| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:55
- Nahlásit
fromeli
tak to gratulujem.Doufám,že se brzo připojíš s ještě lepší zprávou
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:19
- Nahlásit
sarax
tak růst se jim samo musí nechat...a co se týče láhve do 2 let prej v poho..máme čas
jen si to užijte
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:29
- Nahlásit
Terri
jj užiju starší děti sem učila všechno hned a myslím že moc brzo...a zas jíme sami že,tak aspon ta láhev
vzpomínám se slzou na dobu kdy jsem jí nakrmila během chvíle
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:31
- Nahlásit
sarax
zas jíme sami že,
chce to fotku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:38
- Nahlásit
Terri
mně holka jedla lžičkou od nějakých 7 měsíců ( nechtěla mlíko ( sunar), tak musela přejít na pevnou stravu) a v pohodě, flašku odmítala od začátku, takže i pít dostávala ze lžičky. Brzy se naučila pít z hrnečku a bylo dobře.
Kluk byl něco podobného... taky baštil brzy ze lžičky, flašku odmítal... jenže pak musel do špitálu a tam nastalo veliké zděšení,protože nebyl schopný se z flašky najíst. A navíc mu ten Sunar s piškotama nechutnal, tak mlátil flaškou o zem. Marně se snažili... zrovna tak s plenama. Byl zvyklý chodit ( přes den) na nočník a ne čůrat do plen, takže se jim pokaždé svlíkl. Pak nechtěl zůstávat zavřený v postýlce a přelejzal jí ... zkrátka jeho pobyt v nemocnici byl pro personál na dlouho nezapomenutelný
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:33
- Nahlásit
Ahoj, mám v bříšku dva bojovníčky, tak snad se budou u mě zabydlovat a 9 měsíců to se mnou vydrží.
Jdu se natáhnout, v noci jsem skoro nespala, jsem úplně mrtvá.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:43
- Nahlásit
fromeli
mám v bříšku dva bojovníčky, tak snad se budou u mě zabydlovat a 9 měsíců to se mnou vydrží.
Normálně mi tahle věta vehnala slzy do očí, jsem asi nějaká divná, nebo ještě někomu taky? Moc moc ti to přeju, ať to dobře dopadne, hlavně odpočívej a šetři se.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 15:01
- Nahlásit
fromeli
ani se nedivím, že jsi nespala ... hlavně odpočívej, ať se bojovníčci dobře zabydlí
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 16:58
- Nahlásit
fromeli
Moc gratuluji a přeji hladký bezproblémový průběh. Moje velmi dobrá kamarádka se teď taky po letech a mnoha nezdařených pokusech a obrovském trápení dočkala podobného výsledku a u ní jsem to opravdu s upřímnou radostí a přejícností ořvala. Šetři se, hajni a nic nedělej, 3 měsíce odlož vše ostatní stranou a jen se válej, bašti, vitamínuj a spi.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:03
- Nahlásit
fromeli
Mám už děti odrostlejší - 10 a 6 let, tak se tohoto tématu moc neúčastním ale teď mi to nedalo. Moje kamarádka před měsícem porodila chlapečka z umělého oplodnění, snažili se mnoho let. Držím pěsti ať ti to také vyjde.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:04
- Nahlásit
fromeli
To je super.Tak na ty mrňousky buď opatrná a hezky je krm
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:12
- Nahlásit
Garfield
a co ty? ještě se to nechystá???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:25
- Nahlásit
sarax
vzpomínám se slzou na dobu kdy jsem jí nakrmila během chvíle
brut
Mělas (teda máš ) šikulky a v nemocnici to bohužel nepochopili , resp. chtěli si ulehčit práci, co?
Jinak, jakou chuť má teda klasické umělé mlíko? Dneska jsem zkusmo poprvé po kojení udělala trochu toho dochtorou doporučovaného H.A (hypoalergenního) a to je teda pěkně hnusné To bych nevypila ani náhodou, jak je to hořké. Miš se snažila seš jí chutě malého šikovného jedlíky stačily, ale křivila papulku a moc toho do sebe nedostala.
Tak nevím co s tím
Taky se jí trošinku zase zhoršila kůže - jakože se jí udělaly 2 ložiska a pár pidi - a to tam, kde ji chytáme, jak přitisknete palec když se bere pod ramenama. Hned jsem vytáhla Excipial a Holtovku.Si říkám, jestli je to zase z prášku (víc kontaktu, možná blbě máchnuté prádlo) a nebo , pokud to tehda bylo na čokoládu, tak jsem omylem zpásla zákusek, ve kterém byl čtvereček čokolády.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:55
- Nahlásit
Terri
Jsem tu fakt trochu mimo, ale z tvého příspěvku jsem pochopila že bojujete s ekzémem ... Jestli jde o atopický tak mám velmi bohaté zkušenosti.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:56
- Nahlásit
Terri
Mělas (teda máš ) šikulky
hajzlíci to byli... místo aby se chovali jako vzorná, poslušná mimina, tak hrozně rychle přešli v batolata ( teda holka se brzo nebatolila)
nemocnici to bohužel nepochopili , resp. chtěli si ulehčit práci, co
nechápali, že mi dítě nechce nic jíst z flašky a než by si dal mlíko s piškotama, tak raději rohlík se sýrem a zapít mlíkem z hrnečku ...a pak taky že moc rád svíčkovou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 17:58
- Nahlásit
Terri
si nemyslím, že by to bylo čokoládou ..... promazávej, promazávej a pokud se nic nebude měnit tak konečně dojdi k alergologovi.... hypoalergenní mlíko bych fakt dávala jen v případě, že budou nějaké prokázané problémy. .....
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 18:12
- Nahlásit
fromeli
Byť mám taky holky odrostlejší - taky mi to nedá.
Moc a moc přejeme ať za tu snahu a úsilí je u vás za 9 měsíců vidět a slyšet krásný a hlavně zdravý miminko/a
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 18:39
- Nahlásit
Smečka
Ne ne, údajně alergie na čokoládu. ALe nebyli jsme na žádných testech nic, jen po vánocích (jak měla Malá půl roku) se nám to objevilo. A pak po dvou měsících zmizlo. (Jsem přestala jest čokoládu, cokoliv od ořechů, žádné džusy atd. - krom čokolády jsem to ale i předtím nijak nepřeháněla; vrátili jsme se ke starému pracímu prášku atd.)
brut
promazávej, promazávej a pokud se nic nebude měnit tak konečně dojdi k alergologovi.... hypoalergenní mlíko bych fakt dávala jen v případě, že budou nějaké prokázané problémy. .....
Teď už bych asi šla. Podle místa to vypadá zas jakoby "kontaktní", ale čert ví... No s tím hypoalerg. - dr. říkala (i vlékárně mi to řekli), že se to dává jako prevence. Proč s tím nesouhlasíš?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 18:47
- Nahlásit
Terri
Čokoláda je prevít, je to jedna z hlavních potravin které spouští alergie. K tomu praní - je celkem jedno v čem pereš, jen musíš pořádně máchat aspoň 3x vodou a jednou - nakonec ve studené vodě s octem. Ocet neutralizuje vše co je obsaženo v prášku. Je dobré žehlit prádlo z rubu. Chloupky které mohou dráždit se zažehlí. Používat raději čistě bavlněné oblečky, aspoň ty co příjdou do přímého kontaktu s tělíčkem. Já bych spíš začla u kožního. On sám by měl spolupracovat s alergologem a doporučit strategii léčby. Jestli to nemáš z ruky do Motola, tak bezkonkurenční dětský kožař je mudr. Štěpánka Čapková.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 18:54
- Nahlásit
Smečka
Já bych spíš začla u kožního. On sám by měl spolupracovat s alergologem a doporučit strategii léčby. Jestli to nemáš z ruky do Motola, tak bezkonkurenční dětský kožař je mudr. Štěpánka Čapková.
jsem z opačného konce republiky... ale to neva, za týden jdem k naší dětské /kontrola v 10. měs./, takže pokud to nezmizne, tak jí řeknu ať nás ke kožařovi pošle...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 21:25
- Nahlásit
Terri
[i]že se to dává jako prevence. Proč s tím nesouhlasíš?[/i
pokud to není nezbytně nutné, tak bych ho prostě nedávala... nech malou nejdřív pořádně vyšetřit .... myslím, že dávat něco jen proto, že by to náhodou mohlo být to či ono, je zbytečné ... musela by jsi totiž dávat i další jídlo tak, aby nebylo alergizující
Asi je to mým postojem k obvoďačkám a jejich "léčbě"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 21:27
- Nahlásit
Smečka
no, třeba u nás žádný kožař s alergologama nespolupracuje a léčí vše sám. Pokud by se u malé Mišky jednalo o alergii, tak by stejně jednou na tý alergo skončila, tak proč ne hned?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 22:09
- Nahlásit
Před chvílí jsem se dozvěděla, že je kluk přijatý na školu
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 22:50
- Nahlásit
brut
Hm to je ale blbý, proto je lepší navštívit spíš nějakou nemonici, kde to vezmou globálně. Je třeba vyšetřit/léčit oboje, imunitu i kůži. Já nevím kolik Mišce je, ale nás vzali na krev až po půl roce věku. Kožní testy dělali ještě daleko později. Ani z jednoho nic moc v podstatě nezjistili a to měl syn těžký ekzém na 80% povrchu těla. Žádná potravinová alergie, žádní roztoči, zvířata, jen lehce pyly - které to nemohly způsobit v takovém rozsahu. Nám pomohla opravdu hlavně kožní, která naordinovala vlastně režim celého dne, jídelníček můj (kojila jsem) i synův - příkrmy. Vedla nás vlastně až do tří let věku a ekzému zbavila (ťuk, ťuk) Alergologové jen konstatovali, že žádné závažné alergie nebyly prokázané. Ale všichni kožaři nejsou takhle dobří, bohužel.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2008 23:35
- Nahlásit
fromeli
veeeliká gratulace,fakt jsem nadšená..budu držet pěsti odpočívej a budem čekat samý radostný infa
brut
supeeeeeeeeeer a ty ses tak bála
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 00:43
- Nahlásit
brut
hele teda fotoseriál
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 06:57
- Nahlásit
brut
Před chvílí jsem se dozvěděla, že je kluk přijatý na školu
gratulace jupííí jupíí, tak zase jedna starost z krku co? Je to kluk šikovná.
sarax
Viktorka krásná, boží je ten ohoz na papu, copak to měla dobréého, teda podle toho jak se tvářila asi nedobrého. Nebo to nakonec spapala?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:03
- Nahlásit
Martina
jasný že spapala
krůta s rejží a zeleninou
ohoz je fajn ale je nám velkem celý triko bylo po týhle akci do prádla
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:09
- Nahlásit
sarax
jasný že spapala
tak to je holčička šikovná to za to praní stojí, když se takhle pěkně napapká. Krůta s rejží a zeleninkou sice moc vábně nevypadá, ale který jídlo pro tyhle mrňata jo, že jo? Holky vždycky kouknou Dorotce do misky a diví se, cože to má zase za "sračku".
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:16
- Nahlásit
Martina
cože to má zase za "sračku".
jj a fajn je když nás tím tedka krmí
ale sem za ty příkrmy ráda..si vzpomenu na ten čas,nádobí,nervy takhle můžem bejt venku jak chcem dlouho oběd máme za chvilinku
|