| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 14:25
- Nahlásit
PetraK
ja prave vidim tu fotku tak proto se ptam jak to casto rodi, doufam ze aspon jednou za mesic
me taky boli zapesti... pac mi na kloub na levy ruce spadla hrana skrinky a rikam si uf, stesti ze na hrbetu ruky nic a na dlani se zjevila dneska obrovska fialova podlitina
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 14:55
- Nahlásit
Fajka
kudy jste chodili kolem toho Mácháče?? Máme to tam taky docela prochozené (když je v Jizerkách sníh a všude běžkaři, často chodíme "do kraje" placatějšího málosněžného - Mácháč, Hradčany, Břehyně, Vlhošť...).
Jen tak pro inspiraci - neb hezkých tras není nikdy dost. Zatím zvládáme jen tak kolem tří čtyř hodin pochodu - navyšovat začneme až po roce věku...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 15:25
- Nahlásit
Xerxová
tak co výstava? Jak bylo?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 15:30
- Nahlásit
jaká výstava ?? Ta Evropa je až 23.-26.10. Teď jsme byli v sobotu v Jizerkách a v neděli rodinná tradice - pouštění draků. Bylo nás u švagrovky 20... Cestou od nich jsme se málem objevili u vás na chalupě nějak jsme zakufrovali v křivoklátských lesích... neb jsme do Liberce od Berouna jeli přes Ústí nad Labem (louk měla pro nás spoustu ořechů a bylo třeba je už odvést)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 15:39
- Nahlásit
Xerxová
a proč já si myslela, že jedete už tetkon? Nevíš?
e se málem objevili u vás na chalupě nějak jsme zakufrovali v křivoklátských lesích.
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!! fakt, to si děláš srandu, ž ejo že jo??
Ústí nad Labem
sim Tě vo ústí mi nemluv ani! to je zakletý místo, pokaždý, když jedem z germánska, uvěříme tý ceduli, co ukazuje, kudy na Prahu a skončíme místo na dálnici opět v Ústí. A nejen my, Spousta známejch taky. nejhorší je to, když jede člověk za tmy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 17:59
- Nahlásit
kachna_
a co ti vlastně je?
prej následky tý střevní chřipky, že jak jsem měla dva tejdny před tím anginu, tak asi rozhozený trávení a imunitu z těch prášku, co jsem na to brala, že se to stává
jako ono to není tak hrozný, ale cestu do práce mám dlouhou a ty nervy aby mě nechyt nějakej břichabol v buse mi za ty peníze nestojej
já se doma poradím
akorát nevím, jesli by to nebylo na vlastní odvoz, je to dost velký a kdyby se to znova rozebralo, tak pochybuju, že se to zase složeí, přece jen to není už nový
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 18:02
- Nahlásit
Janiii
tu kytku chci taky!!
cernej caj
ak to teda blby, ale aspon vychazky si dostala tak to je fajn
je to bblý na prachy takhle před vánocema, ale tak zase přišel mi dneska balík z Číny se sadou na mozaikový obrázek, tak se mám čím bavit, je to piplačka teda, jsem zvědavá, jestli se mi podaří ty čudlíčky nepoztrácet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 18:05
- Nahlásit
a koukám zraněný lazaři tady, se hlásím taky, jsem včera chvíli vozila dříví a narazila sem bokem na šroub od přístřešku, taky modřina jak prase
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 19:06
- Nahlásit
Maya
Tak snad už ti bude líp. Vybrala sis těch chorob v poslední době nějak moc. Hlavně nic neuspěchej (rada od toho pravýho )
Já už měla zvýšenou teplotu jen ráno a teď nic, zítra jdu do práce. Klouby už taky bolí podstatně míň a nohy se tak nevlní Nebudu si plancat dovolenou.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 19:10
- Nahlásit
Kachna
Ty si to umíš zařídit - 2 chůvičky k Martínkovi - to je super. Budou se předhánět, která je lepší pečovatelka.
PetraK
Když už nic jinýho, aspoň jsi po ránu Brtníka pobavila (a nejen jeho) a pokud měl nějaký trauma ze zubařky, zapomněl na to
cernej caj
čéče, ty jsi sama sobě nebezpečná. Až zas budeš stěhovat nábytek, navlíkni na ssebe nějakej pancíř
Janii
tak takový svatební dar bych si nechala taky líbit. Hlavně že se svatba povidla a užili jste si to
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 19:16
- Nahlásit
grimmh
na to ja su expert, ja se prirazim o cokoli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 20:31
- Nahlásit
Tak sem furt byla takové smutné dneska, krzevá Ešíčka. Ale Štajnidlo je umělec, tak huž je kapek líp. Byl přehodnej dneska. Obdivován byl, že pěkně poslouchá, tak jsem pravila, že aby si počkali tak tři měsíce .ale je pravda, že dneska byl obrposlušnej Chlapínek. A uďál mi radost, páč jsme potkali čibabku a já mu říkám "Malá čibabkaaaa, Štajníkůů, malá, čibabkáá, opartněě!" a von byl! Byl vopatrnej,
VYrábim kulajdu a budu smažit houbičky.
cernej caj
ja se prirazim o cokol
čajdooooo??? se nezdáš
grimmh
aspoň jsi po ránu Brtníka pobavila (a nejen jeho) a pokud měl nějaký trauma ze zubařky, zapomněl na to
Brtnika strach ze žubaže? Ne, von je masochista , skrytej. Páč kdysi dávno se bál, pak se to odnaučil a jednou si dokonce vrtal zuba sám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 20:35
- Nahlásit
pokecala sem dneska s Vero a pomalu pokračuje zabydlování a zvěř je v dobrém stavu, určitě se na vás taky zajde brzo podívat
jo a hlasam, ze zitra to sou 4tydny bez psenice! to je celych 28dni jesli umim pocitat. Nevyhoda je zatim jedina - kdo ma obden kupovat furt tu zeleninu, pac jinak to plesnivi a hnije a taky je peknej opruz kazdej den na ty moji parodii na kuchynksou linku (desticka polozena na plynovym primotopu, kdy vetsina spadne spis na zem nez ze by se vesla na tu desticku ) chystat nejakou zeleninu do prace - omyt, ocistit, pokrajet. hruuuza. Nemuzu si kupovat susenou zeleninu pro psy a zalivat vodou jako jim?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 20:41
- Nahlásit
nesnáším plánování věcí příštích!
a taky nesnášim, když nemám čas na mýho chlapečka úžasnýho Dneska ho ale mamka chválila - prej šli ven, tam ale byl náš nenáviděnej jrt (samože na volno), Adam na něj prej chvíli koukal přes dveře, pak se sám od sebe otočil a šel na procházku druhym vchodem Jsem moc ráda, že to že ho učim od psích blboňů v klidu odcházet, nese ovoce i když u toho nejsem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:06
- Nahlásit
Najtík teď má zlé časy - dostal nepozitivně bačkorou po čenichu... Když se chlapec rozjede dobrou náladou, smí mě (nebo Pepu) lovit. Ale jen jako hru a hlavně "dovoleně". Ne že mi letíc tryskem vletí "celý dogák" do obličeje. A byl varován předem, že NE!! Jak jsem se lekla a z pantofle vypadla (ale stabilitu udržela), tak tou bačkorou rovnou jednu dostal... Hlavně to nesmí nikdy zkusit na jiné lidi. To by nemuselo dobře dopadnout (babča i děda jsou silně 80+). JInak je brouček hodný, poslušný, zatím stále lehce ovladatelný. Nic nezkouší, ještě si ani jednou nevrknul - ani u kosti, ani v posteli, když je unaven...
lov na páníka "povolený":
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:15
- Nahlásit
Xerxová,
áááá kucí jedou stejnou notu??? Hodní hodní??? No jsem zvědavá kdy co přijde . Fotky Najťule jsou boží je to držka dementní já držím palce nám oběma, vlastně ne, nám čtyřem -ještě Louk a Dalmi - aby nám ta zvěř v tom "hodným" módu zvostala.
Štajník tuhle taky poznal nepozitivno, štve mě s těma nájezdama na Bubitku. Ona si to nechá líbít a nezmlátí ho doopravdy. A mi už došla trpělivost. Jenže ten vůl je splachovací a nic nebere vážně.
birma
pak se sám od sebe otočil a šel na procházku druhym vchodem
NO ALE TO JE MOUDREJ PÁN!!!! Proč si zbytečně přidělávat starosti a štréz, když to můžu vobejít!!
cernej caj
Nemuzu si kupovat susenou zeleninu pro psy a zalivat vodou jako jim?
no můžeš, co bys nemohla,otázka je jak si pošmáknete
hele lidi včera běželo něco v televizi na čt1 a byly tam tak krásný záběry Mácháče zamrzlýhp zapadanýho + okolí!! to musí být v zimě nádhera!! Xerxová asi ví. Nicméně mě to naprosto okouzlilo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:16
- Nahlásit
právě jsem objednala krmení pro kočky a přihodila k tomu ještě jedno frisbee pro Adama (při našich posledních hrátkách s tim, co máme, jsem ho omylem přišlápla - Adama a jeho to ihned přestalo bavit, tak snad na to brzy zapomene) od Starmarku - miluju tu značku
Xerxová
Najtík je strašnej fešák
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:17
- Nahlásit
PetraK
Proč si zbytečně přidělávat starosti a štréz, když to můžu vobejít!!
Přesně! Rok a půl mu to vštěpuju a konečně to asi nese ovoce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:22
- Nahlásit
PetraK
ano - zamrzlý Mácháč či Břehyně jsou úžasný. Tady Břehyně - i s Kosatkou Betou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:22
- Nahlásit
aha pozor!! u nás probíhá šachovej turnaj s názvem : "obsaď si svůj pelíšek!" Všichni musej bejt na tom jednom konkrétním - v rohu kuchyně vedle lednice. Strategický místo. Pak jeden obsadí ten druhej - ne tak populární a začne tam něco kutit. Ten druhej tam musí taky. A tak první jde to toho favorizovanýho a konečně ne tam sám. Hm. Kdyby to neznamenalo, že při to Rumajzl rozštípe asi tunu třísek, tak dobrý, ať se bavěj
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:30
- Nahlásit
tady probíhá teskný kvil u schodůůůůů - "paničkóóó, páááánííííkůůůů - já chci jít nahoru spinkat a sám tam nepudu. Co kdyby se zase ve dveřích na balkon objevil ten podivnej velikej černej vrtichvostící pes, kterej je mi tak podobnej..." Pomóct, má dole pět velepelechů (v každé místnosti jeden) a musí jít nahoru směr postel...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 21:38
- Nahlásit
Xerxová
Co kdyby se zase ve dveřích na balkon objevil ten podivnej velikej černej vrtichvostící pes
jo u nás dneska - bohužel k mé nelibosti tedy - proběhla taky interakce s odrazy ve skle. Jak na něj minule soused dělal v noci bubáky přes dveře, tak ten blb-jak jsem očekávala- dneska při určitém úhlu světla viděl ve skle COSI! aneb my tři s Bubitkou a jal se na to štěkat souseda fakt zavraždim. Doufám, že třetí takovej ftípek už si nechá pro sebe.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:07
- Nahlásit
Bry vecir.
Xerxová
On je fakt prisera z jezera, kdyz leti.
PetraK
Štajník tuhle taky poznal nepozitivno, štve mě s těma nájezdama na Bubitku. Ona si to nechá líbít a nezmlátí ho doopravdy. A mi už došla trpělivost. Jenže ten vůl je splachovací a nic nebere vážně.
To je prave to, ze i kdyz se sebevic snazis, tak pravou psi reakci nedokazes. Ona si ho poupravi, sprdne, neboj, az ji fakt nasere. A to pak bude najednou oukropecek majinkatej,
Pak jeden obsadí ten druhej - ne tak populární a začne tam něco kutit. Ten druhej tam musí taky. A tak první jde to toho favorizovanýho a konečně ne tam sám.
Klasicka strategie, tu pouzivaj perdelky na tupeho Kremyla velmi casto a stale s uspechem.
birma
nesnáším plánování věcí příštích!
Tak zalezi, o jaky veci jde. Neco muze byt planovani mile.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:14
- Nahlásit
Tak mám za sebou brainstorming s Wami ohledně Adamova lovení a zdá se, že moje úvahy nemus být nutně nesmyslné (což mi v tuhle chvíli docela stačí).
Hlavní myšlenka je, že lovení (a to i běžců a cyklistů) řešíme v podstatě celou dobu, co ho mám. U běžců jsme se pohli hodně moc, u cyklistů za určitých podmínek taky, u pipek taky, u jinejch zvířátek fakt ne (srny řeší stále na stovky metrů, pokud si jich všimne). Tim, že ale je schopnej během chviličky zapomenout, že tam ta zvěř byla (tedy dojdem na místo, kudy srny běžely, on si dvakrát čuchne a dál ho to nezajímá) a nejde jen čistě o tu zvěř, bych řekla, že u něj jde hodně právě o ten pohyb (jeho, tedy radost z pohybu). To v kombinaci s tím, že vlastně žádnej rychlej pohyb nemá, protože musí být neustále na vodítku (hrát si se psama ho baví naprosto minimálně a sám na bezpečnym prostoru rychlej pohyb negeneruje, míčky a podobně ho nebavěj) a přitom běh o závod miluje, je dost neřešitelnej problém. Tudíž moje rozhodnutí pro teď je, že vymyslím (nevím jak) bezpečnou trasu, kde ho budu brát ve volnosti ke kolu (který teda budu muset někde sehnat) na krátké, co možná nejrychlejší běhy a zároveň začnem jezdit na coursingy. Riziko coursingů si uvědomuju, nicméně v tuhle chvíli si stejně myslim, že pokud budem pokračovat jako do teď, sejde dřív věkem, než bude z mýho pohledu spolehlivě ovladatelnej. Takže v tom vidím v první řadě to, že se bude bavit něčim, co má rád. Potenciální přínos (u kterýho samože vim, že nemusí vůbec ale vůbec přijít), je možnost, že bude jeho potřeba sprintu a rychlýho běhu uspokojená natolik, že další prací u zvěře dokážu docílit toho, že pochopí, že je to zábava povolená jen v určitý situaci a za určitejch podmínek a bude tudíž ovladatelnější.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:15
- Nahlásit
Fifi
Tak zalezi, o jaky veci jde. Neco muze byt planovani mile.
Plánování vlaků komu jede co a jak na/z čundr(u). Nenávidíííííím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:18
- Nahlásit
Fifi
az ji fakt nasere.
no jo ale to by na ní nesměl viset a lomcovat s ní a hlavně proč mě to štve, on má neuvěřitelnou strategii, vběhne pod ní, chytne jí za úchylofku na zadní noze a pošle jí k zemi bylo by to ftipný, kdyby jí nebylo asi tak tisíc let. Ale vždycky když upadne chudínka, tak se tak zmateně kouká! Tohle mu fakt nedovolím dělat. K žádnýmu jinýmu psu venku si to nedovolí, to chodí a uctivost vážený pane, ručkulíbámmilostivá.... ale Bubitku klidně přizabije a ona je z toho fakt mimo. Nasral jí kvůlivá tý kosti. A jak dlouho myslíš, že mu to debilovi vydrželo? He? Asi čtvrt hodiny!!
Klasicka strategie, tu pouzivaj perdelky na tupeho Kremyla velmi casto a stale s uspechem.
jo jo , znám , znám už taky. A nevochodí se mi to.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:22 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
Tak to loveni zni dobre, pokud to neni lovec telem a dusi, melo by to klapnout. I s tim kolem, to jsem taky obcas cubam udelala a kupodivu se na zver vyprdly a metelily za mnou.
Plánování vlaků komu jede co a jak na/z čundr(u).
To pak samoze chapu.
edit
a ten coursing, proc by ne. Fura psu to ma jako zabavu a nespojujou to s nicim na vychazkach. Ja to kdysi zkousela se Skritkem a pro ni to bylo neco ala "nejsi magor na hlavu? proc bych mela jak pako litat za nakym igelitem?"
PetraK
Tohle mu fakt nedovolím dělat.
No jo, tak uz je krehci babka, jestli ji takhle posila k zemi, to pak jo.
A jak dlouho myslíš, že mu to debilovi vydrželo? He? Asi čtvrt hodiny!!
No to asi jo, ale urcite si priste da vetsiho majzla. A neboj, asi je furt castecne hajenej, jak je mimi. Verim, ze mu Bubu posune postupne mantinely, pokud ji teda hnatek neurve.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:27
- Nahlásit
Fifi
No jo, tak uz je krehci babka, jestli ji takhle posila
mi na tom štve, že venku je fakt uctivost sama a jí dere. Kdyby byl hovado necitelný obecně, tak mi to tak nebere, ale on by jí doopravdy terorizoval. Já vždcky dlouho koukám, protože ona se někdy zapojí -ale spíš v defenzivě. Jo když spolu lítaj po louce za chalupou, tak dobrá, to je hra, ale jak se ona víc brání, vstupuju do toho. To si ona nezaslouží, být trhací kalendář.
eh tetkon tu leží Dementěv zrzavej, chrápe jak vo život a je tuhej
mu Bubu posune postupne mantinely,
no však už mu je přes půl roku , ona je moc vlídná, opravdu a mi to vadí, potřebuje svůj klid, to ne že ne.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:27
- Nahlásit
Fifi
Tak to loveni zni dobre, pokud to neni lovec telem a dusi, melo by to klapnout.
jsem moc ráda, že ani tobě to nezní jako naprostej nesmysl.
I s tim kolem, to jsem taky obcas cubam udelala a kupodivu se na zver vyprdly a metelily za mnou.
Přesně tenhle dojem jsem z něj měla teď o víkendu, že kdybych tam v začátcích (a to i když už letěl), dokázala udělat něco fakt super zajímavýho (jako třeba bejt skoro tak rychlá, jak ty srny), tak mám navrch. Ale tim, že jsem furt pomalá, jsem v tomhle zákonitě dost nudná, to kolo by to mohlo změnit. Jen teda musim vyčíhat dobu, kdy tu bude na cyklostezce pokud možno co nejmíň běžců, cyklistů a pejskařů, protože vozit kolo autem půl hodiny za Prahu, abychom si dali 5 kiláků a jeli domu, je trochu mimo moje časový i finanční možnosti
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2014 22:36
- Nahlásit
birma
kdy tu bude na cyklostezce pokud možno co nejmíň běžců, cyklistů a pejskařů
No to bych vyrazila nekam ksa, bo rychlej trysk po asfaltu je dost na prd. Na to je Praha blba, mno.
no však už mu je přes půl roku
Tak ho treba porad jeste bere jak stene. Ja myslim, ze vlidna, nevlidna, hodna, nehodna, jednou ji to fakt nastve a zacne se k nemu chovat drsnejs. Byt jen doma treba, kdyz to nekde venku casem fyzicky nezvladne.
|