| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:14
- Nahlásit
Terri
Flašku neplánuju...hrníček
To je vlasntě pravda, můžou to pít z hrnku i když flaška je pro všechny děti pohodlnější a hlavně se u ní líp usíná. Já dám Dorotce večer po koupání kaši z mističky lžičkou a za chvilku se dorazí mlíčkem a u prsa mi usíná. Nevím jak bude usínat až nebudu kojit, je to mrška mazaná.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Martina
flaška je pro všechny děti pohodlnější a hlavně se u ní líp usíná.
Moje sečtělé Já říká, že to je úleva pro znavené mamky, ale pro dítě je dobré, když se od půl roku navyká na režim alá usnout po uložení do postýlky v bdělém stavu
Nevím jak bude usínat až nebudu kojit, je to mrška mazaná
Zvykne si
A flaška je pro mimina
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:28
- Nahlásit
Terri
Moje sečtělé Já říká, že to je úleva pro znavené mamky, ale pro dítě je dobré, když se od půl roku navyká na režim alá usnout po uložení do postýlky v bdělém st
šmankote, no tak to je něco, to dělám úplně špatně. Do postýlky ukládám zásadně už tak utahanou že se odmítá zvedat, ale dát ji tam v bdělém stavu, no nevím. Hele teta co ještě jako nevím? Pouč nezkušenou matku.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:35
- Nahlásit
Martina
ahojky Marti, holky čtu vám to tady občas - a říkám si - jé škoda, že to mám už za sebou
já kojila první do 13 měsíců a druhou do 16 měsíců
můžu říct, že těch 13 je podle mě akorát - 16 měsíců to už byla otročina - navíc tvorba mléka bere mamce hodně energie, takže jsem byla doslova vysátá
podle mě na to není žádný vzorec a důležité je, aby byla spokojená i mamča - koho to omezuje, ať přestane dřív, komu to nevadí - kojí déle
a Jája byla závislá na usnutí u prsu a odnaučovali jsme v 11 měsících - 4 dny pláče a byl klid, u Terči jsem si to už nezvykla - od malinka usínala sama a ne u prsu a přesto byla kojena do 16 měsíců
Jinak chválím moc miminka tady, jsou úžasná úplně všechna.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:39
- Nahlásit
Martina
hele tak tohle já měla s Jájou - jak se náhodou v postýlce probrala byl ječák jak blázen
Terezku jsem naučila položit do postýlky a ona pak koukala třeba pár minut než usla a úplně sama
Kamarádka totiž vždycky dala malého do postýlky a šla si po svém a já tiše záviděla - tak jsem to u Terči praktikovala od začátku - sice bylo trochu pláče, ale zvykla si a spala daleko klidněji než Jája
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:40
- Nahlásit
Martina
Pouč nezkušenou matku
Do postýlky ukládám zásadně už tak utahanou že se odmítá zvedat, ale dát ji tam v bdělém stavu, no nevím
jsem to myslela jako aby neusínala u prsa či flašky. Miš taky už klíží oči , někdy ovšem udělá rychlý obrat právě v postýlce jakože ještě minimálně dvě hodiny nezabere, a někdy usne hned. Se přitulí k plyšákoví a je to.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:12
- Nahlásit
janča
jéé ahoj, to je hezký, že jsi k nám zavítala.
jé škoda, že to mám už za sebou
nikdy neříkej nikdy jooo? Mluvím ze své zkušenosti. Ještě když bylo Šárce 8 let, tak mi z kočárků a miminek naskakovaly pupínky, do kočárků jsem se dívala jen tak letmo a podívej, kdo by to byl řekl. Pak mě to raflo a bylo.
No k tomu usínání u prsa. Co budu vykládat je to o mé pohodlnosti. Na co bych jí nechávala v postýlce hodinu matlat, když vím, že za 3 minuty u prsa spí jako špalek že? No ale musím si to vychutnávat, když je to naposled a není snad nic hezčího neš si ňufat miminko když pije, ručičkou mě hladí, no co vám budu povídat co?
No jinak teď jsme dohledaly prostřední dcerušky (11 let) klíče. Normálně tu hodinu lítala, hledala je a pak zalezla do postele, se slovy, že se na to může vy...t, že je nenašla tak jde spát. Tak jsem jí z postele vytáhla, že jako nepůjde spát dřív než je pěkně najde. No nakonec jsem je našla já. Fakt někdy na zabití.
A takový to bylo pěkný a roztomilý miminko.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:18
- Nahlásit
když je to naposled a není snad nic hezčího neš si ňufat miminko když pije, ručičkou mě hladí, no co vám budu povídat co?
když se nám blíží odpolední kojení, tak Miš přileze, chce zdvihnout a normálně se chce přikousnout
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 23:32
- Nahlásit
Terri
Bacha na Saraxkče, to je výjimka
hele můůůdr doporučila půl litr mlíka denně a to klidně do 3 let....takže má láhev ráno a pak na noc
jsem to myslela jako aby neusínala u prsa či flašky.
a to vadí čemu?? my měli na noc láhev u fšech..teda tak do roka a půl do 2 pak už jasně ne..a problém jakože nebyl..a Vikinka usne i bez..třeba odpolko ale večer je to pro ní mooc příjemný a s dětma jsme to vyměnili za pokádky
a k tomu kojení já pobrala že těch 8-10 měsíců je tak strop...pak už to nedává nic moc děcku a vzniká ta závislost...a zubaři jsou celkem proti delšímu kojení..což mi i jeden potvdil a moje doktorka to řekla
jinak děfčata starší zvládla přijímačky..jsem celkem štastná
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 23:34
- Nahlásit
Terri
A flaška je pro mimina
no a kdy končej mimina?? dost subjektivní názor..u prvního dítětet všechno rychle rychle hrnky a tak..a tady jsem v klídku do 2 let je dudlík v pohodě a na napití i pak pokud umí i hrnek a je to třeba na cesty
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 00:00
- Nahlásit
janika
čauuuu přijedeš na kafe??.)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 00:20
- Nahlásit
janika
jasně že máš..se domluvíme
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 06:54
- Nahlásit
sarax
jinak děfčata starší zvládla přijímačky..jsem celkem štastná
gratulace veliká, jupííí jupíííí
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 08:02
- Nahlásit
Martina
Marti Jája nám do těch 11 měsíců usínala jen u prsu a nebo v kočárku - zkraje mi to nevadilo, ale kolem toho 11 měsíce už jsem toho přiznám měla dost, protože jsem neměla vystřídání - jaksi jiné prso nevzala
sarax
flaška je něco jiného - tu může podat kdokoliv a dítě si jí pak už drží samo
Mě nešlo tak o to, aby usla bez ničeho. Cpali jsme dudlík a všechno možné zkoušeli. Mě šlo o to, že se mi pak vzbudila třeba 5x za noc, jenom si dudla prsa a spala dál, takže to končilo tak, že s námi spala v posteli - už jsem fakt neměla sílu jí pořád přenášet a byla jsem tak vyčerpaná, že jsem to začla kolem toho roka řešit. A fakt stačili 4 dny - a bylo to OK. Pak jsem si docela sypala popel na hlavu, že jsem to neudělala dřív.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 08:06
- Nahlásit
Martina
jo a o 11-leté mi povídej - někdy jsem fakt zralá - dát si panáka a mokrej hadr na hlavu
a hele Terče je 7 - to chceš říct, že tě ty mateřský pudy chytly najednou? Předtím tě to taky nebralo? No nazdar tedy. Ale já nemám parťáka - manžel prohlásil, že máme 2 holky lidský, 2 holky psí a že přesilu 6:1 by už nedal protože nám by se narodila určo holka
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 08:11
- Nahlásit
janča
A fakt stačili 4 dny - a bylo to OK
a to jako probíhalo jak, nechala jsi ji prostě v postýlce brečet?
to chceš říct, že tě ty mateřský pudy chytly najednou? Předtím tě to taky nebralo?
No jasně, prostě najednou, z čista jasna. Hele a jestli kluk nebo holka, to víš, že nebudu tvrdit, že když už jsme dvě holky měli, že bysme třeba kluka, to je jasná, hlavně jsem si říkala, kvůli tatínkovi. Ale teď jsme z ní všichni poprděný, takže to máš vlastně jedno. Táta už si na převahu zvykl. Hlavně že jsou dětičky zdravé. Teda malá začíná smrkat a kašlat, ale to se snad přežije, myslím jako zdravé celkově, běžné nemoci nepočítám.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 08:39
- Nahlásit
Martina
Tak to je jasný, mě by to osobně bylo úplně fuk - jestli kluk nebo holka - ale jaksi manžel už nechce nic
Ohledně toho usínání bez prsu - ptala jsem se na to doktorky a ta mi to poradila takto.
Skoro usínající položit do postýlky, pohladit, dát dudlíka, něžným hlasem popřát dobrou noc a odejít.
Nastal tento scénář - po dání dudlíka do pusy - dudlík letěl ke stropu - sebrala jsem, umyla dala znovu do pusy, opět letěl z postýlky - a nastal pláč.
Pohladila jsem, něžným slovem - spinkej, neboj maminka je tu, už musíš spinkat - něžný hlas nevyzněl - protože malá už plakala doooooost
pohladit a odejít
po 2 min. - kdy jsem chodila po obýváku a počítala ovečky - v kliduuuu!!!! - všechno znova
dát dudlík, pohladit, držet chvíli za ručičku, něžná slovíčka - a odejít
po 2 min. znovu
pak interval prodlužovat - na 3 min, 4 min, 5 min
Asi po 40 min. usla - když jsem to říkala doktorce, tak říkala, že to je dobrá - některý i vydrží 2 hodiny vzdorovat
Ta první noc je nejhorší - plakala hodně - ale druhá už byla lepší a třetí - už poslouchala ta má něžná slovíčka a čtvrtou už jen tak vzdychala.
Nechtěla jsem tomu věřit - ale pak mi za pár dní i mávala
Jenom upozorňuji - je to nápor na nervy - takže to nedělat, když je v rodině nemoc, nějaké problémy - musí být všichni zajedno a vydržet.
Jo a řekli jsme to nejbližším sousedům - aby se nedivili.
A jestli se nepletu tak vy máte 2+1 jako my, takže bych začala v pátek, aby to nejhorší padlo na víkend. A větší holky se mohly dospat přes den.
Možná budeš unavenější než předtím, ale to jen těch pár dní a bude to dobrý - to mi můžeš věřit!!!!!!!
A nepřišlo mi to jako týrání - po malých intervalech tam chodíš a uklidňuješ - slyšíš z toho pláče spíš vzdor než lítost
Hele já neradím - udělej to!!! - spíš jako že mě tohle moc pomohlo, měla jsem večer klid, byla jsem daleko spokojenější, malá se naučila režim - šla spát v určitou hodinu a spala mi daleko klidněji.
Náhražku jsme dali - byl to dudlík, ale závislost na něm velkou nezískala - v 1,5 ho hodila do kanálu. A pak spala bez dudlíku.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 08:51
- Nahlásit
janča
díky za vyčerpávající vysvětlení. Tak nějak jsem postupovala já s nejstarší holkou, když jsme byli na týden u tchýně a ona tam spala ve velké posteli a doma odmítala jít do postýlky, tak to probíhalo taky tak nějak. Ale to bylo za jeden den vyřešený, druhý den už usínala v postýlce normálně. Já s tím jako skončit chci, ale nějak nenásilně. Naštěstí, takový to cucnutí v noci a zase spánek u nás není, teď kojím v noci jen jednou, takže to docela jde, ale vím co myslíš. Známá říkala, že už spala nahá a mladej se jen přicucnul kdy se mu v noci hodilo. To je pak fakt hrozný.
A jestli se nepletu tak vy máte 2+1 jako my, takže bych začala v pátek, aby to nejhorší padlo na víkend
Tak tohle neřeším, protože vedle nás je prázdný byt a pod náma mají šestnáctiměsíční dvojčata, která řvou pořád, tak snad nebude problém. Takže díky a uvidíme jak to půjde.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 09:03
- Nahlásit
Martina
no jestli se ti budí v noci jen 1x tak to je krásný
uvidíš, tohle mám osvědčený a poradila mi to moje pediatrička - tak to je asi problém více maminek - a tohle zabírá
jinak - Dorotka je kouzelná - máš krásný fotečky na mimibazaru
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 09:13
- Nahlásit
janča
jinak - Dorotka je kouzelná - máš krásný fotečky na mimibazaru
děkujeme moc za pochvalu. Na mmb teď moc nechodím, protože jsem na účtě v mínusu a tam je takových lákadel, takže ani fotky tam nejsou moc aktuální. Nevím jestli to sleduješ tady, tak aktuální jsou tyhle: http://martina21.rajce.idnes.cz/Dorotka_II/
jak já se rááááda chlubííím.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 09:23
- Nahlásit
Martina
jé ty jsou super ty hele ale Dorotka je docela model - krásně kouká do foťáku - má krásný oči
nejlepší jsou ty z cukrárny - krása
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 09:48
- Nahlásit
janča
děkujemeeee, krásně se to čte.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 10:11
- Nahlásit
Ahoj, tak za chvilku si jedem pro bojovníka nebo bojovníky. Oni po telefonu neříkaj kolik jich je, ale vzhledem k penězům, co mi řekli, nám zůstalo jedno nebo dvě embryjka a ty mi zavedou. SNad se jim u mě bude líbit.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 10:12
- Nahlásit
fromeli
držíme palečky ať se jim u tebe moc a moc líbí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 10:57
- Nahlásit
janča
jako u prsa neusínala nikdy
my si pak krkaly a vážily a spala s dudlem
fromeli
ty jo mooooooc držím palce a hnedka jak budeš mít nějaké zprávy dej info
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 11:01
- Nahlásit
fromeli
držíme palečky... moc a moc
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 11:03
- Nahlásit
fromeli
držím pěsti ať mátě štěstí !!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:30
- Nahlásit
sarax
hele můůůdr doporučila půl litr mlíka denně a to klidně do 3 let....takže má láhev ráno a pak na noc
šak šak, co můdr to názor , ale proč ne.
a zubaři jsou celkem proti delšímu kojení..což mi i jeden potvdil a moje doktorka to
jenže voni jsou zubáci i proti flašce.
no a kdy končej mimina?? dost subjektivní názor..u prvního dítětet všechno rychle rychle hrnky a tak..a tady jsem v klídku
šak nadsázka ne? Já osobně nemám ráda, jak se všichni snaží udělat z mimin velké dítka - zejména tím, do čeho je oblíkají, jak mají všechno umět atd.
Ale na druhou stranu, jsou někteří, kteří nevnímají to, že "mimina" chtějí růst...
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:32
- Nahlásit
sarax
my krkaly ve spánku a naprosto s přehledem
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:53
- Nahlásit
Terri
tak růst se jim samo musí nechat...a co se týče láhve do 2 let prej v poho..máme čas
|