Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 630 . 631 . 632 . 633 . 634 . 635 . 636 . 637 . 638 . 639 . 640 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:24
- Nahlásit

inu
tak jo... jdu ti je sem dát....

Nejdřív sladký nepečený:
3 balíčky piškotů ( já kupuju velký balení a dělám tyhle dorty dva - do velký formy, tak bohužel nemůžu říct, jestli je to dost nebo ne)
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
ovoce- meruňky, jahody, borůvky atd. nebo dobře okapaný kompot
4 vanilkové cukry

Šlehačku ušleháme do tuha, vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry. Do dortové formy rozložíme celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů( i po straně), na ně dáme ovoce, šlehačkový krém, piškoty, ovoce, krém... vrstvy zakončíme piškoty, které buď pokapeme šťávou z kompotu nebo ozdobíme dle svého uvážení ( ovšem zdobení necháme až po ztuhnutí). Zatížíme ( třá talířem) a dáme do lednice minimálně na dvě hodiny, ale lépe přes noc nebo alespoň na 5 hod ( vl. zkušenost)

Další nepečený:
2 balíčky piškotů
1 hera nebo máslo (může být i míň)
1malý hrníček mouč. cukru
3dcl H2O
3 lžíce kakaa vrchovaté

Voda+ kakao do varu, vypnout, zchladit
Máslo+ cukr utřít
Formu vymazat a vysypat kokosem
Do větší mísy piškoty, přelít kakaem, přidat utřený máslo s cukrem, opatrně promíchat a nahňahňat do formy, pak dát do lednice ztuhnout.... lze zdobit šlehačkou

inu
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:24
- Nahlásit

Fajka
já taky ne
co? vy ani nevíte, co máte doma za poklad?
Mejt v rodině dochtora, to se vyplatí

du kukenzí madam...moment
arigatou gozaimasu!

inu
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:26
- Nahlásit

brut
ach pani, to vypadá na děsný žrádlo

Myslím, že tu uděláme rubriku Vaříme s Brůtofkou a vy nám sem každej den dáte nějakej prima recept

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:28
- Nahlásit

inu
co? vy ani nevíte, co máte doma za poklad?
hmmm to tušim jenom

arigatou gozaimasu!
jéééé už na mě zas machruje s tou hatmatilkou

tak mám zejtra vám ho z práce pošlu...ale at nakreslíte cokolif tak se vopakovat nebudete bo tu jsou jen fotky ... ale pošlu zítra a uvidíte

brut
kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
ovoce- meruňky, jahody, borůvky

jooooo todle já milujůůůů a s borůvkama

inu
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:31
- Nahlásit

Fajka
hmmm to tušim jenom
ušetříte třicet kaček!

jéééé už na mě zas machruje s tou hatmatilkou
čék jí slušně poděkuje a dostane za to kartáč

tak mám zejtra vám ho z práce pošlu...ale at nakreslíte cokolif tak se vopakovat nebudete bo tu jsou jen fotky ... ale pošlu zítra a uvidíte
šékuji, šékuji, něco sem nakreslila, ale jestli to bude splňovat ta kritéria, to nevím

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:33
- Nahlásit

inu
brut

já sem nedávno našla tohle a chystám se na to
http://raduzyrecepty.com/clanky/dezerty/bananova-b omba-ze-zakysane-smetany

a tohle ..
http://raduzyrecepty.com/clanky/babovky/efektni-ba bovka-v-dortove-forme

ale tady nechápu jestli to má bejt forma na bábovku nebo dortová? a jak to myslej to skládání... nějak mě to neni jasny

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:35
- Nahlásit

inu
čék jí slušně poděkuje a dostane za to kartáč
aha tak pardo..todle dyž se probíralo tak sem byla zrovna nepřítomna... nejen duchem

šékuji, šékuji, něco sem nakreslila, ale jestli to bude splňovat ta kritéria, to nevím
esi to neni nataženej pes v běhu tak nebue...

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:35
- Nahlásit

Fajka
si kupovala poháry přes klub?
nééééééééé, oni nám dělají sponzora, takže dodají poháry a medaile..... a protože je to proti mému podpisu, tak si je vyzvednu na klubovce a nebudu muset do Práglu

Tak Inu a teď ten slaný ... bohužel jsem nenašla fotku, takže musíš použít z mého popisu fantazii

koupíš chleba, ten podle dortový formy okrojíš do kruhu ( nepravidelnosti neřeš) - můžeš se pokusit zkrojit hrany tak, aby vznikla polovina koule; prokrojíš jednou až dvakrát - dle chuti, části potřeš nějakou pikantnější pomazánkou ( třá česnekovou z lučiny nebo ochuceným pomazánkovým máslem - já kombinuju pomazánkový máslo obyč. s česnekovou pomazánkou z lučiny nebo žervé), pak celou část sesadíš dohromady. Další postup je jednoduchý, celý "dort" pokryješ tou samou pomazánkou nebo obyč. pomazánkovým máslem - já dávám jen to pom. máslo,aby se moc netloukly chutě. No a na povrch "dortíku" budeš dávat stočené plátky salámu, kousky klobásky, dozdobíš okurkou, paprikou nebo jinou barevnou zeleninou.
Ještě to lze udělat tak, že pomazánku z vnitřku dortíku ozdobně nastříkáš do kruhu po obvodu a pak dáš do spodní části ty stočený salámky a do horní napíchané klobásky, okurky atd. (napíchané na párátka nebo špejle různých velikostí, aby vznikl nepravidelný efekt)

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:41
- Nahlásit

inu
ach pani, to vypadá na děsný žrádlo
to je opravdu děsný žrádlo a hlavně rychlý

Fajka
jooooo todle já milujůůůů a s borůvkama
taky a s jahodama je to taky moooocinky dobroučký

já sem nedávno našla tohle a chystám se na to
mno, já bych tam lupla kombinaci rybízu a borůvek ( nejím totiž banány) a místo kávy ( kterou taky nepiju) bych dala trochu kakaa ...ale jinak to vypadá moc dobře -

a tohle ..
vypadá jako moje olejová bábovka, ale bez pudinku
Je to do dortové formy a dáváš tam vrstvy střídavě

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:43
- Nahlásit

inu
fakt mám spoustu receptů... nejen v tištěné formě, ale i ručně psaných, spousty kuchařek atd. .... holt se moje babička nezapře ( dělala kuchařku a cukrářku ve Vídni )

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:46
- Nahlásit

brut
mno, já bych tam lupla kombinaci rybízu a borůvek ( nejím totiž banány) a místo kávy ( kterou taky nepiju) bych dala trochu kakaa ...ale jinak to vypadá moc dobře
no to já zase kafe a banán a zakysaná smatana to je moje
ale tvoje alternativa by určo taky nebyla špatná

Je to do dortové formy a dáváš tam vrstvy střídavě
aha já si řikala e do bábovkový formy by se to dělat nějak nedalo... a ty vrstvy střídavě...jako asi se musí začít uprostřed že jo?

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:50
- Nahlásit

Fajka
no to já zase kafe a banán a zakysaná smatana to je moje
na mně je babán se zakysankou dost mdlý...ale asi je to tím, že já babány fakt nejím ( holt následky diety jsou stále znát)

ty vrstvy střídavě...jako asi se musí začít uprostřed že jo?
nemusíš.... stačí, když si dáš pozor, aby jsi si neporušila vysypanou stěnu

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:52
- Nahlásit

brut
stačí, když si dáš pozor, aby jsi si neporušila vysypanou stěnu
..kerou??? tu fnašem obýváku???

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:59
- Nahlásit

Fajka
kerou??? tu fnašem obýváku???
..... néééééééééé, tu stěnu té formy přece

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:01
- Nahlásit

brut
néééééééééé, tu stěnu té formy přece
aha...to víš já su kuchařský dementík tož se rači zeptám...bo zrovna sem tu nadávala na omítku na stěně f obýváku že je omítka vysypaná a ty napíšeš totok...

no nic...du se svalit stěna ještě nezaschla tak druhá vrstva bude záftra ...brou noc

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:05
- Nahlásit

Fajka
bo zrovna sem tu nadávala na omítku na stěně f obýváku že je omítka vysypaná a ty napíšeš totok...
tak to se opravdu povedlo

Tady vám dávám odkaz, jak to vypadá, když někdo něco prodává a za jakou cenu ( bohužel musím dokoupit ještě 4 čísla, abych měla kompletní sbírku a když vidím ty ceny, tak se mi dělá dost nevolno, páč tolik já opravdu nikdy mít nebudu)

http://www.aukro.cz/item999316239_ctyrlistek_sbirk a_ctyrlistku.html

Tak a teď jdu kaktéž chrnět...teda nejdřív venčit piraňu ... brou noc

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:26
- Nahlásit

Fajka
ale tady nechápu jestli to má bejt forma na bábovku nebo dortová? a jak to myslej to skládání... nějak mě to neni jasny
no, píšou, že ta forma má být dortová, ale podle mě je to fučík

brut
e moje babička nezapře ( dělala kuchařku a cukrářku ve Vídni

a okamžitě sem s receptem na Mozartovy koule a pravej Sachr!!!!!!

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:29
- Nahlásit

brut
ady vám dávám odkaz, jak to vypadá, když někdo něco prodává a za jakou cenu ( bohužel musím dokoupit ještě 4 čísla, abych měla kompletní sbírku a když vidím ty ceny, tak se mi dělá dost nevolno, páč tolik já opravdu nikdy mít nebudu)

no jo, pani, holt sběratelství je sfiňa... čím větší rarita, tím víc kačen to vyžaduje.
Já Čtyřlístek měla jako dítě moc ráda.. Poklad Kapitána Kida, Zachraňte Lidušku.., ale přiznávám, že to, co vychází teď je příšernej blábol. Myšpulín už zásadně dělá všechno přes kompjůtr a vsadím boty, že i Fifi má doma myčku a pekárnu

brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Dobré ráno dámy

Sem od půl třetí vzhůru a totálně mrtvolná ... to zase bude blbej den

inu
okamžitě sem s receptem na Mozartovy koule a pravej Sachr!!!!!!
tak ten bohužel nemám, páč babička tam vařila a pekla naší kuchyň

Já Čtyřlístek měla jako dítě moc ráda.. Poklad Kapitána Kida, Zachraňte Lidušku.., ale přiznávám, že to, co vychází teď je příšernej blábol.
to je fakt, proto jsem rozhodla, že poslední čísla která chci mít doma budou z roku 1990. Pak už nebude nic. Do splnění tohoto "snu" mi chybí dokoupit 4 čísla a to zrovna jedny z těch nečíslovaných nejstarších..... a když vidím některé ceny, tak se mi dělá nevolno....

Našla jsem ti další receptík, ale tentokrát ne na dort, ale na chuťovky. Chceš?

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:53
- Nahlásit

brut
Našla jsem ti další receptík, ale tentokrát ne na dort, ale na chuťovky. Chceš?

Pani, neptejte se furt a prostě to sem sázejte. Dneska si du koupit deníček a nadepíšu ho Vaříme zdravě, chutně a hospodárně alá Brůtofka

to je fakt, proto jsem rozhodla, že poslední čísla která chci mít doma budou z roku 1990
to je moudré rozhodnutí

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:01
- Nahlásit

RÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM ŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN!!

GIB MIR BENCÝÝÝÝÝÝÝN!!

FÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJKA FOR EVRRRRRRRRRRRRR

3X SLÁVA, SLÁVA, SLÁVA NAŠÍ INU!

Panebože to je hrozný to vypsat šécko

Tak jsem dokopírovala všechny ty vaše recepty a jsem zvědavá, jestli je někdy udělám , jestli ne, tak si jednu fláknu, páč to vypadá šécko moc pěkně

Ričirdový překvapení bylo víc než překvapivý Povedlo se nám to dokonale, sme čikovnýý! Sehnali jsme obří Calatheu zerbrinůůůů krásnou a přelíbeznou -ešče že já sem taková všímává, páč Brtnik by rozhodně nevěděl co mu koupit, jéénže ondynoj v hospodě se Ričrd zmínil, že sice už má překytkováno, ale tahle krasavice by se mu líbila. I všímavá já si to napsala obratem do telefonu, páč hlava by to rozhodně v hospodě neudržela , jen sem pak musela druhej den luštit, co tím chtěl básnik říct, když tam v rychlosti napsal Kalatejá žebřiňák . No takže jsme čekali před barákem, až nás někdo vpustí dovnitř a vyskládali dary, flašky, pochutiny a přání před dveře bytu, zazvonili a utekli Tím, že jsme přes den jakoby Ričrda zazdili a nikdo mu nevolala chudákovi malýmu, bylo to o to efektnější, páč nečekal, že bychom vůbec mohli přijet. Mám hroznou radost, když udělám radost někomu jinýmu a vidím mu to na očích. Tohle bylo moc vyvedený předstvení

Ale dneska mi neni úplně jako dobře. myslim, že kdyby mi dělali odběr krve, asi budou stáčet alkohol

inu

Fifi má doma myčku a pekárnu

to nevim se jí budem muset zeptat

Fifijováááááááááááááááá Fifijováááááááá máš doma myčku a pekárnu? Esli sem ale příde?

brut
Tady vám dávám odkaz

ty jo to je nářez!!! až to dáš dohromady, - jako že dáš. Tak budeš velmi bohatá a perspektivní nevěsta!!

brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:12
- Nahlásit

inu
nadepíšu ho Vaříme zdravě, chutně a hospodárně alá Brůtofka
sem se poprskala

brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:17
- Nahlásit

PetraK
Tak jsem dokopírovala všechny ty vaše recepty a jsem zvědavá, jestli je někdy udělám
to já taky

Ričirdový překvapení bylo víc než překvapivý
to je skvělé. Taky mám ráda, když se povede někoho překvapit

jako že dáš. Tak budeš velmi bohatá a perspektivní nevěsta!!
tsss, hlavně abych je měla všechny ...víc nepotřebuju, páč je mám ráda a nikdy bych je pryč nedala...

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:17
- Nahlásit

brut

kurnik, jak to , že se mi zase nevokazovalo nic co jste napsali od včera?
inu
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně alá Brůtofka

esli by nebylo příhodnější, kdyby se to menovalo nějak jako : POKOUŠÍME se vařit CHUTNĚ alá Brůtofka??

Narážim na ty nechutný rakve teda

Sem od půl třetí vzhůru

ééé

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:19
- Nahlásit

brut
páč je mám ráda a nikdy bych je pryč nedala...

to je skorem jako když milující matka hovoří o dítkách svých

inu
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:29
- Nahlásit

brut
sem se poprskala
Tsts, to je moje nejvoblíbenější kuchařka... pravda, některý stránky již nejdou rozlepit, ale i tak

PetraK
Narážim na ty nechutný rakve teda
jak víte, že byly nechutný? Vony byly akorát neestetický

brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:31
- Nahlásit

inu
Česneková kolečka:
1kg hladké mouky
0,5l mléka
1dcl oleje
1kostka droždí
2lžičky cukru
trocha soli
Náplň: 1máslo a 10 stroužků česneku .... počet je daný kvalitou česneku a chutí

Připravíme kvásek, který pak vypracujeme s moukou a solí do těsta, které necháme 1 hod kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem ( rozetřeným nebo jen promáčknutým)a solí. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, které rozválíme do tvaru obdélníku, pak potřeme česnekovým máslem, zavineme jako roládu, nakrájíme na trojúhelníky nebo na kolečka ( dle svého). Položíme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, kmínem, sezamem.... Dáme péct do vyhřáté troby ( teplotu nepíšu záměrně, páč plynová trouba peče trochu jinak než elektrická...tam peču na 150-170 do zezlátnutí)

Lze tam dát samozřejmě další náplň:
ryba, pizza, uzené maso,slanina, zelenina, sýr-tvaroh atd.
nebo jen k česneku přidat další koření dle vlastní chuti...

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:33
- Nahlásit

inu
hele estéte..máš mail

brý tro ..nestíhám..mám hyenu fpráci připravuju balíky na odeslání furt se mě dotoho motá :-// a běžíme k vetoj na očkink...tak zatím

brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:36
- Nahlásit

PetraK
kurnik, jak to , že se mi zase nevokazovalo nic co jste napsali od včera?
to nevím, já s tím problém nemám... když tak písni Víťovi, ať to zkontroluje. Tohle je nějaký divný

ééé
hmmm, to je to moje spaní s bolavýma zádama... bych ráda viděla, kdo by mně vzal do práce, když v noci nespím a ráno se potácím jak mrtvola nebo prostě hnípu, jak jsem utahaná

to je skorem jako když milující matka hovoří o dítkách svých
však to jsou dítka má... nekřičí, neperou se, nejed í... jen malilinkato zabírají místo

inu
Tsts, to je moje nejvoblíbenější kuchařka... pravda, některý stránky již nejdou rozlepit, ale i tak
takhle mám kuchařku po babičce .... víc jak polovina listů je slepená a já pokaždý luštím, co je tam napsáno

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 10:40
- Nahlásit

inu
jak víte, že byly nechutný

KOUKNU A VIDIM!

brut

Česneková kolečka:

kuš babo, kapou mi tu sliny na spisy

nekřičí, neperou se, nejed í... jen malilinkato zabírají místo

ideálni haranti

Fajka

mám hyenu

pan šéf nebude rád, že o něm takto hovoříš, nebude. Měla by ses kapek kontrolovat. Dyš nic jinýho, tak aby tě pustil k pičitadlu totiž

<< 1 ... 630 . 631 . 632 . 633 . 634 . 635 . 636 . 637 . 638 . 639 . 640 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání