Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2088 . 2089 . 2090 . 2091 . 2092 . 2093 . 2094 . 2095 . 2096 . 2097 . 2098 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:57 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

PetraK
Páč se snažím na to hledět ne-tak-lidským vokem
No kdyz me osobne prijde ze na to koukas prave prilis lidskym okem. Pes tahle veci vidi uplne jinak. Nekdy fakt sleduj jak se v klidu mezi sebou "bavi" psi ve smece. Zadnej klicker nemaji zato maji pekne ostry zuby se solidnim stiskem a ohromnou skalu nonverbalni komunikace. nejednaji mezi sebou v rukavickach, presto jen velmi zridka dojde k nejakemu zraneni a pokud k nejakemu drobnemu poraneni dojde vetsinou si toho ani nevsimnou). A velmi zridka si psi navzajem nerozumi. Takze pokud se chci domluvit se psem je mnohem lepsi se naucit po psim nez psa ucit po lidskym.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:58
- Nahlásit

PetraK
Sali
Chci to kolegovi poradit, je to jeho první pes, aby si s teriérem nenadělal ňáký průseříky, co sem si třeba nadělala s Mařkou svou nevědomostí já. Zatim se to klepe, kymácí se to po místnosti, spí. Takže v týhle první fázi jen ty muckací záležitosti, vázat ho na sebe, učit čurkat venku hned po probuzení, jo? Jééééééééééééééé já chci štěňátkoooooooooooooooooooooo.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:01
- Nahlásit

Gerda
tohle já neumím, já to neumím popsat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:05
- Nahlásit

Sali
Já taky ne, furt bych to muckala, už to venku k sobě volam a vono to fakt de! teda de..tak ňák vožrale se to kolíbe.....voboječek mu dost vadí )))

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:08
- Nahlásit

Gerda
já ti tak akorát popíšu, jak s tím začít stopy, motivaci na chůzi u nohy, drajv na kůžičku, ale tak jako bych to vysvětlovala kolegovi jen o kousek míň zkušenýmu, jen že předám svou praxi....
to není pro člověka, kdo začíná mít psa.

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:10
- Nahlásit

Tchor

Nekdy fakt sleduj jak se v klidu mezi sebou "bavi" psi ve smece. Zadnej klicker nemaji zato maji pekne ostry zuby se solidnim stiskem.to jsi trochu přehmátl, ne, pokud já vím, tak psi právě používají širokou škálu všech možných dorozumívacích prostředků, než použijí zuby, no možná ne ti vaši

jasně, "divocí" psi nemají klikr, ale ani třeba elektriku a nikdo po nich nechce, aby dělali opičky, které k ničemu nepotřebujou, takže proč s nimi vůbec něco cvičit...to je zas rada od boha, bavíme se snad o psech, kteří fungují v té lidské smečce, a lidském světe
ale ty jsi naprosto nezaujatý proti klikru, viď hlavně, že to tady před chvíli Sali psala nikoliv zavržení an bloc.....

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:11
- Nahlásit

Gerda
Jééééééééééééééé já chci štěňátkoooooooooooooooooooooo.
Ti půjčím svoje

Dáví psy, žere lidi a kromě okamžiků, kdy chrní, tak zlobí!!!

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:12
- Nahlásit

Tchor
Takze pokud se chci domluvit se psem je mnohem lepsi se naucit po psim nez psa ucit po lidskym.
Po psím se nikdy pořádně nenaučíš, bo nejsi pejsek. Nejlepší je najít společnou řeč

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:14
- Nahlásit

Sali
Oni nebudou stopovat, ani chodit u nohy, bude to parkovej pes, co chodí do kolbenky a do parku a pohybuje se zejména v centru města. Asi tvoje zkušenosti neocení

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:15
- Nahlásit

Ebony
Nemluvim o divokych psech ti maji tu skalu jeste mnohem bohadci, ale o psech v domaci smecce. Zivot se psem by mel vychazet z prirozene komunikace psa nikoli z polidstovani a nepochopeni signalu psa.

To nejdulezitejsi ve vycviku uz tu jednou napsala Sali, vetu ktera by se mela stat zakladem kynologie a to je:

Sleduj psa ten ti vse rekne. Predpoklad je pouze ze toho psa sledovat umis.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:18
- Nahlásit

pokud já vím, tak psi právě používají širokou škálu všech možných dorozumívacích prostředků, než použijí zuby, no možná ne ti vaši
Ebony
ale ti naši taky, Kobra dokonce i syčí, než uštkne
chlap chtěl asi říct, že psi komunikují přirozeným kontrastem, že nemají ten mezičlánek pomůcky.
zas když vidím jemnou borderu mojí laborantky, jak jí kontrastuje rodina s dvěma malejma děckama, tak tu cvičit bude třeba na klikr, ta bude mít, a už taky má, reakci na zvýšení hlasu a šáhnutí po ní jak sfińa

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:24
- Nahlásit

EngieB
Ti půjčím svoje
To štěňátko je ten hladkosrstej flek, co evidentně zakousl ten chlupatej flek? ))))

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:25
- Nahlásit

Gerda
Ano. Foceno sériovým snímáním, netuším, kde se stala chyba, ale jsou fůůůůůůrt rozmázlý.

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:27
- Nahlásit

Tchor
no já svý psy sledovat umím, a hlavně se s nimi umím radovat a trávit čas věcma, které je baví, a nervu je do škatulek, do kterých se nevejdou

Sali
ale ten mezičlánek, tu pomůcku, snad používá každý, i on, bez toho nějak ta madstavba nejde, tak proč je klikr špatnej mezičlánek a struna dobrej?

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:28 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Ebony
proč je klikr špatnej mezičlánek a struna dobrej?
mě se takhle demagogicky neptej, moje názory znáš.
ještě musím dodat, že te´d zrovna vkládáš lidem do huby něco, co neřekli a ani tak nemysleli, pokud sis to tak vysvětlila,
kontrastní metoda je dle nás doma pro psa mnohem přirozenější, než metodika převzatá od bezkontaktní práce s mořskými živočichy, ale ani jedno není a nebyklo nikdy samospasitelné,
a idelání je udělat si svou syntézu všeho, co v komunikaci se psem pomůže.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:29
- Nahlásit

EngieB
netuším, kde se stala chyba, ale jsou fůůůůůůrt rozmázlý
To ti hnet povim - moc se hejbou! Sou to hyperaktivní pošahaný bláznivý běhavý čoklové, co trápěj svoje páníčky, kerý je pak chudáci nemůžou ani vyfotit )))))

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:30 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Ebony
Hele, já mám doma borderu, používám klikr a zjišťuju, že většina lidí, co ho zatracuje, netuší, jak funguje a proč. Ovšem stejně tak kupa lidí, co ho používá, netuší, jak funguje a proč
Klikr je super mezičlánek, kterej ti může pomoct, akorát je potřeba pochopit, jak fachčí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:31
- Nahlásit

Gerda
Chci to kolegovi poradit, je to jeho první pes, aby si s teriérem nenadělal ňáký průseříky, co sem si třeba nadělala s Mařkou svou nevědomostí já. Zatim se to klepe, kymácí se to po místnosti, spí. Takže v týhle první fázi jen ty muckací záležitosti, vázat ho na sebe, učit čurkat venku hned po probuzení, jo?
Estli muzu se svoji troskou terieri do mlyna - hlavne by si melo stenatecko zvyknout a fixnout na panicka. Je fajn, ze ho ma u sebe v praci, ale chtelo by to, aby se mu venoval hlavne on, vencil on, sledoval kratinozku on.. Socializace je super, ale vseho moc skodi, takhle maly mimi hned po odberu by nejlepe potrebovalo tyden s rodinou v byte, kde bude zit, kde bude mit svuj klidek, pelisky, ritualy zraci, vencici a tak.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:32
- Nahlásit

Já nemůžu najít, kde je napsaný, že je klikr špatnej.. nemohl by mi někdo trknout?

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:33
- Nahlásit

EngieB
to bude i foťákem, umělý světlo a pomalej čas....

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:34
- Nahlásit

Sali
Já vím, neumím s tím zacházet, takže holt jsem se smířila s rozmazanýma skvrnama a pamětí

zavrelka
Člen
- Nahlásit

EngieB
hele, nepomlouvej Dantíka a Kikšu.... vždyť pár fotek se podařilo pěkných.... kdy to zopaknem to focení?

PetraK
Člen
- Nahlásit

Tchor
hledala jsem v rychlosti jak to napsat, ale

Ebony

to napsala dřív a určo líp. Já nemluvím o tý výchově, kdy psovi nastavuju mantinely, který mu dává civilizace a kdy stejně jako u dítěte někdy v zájmu toho psa/dítětě halt ta korekce je a já jí NEZAVRHUJU, protože někdy potřebná je. Já mluvím o těch "serepetičkách" navíc, kdy my se psem cvičíme - píšu my, protože se taky snažím Ešusa něco naučit, něco málo s ním dělat - ale to je ta nadstavba a tam mi prostě přijde NEFÉR - na to jít tudy, nikdo mi to oprávnění nedal, jen to, že jsem se narodila jako člověk. Ano pes je pro mě parťák ale - kdo má nad kým moc? A kdo tu moc používá k tomu, aby - pes šlapal jak řády káží? je to člověk. Jak jsem už psala- člověk si poslední dobou osobuje jako samozřejmé věci, který mu nepřísluší. Ono já jsem k tomuhle došla nedávno, takže taky nejsem Svatá Anežka za Živa , já jsem Tchoři psala Sali- neřeš to. To ´je o náhledu na věc. Ale díky týhle debatě jsem teď došla konečně k tomu proč já na tom cvičáku vždycky a od samejch začátků tak zatr zmatkuju. Nejedu úplně podle sebe. A mám jádro pudlíka

brezen2008
Člen
- Nahlásit

heledte lidi napiště mi někdo pro blbý jak se dělaj stopy,vím že ráno,takže vstanu 6 ráno a pojedu někam na lopuku a co dál?
díky moc

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:35
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
nemůžu najít, kde je napsaný, že je klikr špatnej

protože to ani nenajdeš, to je zas ta tichá pošta, víš?
Z klikrový metodiky je nejlepší pro mne to klikrový slovo přidaný do kontrastu made sali, ale každej to má jinak...hlavně aby se to líbilo psounovi.

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:36
- Nahlásit

zavrelka
Ale ne mě
No domluvíme se! Ovšem next week, teď nestíhám pro změnu já.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:37
- Nahlásit

Ebony
Vis o klickru jsme se bavili uz nekolikrat, a muj nazor znas. Vis moc dobre ze u psu se slabsi nervovou soustavou ho schvaluju jako uzitecnou pomucku. Jen tvrdim ze spolehlivost cviku v okamziku kdy je pes udelat nechce ( a tech situaci kdy pes neco nechce je v zivote dost) klickerem proste nedocilis. Narozdil od tebe to ja tkhle nepolarizuju neodsuzuju zadnou dobre udelanou metodiku, byt nekterou asi nikdy pouzivat nebudu. Me osobne prijde klicker jako neuveritelny omezeni komunikacni skaly, ale u nekterych slabsich zvirat je to asi pozitivum. Zatim jsem to ale u zadneho psa nepotreboval ani u tech bazlivejch vzdy jsem se s nima nejak domluvil oni totiz vetsinou po psim umi taky.

V jednom s tebou plne souhlasim a to je ze s klickerem se pri spatnem pouziti nenadela moc skody kdesto s tema pomuckama z druheho spektra ano.

EngieB
Člen
- Nahlásit

brezen2008
Pro blbý se domluv s někým osobně, přes net je to naprd.

zavrelka
Člen
- Nahlásit

EngieB
Tak písně - předběžně pondělí?

PetraK
Člen
- Nahlásit

EngieB
ale jsou fůůůůůůrt rozmázlý

esli by to nechtělo ubrat. Myslim zkusit míň chlastat

<< 1 ... 2088 . 2089 . 2090 . 2091 . 2092 . 2093 . 2094 . 2095 . 2096 . 2097 . 2098 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání