| Autor |
Zpráva |
Hyena
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:40
- Nahlásit
Gerda
Pani, proč má ten myslivec bulíka?
Tou sou takový ty, myslivcí, co nechtěj, aby jim někdo věšel bulíky na nos, tak si ho raděj daj sami na voditko
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:43
- Nahlásit
A sou situace a místa,kdy si to nelajznu asi nikdy.
jablunka
rozumný přístup. Na co se předvádět, že.
Ten, kdo umí, si nemusí nic dokazovat, primární je bezpečí svěřenců.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:44
- Nahlásit
Salipani,neni zac,ale to mate pravdu,jako nyny,co dela na obrane,jsem videla video,takze tam korekce byt musi,bohuzel u nekterych psu jo.
PetraKja te chapu,ale kazdy jsme jiny,jen zalezi ale opravdu zalezi na psovodovy a taky zcela jiste vim,ze 99,9%formuje osobnost a povahu clovek
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:44
- Nahlásit
To all:
(Omlouvám se, že s tim pořád votravuju, ale ...) právě jsem měla rozhovor s taťkou - má kolegu pejskaře a probral s nim našeho nemocnýho Rexe. Dozvěděla jsem se, že existuje levnější varianta léčby (akorát že my už neléčíme) - různý jiný preparáty (akorát nevim, který že to jsou). Že prej dávkování Rimadylu, který máme (dvě 50 mg tablety denně), je strašně vysoký, že Rimadyl je hroznej dryják a že by byly lepčí kortikoidy. Že vet na tom Rimadylu hlavně profituje, tak proč by ho nepředepsal. Je fakt, že Rimadyl je drahej jak sviň, zrovna včera jsem kupovala dvě 20 tabletový butýlky dohromady za 1280, což Rexovi vystačí na 20 dní, ale evidentně mu ten Rimadyl zabírá (před tim měl Metacam, ale to pořád nebylo vono). Žádný nežádoucí účinky nepozoruju. Včera si dokonce hrál se štěníkem, což před měsícem nebylo vůbec myslitelný. Tak já nevim, jsou ještě teda nějaký jiný možnosti? Mám je vůbec riskovat, když takhle pes (zatim) bez problémů funguje? Já si teda myslim, že bych to měla radši nechat tak, jak to je a maximálně snížit dávku Rimadylu a sledovat odezvu (ale holt nás to ty prachy bude stát). Co myslíte???
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:45
- Nahlásit
jablunka
a co Pardálka???
Pardálka je má taky navolno, zejména malej je výbornej, je hooodně kontaktní, mazlivej, chodí na zavolání krásně, baví ho všechno, co s pardálkou dělaj. Ona se jim věnuje fakt hodně, v podstatě každej den mají nějakou akci, nějakou zábavu, nějaký cvičení. Hanifáč sice taky rád zvěř, ale fakt pořád s nima maká, snaží se, učí je, tráví čas s nima, choděj s ní do práce, myslim, že to sou příjemný pejsci, já oblibuju zejména malýho, ten je prostě úžasnej.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:47
- Nahlásit
Tinta76nazdar pani,renča mi rikala,jo to je des,rimadyl je desne drahy,me dal vet sirup,je to na bazi metacanu,ale jmenuje se to jinak,kdyby jste chtela tak se ho optam,jinak mi napsal movalis,kdyby neco,zase ho chytli zada.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:48 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Chcem pizzuuuu!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:49
- Nahlásit
Tinta76
prosímtě, léčba osteoartrosy musí bejt komplexní, a ke kortikoterapii bych já šahala až když by ani ten Rimadyl neseděl, ono víš, NSAID nikdy nejsou neviňátka, ale zničí organismus míň, než steroidy,
a moc možností na výběr nemáš, bolesti nebo léčba, která zabere...a to se fakt šije jednotlivcům na míru, u autoimunitních zánětů kloubů, jako revmatoidní artritida, je to ještě horší, dávaj se i soli zlata, penicilamin, metotrexát,...
prachy neušetříš, leda bys nechala to zvíře uspat s tím, že lepší to do budoucna už stejně nikdy nebude.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:51 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
nemethova5
účinná látka toho všeho, co jmenuješ, je stejná, jde o meloxicam
Rimadyl je čistě veterinární přípravek, te´d si nevybavím přesný generikum, ale je to podobný.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:51
- Nahlásit
jablůůůnka
notyvoe ,modrá je dobrá gdes proboha vyštrachala takový šik modély???????? a ten roláček.. vodítko nekomentuju, byla to jen votázka času
PetraK
jenom teda krátce dyš se uš nechcete hádat a taky mušim něco dělat .to řeknu hoodně stručně a může v to vypadat že nevomaleně,ale nemyslim to ve zlým,dyk víte Vy se s tim čoklem zkrátka moc serete a to neni ta nejlepčí cesta,vono to ani f přírodě tak nefunguje Zatim sem nevymyslela lepčí metodu než cukr a bič.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:52
- Nahlásit
nemethova5
nazdar pani,renča mi rikala,jo to je des,rimadyl je desne drahy,me dal vet sirup,je to na bazi metacanu,ale jmenuje se to jinak,kdyby jste chtela tak se ho optam,jinak mi napsal movalis,kdyby neco,zase ho chytli zada.
no drahej ... při tom dávkování co máme (pokud nebudem snižovat) tak nás vyjde na 2000 měsíčně, s tim jsme se už smířili a udělali šetřící vopatření, takže to je tak nějak v pohodě.
Metacam pro něj doma ještě máme, ale ten opravdu nezabírá tak jako Rimadyl. A Movalis má tu samou účinnou látku jako Metacam.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 11:52
- Nahlásit
davidkova renata
řekla jsi to pěkně na rovinu i za mne. Dík.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:00
- Nahlásit
Sali
Ten, kdo umí, si nemusí nic dokazovat, primární je bezpečí svěřenců.
Asi tak,nebudu riskovat v žádným případě.
Gerda
Pardálčini ušoplesci sou prostě božíííííí.
davidkova renata
gdes proboha vyštrachala takový šik modély????????
Máme vlastní švadlenu.
vodítko nekomentuju, byla to jen votázka času
Teď ještě Otíka,ale to je mnohem vječí trdlo neš Ted,tam to bé voříšek.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:01
- Nahlásit
davidkova renata
I ten cukr a bič musíš umět dáfkovat, víš, že mě vytýkáš to samý, že se s čoklem moc seru, u většiny věcí s tebou souhlasim, u některejch bych tim nesranim se mohla naopak něco podělánkovat. Samozřejmě jinak ti cukr bič bude fungovat u vyrovnanýho sebevědomýho psa, kterýho si tvaruješ už od štěndy, jinak u ne úplně vyrovnanýho nenormála, kterýho dotáhneš už dospělýho s nějakejma vžitejma vzorcema, který potřebuješ poopravit. Ale jinak je to recht, už sem taky empiricky ověřila, že pro psa je právě tahle metoda srozumitelnější, když ví, že něco JE ŠPATNĚ a něco JE DOBŘE. Má to od sebe krásně rozlišitelný a tudíž dobře čitelný. Tím neznejistí, ale bude vědět - ty vole, teď je to blbě, bude držková, ty vole, teď je to dobře, budu papat Péťu, nebo bondydy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:01
- Nahlásit
isdpch
asi tak a stejnej pocit já mám z těch zavřenejch dveří, který se otevřou až .....
co myslíš, že je na tom špatně? Tohle na Ešusa platí ze všeho nejvíc-přijdi si na tu cestu sám, já ti na to v klidu dám čas a za to velkou odměnu. Není z toho nijak znervenej, nevystřelí ven jak pružina z hodin. Můžu se na tohle spolehnout i když jdem na čůrajdu,což je rychlý vypuštění před odchodem do práce. Ráno jde s Brtníkem a já pak s ním ještě jednou vyběhnu na podestu. já přijdu ke dveřím, Ešus si sedne, počká v klidu až otevřu, řeknu mu ten blbej povel Čůrám, čůrám (tohle mohlo napadnout jen idiota jako jsem já :mad , on seběhne dolů, u křoví se ještě jednou vypustí, doběhne na podestu pro dobrůtku a mastí nahoru na schody k bytu, protože kdo je první nahoře má odměnu. Všechno je to v klidu.
kdybych to takhle stejně dokázala s těma čoklama
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:05
- Nahlásit
Sali
prosímtě, léčba osteoartrosy musí bejt komplexní, a ke kortikoterapii bych já šahala až když by ani ten Rimadyl neseděl, ono víš, NSAID nikdy nejsou neviňátka, ale zničí organismus míň, než steroidy,
a moc možností na výběr nemáš, bolesti nebo léčba, která zabere...a to se fakt šije jednotlivcům na míru, u autoimunitních zánětů kloubů, jako revmatoidní artritida, je to ještě horší, dávaj se i soli zlata, penicilamin, metotrexát,...
prachy neušetříš, leda bys nechala to zvíře uspat s tím, že lepší to do budoucna už stejně nikdy nebude.
Sali, DÍKY!
Podle toho, co jsem si zjišťovala (i tady), tak si tohle myslim taky. Táta to myslí dobře, chce abych ušetřila, ale těžko mi do toho může kecat někdo, kdo Rexe ani neviděl (myslim teď toho jeho kolegu).
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:08 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
PetraK
přijdi si na tu cestu sám, já ti na to v klidu dám čas a za to velkou odměnu
ale jo, tohle je dobrá teze, ale zas, víš, ono se to musí umět správně nastavit, nesmí tam vylízt nervy a stes z netušenýho řešení, pak se pes nemůže učit...
V žádném případě není cestou tam psa rubat, že není v klidu, náslií by vyplodilo zmatzek a další násilí,
ale v klidu mu ukázat řešení, a za to ho odměnit a na tomhle stavět. Mě se nelíbí taková ta představa že si dřepsnu, budu čekat, až pes náhodou najde řešení, a za to kliknu, to se dá dělat s kosatkou nebo delfínem, po kterým si nemůžu šáhnout a pomoct mu...radši cestu "samá voda přihořívá hoří"
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:09
- Nahlásit
Tinta76
drž se.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:10
- Nahlásit
Gerda
Samozřejmě jinak ti cukr bič bude fungovat u vyrovnanýho sebevědomýho psa, kterýho si tvaruješ už od štěndy
nesouhlasim...přesněji řečeno co je zde příčina a co důsledek?Rozumíš jo? Blp by hravě udělal z Nyný kandidáta pro RD .Samo že se narodila s nějakou výbavou,to nepopírám,měla dobře založíno,ale dokurvit by se dala hodně snadno.A zrovna hoidně právě tim sraním se s ní mj.Navíc já mluvila k Petřek,ta má Esšálka vod štěnda,takže je na tom jako já.S Marií bych já zacházela možná krapet jinak než s Nyný,ale vo moc ne ,jen bych to mín nakalibrovala.Hele,ono nemůžeš jen dělat korekce! musíš taky dělat ten cukr! A to já asi dost umim bo tak jak se se psem seru já v tý obecný rovině,se s nim sere málokdo! Já jí podřídila celej svůj život,ale nelituju,mě to baví a ona mi to všecko vrací.A nevim jak,ale nějak to tuty ví a taky ví,že když jí někdo jen zkřiví chloupek,zabiju ho!!!! Tak je v klidu a taky se hned nepochčije strachy,dyš do ní vlítnu(to taky umim ),páč to má právě v tý rovnováze,jinak by to nemohlo fungovat.Víš,že jí umim dát čočku,ale taky víš, jak se pak chová
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:10
- Nahlásit
davidkova renata
,ale nemyslim to ve zlým,dyk víte
vim, f poho. Ale si prostě stojím za tím, že odlišuju tu výchovu- tam se prostě někdy nedá nic dělat (lepší než ten zastřelenej čokl, potrhanej čokl, přejetej čokl) - viz to, že dítěti taky jednu klidně střelím, když bude chtít vběhnout do silnice nebo si hrát se sirkama ve stohu. Zmydlím mu klidně tu prdel. Ale nezmydlím mu jí kvůli tomu, že místo Cis šmrdlá Dis. neboli esli si čokl sedne rovně a nebo šejdrem. Esli mi překusuje a nebo ne. Když to odstraním po dobrým - tak super, když mi to nebude a nepude,tak to nebudu hrotit. Esi mi rozumíte Páč když tohle dělá, tak to už není o tom, že bych ho musela korigovat kvůlivá jeho přežití, nebo že by ohrožoval někoho jinýho, ale protože se tím oba bavíme, resp. bychom se tím oba měli bavit. Což u mě znamená to, že prostě nejdu do tlaku a jako to vemeno z kachny (kachna promine ) si klikám. Tím totiž netlačím, nekoriguju a není tam ani žďabec toho násilíčka. Vždyť to říkám, že nejsem úplně v normálním vnímání světa
Tinta76
Pani neporadim - ne že bych nechtěla, kdybych věděla, tak řeknu, ale tady nevím vůbec nic, byla bych na tom stejně jako Vy-bezradná jak batole. To je ten lék tak strašně drahej?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:12
- Nahlásit
Sali
to se dá dělat s kosatkou nebo delfínem, po kterým si nemůžu šáhnout a pomoct mu...
Mi neřikej, že nevíš, jak naučit kosatku sedni, aby normál f klidu čekala před dveřma bytu, než se pude vyčůrat??????????
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:13
- Nahlásit
Gerda
ne, to teda nevím, leda klikat a sledě.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:14
- Nahlásit
PetraK
Ale nezmydlím mu jí kvůli tomu, že ......mi překusuje a nebo ne. Když to odstraním po dobrým - tak super, když mi to nebude a nepude,tak to nebudu hrotit.
voe, překusy se nedaj řešit zmydlením prdele, to bys brzo dokousala....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:14
- Nahlásit
Sali
to se dá dělat s kosatkou nebo delfínem, po kterým si nemůžu šáhnout a pomoct mu...
no vidíš, a já zas rozdíl mezi kosatkou, delfínem a čoklem, nebo pernatcem nevidím . Ono to čekání netrvá tak dlouho, nestála jsem tam hodiny a Kosťa třeba na ten blbej kufírek přišel ein zwei . Když nemusím korigovat , tak upřednostním při učení tohle. Je mi to bližší.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:15
- Nahlásit
davidkova renata
Víš, že jí umim dát čočku,ale taky víš, jak se pak chová
No jo, to umíš, to je jasný, taky tě za to mařena chtěla prvně kousnout přece, vona neni na ty prutký pohyby eště úplně uvyklá a Nána to nesla zdaleka líp než Maryje, kerý se to ale vůbec netejkalo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:15
- Nahlásit
Sali
voe, překusy se nedaj řešit zmydlením prdele, to bys brzo dokousala
no vždyť to taky píšu, nebo ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:16
- Nahlásit
Gerda
Mi neřikej, že nevíš, jak naučit kosatku sedni, aby normál f klidu čekala před dveřma bytu, než se pude vyčůrat??????????
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:17
- Nahlásit
Dobré poledne vespolek
Tak jsem se opět řádně rozčílila díky naší poště. Od půlky listopadu čekám objednaný dárek pro kluka k narozkám. Včera jsem ne vydržela a volám na poštu, kde je, že byl posílán 15.11. a nebyl mi doručen. Bylo mi řečeno, že jsem v době doručení nebyla doma ( hmmm, sem mimo minulýho pondělí doma furt). Tak jsem paní ujistila, že doma nejen sem stále, ale že jsem v kaslíku neměla ani výzvu k vyzvednutí zásilky.
Slíbila, že mi jí dneska donese pošťačka. Opravdu přišla ..... donesla balíček, ovšem na synkovo jméno do vlastních rukou .... takže jsem opět celá naštvaná volala na poštu, tam mi bylo řečeno, že si doručovatelka prý sama vybírala, co doručí a co ne. Což vím, že je kec
Sem zvědavá, jesli mi dárek zítra doručí nebo ne ......
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:19
- Nahlásit
Sali
leda klikat a sledě
Ovšem až po obědě, dyš trávíš vsedě....
bestak to ale vidim bledě...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 12:30
- Nahlásit
Gerda
to nepé mám malou přecíň
|