Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3375 . 3376 . 3377 . 3378 . 3379 . 3380 . 3381 . 3382 . 3383 . 3384 . 3385 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:22
- Nahlásit

Maya

přímo antipižlí

kdepááák , kdepááák, to jsou právě vysocepižlí, páč jen pižla umí takovýhle gezichty

grimmh
nejvíc ta dementní - předposlední

ano, může z fleku dělat předsedu všech dementů

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:26
- Nahlásit

PetraK
dyt fotky mas ormalni, snad jen dava fotak moc dlouhej cas kdyz se neco mele proto to neni ostry?

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:30
- Nahlásit

cernej caj
dyt fotky mas ormalni

ORMALNI fotky????????

to ani číííf nezná....

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:42
- Nahlásit

cernej caj

dyt fotky mas ormalni,

ale to jsou vybraný enem ty slušnější. Ostrou fotku s tím neudělám a to tam mám ten režim na pohyb. Já nevím, asi si s nim nerozumim, nebo je tam blbý nastavení, jak jsme to prozkoumávali a neumím to dát zpátky. Zelenou to neumí vyfotit pěkně,

Fajka
to ani číííf nezná....

to ne, páč ten má fotky jaký svět neviděl dyk ešče dluží tu prastarou Pecku

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:49 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

PetraK

jsou vybraný enem ty slušnější. Ostrou fotku s tím neudělám a to tam mám ten režim na pohyb. Já nevím, asi si s nim nerozumim, nebo je tam blbý nastavení, jak jsme to prozkoumávali a neumím to dát zpátky. Zelenou to neumí vyfotit pěkně,

ale todle je všechno většinou focený vevnitř kde máš málo světla...tam i můj foťák neudělá kloudnou fotku...

zkus vyfotit něco cokoliv statickýho až bude venku sluce a azuro...a pokud i to bude rozmazaný tak to už je fakt divný...pokud to bude ostrá pěkná fotka tak pak je to podle mě né foťákem ale nastavením, rukama, obsluhou ...

třeba takhle by to mohlo vypadat..

a pokud mám blbý světelný podmínky tak to vypadá i takhle:

ne, páč ten má fotky jaký svět neviděl dyk ešče dluží tu prastarou Pecku
jééje ten toho dluží... já už to ani nekomentuju..fotim si svojim prckem (pokavad teda funguje) a fotky mám

grimmh
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:54
- Nahlásit

Fajka
pěkný, moc pěkný fotky (i ta spodní - dle tebe ve špatných světelných podmínkách)

Mě se doma taky nedaří vyfotit nic kloudného, tak PetraK nezoufej

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:56
- Nahlásit

Fajka

cokoliv statickýho

grr, já chci fotit psy a to mi právě ten foťák nedělá. Tamten to uměl pěkně. No nicméně to někdy zkusím. Ale jsem z toho votrávená, neba mě to. Možná je tam jak říkám nějaký divný nastavení a já nevím jak to sesumírovat. Asi místo focení začnu malovat, vyjde to nastejno :-D

jo a pochlubím se svou zrenovovoanou židlí

chybí ještě koupit takový ty sedací popruhy, udělat čalounění a koupit vzhledný sedák :up. Slušný, ne?

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:05 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

PetraK
pochlubím se svou zrenovovoanou židlí

krásná židle i fotka !!
to je tím foťákem? no jestli jo tak vidíš že ta fotky je ostrá a jasná a hezká nerozmazaná, páč jsou dostatečný světelný podmínky

Tamten to uměl pěkně. No nicméně to někdy zkusím. Ale jsem z toho votrávená, neba mě to. Možná je tam jak říkám nějaký divný nastavení

jako pokud nebudeš mít dost světla tak ani číf se svým foťákem neudělá ostrou hezkou fotku... ale bude mázlá šumatá atd..
třeba ty fotky co fotil Ešuska na sněhu v Bedřichove...to byli ty nejlepší podmínky na focení co mohli bejt..kdyby sněžilo bylo pod mrakem atd..tak z toho v životě tak pěkný fotky nevylezou..

no krom toho právě i kdyby sis koupila foťák lepší (jak jsme tu s Psíčkem tě do toho tlačili) tak možná by ty fotky o chlup lepčí byly ale o moc taky né při těch podmínkách světelnejch třeba uvnitř ...

grimmh
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:06
- Nahlásit

PetraK
Děvče šikovné - bravo. Židle je móóc pěkná, bylo by jí škoda nezrenovovat.
Jaks dostávala dolů původní barvu?

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:21
- Nahlásit

grimmh
pěkný, moc pěkný fotky
dík

Číííííf
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:24
- Nahlásit

PetraK

Čauko, zkus při horším osvětlení "nezoomovat" (nepřibližovat), ale naopak max. oddálit a přijít případně blíž dle potřeby jako u pevného objektivu (objektiv má při přiblížení podstatně horší světelnost) a potom je taky náchylnější na ostření (udržení v klidu). Potom by měl být i menší problém s ostrým čumákem a neostrýma očima (bude ostré skoro vše). Zkus si to vyzkoušet.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:28
- Nahlásit

PetraK
to je krásná židle, mám u pc podobnou, akorát má opírátkko v celku a ne takhle krásně vyřezáváný a područky a celodřevěný sedák a mám tam jen tenkej podsedák, víc není potřeba jak je pohodlná, to už se dneska nevidí
renovaci bych ani neuměla, natož s čalouněhním

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fajka

rásná židle i fotka !!

dík na tu židli jsem pyšná, na fotku ne, páč je to stojací fotka blbý židle a svítí hodně světla. Jáááááá potřebujůůůůů fotit psýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý v pohybůůůůůůůůůůů! Jako jasně nepočítám s tím, že mi to hodí fotky v Čííífoj kvalitě (navíc na tom sněhu za slunce třeb) to chápu, ale nechápu, že když tamten foťák uměl tuto:

proč tenhle neumí ve stejný kvalitě např. tuto:

obojí režím na pohyb

no krom toho právě i kdyby sis koupila foťák lepší (jak jsme tu s Psíčkem tě do toho tlačili) ta

ale já néci nic zbytečně vyšpíglovanýho, když tamten byl obyč a stačil. Tuten by měl stačit taky. Nepotřebuju aby mi to házelo nějakej Punk režim, což je sice zajímavý, ale na houno, když to neumí pohyb

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:32
- Nahlásit

grimmh

Jaks dostávala dolů původní barvu?

asi sto let nejdřív jsem to zkoušela brousit, pak různě mechanicky , protože jsem chtěla prapůvodně se dopracovat na dřevo. Jenže to nešlo, barva doopravdy moc zadřená, takže jsem nakonec skončila s pistolí a novým nátěrem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:34
- Nahlásit

Číííííf

HELEEE PANE DOOOBRY DEEEN, TO SEM ČLOVĚK MUSÍ NAHÁZET HNUSNÝ FOTKY, ABYSTE PŘIŠEL???

dík za radu, zkusím si to nějak vyzkoušet, ale kurnik to huž je věda, tam jsem cvakala a dělalo to pěkný fotky, tady prt. měla jsem si koupit to co jsem si vybrala a nenechat se přemluvit k něčemu jinýmu, že to je lepší . grrr, můžu nadávat sobě, Brtnikoj a tomu prodavači.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:36
- Nahlásit

PetraK
no on ten pohyb je u většiny digitálů celkem na nic i na pohybovej režim, podle mě jsi měla s tím prvním foťákem extra štěstí a to už se ti podruhý nepodaří, to máš stejný, jako když synovec dělá mega super fotky včetně pohybu s noname foťákem za pětikilo z aukra, kam se hrabe můj foťák za 10 táců, jako naštve to, ale co naděláš
tyhle fotky co ukazuješ, mě na digitál prostě přijdou naprosto normální, obvykle to mám stejný, že je kus rozmázlej a když se zadaří nějaká super, tak to je jedna ze sta

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:37
- Nahlásit

Maya

to už se dneska nevidí

to ne a proto mě to kdysi dávno, když jsme pořízovali chalupu a kamarád je chtěl vyhodit (mám ještě jednu, ta je v horším stavu) bylo tak líto a přemluvila jsem Brtnika, že jsme je nějak dokázali nacpat do už tak narvanýho auta a převézt z Bakova na chalupu , protože ten vůl kámoš by je spálil mám ráda starý hezký věci.
S renovací pomáhá Brtník - např. to ještě zpevnil lepidlem, což mě by nenapadlo, a zakytoval džuzny. Já brousila a natírala. Můj záměr byl je prostě vyvzhlednit, on jim prodloužil životonost o ještě víc . Čalounění budem taky dělat spolu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:41
- Nahlásit

Maya

podle mě jsi měla s tím prvním foťákem extra štěstí a to už se ti podruhý nepodaří

hm tak to mi teda štve, uměl fotit fakt hezky, a někdy nemáznul pohyb dokonce i když tam nebyl sport nebo sekvence. Brala jsem to jako standard, tohle je šmej, neumí zelenou, když je moc světla, neumí taky fotit a pohyb je vůbe na houno - proč tam teda dávaj ten režim, když to doopravdy neumí??

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:43
- Nahlásit

Fajka
myslim jako ze proste me to prijde, ze na to ze to stalo tak 3ku ten fotak, co by chtela kdyz to nema asi zadny manualni nastaveni tak proste s tim psy moc fotit nejde aby nebyli rozmazany

cimz nerikam, ze by to takhle melo vypadat bezne, jen ze co by chtela kdyz do toho nechtela dat penize ani koupit starsi osvedcenej model co jen vekem ztratil na cene kvuli tomu ze neni novej

ono je nutny si uvedomit, ze nejlevnejsi fotaky pred 6ti rokama stali trochu jinou castku nez ted a taky adekvatne tomu fotili... svetelnosti rok od roku u objektivu nizsi, hlavne ze se zvedaj akorat megapixely pac vice prouzku vice adidas

Maya
yhle fotky co ukazuješ, mě na digitál prostě přijdou naprosto normální
jo, me na levnej digital taky... (smutny je, ze dneska telefony za stejny prachy fotej skoro stejne) a ktomu jeste muzes volat a jit na net

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:49
- Nahlásit

cernej caj
ku ten fotak, co by chtela kdyz to nema asi zadny manualni nastaveni tak proste s tim psy moc fotit nejde aby nebyli rozmazany

no ale tamtem byl taky takovýho ražení právě, a já předpokládala, že to tak bude stejně. Ešče jsem specifikovala prodavači o co mi jde a ten vůl mi řkel, že ať si nekupuju to co jsem si vybrala, ale tohle co mi nabízí. A vůbec, může za to Brtnik, já to chtěla jít objednat a koupit a von že ne, že se ešče podíváme

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 11:51
- Nahlásit

PetraK
Rozdíl v těch fotkách je podle mě hlavně v tom na co foťák ostřil - ten starej tam neměl na co jinýho zaostřit než na ešátora a ten byl sice v pohybu, ale v jedný vzdálenosti od foťáku. Ten novej zaostřil tam, kde byl (asi) Rumík původně, to že pak nedokázal přeostřit, když vyskočil mi přijde normální. V druhym případě máš zaostřený listí, který je blíž a to ti podle mě udělá každej automat. Taky mi to přijde jako naprosto normální fotky, mám podobnejch milion.

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 12:00 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Pro mě teda mezi fotkou 1 a 2 není rozdíl, obě šumatý obě mázlý jen každá trochu jinak

a ta třetí je zaostřená na větvě a listy břízy a proto je Rumajzlík rozmazanej..tzn to není foťákem ale rukama pani rukama...

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 12:03
- Nahlásit

PetraK
Ešče jsem specifikovala prodavači o co mi jde a ten vůl mi řkel, že ať si nekupuju to co jsem si vybrala, ale tohle co mi nabízí. A vůbec, může za to Brtnik, já to chtěla jít objednat a koupit a von že ne, že se ešče podíváme
hele ty jelítko...já ted nemám moc čas to rozpytvávat bo tu máme kvapík...ALE kde bereš tu jistotu že ten foťák co sis ty vybrala by dělal lepší fotky než tendle
Buď hodná na Brtníčka !!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 12:05
- Nahlásit

Fajka

tkou 1 a 2 není rozdíl

mi tam první s Ešátorem přijde lepčejší než ta druhá s Rumíkem - navíc tam měl foťák i světlo

celý to k tý jedničce bylo tohle:

tohle ten novej prostě neudělá

birma
ozdíl v těch fotkách je podle mě hlavně v tom na co foťák ostřil - ten starej tam neměl na co jinýho zaostřit než na ešátora a ten byl sice v pohybu, ale v jedný vzdálenosti od foťáku. Ten novej zaostřil tam, kde byl (asi) Rumík původně, to že pak nedokázal přeostřit, když vyskočil mi přijde normální. V druhym případě máš zaostřený listí, který je blíž a to ti podle mě udělá každej automat.

áha.
No mě je jen divný, že tenhle dává mega množství hnusnejch fotek a sem tam něco použitelnýho a ten první, to jsem prostě mohla všechny fotky vzít a v podstatě nasypat do alba a bylo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 12:06
- Nahlásit

Fajka

...ALE kde bereš tu jistotu že ten foťák co sis ty vybrala by dělal lepší fotky než tendle

prostě to vim! když vybírám pocitově - nesmí jít vo boty , tak se trefim.

Buď hodná na Brtníčka !!!

sem na něj furt hodná!! Když mi teda nenaloží blbý kolečko!!!

Mně ten krk furt bolí.

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 12:11 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

PetraK
prostě to vim! když vybírám pocitově - nesmí jít vo boty , tak se trefim
tyjo ...přesně chápu poč muž v této situaci povzdechne a řekne..
no jo ženská ....

mi tam první s Ešátorem přijde lepčejší než ta druhá s Rumíkem - navíc tam měl foťák i světlo

ale srovnáváš nesrovnatelné.. Eše máš focenýho oddál a Rumíčka z velký blízkosti ! Koukni že Bubitku máš ostrou
taky tím jak pozadí je bílé u Eše tak je to podle mě jednodušší pro foťák než pozadí u Rumajze

sem na něj furt hodná!! Když mi teda nenaloží blbý kolečko
tak dlouho se chodí s kolečkem pro dříví, .....až ti nafackuje vodítko

Číííííf
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 13:02
- Nahlásit

PetraK

Pani, v jednom máte pravdu, některé starší foťáky delali lepší fotky než ty dnešní, je to z více důvodů (honba za Megapixelama, za univerzálností, za co nejmenšími rozměry atd.), což všechno zhoršuje parametry. Když si občas prohlídnu fotky z prvního digitálu (Olympus) tak se docela divím, jak jsou dobrý (měl jsem po něm např. Sony za 15.000 a byl podstatně horší, ať jsem dělal všechno možný). Tím Ti nedávám za pravdu, že nový je horší, než starší, ale připouštím určitou možnost a dřívější zkušenosti tomu nahrávají.

Pro odlehčení: pokud se Ti do záběru plete ňáká bříza a foťák (blboň) Ti ostří na ni a né na pséka, doporučuju pokácet (tu břízu).

No a ještě něco z vlastní zahrádky: před časem jsem se vlastní blbostí donutil fotit "bižu" a naivně sem si myslel, že když zvládnu něco nafotit venku, že to zas taková věda nebude - a ejhle, vybavení za (fuj, fuj prachy - ani se to nedá publikovat) bylo náhle na ho.. - páč sem zjistil, že sem pouhý učeň začátečníka.
No, po půl roce sem se někam dopracoval, ale stále to není žádná extra třída (ale použitelný).

Například Čífová má daleko větší cit pro aranžmá a větší fantazii (což přiznávám jen VELMI nerad), ale už jsme se v tomto směru několikrát utkaly a byl jsem kompaktem nemilosrdně poražen a už se dnes "nepouštím s Čífovou do žádných větších akcí a soupeření", páč bych to zase projel.

Výsledek je, že ze mě profík nebude, páč na to nemám, Čífová by možná měla, ale nechce, já nemůžu fotit kompaktem (páč bych zešílel), Čífová nefotí zrcadlovkou (páč je těžká a zešílela by zas ona).

Tak se dej do kupy sakra, přestaň fňukat a něco hezkýho nafoť!

P.S.: Ta židle je nafocená přesně, jak by měla - je to právě o tom aranžmá (profíci tomu říkají kompozice)...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 13:07
- Nahlásit

Fajka
přesně chápu poč muž v této situaci povzdechne a řekne..
no jo ženská ....

jj, proste to je kombinace ostreni/vzdalenosti/clony (ono taky ty fotaky na automat casto davaj nizky iso, nizkou clonu (mala hloubka ostrosti, proto ostrej cumec jenom) a adekvatni cas, ale taky ne moc kratkej...

v tomto proste jak de o foceni psu bych nikdy nebrala fotak, co nema ani minimum manualnich nastaveni, pac ono jeste zasumenej pes je casto lepsi nez uplne rozmazanej... hlavne pokud de o psy v pohybu. pac ta automatika je u vetsiny fotaku proste nepouzitelna na hodne veci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 13:09
- Nahlásit

jo a zastrelila bych kolegu co sedi ve svetru, otevrel si okno a me fuci ten ledovej vichr z venku pres ramena, zada, na krk a je me fakt kosa a pekne me to se**, v bunde na ven tu sedet taky nechci

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 13:18
- Nahlásit

cernej caj
nema ani minimum manualnich nastaveni
no ale když je někdo takový foto pako jako já, tak je koupě s manuálním nastavením na nic, když se to nikdy nenaučí
a je me fakt kosa a pekne me to se**, v bunde na ven tu sedet taky nechci
tak to okno zavři a a řekni mu ať si sundá svetr, to chce asertivnost
to říká ta pravá

<< 1 ... 3375 . 3376 . 3377 . 3378 . 3379 . 3380 . 3381 . 3382 . 3383 . 3384 . 3385 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání