| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:43 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Ne, reze nervy.
hm, to jsem tady měla dneska taky, mladej chirurg z Východu, chce se zaměřit na neurochíru, postih ho záchat bádání nad mozkem na tácu, donutil mě nejen si oprášit anatomii a nomenklaturu těch struktur, co jinak nazývám mimokorovou šedí, ale i najít v pravým pediklu přehlídnutou 5 mm metastázu brcáče (bronchogenní ca, proo ty z jiných oborů...)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:43
- Nahlásit
Fifi
Mi silne pripominas bratra. Taky rad popisuje svou praci, nejlepe s pomoci videoinstruktaze.
sem jednou provedla dětem přímou instruktáž.... od té doby holka chodí okolo patolky se zacpaným nosem a mladej nastoupil na zdrávku s tím, že bude lid zachraňovat
Sali
když se vezme kinetická energie toho padajícího nože se závažím, tak to musí jít i krz tělo obratle jako krz houno.
právě, žádné odpočítávání obratlů, prostě výška+ váha, pustit a hotovo
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:44
- Nahlásit
brut
že slečna gilotina byla hodně závislá na poloze těla
to eště nebyla gilotina, ne? A na aranžování těl byli tzn fotografové smrti - chlapíci, co odsouzence v gilotině nastavili, aby nekrčil ramena a nevzalo ho to třá právě přes ně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:47
- Nahlásit
Biluška
jediný, co mi napadá, když projíždím citace, tak že se tím u intolerancí lepku nahrazuje při pečení mouka....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:49
- Nahlásit
Sali
Neni nad barvity popis z operaci, kterak se prokutlaval oblicejem k nadoru v mozku, naky plotny krcni vyhrezly se taky prej berou predem pres krk a vubec.. BLEEE.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:50
- Nahlásit
Gerda
koukám, že jsi slušně morbidní,
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:51
- Nahlásit
Fifi
Neni nad barvity popis z operaci, kterak se prokutlaval oblicejem k nadoru v mozku, naky plotny krcni vyhrezly se taky prej berou predem pres krk a vubec.. BLEEE.
taky sem měla doma zakázáno popisovat, co jsme dělali
Gerda
to eště nebyla gilotina, ne?
teď jsem trochu znejistěla, ale mám pocit, že už byla....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:52 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Fifi
kterak se prokutlaval oblicejem k nadoru v mozku, naky plotny krcni vyhrezly se taky prej berou predem pres krk a
no jistě,a kudy tam chceš jako jít? já si pomůžu na míchu zadem a na hypofýzu horem krz bazi lební, ale to si nejdřív dám mozek stranou do misky na váhu, to brácha asi fakt nemůže.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:53
- Nahlásit
Gerda
na aranžování těl byli tzn fotografové smrti - chlapíci, co odsouzence v gilotině nastavili, aby nekrčil ramena a nevzalo ho to třá právě přes ně.
se nedivím... měli malý košík jen na hlavu, kam pak by dali hlavu, krk a část ramen?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:54
- Nahlásit
brut
kam pak by dali hlavu, krk a část ramen
to by se ale FAKT ASI NESEKLO, to už by byl odpor v moc velký ploše.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:54
- Nahlásit
Sali
ale to si nejdřív dám mozek stranou do misky na váhu, to brácha asi fakt nemůže.
sem se právě téměř utopila ... taky mám bohužel moooc velkou představivost
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:55
- Nahlásit
brut
"Hlavu mu umístili do desky ve tvaru půlměsíce zvané lunette, která mu znemožnila jakýkoliv další pohyb. Kat pak uvolnil páku, ostří v neuvěřitelné rychlosti sjelo dolů a přeřízlo krk někde mezi třetím a čtvrtým obratlem, těsně u hlavy."
"Tři mistři popravčí na dobrovolnících názorně předvádějí, jak rozvázat jazyk. K dispozici mají skřipec, palečnice, karabáč. "O dobrého kata byla nouze i ve středověku," říká významně kat Michel a rovná mladému muži hlavu na špalek. Početnému publiku ukazuje, že správný sek musí vést mezi třetím a čtvrtým obratlem, a pochybuje, že se jeho kolegovi z Anglie, který je vybaven katovskou sekerou, takový výkon podaří."
Zatim sem k tomu našla jen tohle.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:56
- Nahlásit
brut
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:56
- Nahlásit
Sali
to by se ale FAKT ASI NESEKLO, to už by byl odpor v moc velký ploše.....
proto u madam gilotiny byla taková ta dřevěná část, co se jí oddělilo ( přidrželo) tělo od hlavy, aby ten nůž ( nebo sekyra) mohla jen jednou spadnout a čistým řezem hlavičku oddělit
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:57
- Nahlásit
Sali
koukám, že jsi slušně morbidní,
nejsem morbidní, já si to naštěstí neumim představit, takže mi to nijak žaludek nezvedá, ale samozřejmě bych to nikdy vidět naživo nechtěla, ani tvoje exponáty odpreparovaný. Dokonce sem si myslela, že timhle způsobem zvládnu knihu Historie trestu smrti, ale po dvou stránkách sem jí prodala, to bych nebyla vůbec schopná číst.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:58
- Nahlásit
Hlásim sa: "Chcem urobiť dobrovolne výcuc."
:
bluééééééééééééééééééééééééééééééééééé
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:58
- Nahlásit
Sali
ale to si nejdřív dám mozek stranou do misky na váhu, to brácha asi fakt nemůže.
To fakt ne.
Ale kdyz vidis, co jsou schopny zoperovat, nezbyva, nez smeknout. Taky to neni zamestnani, ale udel.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 16:59
- Nahlásit
Gerda
voe já si snad jdu hledat v topografický anatomii, kam se co v poloze vleže promítne, ono to tam totiž asi vyjde, v tý poloze, že to bude těsně u hlavy a současně někde mezi třetím a čtvrtým obratlem,ale zejtra, te´d jedem dom
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:00
- Nahlásit
Gerda
jedny z moc zajímavých exponátů jsme měli v Hlavově ústavu ... od částí těla po trpajzlíka ... by mně zajímalo, jestli tam ještě trpajzlík s trpajzlicí jsou. Holt budu muset vydržet do doby, než se tam půjde mladej kouknout
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:00
- Nahlásit
brut
teď jsem trochu znejistěla, ale mám pocit, že už byla....
První gilotina spatřila světlo světa ve Francii 11. dubna 1792 za Velké francouzské revoluce. Byla prosazena J. I. Guillotinem a dr. Louisem. Stroji se nejdříve říkalo „louison“ a „louisette“. Nakonec se ustálil název gilotina.
V době podepsání rozsudku byla již Marie Stuartovna vězněna na zámku Fotheringhay, kde se také dne 8. února 1587 poprava konala.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:01
- Nahlásit
Sali
... a zásadou je, že u toho nesmí hlava upadnout, což by při použití kladiva majzlíku na kosti asi upadla.
Čili vaše starosti na mojí hlavu.
...myslíš svoju alebo "svoju" hlavu?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:03
- Nahlásit
Sali
voe já si snad jdu hledat v topografický anatomii, kam se co v poloze vleže promítne
Hele ale já se vo tom přece nechci hádat, ne? Že musíš nutně ověřit v anatomii, aby bylo jasný, že nemám pravdu. Jako jestli je to někde jinde, já s tim problém nemám. Pokud ty máš problém s tim, že je to tam, kde píšu, tak pardoooon ))
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:04
- Nahlásit
Gerda
vida, koukám, že budu muset oprášit dějepisná data, nějak jsem za ta léta bez pravidelného zkoušení a drezůry vypadla z rytmu ( ono splést se o dva roky jde, ale dvě století? ) ... dík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:05
- Nahlásit
Gerda
myslím, že si Sali jen nasadila řádného brouka do hlavy a má večer nad čím přemýšlet ( jen aby to nezkoušela doma )
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:05
- Nahlásit
brut
vida, koukám, že budu muset oprášit dějepisná data
nemyslim, že je to natolik zásadní, aby bylo potřeba to vědět. Pani, dy´t vy máte fůru mnohem důležitějších vědomostí přece.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:07
- Nahlásit
brut
von je v těch místech i nějakej důležitej aku bod, zkusim zjistit. A koneckonců to bude určo vědět můdr, hnedlevá jak se tu ukáže, stran těhlech věcí to ví bestak mnohem líp než já a třá i k těm vobratlům bude mít ňákou vysvětlifku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:17
- Nahlásit
Gerda
nemyslim, že je to natolik zásadní, aby bylo potřeba to vědět. Pani, dy´t vy máte fůru mnohem důležitějších vědomostí přece.
zásadní to není, ale je to vostuda ( hlavně, když doma prudím mladýho, ať si ten děják, alespoň přečte)
S těma vědomostma nevím, nevím, čím dýl sem doma, tím větší mám pocit, že jsem naprosto dutá a bubá
Aku body neznám... jen před dvaceti lety jsem trpěla na šílené migrény a to skoro ob den. Naše doktorka na patolce se už na mně nemohla dívat, tak mi udělala akupunkturu a musím říct, že jsem skoro deset let byla téměř bez potíží. Pravda, jehličky mi zapíchávala i na neobvyklá místa, ale důležitý byl výsledek
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:22
- Nahlásit
brut
Aku body neznám
Já taky ne, mistrová nám to malinko naznačuje jen kvůli správnýmu cvičení. Jedna z těch orgánových drah má zakončení v koutku oka, i tam se píchaj jehličky a to si teda vůůůbec neumim představit )))) Vyprávěla nám historku, jak jeden její pacoš přišel s tim, že by chtěl, aby mu napíchla jedničku přední střední. Ta je na hrázi. No, co měla dělat, von sundal trenky, tak ho napíchla )) Spíš nás učí, kudy ty dráhy vedou a to ještě jen tak povrchně, pokud má člověk zájem dál, možnosti, kde studovat, tu jsou. Líbilo se mi na tom, jak to všechno krásně navazuje, jak si nemusíš moc věcí prostě jen pamatovat, spoustu toho můžeš odvodit, na to, kudy ty dráhy vedou, máš beztak mapy.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:26
- Nahlásit
Gerda
máš pravdu... doktorka v ruce držela nějakej papír, neustále do něj švidrala, pak prstama projížděla mojí hlavu, tu něco zmáčkla, tu promasírovala a když si byla úplně jistá, tak vytáhla jehličky a píchala najisto.... bezbolestně. Musím říct, že od té doby věřím, ale jen u lidí, kteří se tím opravdu zabývají a vědí... jinak bych měla strach
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2008 17:27
- Nahlásit
teda dámy....
já si tady hryžu Kamadet a chvílema mě přešla chut...si budu muset dát Merlota
|