| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:52
- Nahlásit
Já bych doma být nechtěla
když nám se povede, budu doma celou dobu.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:54
- Nahlásit
sarax
vyloučila jsem Vinohrady, Bulovku, Apolináře. Motol je dost daleko a tak Krč a Podolí. V Podolí maj krásný porodní sálky a je tam zadarmo epidurál
Krč je zase menší, ale poslední dobou i tam maj dost často stop stav. Za měsíc by tam měla rodit kamarádka, tak jsem zvědavá na dojmy a pojmy. Akorát epidurál v Krči stojí cca 5 tisíc.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:55
- Nahlásit
abby
No jo, když tohle byla taková slepica... Tenhle typ lidí naprosto nesnáším... namyšlená bezcitná prospěchářka... brrrr. Tohle beru jen jako "vyvrcholení" jejího naprosto arogantního a sobeckýho jednání... konečně i šéf na to přišel... Ačkoliv mu nejprve bylo naznačováno a pak i přímo řečeno, jak se k nám všem chová... Před ním byla samozřejmě jako med a my ji všichni ubližovali a křivdili... No nic.. Jen jsem si potřebovala někde "vzdychnout"
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:57
- Nahlásit
Mar
Ty jo představa toho, že budu skoro 4 roky doma, sama, jen se psem/psama a děckem... mi běhá mráz po zádech myslím, že tobě by z toho taky hodně rychle hráblo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:58
- Nahlásit
fromeli
jj ten epidurál se tam platíto je fakt...a Apolinář se ti nelíbí??já zas nedoporučuju Motol
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:59
- Nahlásit
sarax
Apolinář se mi nelíbí, bo tam jsou jen boxy porodní a já bych radši soukromí a taky tam chlap může bejt až když jdeš na ten box, hekárny jsou pro víc ženskejch.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:00
- Nahlásit
sarax
Když si vzpomenu na svoje přímačky na gympl,věř mi,že se dá hodně Ale kdyby ses zeptala mojí mamky,tak ti řekne,že tahle tupá generace by to nezvládla.Ale to je na jinou diskusi.
Mar
Ty jo,já se děsím,že mě nechá doma ... Když vidím svoji kamarádku,jak jí měkne nejen tělo,ale i mozek...
fromeli
U tebe je to jasný.Když máš problém otěhotnět,tak by bylo asi velké riziko to pokoušet ještě prací.
Já bych taky chtěla jít dřív než měsíc před porodem.Hlavně kvůli tomu,že se máme stěhovat a fakt nevím,jak bych to zvládla s prací,vzhledem k tomu,že už budu v 7/8. měsíci.Ale vůbec netuším,co bych měla říct doktorce,aby mě doma nechala
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:05
- Nahlásit
Ale vůbec netuším,co bych měla říct doktorce,aby mě doma nechala
abby
na mateřskou můžeš jít 8 týdnů před termínem.
Jinak ono stačí říct - bolest zad, tvrdnutí břicha... Myslím pak v tom pokročilejším těhu, ne teď v počátku.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
fromeli
Až to bude aktuální,tak se s váma poradím.Zatíje to předčasný řešit.A taky,kdo ví,jak dlouho dokážu být taková frajerka.Stačí jedno horký léto a budu prosit,aby mě nechali doma.Vzhledem k mým úpalům si nedovedu představit,jak to bez prášků řeším.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
blanulinka1
tss,cvičák za rohem, agi tam běhala baba do 8 metr - cvičí se denně od rána do večera - mysim, že bych si našla zábavu lepčí,než sedět v hokně
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:09
- Nahlásit
abby
taky myslím, že léto bude záhul. Je mi zle v socce normálně a ještě kdybych se měla v tu chvíli táhnout s pupkem. Ale už aby to bylo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:10
- Nahlásit
fromeli
to je i v motole teda..hekárny hromadný a na sále jen zástěny..máš pak pocit naprostýho soukromí
abby
mno teda já nevím já se na přijímačky připravovala průběžně celou 8..pokud člověk ví nic,tak si udělá jen v hlavě guláš..pochybuju že ses za tejden v 15 naučila učivo 2 stupně z češtiny a matiky : to bys byla teda Einstein
brut
a Honza z biologie určitě něco ví..jen ho nervuješ to mě řekla i michala..tak jen soptím a čekám..pak budu zuřit
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:12
- Nahlásit
sarax
já se na přijímačky připravovala průběžně celou 8
já zase navopak vubec - ani minutu
a ještě že tak,sem si dala přihlášu a voni mi tehdá napsali,že mě berou bez příjímaček kulivá průměru známek (bych byla bejvala zbytečně nasraná,že sem se učila zbytečně - takge sem byla OK )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:13
- Nahlásit
to je i v motole teda..hekárny hromadný a na sále jen zástěny
sarax
no taky jeden důvod, proč Motol nebrat
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:15
- Nahlásit
Mar
jenže tady se na lepčí školy na průměr nehraje...prej od loňska...takže i když známky byly OK tak má smůlu..a za mě na průměr nehráli vůbec myslím
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:16
- Nahlásit
sarax
nooo, vono - osobně - já bych se aj tak neučila - bo sem k tomu měla nechut , tže ty vaše juniory chápu - rozumite navic věřim,že dycky to de nějako vokecat a udělat,dyž člověk dává vtý škole aspon trochu pozor
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:16
- Nahlásit
fromeli
no taky jeden důvod, proč Motol nebrat
ano ano taky už to vím..příjde mi smutný že když jsem rodila v Motole prvně..ve starý teskobudově snad po Hitlerovi tak na sálech jsem měla větší soukromí než na nové porodnici..na stejném prostoru byly původně stoly 3 a tedka na prostoru stejným zhruba na metry stolů asi 8...takže tam mě neuviděj
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:18
- Nahlásit
sarax
Kači,ale oni se to přece taky kdysi museli učit Já se taky připravovala průběžně celou 8. třídu.Mamka by mě asi zabila,kdybych jí udělala ostudu.to víš,malé město.Pokud to v té hlavě někdy měli,tak by to přece vydolovat mohli,no ne Ale taky bych se radši věnovala opáčku než se učit celou látku znova.Já se takhle učila zeměpis,protože jsme až pozdě přišli na to,že ze zemáku vím lautr h....,Sice jsem to udělala,ale o tom zeměpisu se mi zdálo ještě hodně dlouho.
fromeli
Jo,MHD je nejhorší.Taky se vždycky děsím toho,že se mi bude chtít zvracet.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:32
- Nahlásit
blanulinka1
Co poslat synka na stáž do nějaké Africké kanibalské republiky? Tam by si tu bižulku prošvihal...
myslíš, že by to pomohlo? Mám pocit, že mu to bude stejně buřt
sarax
on sice něco málo umí, ale podle mně to na přijímačky nestačí.... hlavně ty názvy a vysvětlení pojmů
abby
natluču to do něj.... jen mi z toho asi hrábne, protože se děsně brání logické diskuzi a taky jakémukoliv učení
Ale kdyby ses zeptala mojí mamky,tak ti řekne,že tahle tupá generace by to nezvládla.Ale to je na jinou diskusi.
mladej dělal nějaké testy ve škole ( prý celorepublikové ... pod hlavičkou MŠMT) .... v pátek donesl výsledky a mně se protočily panenky. Ti sem opíšu výsledky, aby jsi viděla, jak inteligentní ročník je
Matematické dovednosti
Maximální skóre 50 bodů = 100%
Průměrná úspěšnost žáků v %
v ČR 36,1%
v kraji 34,7%
ve škole 27,9%
mladej měl 36%
Dovednosti v českém jazyce
maximální skore 51 b.
v ČR 56,3%
v kraji 55,3%
ve škole 50,8%
mladej měl 56,9%
Obecné dovednosti
maximální skore 30 b.
v ČR 48,7%
v kraji 47,9%
ve škole 42,6%
mladej měl 73,3%
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:45
- Nahlásit
brut
hele ale mladej je nadprůměr ne??tak o co jde???
michala měla kolem 80% a stejně myslím že nic moc
jo a taky jsi ty testy viděla??já si fakt nemyslím že je to ročník nějak méně chytrejch dětí...taky záleží na učitělích..míša měla v těch testech věci co berou až tedka..po nich..takže tak..ono to není o dětech ale o přípravě a organizaci těch testů
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:48
- Nahlásit
brut
no při nejhorším se ti nevrátí
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:54
- Nahlásit
brut
Já to nemám ze svý hlavy.Ale když srovnám úroveň písemek,které mamka dávala kdysi s úrovní,co musí dávat teď,tak jí ní musím souhlasit.Ale podle mě je to taky hodně tím,že teď musí znát strašný kraviny a detaily.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 15:18 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
jak se tohle vysvětluje???
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 15:26 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
sarax
fromeli
Tak já rodila první u Apolináře a druhé v Motole. Když to srovnám, tak víc se mi nelíbilo v Motole a proto do Motola jsem se ani nepokoušela volat, vím, že tam nechci. Nemůžu ale říct, že by se ke mně tam nebo tam chovali špatně nebo se mi tam stalo bůhvíco strašnýho.
fromeli
A tobě přeju, aby ti to klaplo hned na první pokus a moc a moc držím palce.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 15:34
- Nahlásit
abby
no nevím na ty děti nabalujou dle mýho strašně moc.a probírají věci který jsme měli klidně na střední...takže si nemyslím že je to tak zlý..špatnej mi příjde systém...a spouta učitelů neumí učit..vysvětlování je jim cizí...a fakt k nim mám výhrady..děti mají týden do zkoušek ale domácí úkoly na 4 stránky musí bejt...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 18:12
- Nahlásit
sarax
testy jsem neviděla, hned jim je vybrali a mladej si pamaoval jen něco... prý valná většina byla kravina ( znáš to, ne? ).
O organizaci testů mi ani nemluv... jak z toho někdo dokáže vyčíst, jestli bude dítě dobře studovat nebo ne, to fakt netuším. ... úkoly mladej má taky furt, nějaká příprava k přijmačkám nehrozí, ba naopak píšou jednu písemku za druhou, taky se mají naučit do pátku básničku....
Teď jsem s mladým prošla ještě jednou část a docela to šlo... i když třeba z okostice udělal okostnici ... no, snad to v pondělí zvládne
blanulinka1
no při nejhorším se ti nevrátí
a kdo bude doma pomáhat a starat se o chromou matku ?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 18:15
- Nahlásit
abby
sarax
Ale podle mě je to taky hodně tím,že teď musí znát strašný kraviny a detaily.
no nevím na ty děti nabalujou dle mýho strašně moc.a probírají věci který jsme měli klidně na střední...
to tvrdím taky, místo aby je naučili kde co vyhledat, jak se učit atd, tak je zahltí blbostma a pak po nich chtějí zázraky..... a o učitelích ani nemluvím... jeden chce vše zpaměti, druhý jen to co je v sešitě a další jen z učebnice ( do sešitu si zapisují jen protože se to musí)
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 19:08 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
tak ženy, holky, dívky: všem děkuji za pochvalu, hezky se to čte, je mi jasný, že jste měly strach, že vás sprdnu, že nechválíte, tak radši chválíte.
jira_hera
Martino co máš za kočár
je to patron bohemia apollon alux, vyhlídla jsem si ho, že takovej chci a pak jsem na něj narazila na mimibazaru, paní z Brna ho prodávala, protože se s ním nikam nevešla, do tramvají a tak je to asi fakt maso, tak že si hned kupovala golfky od narození, který jsou úplně do leha. Já si ho nemůžu vynachválit, je fakt super, hlavně na to jak je velkej tak je hodně lehkej, ale je to starší typ, teď už jsou zase jiný barvy a trošku jinej design. Já mám khaki se smetanovou. Mě se hodně líbil tenhle http://www.kocarky-patron.cz/p/apollon-alux-530e-o ranzovosedy ale já ho sehnala za čtyři tisíce, tak jsem i tu barvu oželela.
ještě tady je toho víc: http://www.vlacek.cz/eshop/product_info.php/produc ts_id/1905%7B2%7D18243?utm_campaign=seznam&utm_med ium=XMLFeed&utm_source=Kocarky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:48
- Nahlásit
Asi se fakt zblázním...právě jsem se dozvěděla, že synek zdědil trombofilní mutaci genů, takže operace nebude až tak bez rizika .....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 14:03
- Nahlásit
brut
zdědil trombofilní mutaci genů a to je co?
brut
sarax
Nebojte,oni to zvládnou
|