a pes mu šlape , tak to je bezva, koupí ostnáč ...a má měkkého psa, zatímco ten druhý měl psa úplně jiného. Ale použití všech těchto pomůcek k tomu, aby v nějaké soutěži byl pes na špičce ...tak to už ne, tam se mi to nelíbí ani trochu a neuznávám to a přesně jak psal Tchoř, daleko víc si cením těch, co to dokážou bez toho.

Andreany
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:02
- Nahlásit

PetraK
kdysi jsme chovali i slepice, manžel jim dal vařit slupky a odjeli jsme na hory, naštěstí došla po x hodinách propanová bomba
ten smrad stál za to, naštěstí na to odsmraďovač funguje a odstraní to

Walda
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:04
- Nahlásit

EngieB

Tudíž je to korekce - trest

Korekce a trest jsou dvě naprosto odlišné věci.

Já téměř vůbec netrestám, zato vydatně koriguji (proto nemusím trestat... ).

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:05
- Nahlásit

mac1
Petře rozumím, jednak se psem žije (on je fakt docela dost velký rozdíl mezi psem, kterého cvičite a se kterým i třeba někdy jdete ven mezi jiné psy a pak ho strčíte do kotce a psem, se kterým žijete) a jednak si troufám říci, že Sali dělá úplně něco jiného než Petra a byť tvrdí, že nezlob se, ale já do toho, co ty děláš, vidím, kdežto ty do toho mýho ne tak dobrman a ohař je něco jiného a lovecký vycvik a sportovní lynologie je také něco jiného, nevím kolik loveckých psů Sali připravila ke zkouškám a za použití jakých pomůcek, když tomu tolik rozumí, ale Petra má loveckého psa a i když s ním nemůže ke zkouškám, tak se dá říci , že základní lovecký výcvik v podstatě zvládla a to bez strun, bez ostnáče, bez elektriky ....

Mac1 - děkuju, ani nevíš jakou jsi mi udělala radost! Dík.

mac1
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:06
- Nahlásit

A vůbec, jdu si dát panáka ( y) , abych se trochu připravila na návštěvu, protože v době , kdy normální (?) lidi uklízí a nakupují ( já nemám ještě ani jeden dárek ) a pečou , tak já si domu beru na týden ( naštěstí JEN na týden) k těm svým dvěma magorům půlroční špringří štěně , do bytu ......ale když si představím , jak si budu připadat až štěndo odfrčí , to bude nádhera, budu jako v lázních .

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:07
- Nahlásit

Andreany
kdysi jsme chovali i slepice, manžel jim dal vařit slupky a odjeli jsme na hory, naštěstí došla po x hodinách propanová bomba
ten smrad stál za to, naštěstí na to odsmraďovač funguje a odstraní to

TY VOLE!! Se za to zvolání omlouvám, není vůbec adresný, ale to se nedalo!! Bože to bylo štěstí jako bejk!! No, tak to vaše rodina vyhrála soutěž o největšího pyromana žumpy, páč todle je majstrštyk. Fuj, se mi normálně přitížilo, páč tydle věci, já se toho právě bojím. Máš silnej srdeční sval, když Tě nefláklo

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:07
- Nahlásit

mac1
máš to nějak zkreslený, nemá cenu to rozebírat, díváš se na to taky tendenčně.

<< 1 ... 2097 . 2098 . 2099 . 2100 . 2101 . 2102 . 2103 . 2104 . 2105 . 2106 . 2107 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání