Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:04
- Nahlásit

Smečka
ne, Denča s náma bydlela v paneláku... jen nesměla do postelí, žádné další zvířectvo jsme neměli...

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 17:20
- Nahlásit

Teda, jak tady čtu to všechno alergické co máte a čím jste musely (a museli) projít, tak to je síla
U nás v rodině není alergický nikdo, takže s tím nemám vůbec žádnou zkušenost.
Největší strach jsem měla a mám u Miši, kdyby to bylo právě na zvířata.

Ale dneska už registruju zlepšení Asi to je podrážděné a napadlo mně, jestli to nemůže být i z našeho prášku - páč jsou někdy v té příhrádce na prášky přeci jen z něj zbytky.

To žehlení z rubu je dobrý nápad.

Jinak, ta úprava celého jídelníčku, to je taky pravda, hypoalerg. mlíko by musela být součást všeho. Ale ono je fakt hnusné, to mi přijde hřích to miminu dávat

abby
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 18:02
- Nahlásit

sarax

Nehádám se s tebou.Jen říkám,že bez konzultace s doktorkou,které věřím,si nevezmu nic.Ani nedám na "jedna paní povídala",protože nevím,jakýho má doktora ona a sama vím,jak velký rozdíly jsou v kvalitě doktorů.Neberu třeba tebe,protože u tebe si myslím,jak tě znám,že sis našla určitě dobrou doktorku.Ale nedala bych na paní,kterou potkám třeba při venčení
Na mě osobně tyhle léky hodně působí a po každým jsem mrtvá,takže budu dpoufat,že mě ta mrcha nedžogne.

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 20:39
- Nahlásit

teda tady toho zase přibylo. Nemám vůbec žádnou zkušenost s alergii neáme to doma nikdo.

Holky od kdy můžou děti (mimi) chleba s máslem?
dneska jsem se dověděla že moje kamoška (má holčičku o měsíc starší než máme Péťu, tak je jí 8m) už nejmíň měsíc dává chleba s máslem, že jí musí rychle naučit jíst že odjíždějí na dovolenou tak aby s ní neměmla starosti, je to vůbec možné???? čučela jsem jak péro z gauče. Bere to trošku jinak než já
Nijek jsem nepoučovala a nic jí nerozmlouvala ale jen jsem byla pěkně překvapená, poněvač u ní jsem to nečekala

Péťovi moooc churná hroznové víno, banán nechce a moc si pochutnává na sušenkách od nestle a hami, má rát věci které může "kousat"

brut
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 20:55
- Nahlásit

Petra
gratuluji k zoubku

Terri
pokud by malé vadil jen prášek na praní, tak by to bylo ještě dobré. Zkus víc máchat, pak by nemusel vadit.... ještě mně napadlo, že by mohla mít jemnější kůžičku a podráždění by mohlo vyvolat "ekzém"

Petra
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:00 - Změnil/a: Petra
- Nahlásit

Terri
To žehlení z rubu je dobrý nápad.
hele já žehlím P všechno, a už jsem to tu o žehlení psala že to stojí za zkoušku, ale jaksi jste většina psaly že se žehlit nemusí
Brut
děkujiiii

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:50
- Nahlásit

brut
pokud by malé vadil jen prášek na praní, tak by to bylo ještě dobré. Zkus víc máchat, pak by nemusel vadit.... ještě mně napadlo, že by mohla mít jemnější kůžičku a podráždění by mohlo vyvolat "ekzém"
má jemnější kůži - po tatovi to vím zcela jistě, jak manžel říká, "jsme fototypové " (a myslí tím takový ten nejsvětlejší...). Sotva Mišku trošku pevněji chytnem, tak hodně zčervená atd.

Petra
Gratulujem k zoubku! Já žehlím, ale ne po rubu

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:33 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

jablunkabrut
Do postelí u nás zvířata také nesmí, tady kromě kočky a ta si pravidelně vybere Davidovu. A vlastně Tajga ještě porodila v posteli, ale u staršího syna, Davidovu vyhodnotila naštěstí jako nevyhovující No prostě zvířata u nás do postele nesmí

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:35
- Nahlásit

Ale ono je fakt hnusné, to mi přijde hřích to miminu dávatTerri
Mimina mají hrozné chutě, snesou hodně. Schválně ochutnej svoje a uvidíš

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:49
- Nahlásit

abby
Jen říkám,že bez konzultace s doktorkou,které věřím,si nevezmu nic.Ani nedám na "jedna paní povídala",protože nevím,jakýho má doktora ona a sama vím,jak velký rozdíly jsou v kvalitě doktorů
tak jsem to myslela..že striktní předpisy na příbalech OK ale dobrej doktor řekne co a jak
Petra
sííím my taky gratulujem k zoubečku...budeš mít šaty??

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:44
- Nahlásit

Smečka
No u nás pes do postele nesměl,dokud jsem byla z klukova hendikepu(píšu pa čésky) vytelená víc než bylo zdrávo.To bylo zhruba do 5 let.Potom s osvětou přišlo osvícení!

Martina
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 06:59
- Nahlásit

Petra
Holky od kdy můžou děti (mimi) chleba s máslem?
to nějak přesně nejde určit, každé dítě je jiné, neřekla bych s máslem, ale třeba nějakým sýrem bez konzervantů. Pečivo může dítě od půl roku, ale záleží na tom od kdy se chlebem nebude dusit a bude schopné ho rozkousat a sníst, to si myslím já, ale nevím. Zatím chleba neřešíme. A nechápu co má kamarádka za problém vzít s sebou na dovolenou nějaké přesnídávky, jogurty a hotové příkrmy, ale to je každýho věc.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 07:03
- Nahlásit

Petra
hele to máslo taky nevím ale do toho bych se nehrnula..mi máme dovolenej sýr a to stačí..teda Kidi Boo je fakt že je celkem bez chuti ale to neva..občas dáme chleba se sýrem nebo Kidi takovej ten kus do ruky
Martina
Pečivo může dítě od půl roku,
to máš ty různosti..bez lepku prej do 8 měsíců
vzít s sebou na dovolenou nějaké přesnídávky, jogurty a hotové příkrmy, ale to je každýho věc.
tak tak..taky jedem na dovču...a beru jí hotovky a takovýhle dlabance...jako v Itošce bych se bála něco dávat

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:00
- Nahlásit

Terri
má jemnější kůži - po tatovi to vím zcela jistě, jak manžel říká, "jsme fototypové " (a myslí tím takový ten nejsvětlejší...). Sotva Mišku trošku pevněji chytnem, tak hodně zčervená atd.
jestliže má jemnější kůžičku, tak jí prostě něco může podráždit a vznikne z toho hned vyrážka nebo suchá kůžička ( popř. při dlouhém dráždění i zahnisaná). Vůbec to nemusí mít spojitost s alergií na cokoliv.
Ovšem tohle budeš muset vysledovat ty.... jen z mé zkušenosti. Bratránek má dvojčata z toho jedna má citlivější kůži a vadilo jí od mýdla, přes vlasy, prach až po prášek na praní vše. Lepšit se to začalo až kolem třetího roku. Do té doby měla každou chvíli vyrážku nebo takové puchýřky ( vypadalo to jako suchý opar ve velikosti 20,-). Promazávali ( a do dneška se holka neustále něčím patlá), dodávali nějaké vitamíny podporující obnovu kůže a jak už jsme psala zlepšení nastalo kolem třetí roku....

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:21
- Nahlásit

jablunka
No u nás pes do postele nesměl,dokud jsem byla z klukova hendikepu(píšu pa čésky) vytelená víc než bylo zdrávo.To bylo zhruba do 5 let.Potom s osvětou přišlo osvícení!
Já myslím, že i to vytelení má svůlj smysl. Člověk si pak aspoň nemá co vyčítat
Já jsem co se kluků týče dost hysterická. Když jsou nemocní, většinou onemocním solidárně taky. Je fakt, že čím jsou větší, tím je to lepší. Ale s Davidovým ekzémem jsme si užili tolik, že bych to nikomu nepřála.

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:26
- Nahlásit

Terri
Kdybys chtěl troch experimentovat, tak skvělá mast je toto:
http://www.proalergiky.cz/eshop/aderma-exomega-kre m.html
Mažeme s tím už roky (každý den) a kůži má stále jak miminko, hladkou a jemnou. Vyrábí celou řadu, ale tahle je nejlepší.

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 10:57
- Nahlásit

Smečka
Já myslím, že i to vytelení má svůlj smysl. Člověk si pak aspoň nemá co vyčítat
Ale jo,to nepopírám.
Já jsem co se kluků týče dost hysterická. Když jsou nemocní, většinou onemocním solidárně taky.
Já na to hysterčení tak nějak neměla čas,páč všechno šlo už od porodnice,kde tomu nejstaršímu při porodu doktor promáčkl hrudní košíček a první záchvat byl v 1 měsíci apak každých 14 dní. Jenže to bylo astma uměle vypěstované tím,že mu díky tomu promáčklému hrudníku dostatečně nerostly plíce a srdce.Do 5 let,kdy proběhla první operace,jsme měli doma neustále kyslík a adrenalin a plno známých na rychlé záchranné službě.Po operaci se tak rapidně zlepšli jeho stav,že jsem prostě přestala bejt tak ostražitá a u těch ostatních už to beru trochu jinak.

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:22
- Nahlásit

jablunka
To by mě zabilo. Jsem fakt v tomhle hroznej nervák a negativista.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:32
- Nahlásit

Smečka
jablunka
já jsem to nějak moc řešit nemohla... ve 2+1 s tchýní, psem + 2 děti a manžel.... Denča obývala kuchyň, chodbu a pokoj tchýně, k nám do pokoje nesměla. Kluk se šmrdolil po celém bytě ..... od jednoho velmi stařičkého doktora jsem v Motole dostala radu, abych to doma moc nepřeháněla s čistícími prostředky ( ideální je používat mýdlo a žádnou chemii), taky abych nebláznila a negruntovala častěji než jednou za 1/4 roku atd. Do dneška z toho žiju... a jak říkám, kluk je v pohodě

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:34
- Nahlásit

Smečka
Nezabilo,věř tomu,nebo ne,ale fakt sem díky tom ještě víc dospěla a každá zvládnutá situace mi dávala sebevědomí.Ale kecala bych,kdybych řekla,že sem občas nebyla před zhroucení,to byla,navíc sem na to byla sama.A když bylo kukovi 2 roky,tak se narodila holka a ta byla ekzematická tak,že jsme koupali jen jednou týdně,voda byla převařená a do ní sme přidávali syrovátku z kozího mlíka.(blicí smajlík tu není) Hele a ve třech letech po ekzému ani památka a dneska když se ta 16 letá kobyla dívá na fotky kde má tváře jako růžičky,tak nevěří,že to není zdravá barva,ale ekzém.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:40
- Nahlásit

jablunka
brut

Koukám,že jste si to s mrňatama užily

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:40
- Nahlásit

Teď mi došlo,že sem nechválila dětičky a Péťovi zoubek,tak se tímto omlouvám a dodatečně chválím všechny!

Myslím,že nikdo nepozná,co jsme měli ten den k obědu!

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 12:55
- Nahlásit

jablunka
jsem u první fotky přemýšlela, co to máte za šišatého melouna, než mi došlo, že je to talíř ..... asi fakt budu muset na oční
špenátek mladému chutná

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:01
- Nahlásit

brut
jsem u první fotky přemýšlela, co to máte za šišatého melouna, než mi došlo, že je to talíř
tak to nejsi jediná.......Mates(6let),ten talíř zná a přesto na fotku koukal a ptal se kdy sme měli melouna!
špenátek mladému chutná
Jedno z velmi oblíbených jídel.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:17
- Nahlásit

jablunka
sem ráda, že alespoň někdo je na tom s očima stejně, i když je mu jen šest
špenát u nás taky může být pořád... teď jsem dělala špenátové lístky zapečené v toustu a včera byly k obědu špenát. lístky dušené se zeleninou a anglickou slaninou s rýží.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 13:44
- Nahlásit

brut

A mě dneska Zdenda říkal,že už má dlouhou dobu chuť na špenát s hovězím a nokama

brut
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 14:08
- Nahlásit

abby
mňam, mňam ... to mám taky ráda... zvlášť, když je hovězí na česneku

abby
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 14:29
- Nahlásit

brut

Když jsi u těch špenátů,hoď mi nějaké recepty.A pokud máš i na chřest,tak budu ráda

Asi ho budeme mít v sobotu.A Zdenda vaří

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 14:32
- Nahlásit

Ahojky, tak jsem po kudle, štítka pryč a teď už snad bude všechno dobrýýýýýý...

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 14:34
- Nahlásit

Syska
no tak supeeeer jasný že už bude všechno fajn...a jak je??

<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání