| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:42
- Nahlásit
a koukám jsme tam i my na těch stránkách, tam je vůbec hezkých fotek http://www.phototravels.net/czech-republic/index.h tml
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:46
- Nahlásit
Maya
já na rozdíl od vás nejsem zvyklá se trmácet bůhvíkde po všech čertech
zatimco my s kafem běžně jezdíme k polárnímu kruhu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:51
- Nahlásit
birma
zatimco my s kafem běžně jezdíme k polárnímu kruhu?
někdy mi to tak připadá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:51
- Nahlásit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:52
- Nahlásit
birma
ty to tam máš výrazně dál než my,
birma
jo ale povsech certech nejezdime
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 13:55
- Nahlásit
birma
, bych žádný štěně neprodala
no já aniž bych přemýšlela o tom jaký jsou dnes majitelé psů, neprodala a ani nedala bych žádný - neuměla bych se s nima rozloučit. Takže naše budoucí fena prostě nikdy štěňata mít nebude.
PetraK
vy ste dneska měli tedy pěkně veselo
Bubitka ještě zdaleka není Bubitka, ale komtesa Blanka a prostě se nehodlá spokojit jen tak s NĚJAKÝM ženichem a vzala si možnost volby a ty jí do toho kecáš
Na vás musel být pohled - chtěla bych být u toho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 14:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
ale i psychicky.
samo.
Na agi s náma chodí borderka u který mám strašnou chuť zabít toho vola, kterej takový zvíře vyprodukoval
taky máme - a je to štěně. Ale je to taky o tom,co panička dovolí, tohle smrádě kontroluje naprosto celý okolí, podle jejího názoru nesmí nikdo nic, pokud jí se nezamane. O tom, že furt řve , ale jako fakt řve, o tom nemluvím. Naštěstí se paní považuje za nehodnou školky pro štěňata a rozhodla se pro vyšší levl. Přicházely jsme minuel s jednou spolucvičící (má papilona, bordera ho pěkně zmastila minule :mad a paní s borderou byla před halou, kde ostatní cvičili a bordera řvala, řvala, řvala.....řvala... shodně s papiloní slečnou konstatovaly, že by nás z toho jeblo, já dodala, že bych následně jebla psa. Nevytvářím tichý psy, to ne, ale vedu je k tomu, že štěkat jako magor se nebere. Na balkoně se neřve, na chodbě se neřve, neřve se když něco chci, ale říct si o to můžu, to bez pochyby, ale vynucovat si nebude nikdo nic, páč to nikam nepovede. S tím kde všude se pohybuju prostě psi řvát nesměj. a nesnášim uječený psy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 14:50
- Nahlásit
PetraK
tak ta co chodí s náma je dospělej ustrašenej uzlíček nervů, kterej se bojí úplně všeho. I několikrát za hodinu zaleze do tunelu jako do bezpečného místa a odmítá se z něj hnout. Smutný pohled. Majitelkou to nebude, i když bych dělala dost věcí jinak, tak ta čuba má podle mě prostě slabou NS a je chyba "chovatele", že takový zvíře vůbec vzniklo...
Naštěstí se paní považuje za nehodnou školky pro štěňata a rozhodla se pro vyšší levl.
Mám litovat to nebohý zvíře?
paní s borderou byla před halou, kde ostatní cvičili a bordera řvala, řvala, řvala.....řvala...
hele tohle znám a když to ten pes má v sobě, tak s tim podle mě nic moc nenaděláš. Kamarádka má takhle uječenou stafbulku a i Adam má na tréninku podobný tendence, kdy na tom sice pracujem, ale rozhodně to neznamená, že začátek tréninku neprořve. Štěkání je samoodměňující chování a pokud to má pes daný geneticky nebo zafixovaný, tak se to řeší dost blbě dle mýho.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 14:51
- Nahlásit
ad štěkot... Xerda i Beta vyrůstali na pozemku s uječeným Ričkem. A barvář jak známo má šílený ječák. Navíc Rick byl vášnivý hlídač u plotu - a Xerda i Beta se to naučili. Xerda míň (a hlavně Rick nebyl v té době trvale u nás), Betka se naučila hlídat hodně. Někdy jsem se bála, že náhodného neznalého chodce skolí infarkt. Rick už není, Night zatím nehlídá - jen začal kolem plotu "významně dusat". Uvidíme, jestli s dospělostí přijde i štěkot... JInde neřval nikde nikdo. Povel hubudrž měli solidně zmáknutý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:03
- Nahlásit
birma
takže trénuješ na lapinu, co má řvaní v popisu práce?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:05
- Nahlásit
Maya
takže trénuješ na lapinu, co má řvaní v popisu práce?
nevim jestli trénuju na to, abych pak uměla ztišit lapinu, nebo jestli trénuju na to, aby mi to řvaní nevadilo - zatím mám pocit, že je to tak půl na půl
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:07
- Nahlásit
birma
aby ti to nevadilo, protože ztišit to moc asi nepude, ale tak stěhovat se někam na samotu chceš, tak co
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:08
- Nahlásit
botky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:09
- Nahlásit
Maya
protože ztišit to moc asi nepude
doufám, že nějak ovlivnit, aby zvíře neječelo jak prokopnutý po celou dobu, co nespí, to určitě půjde a to mi asi bude stačit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:11
- Nahlásit
birmae dospělej ustrašenej uzlíček nervů, kterej se bojí úplně všeho. I několikrát za hodinu zaleze do tunelu jako do bezpečného místa a odmítá se z něj hnout. Smutný pohled.
no to dost smutnej teda hm.
Mám litovat to nebohý zvíře?
no nevím, spíš okolí, paní v podstatě psovi dovolí všechno pod nálepkou hry a veselého pejska.Určitý povahy lidí i zvířat nemusím.
že začátek tréninku neprořve.
ona neřve, že chce, chce chce- /i to by mi ale vadilo, prostě bych odešla a dokud by se pes nechoval normálně a nepřetáčel se, tak bychom halt zpátky nešli,já to fakt nemám ani trochu ráda/. Ona řve furt na všechno a na všechny, a pro cokoliv, že je na vodítku, že ostatní kolem běhaj i když ona není na vodítku..... v ten moment to bylo řvu na všechny. Nikdo tam neměl co dělat.
pokud to má pes daný geneticky
tak to já nevím, vím jen, že lidi co chovají štěkavý plemena a jsou tak nějak rozumní vždy říkají, ano je to štěkavý plemno a musí se na to člověk zaměřit a dá se to korigovat.
Xerxová
Povel hubudrž měli solidně zmáknutý
nechávám taky rozumně hlídat na chalupě, kde má pes k dispozici svůj pozemek. Je normální, že pes ohlásí návštěvu co zazvoní, ale aby ječel třeba když jde soused chodbou domů, to ne-e.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:12
- Nahlásit
birma
tak to jo, ale určitě bude mít za den sto důvodů, proč si zařvat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:12
- Nahlásit
Maya
botky
OVŠEM!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:16
- Nahlásit
PetraK
dá se to korigovat spíš u dýlky než četnosti, prostě naučíš psa, aby ti po každým podnětu neječel půl hodiny, ale minutu, ale zařvat si většina prostě na určitý podněty musí
a samo i v rámci plemene jsou dost rozdíly, třeba Dorin je uječenej dost, Kim ten nebyl uječenej nikdy
tak konkrétně u ohaře si myslím byl štěkot nežádoucí? vystavovat zvěř se má asi v tichu ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:17
- Nahlásit
PetraK
i to by mi ale vadilo, prostě bych odešla a dokud by se pes nechoval normálně a nepřetáčel se, tak bychom halt zpátky nešli
což by se ti taky mohlo stát, že byste se tam nikdy nedostali
vím jen, že lidi co chovají štěkavý plemena a jsou tak nějak rozumní vždy říkají, ano je to štěkavý plemno a musí se na to člověk zaměřit a dá se to korigovat.
korigovat jo, dokonce to prej jde i úplně potlačit, jen se prej v tom případě člověk musí smířit s tim, že to na tom zvířeti napáchá vedlejší psychický škody
Je normální, že pes ohlásí návštěvu co zazvoní, ale aby ječel třeba když jde soused chodbou domů, to ne-e
taky se asi nedá úplně říct, že by sis vybrala uječený plemeno, že?
Maya
určitě bude mít za den sto důvodů, proč si zařvat
to já mívám taky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:26
- Nahlásit
birma
což by se ti taky mohlo stát, že byste se tam nikdy nedostali
ale jo, neboj, každej kdo něco chce, dojde k tomu, že se mu vyplatí udělat něco co k tomu vede.
jde i úplně potlačit
ale proč potlačovat? Ne prostě vychovat. V případě že budu zapálená do agi a budu chtít já nevím, třeba šeltii, tak ano musím počítat s tím, že to s sebou nese určitou štěkavost, ale pokud bydlím v paneláku, tak se prostě musíme naučit s tím popracovat.
na tom zvířeti napáchá vedlejší psychický škody
tohle fakt nemám na mysli
taky se asi nedá úplně říct, že by sis vybrala uječený plemeno, že?
to samozřejmě ne, ale věř, že Bubina měla celkem slušný sklony si vynucovat a dost to rvalo ušiska (stačilo jí vidět ty první dny v útuku, naše první procházky...) jenže, když to ječení nepřinese kýžený výsledek a přinese ho naopak chování tiché a klidné, tak jako .... by byla blbá, kdyby to zkoušela furt dokola. A to vona zase rozhodn není. Hned od prvního našeho společnýho momentu-na naší společný procházce ještě v útulku zjistila, že tudy cesta nevede. A věř, že jsem schopná to vydržet až do momentu, kdy by se třeba usípala. Nepovolím. Když budu mít plemeno, který s sebou něco nese, začnu na tom pracovat už od malýho štěněte.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:35
- Nahlásit
PetraK
každej kdo něco chce, dojde k tomu, že se mu vyplatí udělat něco co k tomu vede
třeba Adamovi se nikdy nepovedlo si něco vyřvat, sice se zmenšila frekvence těhle pokusů, ale neznamená to, že by to přestal zkoušet. Protože pokud je zvíře z něčeho ve stresu (a třeba i pozitivnim, že něco chce) a štěkánim ten stres opadne, tak z jeho pohledu vedlo štěkání k nějakýmu pozitivnímu výsledku, ačkoliv nezískalo to, co původně chtělo.
Jen teda nevim, jestli se mi podařilo to vysvětlit dobře
proč potlačovat? Ne prostě vychovat
nemyslela jsem tim násilný potlačení. Jen jsem měla na mysli to, že ten pes potřebuje určitý množství štěkání k tomu, aby byl psychicky v pohodě a pokud ho vychováš tak, že bude štěkat míň nebo vůbec, tak se to na něm může podepsat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
t. Protože pokud je zvíře z něčeho ve stresu (a třeba i pozitivnim, že něco chce) a štěkánim ten stres opadne, tak z jeho pohledu vedlo štěkání k nějakýmu pozitivnímu výsledku, ačkoliv nezískalo to, co původně chtělo.
hele já nevím no. Prostě Bubice chtěla, chtěla -tu pozornost, tu piškot tu onodle. Nevyšlo to. já si prostě nedovedu představit, že by mi tohle doma dělala. Myslím, že když se k tomu člověk postaví hned rovnou od první minuty tak, aby ten pes viděl, že fakt ne, tak to dělat nebude. Ať si řve venku klidně u házení klacků, nebo klidně i u dráhy, že už chce běžet, ale v běžným denním běhu ne. Já mám taky jen jednu nervovou soustavičku navíc opotřebovanou už a navíc nesnášim bytostně, když si kdokoliv cokoliv vynucuje. Ať je to pes, dítě, partner, nebo třeba máma, ségra. Já umím být stejně neústupná jako ten kdo na mě tlačí , páč jsem nerada někam tlačená. Jedinej kdo mě může tlačit sou nový boty
edit
Jen jsem měla na mysli to, že ten pes potřebuje určitý množství štěkání k tomu, aby byl psychicky v pohodě a pokud ho vychováš tak, že bude štěkat míň nebo vůbec, tak se to na něm může podepsat.
ale jak říkám, ať si vypustí páru, ale nemyslím, že by byla potřeba jí vypouštět 25 hodin denně u jakékoliv příležitosti.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 15:58
- Nahlásit
PetraK
Prostě Bubice chtěla, chtěla -tu pozornost, tu piškot tu onodle. Nevyšlo to
Jak říkám, Adamovi to taky nikdy nevyšlo, taky tohle vynucování si nesnášim a stejně to občas zkouší dál. Takže hlavní rozdíl vidim prostě v tom, že máš ohaře, kterej je šlechtěnej jako relativně tichej, jemnej a spolupracující
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 16:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
tichej, jemnej
no jo no, tak to zkus vysvětlit Rumikovi, kterej pravidelně propadá bojovému šílenství, kdy zabíjí Bubici a řve u toho jak prorvaný Slapy. Venku může, doma ne.Protože by vzbudil celej barák, když ho tohle popadne po snídani v šest
a věř fakt tomu, že Bubice je všechno jiný, než tichej jemnej pes. Je to tank, kterej když se rozhodne chová se jak buldog, jehož otec byl navíc buldozer. Ona je ve svý povaze velmi neústupná a umíněná. A jak vždycky Brtnik praví, vona netušila na koho narazí, páč Koláče je to stejný
já nevim, prostě když mě něco štve, je to na mě okamžitě poznat, neuměla bych hrát pokr, neumím pokr fejs, takže asi i ten pes pozná z první, že tudy to nepůjde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 16:21
- Nahlásit
birma
Jak říkám, Adamovi to taky nikdy nevyšlo
no vyšlo ale, to mi teď došlo - vyšlo mu to na agi , jestli jsem to dobře pochopila.
Maya
aby ti po každým podnětu neječel půl hodiny
no! Jasně že pes ohlásí návštěvu, ale nebude ječet a vytáčet se jako pitomej, když ta návštěva stojí u dveří a mluví se mnou, nebude ječet, když jde soused po chodbě, zastaví se a s někým telefonouje atd.
? vystavovat zvěř se má asi v tichu ne?
tak ale tam pracuje, tam se soustředí, jasně,neječí jako fox, kterej je v amoku, když je v noře a je to pro něj přirozený. A to bych ani taky nikdy nezkoušela s tím něco dělat , ale nemusí ječet při venčení, při průchodu chodbou baráku, při běžných věcech.
Je u nás paní, má šeltiáka - je prostě ukecanej, když má radost, že nás potkal, prostě to musí říct, ale není to o tom, že by ječel imrvére.To prostě normální není. Natož aby si tím prostě něco vynucoval.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 16:23
- Nahlásit
maya
botky sou uzasny!
kalhoty v tchibu moc dlouhy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 16:38 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
PetraK
vyšlo mu to na agi , jestli jsem to dobře pochopila
nevyšlo, nikdy nešel běhat když štěkal, nikdy nedostal pozornost když štěkal, nikdy nedostal odměnu když štěkal. Prostě první část lekce má tendence ječet a v druhý části už se dá pracovat s klidem a ten odměňovat, ale do tý doby má tendence si vyřvávat.
edit: navíc i kdyby mu to vycházelo pravidelně na agi a nikdy mu to nevyšlo doma, tak by měl zjistit, že doma to nefunguje a doma ty tendence nemít, ne? Dávám si fakt bacha, aby mu to nevyšlo nikdy nikde a dělá to stejně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 18:51
- Nahlásit
PetraK
eječí jako fox, kterej je v amoku, když je v noře a je to pro něj přirozený. A to bych ani taky nikdy nezkoušela s tím něco dělat
no jo, jenže třeba špic ti přesně takhle v amoku ječí při hlídání, na to byl šlechtěnej, proto logicky ječí na návštěvy a souseda za dveřma, jako jde to omezit, ale odnaučit úplně ne, prostě podle mě hodně záleží na plemeni a na důvodu proč štěká
a pokud si jen něco vynucuje, tak je to podle mě dost o jedinci, někteří to budou zkoušet čas od času furt jako Adam, protože to kdyby jako náááhodou to vyšlo a je jim šumák, že to vlastně nikdy nevyšlo
Kim nikdy uječenej nebyl, ale co je hluchej, tak si taky takhle vynucuje, nevychází mu to a je mu to naprosto fuk, klidně si poštěkává dál, i když pravda si myslím, že u něj je to fakt tím, že se neslyší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 18:51
- Nahlásit
cernej caj
kalhoty v tchibu moc dlouhy
tak ufiknout je můžeš vždycky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 20:13