Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2043 . 2044 . 2045 . 2046 . 2047 . 2048 . 2049 . 2050 . 2051 . 2052 . 2053 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 08:59
- Nahlásit

davidkova renata
no nevim, jestli po těch knedlíkách nebudeš potřebovat spíš serusám

Alexa
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 08:59
- Nahlásit

Biluška
by tam psali POLOPATISTICKÉ návody
teď jsem si vzpomněla, jak mi kámoška jednou vyprávěla, že její 20ti letá dcera dostala chuť na palačinky a tak sei je "uvařila". když kámoška přišla domů tak jí povídá: udála jsem palačinky, ale jsou nějaký divný, kámoška ochutnala a říkala cos tam dala, že tak křupou? Holka na ní koukala a povídá no to co bylo v receptu, ukaž recept, a recept začínal dejte do mísy 4 CELÁ vejce ..... a ona je tam vážně dala celý i se skořápkama

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:02
- Nahlásit

Biluška
Netrpíš náhodou syndromem Jekyll a Hyde?
copak je Sali kokršpaněl????
Sojový maso asi už nigdy ne...jednou sem podlehla nějakýmu pohnutí mysli a dle návodu ho teda namočila.Nějak sem na něj asi zapomněla bo takovej smrat nemá ani Sali na pitevně dyš přivezou utopence.Ne ty buřty teda.Podruhý sem to mazaně udělala jakoby přírodní řízek,ale nežrala to ani bejvalá čuba ,která sežrala úúúúpa fšecko krom tohodle a jagurtu Danóne

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:05
- Nahlásit

Potřebuju poradit

Kartaginec na tři, začíná to P.
Jihoamerická řeka na tři, končí to PA.
Obec u Prahy na 4, začíná S.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:06
- Nahlásit

Jídla složitá, připravující se déle než hodinu (i když nechápu gdo by se s tím babral, ale budiž... )
Biluška
jedno takové doplním,
je to program na sobotní odpoledne, když se dopoledne všichni psi i lidi totálně odpálíte na tréninku,
a jediný, po čem toužíte, když vylezete z vany, je veget, dlabanec a pohoda se sklenicí něčeho červeného, co voní, třeba australskýho merlotu.
Je k tomu třeba ještě jedna veledůležitá věc, hodná babička/tchýně/cokoli, kdo umeje,oloupe a nastrouhá kýbl brambor. Toto je klíčový prvek, bez něj to ztrácí emoční náboj/nebo ho to teprv nabere, podle individuální afinitiy k bramborám v kompaktním stavu.
Takže:
1) nalejt si skleničku Merlotu, upít a užít si tu vůni.
2) do objemné mísy k nastouhaným osoleným bramborám, z kterých opatrně slijete uvolněnou vodu a vrátíte z5 škrob, vysypete sáček majoránky, vymačkejte drtítkem přiměřeně stroužků česneku, a vklepnete přiměřeně vejcat, rozmícháte a zjemníte kávovou smetanou.
2a) dolejte si víno
3) na drobné kousky nakrájíte cibuli a slaninu, a zpěníte je na kapce oleje, většinu tuku pustí ten špek, čili olej je zde jen medium prvního kontaktu, aby cibule nebyla černá, a slanina skořápkovitá. Účelem je dostat tuk ze špeku a zmenšit špekové kousky tak, by nevypadávaly z placek.
3a) dolejte si víno
4) hotovu pánev vyklopte do mísy s upravenejma bramborama, promíchat a ochutnat, dokořenit dle vkusu, via čechy, mexiko, itálie....
5) porozhlídnout se v lednici a ve špíži, zda není něco, co byste tam ještě chtěli hrcnout, třeba kukuřici nebo sekaný žampiony....
6) na stůl postavte objemnou elektrickou pánev, kolem talíře, každému účastníku vegetu jeden, k pánvi si uparkujte mísu s bramborákovým substrátem, flašku asi už druhého merlotu, olej na vylepčení nepřilnavosti teflonu, a plastové obračečky a naběračku.
6a) dolejte si víno
7) pohodlně se uparkuje do strategické polohy, a z ní nalévejte sběračky těsta na pánev, pečte na placky, obracet stačí jednou, a hotový produkt posouvejte na talíře vegetících účastníů v pořadí dle seniority,
skleničku si dolévá každý sám....

To je vše, to může běžet tak 3 hodiny, než se vše sdělá, všichni se přežerou, a přiměžřeně namažou.
Poslední placky dostanou psi.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:08
- Nahlásit

davidkova renata
Můžete hodit první recept bo ty vaše sou pověstný
Ti sem hodím můj nejoblíbenější
Bramboráky se zelím.
1. Pošleme haranta do sklepa pro brambory. Nařídíme mu, aby se cestou stavil ve špajzu pro česnek.
2. Druhému harantovi nařídíme oškrabat brambory a šlupky odnést slepicím.
3. Jdeme do obýváku, něžně odebereme samečkovi z ruky tel. ovladač, přivineme se a oznámíme mu, že ho děsně milujeme a že život bez něj by byl nudný a fádní. On se logicky zeptá co zase potřebujem. Hlasem č. 12 (bárbí v zoufalé situaci) mu sdělíme, že všichni včetně dětí máme strašlivou chuť na bramboráky, ale nikdo, prostě nikdo na celém světě je neumí udělat tak jako on.
4. Jdeme na cz-psa a čekáme až z kuchyně začnou vonět bramboráčky, pak vypneme diskuzi a jdeme jíst

Pozor, může se stát, že sameček odmítá spolupracovat Pak je načase zvolit patřičný trest Počínaje tím, že k večeři bude jeho nejnenáviděnější jídlo (v našem případě rajská) a nedopatřením se ho uvaří tolik, že to budeme mít ještě následující den k obědu. Přes vysávání koberce v obýváku v závěrečných deseti minutách formule jedna (v krajním případě jdu vysát i prach na skříních a hlavně na televizi ) . Konče oznámením návštěvy u tchýně DNES VEČER A POVINNĚ
Ujišťuji vás, že při příštím vaření bramboráků sameček spolupracuje velmi rád a ochotně

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:11
- Nahlásit

Ježišmarjá už to začíná
Co znamená vymačkejte drtítkem přiměřeně stroužků česneku, a vklepnete přiměřeně vejcat, Kolik je přiměřeně?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:14
- Nahlásit

Netrpíš náhodou syndromem Jekyll a Hyde
Biluška
to teda netrpím, protože jsem to nebyla já, kdo začal brekem po blábolivé žumpě a odsouzením vědeckých keců,
pěkné a i přínosné to totiž je jen v případě, že se to nikam netlačí a nechá se spontátnní průběh rozhovorů i témat, a každý si řeší co potřebuje.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:16
- Nahlásit

Biluška
Jdeme na cz-psa a čekáme až z kuchyně začnou vonět bramboráčky, pak vypneme diskuzi a jdeme jíst

Sali
Toto je klíčový prvek, bez něj to ztrácí emoční náboj
njn...tak já su zcela bez náboje páč jedinej kdo by moch nastrouhat kýbl brambor sem já a na to se můžu..

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:17
- Nahlásit

Biluška
Kolik je přiměřeně?
to je prostě přiměřeně, dle stavu žlučníku, inidividuální chuti, pohmatovýho chrakteru těsta, a taky poměru hladiny vína v láhvi/v krvi.
Říkám ti, že vařím čistě intuitivně.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:17
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ne,neuvidíme ,ale jak mě to štve si nedovedeš ani představit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:19
- Nahlásit

Potřebuju poradit, životně důležité

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:20
- Nahlásit

davidkova renata
jedinej kdo by moch nastrouhat kýbl brambor sem já a na to se můžu..
tento stav je u nás jasně nadefinován, neb Tchoř má pádný a neprůstřelný argument, jak na vojně jednou slovy jednou loupal brambory pro všechny, a tím si vyčerpal loupání brambor pro toto vtělení dopředu všechno.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Brý ráno fšem vařičům a pečičům-pečičům víc, páč je to čeká ešče dneska

Davídkojc
Dneska deme ke Gerdě na mozek???

Neessi
Tetě je 78 a dosud se nenaučila vařit

esi to teda nebude nějaká moje vzdálená příbuzná

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:23
- Nahlásit

Sali
neb Tchoř má pádný a neprůstřelný argument, jak na vojně jednou slovy jednou loupal brambory pro všechny, a tím si vyčerpal loupání brambor pro toto vtělení dopředu všechno.
aha...no to je ovšem dost nevyvratitelný,ale můj problém je,že to nemám komu sdělit
PetraK
Dneska deme ke Gerdě na mozek???
ke gerdě ne

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:26 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Biluška
Ad Osvědčené, levné, bezpracné, dobré...
tak to bych v této popdobně nežrala ani omylem, tady je třeba právě to prolnutíí chutí, na tohle jídlo bych já potřebovala dva večery, jeden bych si naložila to maso živočišný do marinády s cibulí a česnekem, a maso rostlinný bych v trochu jinak postavené marinádě uvařila a nechala odležet,
a druhý den bych začala provádět syntézu obojího, ale ještě za použití dalších dochucovacel, tý Vitaně samotný nějak moc nevěřím.
Rýži bych vzala parboiled, a osmahla bych jí na kapce oleje, aby to mělo i trochu sypký šmrnc.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:28
- Nahlásit

4. Jdeme na cz-psa a čekáme až z kuchyně začnou vonět bramboráčky, pak vypneme diskuzi a jdeme jíst
jasněěěěě, Tchořovo systéma. Akorát jemu by to chtělo skládat ten žvanec vedle monitoru. Zlatej noťas.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:28
- Nahlásit

davidkova renata
ke gerdě ne

to jí bude líto, ale

LIDI - fčera sem na to přišla -já musim mámu dycky nejdříf pomluvit a pak to bude f pohodě!!!! Včera to pečení bylo naprosto paráda. Těsto hotový, máma v klídku- že by se mi to aspoň jednou v životě splnilo??

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:29
- Nahlásit

PetraK

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:30
- Nahlásit

můj problém je,že to nemám komu sdělit
davidkova renata
no, přijedeš s Gerdou na ten trénink, ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:31
- Nahlásit

Mucholabka
sorry, na to nemám data/mozek

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:34
- Nahlásit

Sali
tak to bych v této popdobně nežrala ani omylem, tady je třeba právě to prolnutíí chutí, na tohle jídlo bych já potřebovala dva večery, jeden bych si naložila to maso živočišný do marinády s cibulí a česnekem, a maso rostlinný bych v trochu jinak postavené marinádě uvařila a nechala odležet,
a druhý den bych začala provádět syntézu obojího, ale ještě za použití dalších dochucovacel, tý Vitaně samotný nějak moc nevěřím.
Rýži bych vzala parboiled, a osmahla bych jí na kapce oleje, aby to mělo i trochu sypký šmrnc.

Si upadla,ne? S jedním jídlem se dělat DVA DNY???
Jím, abych přežila, ne abych s tím strávila celý život Gdyž se chci najíst chutně tak jdu k bábině, nebo si vezmu čokoládu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:35
- Nahlásit

COPAK VY NIKDO NELUŠTÍTE LUŠŤOVKY?
To tu musíte už dva dny vařit?

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:36
- Nahlásit

Mucholabka
Píp?

Podívej se do atlasu

POdívej se do atlasu

Ta řeka by mohla být "Opa", ale nejsem si jistá.Kdysi jsem ji taky zoufale hledala do křížovky, ale už je to děsných let..

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:41
- Nahlásit

Biluška
Píp?

Bilůůůůůůůůů -nejsem žádnej Kartáginec!!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:42
- Nahlásit

PetraK
Aha, tak Píp to teda nebude

Mucholabka
O Kartágu sem něco našla tady - http://antika.avonet.cz/article.php?ID=1594 , ale už nemám čas to číst, jedu do roboty

Všichni
Nepište, du dřít. Kdyby náhodou někdo napsal ňáký dobrý, levný a bezpracný recept tak ho ňák zvýrazněte, abych to potom našla

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:46
- Nahlásit

Biluška
Tak mi odpověz na sovu.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:52
- Nahlásit

Biluška
Si upadla,ne? S jedním jídlem se dělat DVA DNY???
no, moc se s tím neděláš, ne, dyk je to z hotovek a polotovaru....zabere to dvakrát po, když to přeženu, 30 minutách skutečnýho času.....už jsi někdy dělala skutečný jídlo na dva dny poskakování kolem????? Do toho bych taky nešla, to si piš.
A co děláš večer, když máš všechno kolem psů hotový, já se poflakuju u noťasu v obytný jídelnokuchyni, a dělám cca 3 věci najednou...protože bych se votravovala, dělat jen jednu.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:52
- Nahlásit

Biluška
Psala jsem ti maila, dneska se ti budu pokoušet počtou poslat ten vozík, tak doufám že tam nebude ta protivná paní co fčéra kdyš jsem posílala klec na psy a nebudu si to muset zvopáknout.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:54
- Nahlásit

ňáký dobrý, levný a bezpracný recept tak ho ňák zvýrazněte,
dobře:
1) směr LIDL
2) sáček mražené hotovky Fish´n´chips
3) vysypat do rozpáleného fri´táku
4) vyndat smažený a sežrat s kečupem

<< 1 ... 2043 . 2044 . 2045 . 2046 . 2047 . 2048 . 2049 . 2050 . 2051 . 2052 . 2053 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání