Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 18:58
- Nahlásit

Martina
Tak to je fajn
jablunka
aha

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 09:01
- Nahlásit

Jak často dáváte mimi banán? (myšleno cca v našem věku 9 měsíců a něco)

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 11:21 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Terri
ty my banán dali ani nevím kdy..celkem až kolem 10-11 měsíce,a do dneška dávám tak jeden tejdněvíc neee,
Martina
s ouškama jsme taky rádi si užila chudinka malá..tak at to vydrží

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:27
- Nahlásit

sarax
ty my banán dali ani nevím kdy..celkem až kolem 10-11 měsíce,a do dneška dávám tak jeden tejdněvíc neee
proč tak pozdě?

Já dávám až od teď (tj. 9 měs), ale taky max 1 velký týdně (tj. na půl - to má s jablkama dvakrát).

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:16
- Nahlásit

Terri
já už banán dávám teď tj, 8 měs. a kousek, vyčetla jsem to v hami jídelníčku. Třeba půl banánu a dvě tři lžíce bílého jogurtu, velká mňamka pro Dorotku, jo a někdy dávám jednou týdně a někdy dvakrát. Proč by se jako neměl dávat nebo dávat často?

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:19
- Nahlásit

Terri
no dřív mi to přišlo zbytečný
Martina
mno sem proti častýmu podávání banánů miminka sou pak vykrmený...já radši méně banánu jablíčko mrkev hruška...

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:42
- Nahlásit

sarax
mno sem proti častýmu podávání banánů miminka sou pak vykrmený
aháá, tak to je dobrý, už jsem se lekla, že je časté podávání banánu nějako škodlivééé.

brut
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:44
- Nahlásit

Teda holky, dneska jsem tak zuřila, že synek málem utekl z čekárny.
Máme menší pojišťovnu, která nemá s proplácením vyšetření žádné potíže ( vlastní zkušenost, potloukám se po doktorech neustále).
Na poledne jsem šla s klukem na zátěžový test ( do plicní laboratoře, kam nás poslal alergolog), tam se koukli na kartičku pojišťovny a prohlásili, že nemají s pojišťovnou uzavřenou žádnou smlouvu, takže si test zacvakám ze svého a pak budu muset na pojišťovně vymáhat peníze zpět ( vyšetření se pohybuje od 1000,- do 1500,-).
Takže jsem volala domů, aby mi nadiktovali číslo na pojišťovnu, pak jsem volala k nám na pobočku, kde mi slečna řekla, že proplácejí jen nasmlouvané doktory a jinak nic..... po mém drškování mi dala číslo na revizáky. Naštěstí jsem se dovolala k chápavé doktorce, ta mi po popsání situace řekla, že platit nic nemám,že vše bude laboratoři proplaceno ze zdravotního pojištění. Jen tam musí uvést IČO .... prý není s proplácením žádný problém
Myslíte, že vše potom proběhlo v klidu? Ne, chtěla jsem si jít stěžovat na ředitelství.... teprve v tu chvíli sestra obrátila a klukovi vyšetření udělali.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:33
- Nahlásit

sarax
Martina
Má to hodně kalorií a je to hodně sladké Takže taky - jabka coby základ a trošku banánu, jenže Malá mi zťape klidně 1 celý velký a ani nemrkne. Navíc je to zacpanoidní
Jé už aby bylo léto - meruńky, broskve, melouny, švestky, borůvky, maliny, jahody.... to pak nebudem banány řešit

brut
Tak to je brutus (sorry ) Zvládlas to ale perfektně!

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 23:16
- Nahlásit

Terri
maliny, jahody
na ty se moc netěš si pamatuju jak Michala nazobala poprvé jahody a ta kopřifka byla supeeeer
Martina
neškodínebuj...taky nám chutnaj
brut
to je fakt masakr...umíš prostě žít

jo a holky očkování proti meningokovi mátě někdo na mrňousech??
celkem mě straší zprávy..

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 00:01
- Nahlásit

Terri
sarax
jo, to umím ( aby ne, když se pořád něco u nás děje) ...se děsím, co bude dál...v pondělí jdeme na alergo, ve čtvrtek na kardio a pak už jen odběry a celkové posouzení stavu... zkrátka předoperační vyšetření.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 00:04
- Nahlásit

Terri
Tak to je brutus (sorry )
jj, jednoho máme doma, tak od něj se vše odvíjí

Jen tak mimochodem... mladej měl dneska odevzdat úvahu na libovolný téma.... vybral si alkoholismus..... po přečtení jsem šla do mdlob. Vysvětlila jsem mu, že to nebude to pravé ořechové a ať si vybere jiné téma... takže skončil u florbalu, tomu prý rozumí

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 00:36
- Nahlásit

brut
takže skončil u florbalu, tomu prý rozumí
no hele se mě na původní téma mohl dotázat

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 07:25 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Terri
Má to hodně kalorií a je to hodně sladké
tak to moc neřeším, 2x týdně jí pul banánu prostě dopřávám, hlavně co máš pořád dávat, zdá se mi to fuurt dokola. A že je to sladké, no počkej za chvilku budou babičky kupovat lentilky a to pak budeme řešit a říkat, babi kup ji radši ovoce, třeba banán. jo, jinak jak píše sarax na jahody se moc netěš, to jsou pěkný alergizující či jak to mám napsat sviňuchy.
sarax
jo a holky očkování proti meningokovi mátě někdo na mrňousech??
celkem mě straší zprávy..

Ještě než toho teď bylo ve zprávách, tak mi říkala kámoška, že nechala očkovat svýho kluka 17 let, že prej tahle skupina je nejvíc ohrožená, že jí říkala doktorka. Pak jsem to viděla ve zprávách, tak jsem si taky říkala, jestli by to nechtělo a pak řekli, že ten tříletej klouček co zemřel, měl nějakej typ na kterej očkování není, zrovna tak teď ten patnáctiměsíční, tak člověk potom neví no.
brut
no měla jsi jim tam udělat trošku boooro, příště by si tě pamatovali a nosili by ti zákusku, aby se ti zpříjemnilo čekání.

Baileys
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 08:12
- Nahlásit

No my odmala sťapem banánů x a x a pořád jsme hubeňouři...
Se děsím,i v létě bude muset chodit v tričku a delších kraťaskááách

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 08:31
- Nahlásit

sarax
Martina
Proti menigokokovi očkovaný nejsme,teda malí kluci,Terka s Járou už 2 roky.
S malejma si nejsem jistá,ty děti ze zpráv stejně měli ten typ co proti němu není očkování.

monica
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:07
- Nahlásit

to sarax,Martina
Nechci vás strašit hororovejma příběhama. Můj kluk měl podezření na meningokoka před 5 lety a náběh na hnisavej zánět mozkových blan. Užili jsme si tenkrát děsně. Ale zpět k tématu:když jsme leželi na infekčním,tak jsem se ptala doktorky taky na očkování a ona mi řekla,že sama nemá dítě očkovaný nad rámec povinného očkování. A že by spíš třeba proti klíšťákům nechala očkovat dospělý,že jsou u nich daleko horší průběhy. Tak vám všem přeju jen hodně zdraví,ať se s ničím takovým nesetkáte. A jinak průběžně sleduju fotky, a dětičky fakt krásný. Bože,kde jsou ty časy...

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:00
- Nahlásit

monica
A že by spíš třeba proti klíšťákům nechala očkovat dospělý,že jsou u nich daleko horší průběhy
tak tohle mi už můj doktor taky říkal. Taky nechci strašit, ale moje kamarádka měla ve 14ti letech zánět mozkových blan a prej ne od klíštěte, ale že to bylo virový, tenktát měla na mále. A když jsem byla malá, tak tady naše sousedka, která kamarádila s mojí mamkou, kvůli klíšťákovi zemřela, bylo jí 32 a měla dvě malé děti. Je to děs. Kéž by se nám tohle všechno vyhnulo, jak píšeš.
Baileys
No my odmala sťapem banánů x a x a pořád jsme hubeňouři
no vidíš, dneska jsem si zrovna říkala, že jí ho nedám. Tak asi dám. Já banány moc nemusím, tak teda nevím po čem jsem tak "pěkná".

monica
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:05
- Nahlásit

to Martina
Syn to také neměl od klíštěte. Vlastně se nikdy nepřišlo odkud,nejpravděpodobnější verze je,že vlastně ze vzduchu.Teda vlastně z ničeho... Ale pro jistotu jsem jim klíšťovku píchnout letos už nechala. Odstěhovali jsme se na venkov,děti jsou pořád venku a když vidím,co sundavám ze psů tak je to děs. Ale je pravda,že proti borelióze to stejně nefunguje. Bohužel je těch nástrah tolik a to nejen zdravotních,že kdyby měl člověk nad tím přemýšlet,tak se zblázní. Tím ovšem nechci říct,že jsem nezodpovědná a na vše kašlu. To fakt ne.

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:16
- Nahlásit

monica
nejpravděpodobnější verze je,že vlastně ze vzduchu
takže asi taky něco virovýho, člověk nikdy neví.
Bohužel je těch nástrah tolik a to nejen zdravotních,že kdyby měl člověk nad tím přemýšlet,tak se zblázní.
tak to máš úplnou pravdu, každý chce pro dětičky jen to nejlepší a vůbec si nedokáže představit, když se objeví někde nějaká tragédie, že by se to mohlo stát v jeho rodině. Vzpomínám si jak dlouho jsem byla loni hotová z toho, když moji tchýni kolegyně zemřel devítiletej klouček na rakovinu. Pořád jsem si říkala, neřeš kraviny, buď ráda, že jsou děti i celá rodina zdravá, pak si člověk uvědomí co je důležité. Jéé, ale už končím s tímto pohřebním tématem.
Vlastně ještě nekončím, boreliózu jsem měla, když jsem byla s druhou holkou ve 4. měsíci těhotenství, tenkrát jsem myslela, že mě klepne, ale přeléčilo se to antibiotikama, doktorka říkala, že je dobře že už je to 4. měsíc. Pořád něco. I když já jsem teď hotová z každé rýmičky, asi to moc prožívám to třetí díťátko.

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2008 21:05
- Nahlásit

Ahoj holky,
fotky a hlavně děťátka krása, nádhera.

Prosím o radu Péťánek stále papá jen tři maximálně čtyři lžičky a pak je úplně stejně zmatlanej jak Dorinka a prostě do něj víc nedostanu. Máte nějaký fígla na to aby aspoň jedno jídlo deně snědl? Mlíka mám moc mohla bych vykrmovat prase, ale myslím aby se to ten Peťula naučil.
Ovoce sem zatím ještě nezkoušela abych ho nezkazila dobrouchutí

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 00:51
- Nahlásit

Petra
ahoj hele Viktorka to moc nechtěla ze začátku a dávali jsme příkrm do mlíka...takže sama je jedla kolem 8 měsíce..měla mlíko s mrkví a brokolicí?prostě bašta

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 09:41
- Nahlásit

Teda holky, vy mně tu vždycky poděsíte, to aby pak člověk očkoval vůči všemu

Banány taky dávám 2krát týdně Jahůdek jsem se cosik nacpala - už od mala a teĎ zas musím řešit alergie To je fakt děs

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 09:48
- Nahlásit

sarax
s flašky neumí a do prsou těško nacpu mrkev - to je sranda
no ještě vydržím třeba na to přijde sám
Terri
pak člověk očkoval vůči všemu neblbni a v klidu očkování proti smrtelným nemocem skoro žádné naní, tak je lepší neočkovat

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 11:58
- Nahlásit

Petra
tak je lepší neočkovat
hele nesouhlasím..proti úplně všemu je jasně očkovat kraviny..ale jsou věci protio kterejm se naočkovat má...dobrej doktor ti poradí..já třeba puboše tedka očkuju na meningokoka..jsou v rizikový skupně a malou asi aby to nechytla od nicha fakt je pár smysluplnejch očkování

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 14:58
- Nahlásit

sarax
jasně puboše tedka očkuju na meningokoka tihle chápu. Ale jinak mám na to jiný názor, asi tak jak se tu tu psalo na předešlé stránce.

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:03
- Nahlásit

Petra
Péťánek stále papá jen tři maximálně čtyři lžičky
tak buď ráda i za to, v chytrých knihách se píše, že to chce trpělivost a že má být maminka ráda právě za každou spapanou lžičku. Určitě se to zlepší, tak když nesní víc, tak mu to zkus dát 2x denně. Dorotka je jak to počasí. Jednou sní všechno jindy lžičku a pak jí to tam cpu násilím. Pomalu hraju divadlo, aby se zasmála a při první pootevřené pusince jí to tam nacpu, že nestačí mrknout.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:04
- Nahlásit

Martina
Pomalu hraju divadlo, aby se zasmála a při první pootevřené pusince jí to tam nacpu, že nestačí mrknout.

něco mi to připomíná
jinak dámy nějaké foto??

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:19
- Nahlásit

sarax
něco mi to připomíná
jejda to jsem ráda, už jsem se bála, že mi někdo napíše, že jsem hrozná tyranka, no jako že já vím, že jsem. To přece nevyhodím za ty prachy ne? První holce jsem tyhle blafy vařila, nádobí jsem měla jak kdybych vařila pro závodku, mixer zas..nej, mladá mi pak do toho flákla a bylo po jídle. Na to se nedá zapomenout.
jinak dámy nějaké foto??
no zkusím něco vyštrachat, ale nic úchvatnýho to není. V sobotu jsme byli u manželových rodičů na návštěvě, tak možná z toho něco vytáhnu.

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:35
- Nahlásit

Tak jen na vysvětlenou, fotky s tchánem, neteřinkou a ta poslední je ze dnešní procházky tady u nás na zámku.

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání