Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 19:10
- Nahlásit

fromeli
tak mooc držíme palce
Martina
my to děláme taky tak..kupovaný a k tomu těstoviny,rýže,brambor..někdy kuře na vodě s bramborem...prostě nevěřím že moje upatlaný věci by měly to co maj mít.) a hlavně vařit všem mě neba.)
a krááásná Dorotka

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 21:10
- Nahlásit

Martina
No já nemyslela ani tak kvůli lepku, jako JAK to sní Nebo celkově, dáváš "něco" na jezení do ruky?

Jinak já taky kupuju a dovařuju rýži, brambor. Teď jsem poprvé koupila těstoviny v přesnídávce a pokud se osvědčí, tak je i udělám samostatně. Uvažuju, že přivařím (ve vodě) občas trochu masa, zdá se mi ho občas v těch kupovaných málo.

Martina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 21:39
- Nahlásit

Terri
No já nemyslela ani tak kvůli lepku, jako JAK to sní Nebo celkově, dáváš "něco" na jezení do ruky?
no sní to tak, že malé kousky rozžužlá a když uvalí velký kus tak jí to někde přisedne a pak je zapotřebí rychlá reakce a ten nalepený rohlík z patra rychle oddrápnout. Vypadá to směšně, ale kolikrát mi s holkama pěkně "zalepilo", u Dorky se mi to ještě nestalo. Ťuk ťuk, ale ona fakt velký kus ještě "neužmoulne".
Teď jsem poprvé koupila těstoviny v přesnídávce
taky jsem to teď koupila, těstoviny se zeleninou a sýrem či jak se to jmenuje, ale ještě jsem to nedávala tak nevím jak nám to bude šmakovat. Dorotka toho ještě moc nesní, takže zatím nepřivařuju, ale pak taky budu nastavovat, občas přivařím kuř. prsa.
zdá se mi ho občas v těch kupovaných málo.
to se ti asi jenom zdá, protože když to dítě sní celou tu sklenku, tak tam má tolik masa, kolik ho má mít, toho bych se zase nebála, že budou nějak strádat.

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 07:38
- Nahlásit

Martina
to se ti asi jenom zdá, protože když to dítě sní celou tu sklenku, tak tam má tolik masa, kolik ho má mít, toho bych se zase nebála, že budou nějak strádat.
tak v některých je 16 g, v některých jen 8 g - 10 g. Ale celkově si taky říkám, že do roku takhle prostě vydržíme.
Miš je zase jedlík velký, takže když do toho namačkám střední brambor, tak chce ještě. DOpoledne sní velký banán s dvěma velkýma jabkama a chce ještě...

Jsem si právě ještě rohlík netroufla, dokud nemá zubiska Jo vidíš, kolik má Dorotka zubů?

Martina
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 07:54
- Nahlásit

DOpoledne sní velký banán s dvěma velkýma jabkama a chce ještě.
fáákt jo? jablíčka jí strouháš nebo nějak pasíruješ nebo povařuješ? Já dávám zatím jen přesnídávky, tak proto se ptám.Jo vidíš, kolik má Dorotka zubů?
no máme zatím dva dole, teď má nateklou celou dásničku nahoře (tak ty 4 zuby) a ještě jednu dvojku dole taky zatím nateklou.

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 20:45
- Nahlásit

teda holky kde jste??????

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 21:17
- Nahlásit

Martina
jablíčka jí strouháš nebo nějak pasíruješ nebo povařuješ
na jemno nastrouhám, to ostatní mně ani nenapadlo a banán do toho rozmačkám vidličkou. Miši to moc chutná

Brambory taky jen vidlou namačkám, rýži nechávám tak jak je, i když Miš říkala, co to jsou za bobky.
Máme též dva spodní zoubky a zbytek oteklé

Petra
Tu

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 03:16
- Nahlásit

Terri
Martina
holky my máme 12 zubů...má žahnutý nahoru
jhinak ovoce myxím ponorným mixérem na přesnídávku a do ruky máme dětské sušenky,kukuřičné křupky bezlepkové,rohlík a jablko...a různý rejžový chlebíky a grahamový..sníme fšechno

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 07:34
- Nahlásit

Normálně Dorotka trhla rekord, teda ne ve spaní v noci, ale ve spaní přes den. Za celý den spala včera 20 minut. Normálně žasnu jak to může vydržet. Večer jsem jí vykoupala v 6 s tím, že po kaši usne. Tak usnula v půl osmý, spala do jedný, to jsme kojily a pak spala až do půl sedmý. Tak na to jak byl hroznej den noc zase parádička. Dřív když už jsem nevěděla co s ní, tak jsem jí uspala v náručí, teď to odmítá, začne se kroutit a vztekat. To je pak ten den nějak dlouhej, když spí tak málo. Hlavně, že spí v noci. ťuk ťuk ťuk

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 08:37
- Nahlásit

Martina
tak úplně stejný jsem to měla s Martínkem, ale hlavně byl hodný v noci. Jsem zvědavá jaký to bude s Péťanem.
Zatím spinká dobře, ani nevíme že ho máme, a přes den je to třikrát po 20minutách

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 09:44
- Nahlásit

Včera jsme dali první sušenkuuu!!

Martina
Se máš, Miš mi přes den spí dohromady max. hodinu a to už musí být a v noci je to furt naprd. Nechápu, kde dobíjí baterky...

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 09:48
- Nahlásit

Petra
Terri
přes den je to třikrát po 20minutách
Miš mi přes den spí dohromady max. hodinu a to už musí být a v noci je to furt naprd
Tak teď jste mě holky potěšily, ne že bych vám nepřálá spící miminka, ale nic nepotěší víc, než slyšet, že nejnom to moje dítko není spací.
Včera jsme dali první sušenkuuu!!
sušenky jí občas mačkám do přesnídávky, do takových těch hodně ostrých (meruňka, broskev), aby to měla trošku sladší.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:01
- Nahlásit

Martina
Vikinka stále chodí kolem 21 spí do 7,pak mléko a další spánek do 10 a kolem 14 do 17 odpolední spánek...hmmmmmmmmmm

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:10
- Nahlásit

sarax
hmmmmmmmmmm, hele teta nemachruj jo. I když dnešní noc byla super, ale to zas byla nějaká výjimka. Však ono to u našich ratolestí taky jednou příjde. I když s tou nejstarší jsem se nevyspala snad do třech let. Snad se nebude historie opakovat. To jsem fakt spala ve stoje.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:45
- Nahlásit

Jsem tu, ale jako bych tu nebyla.... nějak nemám do ničeho chuť a jsem naprosto hotová, včerejší den a večer bych nejraději vymazala z kalendáře. No, nic jdu uklízet, prý to na deprese a bolesti pomáhá.... jen nevím, jestli to funguje i u dětí.

sarax
Honza se složil, zítřejší zkoušky budou opravdu o síle vůle.... nějak začínám pochybovat, že je zvládne. Dneska odpolko je vezmu na procházku a budu doufat.... fakt bych se z toho .....

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:47
- Nahlásit

brut
no garantuju ti že jí nikdo tak nezapil jak já..mám kocovinu jak blázen...
Honzovi držíme palce..vzkaž mu že na něj myslíme...

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:50
- Nahlásit

brut
to jsou potom starosti, nějaký spaní, to je proti tomu prdlačka co? Taky držíme palečky.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 12:32
- Nahlásit

sarax
člověk by řekl, že já budu blít jak amina po té vypité flašce, kor, když normálně nevypiju víc jak dvě decky, ale ono nic, asi to tělo potřebovalo.

Martina
díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 16:22
- Nahlásit

Ahoj
Tak to mám za sebou.
Nakonec ve folíkách bylo 5 zralých vajíček, ty nám oplodňují, v ideálním případě by mohlo zbýt i do mrazáku, ale budeme rádi, když budou dva zárodečky na zavedení.
Cítím se v pohodě, nic mě nebolí, ode dneška jsem na neschopence a ráda bych na ní byla hodně a hodně měsíců

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:41
- Nahlásit

fromeli
5 kousků je skvělých...tak ať vyjdou i do mrazáku( čistě pro jistotu), ale halvně ať se zadaří a jsi nejen na neschopence, ale i na mateřské

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:57
- Nahlásit

fromeli
a ráda bych na ní byla hodně a hodně měsíců

tak to ti budu moooc přát
včetně tý zmíněný mateřský
Terri
hele ty můžeš nějak schválit nick nebo tak??je tu jedna registrace která potřebuje pomoct

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 19:10
- Nahlásit

fromeli
dobrá zpráva, jupí jupí

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:17
- Nahlásit

fromeli
mooc blahopřeji a držím palce aby to všechno dopadlo

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 20:07 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Tak konečně tu čtu optimistické zprávy

Sarax
Ještě jsem to nikomu nedělala Asi bys mi musela poslat nick a heslo.

Martina
Nespavci jsou fakt šílení, na druhou stranu je obdivuju za výdrž. A co kojení, do kdy plánuješ?

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 20:40
- Nahlásit

Terri
Nespavci jsou fakt šílení, na druhou stranu je obdivuju za výdrž. A co kojení, do kdy plánuješ?
Tak dneska docela spala i přes den, dopledne hodinu a půl a odpoledne necelou hodinku v kočárku, tak tak nějak bych si to představovala, jo a od půl osmý už spí na noc. Teď kojíme jen jednou v noci, to je docela pohoda. do kdy plánuju kojení to fakt zatím nějak neřeším, mlíka mám dost, kojím během dne docela dost často, ale ne jako hlavní jídlo, ale spíš na zapití nebo na zahnání žízně. Sice si cucne z hrnečku, ale to není zatím žádná sláva, takže u nás převažuje pořad mat. mlíčko.
Ale moje chytrá sečtělá švagrová, jako nic ve zlém říkala, že četla, že nejlepší je odstavit dítě tak kolem roku, pak že už to kojení nemá smysl a je to odstavování potom čím dál problematičtější. Už jsem si říkala, že jí dám v noci na utišení napít čaj místo prsa, protože se hlady po kaši určitě nebudí, je to jen zvyk, ale to by mi do rána praskla prsa, takže ještě v noci kojím. A ty máš ještě mlíka dost, nebo jak to plánuješt ty?

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 20:48 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Martina
docela dost často, ale ne jako hlavní jídlo, ale spíš na zapití nebo na zahnání žízně
ale to by mi do rána praskla prsa, takže ještě v noci kojím. A ty máš ještě mlíka dost, nebo jak to plánuješt ty?

Já jsem to nijak neplánovala, spíš aby to vyznělo do ztracena, přes den nekojím, Miš ani nechce. Máme kojení v noci (jedno, když se vzbudí vícekrát a není utišitelná, tak čaj), pak ráno a odpoledne. Jinak má čaj z hrníčku (se savičkou). Ale mlíka už mám tak akorát, prsa jsou plně přizpůsobené,spíš si myslím, že to začíná pomalu klesat. Ale možná to dělá i moje psychika.

četla, že nejlepší je odstavit dítě tak kolem roku, pak že už to kojení nemá smysl a je to odstavování potom čím dál problematičtější
Ano, šak taky "kojenec" je do roka Všude hodně popisujou klady kojení, ale už ne ty další stránky. Zhruba - protilátky v mliku do půl roku a pro mimi to nejlepší co může být; do roku pak ještě se smyslem dalších látek ale samozřejmě že je třeba dalších dobrůtek. Ale poté už u velkého dítka vzniká dost závislost - na prsu - matce. A obtížněji se odpoutává.
(Znám pár chlapečků, co nadzvedávají ve dvou-třech letech ženským trička a řeknou Ti "to já mám od maminky mlíčko".)

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 20:56
- Nahlásit

Terri
Ano, šak taky "kojenec" je do roka Všude hodně popisujou klady kojení, ale už ne ty další stránky. Zhruba - protilátky v mliku do půl roku; do roku pak ještě se smyslem dalších látek. Ale poté už u velkého dítka vzniká dost závislost - na prsu - matce. A obtížněji se odpoutává
tak ty seš možná ještě víc sečtělá než moje švagrová.
Ale asi to tak nějak bude noo. Tak nám je pozítří 9 měsíců, tak máme ještě chvilku čas. Taky nechci nějak dlouho kojit, je to můj rekord, holky jsem kojila 5 a 6 měsíců, čím jsem starší tím jsem vzornější matka. Kdyby byl ten kluk, tak bude u kozy asi až do školky.
Ještě teda dotaz. Když bys teoreticky přestala kojit kolem roku, tak jaký pak budeš dávat mlíko? Nebo nebudeš vůbec pokračovat s mlíčkem?

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:02
- Nahlásit

Martina
tak ty seš možná ještě víc sečtělá než moje švagrová.
jsem spíš trochu nedůvěřivá, páč jak má něco klady, musí to mít i zápory ni?

holky jsem kojila 5 a 6 měsíců, čím jsem starší tím jsem vzornější matka. Kdyby byl ten kluk, tak bude u kozy asi až do školky
Nám bude za chvíli 10 měsíců...jsou to už velké holky, co?

Když bys teoreticky přestala kojit kolem roku, tak jaký pak budeš dávat mlíko? Nebo nebudeš vůbec pokračovat s mlíčkem?
Já plánuju asi tak od 10 měsíce už zkusit mlíko - asi Bebu - ta má široko daleko dobrou pověst . aby to nebyl UM šok proti MM, takže vynechám odpolední kojení - místo toho dám Bebu a pak až si zvykne, třeba za měsíc (?) dám i ranní dávku, a do roka zmizne i to noční.
Tolik plány, jaká bude realita zatím nevím. Když jsem to předložila doktorce, trvala navíc na hypoalergenním.

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:07
- Nahlásit

Já plánuju asi tak od 10 měsíce už zkusit mlíko
jako už jo??? Sse mi taky jako nechce vyhazovat prachy za UM když mám cisterničky plné, no ale asi budu muset noo. Původně jsem nechtěla, aby měla Dorotka flašku, tak nevím jak to bude, no můžu si vybrat, buď bude závislák na prsu a matce nebo bude s flaškou.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 21:11
- Nahlásit

Martina
buď bude závislák na prsu a matce nebo bude s flaškou
tak hlavně s klidem a v klidu
Sse mi taky jako nechce vyhazovat prachy za UM když
Je to drahé jak šlak, to teda jo. ALe mám takový dojem, že od roku už se tolik mlíka nedává, spíš mléčné výrobky. (Bacha na Saraxkče, to je výjimka )
A jestli máš hodně mlíka, tak to akorát pak pomalu vynechávej a vyměňuj za čaj a mléčné výrobky.

Flašku neplánuju...hrníček...

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání