Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3375 . 3376 . 3377 . 3378 . 3379 . 3380 . 3381 . 3382 . 3383 . 3384 . 3385 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 16:03
- Nahlásit

PetraK
furt někde cáráte! sto kiláků denně
to si nás pleteš s Fajkýšovejma
a je mi to fuck nějak
to znáááám

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 16:03
- Nahlásit

birma

nemaj taky přednášku o stresu páníčků? dneska je tak po....nej den, že by se mi to šiklo.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 16:10
- Nahlásit

PetraK
můžu se pozeptat Lenky, jestli to tam nemá zakomponovaný, vůbec bych se nedivila

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 16:33
- Nahlásit

birma
to znáááám

no jo, jak chci prostě věnovat čas oběma, tak to drobím. Bubi nejni žáden důchodce, taky chce pracůvat a třeba aport jí teď hodně baví, doma i venku. Děsně jí baví hledat něco ztracenýho. No tak ztrácim . A pak bojuju vo klacek. Na krásnou chůzi u nohy kašlu . Nicméně zas se budu muset zaměřit na chůzi na vodítku, jak na něm moc nechodíme, tak na to ten pometlák peče, a upřímně řečeno - mě to taky nebaví to cvičít teda, nesnášim vodítka, nesnášim.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 16:43
- Nahlásit

PetraK
jak chci prostě věnovat čas oběma, tak to drobím
já na to peču a drobím, i když žádnýho druhýho psa nemám
měla jsem za to, kolik hovadinek už Adam umí, ale včera jsem je dávala do kupy kvůlivá webovkám, ke kterejm jsem se dostala po čtvrt roce a tak moc toho zase neni, teda spíš málo toho je
chůzi u nohy nemáme vůbec, chůzi na vodítku jen pokud není příliš nadšen nebo příliš utahán, neaportuje vůbec, hledat ztracenosti ho taky moc nebere (teda pokud se neztratily s kusem buřta )....

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 19:43
- Nahlásit

Stajn vespolek.
Nejlepsi je stejne Skritek, ten umi "Bajitko, Bajitkoo, Bazusoo, BAZ!" Dle intonace jde o privolani, varovani, pochvalu ci velmi durazny povel na preruseni jakykoliv cinnosti. Kdyz zarvu jednou za rok FUJ, to uz musi bejt. Jo a este umi stekni (zadny stekej, ale fakt jen stekni ci rekni haf), pacicku, sedni, obcas lehni, haji a to je asi vsecko? Je to my nejmilejsi monchichi na celym svete. Takze v porovnani s Bubi, Stajnem ci Adamitou - ale ne, to vlastne nejde porovnavat, neni co.
A navic v tomhle pocasi odmita mit, stejne jako zbytek starsich ladies, s venkovnim prostredim cokoliv spolecnyho, vyjma vycurat, vykadit a rychly utyky domu do tepla! Jakej pan, takovej kram. )

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:20
- Nahlásit

Fifi
Nejlepsi je stejne Skritek, ten umi "Bajitko, Bajitkoo, Bazusoo, BAZ!
však to stačí
Jakej pan, takovej kram
nevim, jestli se mám urazit, nebo bejt poctěná

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:23
- Nahlásit

Fifi
Jakej pan, takovej kram.
vycurat, vykadit a rychly utyky domu do tepla!

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:31
- Nahlásit

birma
nevim, jestli se mám urazit, nebo bejt poctěná
Ja psala o sobe!
kachna_
Krom venceni to mam naprosto stejne.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:34
- Nahlásit

Španělská vysoká škola je něco úžasného. Najt usoudil, že je taky španělský hřebec... Najednou, když něco venku chce (pokecat s libovolným psem či člověkem) a je na vodítku, tak se vznese na zadní, poskakuje vzpřímen a tluče předníma kolem sebe (jak vyrovnává stabilitu). Na rozdíl od koňů přidává tenký kvil... "já chcíííí". Nechce se vyrvat, dá se udržet v pohodě, jen dává najevo, jak moc chce pustit se kamarádit. Vypadá to divně... zvlášť když u toho mlátí neustále oháňkou ze strany na stranu... snad z toho brzy vyroste.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:42
- Nahlásit

Fifi
Ja psala o sobe!
tak to je tvý jediný štěstí

Xerxová
Najt usoudil, že je taky španělský hřebec...
no ty kráso. To musí bejt pro psy a lidi okolo dost zátěžová zkouška nervů, když tohle viděj, ne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 20:52
- Nahlásit

Xerxová
tak se vznese na zadní, poskakuje vzpřímen a tluče předníma kolem sebe (jak vyrovnává stabilitu).
Asi pro kolemjdouci zajimavy ukaz, jak pro lidi, tak psy. Co treba nejaky povel, cinnost, aby si tohle do mozecku nezapsal natrvalo... Ale jinak doufat, ze z toho vyroste, ano, to taky jde.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 21:08
- Nahlásit

pochopitelně se to snažím eliminovat... Někdy to i jde. Jindy nee - a vedle mě je náhle kůň na zadních... Často tak stojí mrňaví psi, visí na vodítku a vyhlíží zábavu. Pravda - Najt je trošku větší. On ví, že nesmí táhnout vpřed - tak vyjede místo kupředu vzhůru...

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 21:18
- Nahlásit

Xerxová
a vedle mě je náhle kůň na zadních...
to musi bejt pak vyssi nez ty? A ono eliminovat, to jsem nemyslela, spis vycihat tu chvili, kdy ho prevladnou emoce a to "chteni" a nejak to presmerovat. Aby se ti prave nezavesoval takto do polohy spanelskeho hrebce (vyfoooot!), asi taky nic moc pro jeho krcisko. Ale uz mlcim, mlcim, jsem pretazena a mudruju. Vy to urcite zvladnete nejak i tak, nebo ho to samotnyho prestane bavit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 22:04
- Nahlásit

Rumenige dneska přepral celou rodinu. úúúplně celičkou, nejdřívějc zabil Bubitku, pak pánčičku, co se svalila na zem v obýváku a nakonec důkladně pozabíjel ešče Brtnika, kterýho pak dorazila Bubitka. A Brtnik mi vyseknul dneska pochvalu. Pravil - "dobře si ho vychovala Koláče! Pěkně poslouchá!" hm, asi si to dneska užili. Rumík určitě, našel si prej dva bažantiky, který zvednul a pěkně poslechnul. pak šel přej bádat dál a zastavil ho kynologický povel "Rume-hergot!" Zapíchnul se do země a koukal jak když nadloube volovi. . Mno tu větu připomenu Brtnikoj tak za dva, tři měsíce.

Xerxová

jááá bych neeliminovalááá! Já bych tomu vymyslela povel! Aby se to pěkně naučil a dělal na povel. A pak s tim vobjížděla štace A navíc, když se něco naučí dělat na povel, tak to bez povelu dělat nebude.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 22:10
- Nahlásit

Fifi
ne, to vlastne nejde porovnavat, neni co

jáák to? Třeba štěkni neumí ani Bubi ani Rumenige, A navíc je to přelíbezné psí stvoření a to je důležitý.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 22:22
- Nahlásit

PetraK
když se něco naučí dělat na povel, tak to bez povelu dělat nebude
to se sice říká, ale Adam se bez povelu řadí k noze, sedá si, lehá si, dělá hají a chodí na pelech, přestože na to všechno povely má

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 22:38
- Nahlásit

birmabirma

já vím. No neumím to vysvětlit, ale když se prostě naučil Ešus Rum na povel, jindá to neřenul. Poklonu taky jindy neudělal. Zajíčka a spol, taky nedělal bez povelu. Nenabízel chování, když neměl.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 22:44
- Nahlásit

PetraK
tam podle mě záleží na víc faktorech a nejde to takhle úplně zobecnit. My máme poklonu pod povelem učenou zachycenim a dělá ji i bez povelu. Zajíčka a panáčka máme učený naváděnim a bez povelu je nedělá, ale zároveň je nedělal ani nikdy předtim, než jsem je začala učit.
Kdybys to dohnala do krajnosti a každýmu chování přiřadila povel, tak už tomu psovi zbude jen na místě humřít...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 06:55
- Nahlásit

Fifi
on se právě u psů přesměrovat moc nedá... U lidí je to zvláštní - chodí po výletech Najťoun na volno. Pokud se na cestě před námi objeví chodci či cyklisti, automaticky se zastaví a otočí na mě. Nechá se připnout (nebo jen přidržet za obojek). Naučil se to rychle a je snad i stoprocentní. Přesto, když lidi (cyklisty neřeší) pak míjíme, snaží se k nim dostat (čichnout, přitulit se). A to se mi zatím moc odbourat nedaří.
On je prostě ze všech našich psů nejkontaktnější. Možnost dalšího (psího či lidského) kontaktu je lepší, než všechny mlsky a hlazení od paničky... Ale to půjde...

grimmh
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:19 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit

Zdravíčko všem
birma PetraK
ste tady začaly mluvit nějakou cizí řečí
nevím vo co gou :
poklonu pod povelem učenou zachycenim a dělá ji i bez povelu. Zajíčka a panáčka máme učený naváděnim a bez povelu je nedělá

Xerxová
vyfotit!!! vyfotit!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:27
- Nahlásit

Fifi
Jakej pan, takovej kram
no to na moje psy plati asi stoprocentne, ze ja su lina a neumim se chovat a oni to maj po me

vcera sem se pobavila. narazila sem vcera na kucharku od chlapka se jmenem Tim Ferriss. tak si rikam, ze skoda, ze mam jen psi se jmeny Tim a Feris, kdyby byla ferinka zdvojena, asi bych se fakt narehtala

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:34
- Nahlásit

Xerxová
no jsem zvědavá Kim byl úplně stejně kontaktní, ze začátku skákal na lidi, pak jsme to eliminovali do toho stavu co popisuješ alespoň čuchnout a až tak kolem roka se to dostalo do stavu projdu nevšímavě kolem, ale blííízko takže obvykle proklusal tak půl metru od člověka s nosem u země jakože já nic, ani si toho člověka nevšímám
tak to já už byla celkem spokojená, s dogou teda nevím jestli by to lidi neděsilo
jako vzípanající poník na vodítku je teda asi něco ale většina lidí se nejspíš dost vyděsí žejo
nešlo by to jako cvik na nějaký povel jakože půjdeš si hrát se psama lidma nebo bude jiná odměna jedině když budeš stát všema čtyřma na zemí?
sem takhle učila jen na pochvalu Dorina aby na mě neskákal když jdu z práce a celkem se zadařilo a na povel fakt neskáče, což jako po těch letech se divím, ale šlo to
a když nemá povel, tak skáče, tak by Najtík se moh vzpínat někdy u někoho komu to nevadí

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 08:37
- Nahlásit

cernej caj
pc furt stejnej, i když jsem odpojila monitor, catalyst jsem nenašla, tutově tam byl, vím že se mi ho kdysi i párkrát podařilo omylem otevřít, ale je fuč zřejmě po tý přeinstalaci loni nebo kdy to bylo, no tak jsem akorát přenastavila různě monitor, je to trochu lepší a na to už si budu asi muset zvyknout

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:34
- Nahlásit

Maya
nemuzes pc pripojit k jinymu monitoru (telce) nebo monitor k jinymu pc at nejsnaz objevis chybu? pripadne zkusit jinej kabel?

jo dostala sem stolni mixer, tak se tesim az budu experimnetovat

koukame na kolegu jak se brodi v reportazi ct v po ramena vysokejch paprickach kdo vcera videl neco takovyho ve zpravach

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:51
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!

tjo úřadujem, úřadujem, jako tady hošíčci:

Tak komu se tady stejskalo po Rumíčkovi??

Drápky pravda nejsou ani zaostřené ani vůbec , no ale všimněte si zas toho rozostřenýho fleku /v jeho gezichtu/

Skřítek Bordeláříček:

nechápu proč furt musí hlodat něco a navíc na gauči. Neni snad Bobr, že ne?

NAŽĎÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁR LIDI!

No a včera přišel z práce celej evidentně rozházenej (nechápu, jak dokáže ten gezicht takhle rozhodit )

Jeho Zrzavá Demence- tedy Eminence

birma

a rozbít barevnou jednolitost smečky?

ty jo, ta je pěkná! jsem jí včera neviděla. To mě vždycky štve že nemám ten barák.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:53
- Nahlásit

cernej caj
nemuzes pc pripojit k jinymu monitoru (telce) nebo monitor k jinymu pc
teoreticky bych mohla to prohodit s mámky pc, prakticky by mi to zabralo tak minimálně půl dne, na to se můžu víš co
stejně výsledek by byl že bych byla tam kde sem, akorát bych věděla, jestli je to v monitoru nebo v pc, což by mi bylo na nic, na novej monitor teď nemám a v pc bych neopravila stejně nic
jo dostala sem stolni mixer, tak se tesim az budu experimnetovat
to se máš, můžeš jíst kašičky teď
zprávy nekoukám, tak jsem žádný papriky neviděla

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:55
- Nahlásit

PetraK
teda ty poslední fotky jsou přímo antipižlí

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 09:57
- Nahlásit

birma

Kdybys to dohnala do krajnosti a každýmu chování přiřadila povel, tak už tomu psovi zbude jen na místě humřít...

tak to pochopitelně, ale tak myslím, že poklona při protahování, či poklona hravá, je o něčem jiným než poklona jako cvik, nebo já nevím, sednutí si samo od sebe a sednutí na povel.

Já prostě využívám všeho co se mi líbí, že by k něčemu mohlo vést a pak to nějak dotvořím, zatím mi to tak fungovalo nějak. Ale tak já jsem výcvikovej chaotik a lajka.

grimmh
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:07
- Nahlásit

PetraK
Fotky jsou boží a nejvíc ta dementní - předposlední

<< 1 ... 3375 . 3376 . 3377 . 3378 . 3379 . 3380 . 3381 . 3382 . 3383 . 3384 . 3385 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání