Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3339 . 3340 . 3341 . 3342 . 3343 . 3344 . 3345 . 3346 . 3347 . 3348 . 3349 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:12
- Nahlásit

Maya
Třeba krajíc chleba s nějakou lehčí pomazánkou a papriku, rajský nebo jablko.
Ovoce má hodně cukru, takže s kilem jablek by to byla cesta do pekel

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:18
- Nahlásit

grimmh
asi lepsi ale kilo jablek nez kilo kolacku

tak musis manzelovi vysvetlit, ze klec je normalni chovatelska pomucka a pro psa bydleni, ze to neni jako jak se na vesnicich zavira pes do klece aby od nej byl pokoj

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:18
- Nahlásit

Maya
Manžel pod mým vedením zhubnul za 2 měsíce 9 kilo. Bylo to na začátku roku a nebýt té naší přežírací dovolené, kdy jsme nabrali oba po 2 kg, tak si drží váhu doteď a už žádnou dietu nedrží. I ty dvě kila shodil jen úpravou životosprávy.
Celá dieta-nedieta spočívala v tom, že si jídlo dělil na menší části a jedl 5-6x denně. Pravda, večer se přestal cpát jako to bylo dřív, ale dal si lehčí večeři třeba zeleninový salát a kousek chleba.
Je tedy pravda, že u televize cvičil (asi 2 minuty denně ) leh-sed.

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:22
- Nahlásit

cernej caj
musis manzelovi vysvetlit
nebuj, já to do něj láduju všechno pomaloučku, polehoučku, tak snad se zadaří - času je ještě dost
Větší práce asi bude s výchovou psa, abychom byli jednotní. On spoléhá na mě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:32
- Nahlásit

grimmh
chci taky radu ale me staci 2kg na kulaty cislo at se dostanu at vykrocuju do 30tky s kulatym cislem i na vaze

jo a jim casto a vecer zeleninu

. On spoléhá na mě.
chlap

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:33
- Nahlásit

grimmh
já v tom potřebu chocholouška nevidím

cernej caj
to je roztomily nahodou

dobře tak jo Brtnik mi tam tu oňufaninu taky nechal.
Tuhle jsem si říkala, že mi některý jeho věci furt chybí-třeba ráno, když jsem vstala, měl čuchometr lípnutej v tom rožku na dveřích a funěl tam

Maya

hele grimmh cernej caj
maj pravdu. Není to tak složitý, když jsem se umravnila, koukala bys, jak šly kila dolů, teď jsem se zas rozcapila, ale opravdu to není v ničem jiným než v hlavě.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:34
- Nahlásit

grimmh
ad ta klícka - jak píše čajda, dá se to udělat prostě že je to pelíšek a máš pak klid. Já zatím vystačila bez klece, ale když jsme si Štajna pořizovali, měla jsem v záloze Evu,kde jsem si případně mohla klec půjčit, nebo můžu ještě i nadále. ale on je zatím v tomhle fajn.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:43
- Nahlásit

PetraK
ale opravdu to není v ničem jiným než v hlavě.
jj, to máš stoprocentní pravdu

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:44
- Nahlásit

grimmh
s těma schodama to chce prostě od první dne učit, že tam nesmí a pak ho to ani nenapadne, je to prostě stejný princip jako kdyxž učíš psa, že nesmí na gauč

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:46
- Nahlásit

PetraK
To jsem ráda, že se s Čajdou se mnou ztotožňujete. Prostě by to bylo jeho odpočinkové místo-zázemí. Pokud manžela přesvědčím, chtěla bych jí mít hned jak pejska přivezeme, aby by byl zvyklý od malička, že je to normální a ne něco za trest. I za cenu, že první noci bych bivakovala vedle klece a v případě potřeby podala pomocnou tlapku a navíc při tom ohlídala noční čůrání
Už jsem i koukala na videa jak přes pamlsky pejska na klec naučit.
Já tady pořád píšu o pejskovi, ale je vám jasný, že to bude fena, jo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:46
- Nahlásit

Maya
on je asi problem v tom, ze grimmh nemuze ohlidat 100% casu, aby tam nelez, dokud to nebude umet, coz se psama ke gaucu mozna naucis pokud je mas jinak treba venku ale tezko ho to naucis pokus ses 10h denne v praci, pes se vali po gauci jak se mu zachce a pak prijdes dom a pak jakoze teda nee, tak pes tam jako neleze

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:47
- Nahlásit

Maya
Jj, máš pravdu. Nechci psa do postele, nechci psa na sedačku a nechci psa na lezení po žebříku . Ty ostatní věci mě napadnou posléze

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:51
- Nahlásit

grimmh
Abych nebyla za tyranku, že psa do postele neee a na sedačku taky neee. Nejvíc to bude trápit mě, protože by to bylo fajn mít u sebe radiátorek. Ale asi je dobrý, aby měl vyhrazený nějaký mantinely.
Možná to bude první vižla, která se nebude chtít mazlit, protože bude umazlená až až......jí to bude štvát

cernej caj
Člen
- Nahlásit

grimmh
a to ja zas chci psa do postele

jo ty chces feneckuuu

PetraK
Člen
- Nahlásit

grimmh

doporučuju přes tu klec dávat deku, pesani mají rádi noru. My nemáme klícku, my máme domeček, kam se teda dva rozhodně nevejdou ale mají ho všichni rádi. Domeček nemá být trest, naopak zázemí. My jsme tam s ním taky bivakovali-Jak s Ešusem tak se Štajnem.

jaký schody řešíš? co mi uteklo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:54
- Nahlásit

grimmh

Ale asi je dobrý, aby měl vyhrazený nějaký mantinely.

no to víš že jo, mantinely, samozřejmě. Mantinely být musí, aby se mohly porušovat
ale ne, dělám si legraci. U nás se taky po nábytku neleze, ale na chalupě můžou, to jsem jim i nechala svůj oblíbenej gauč. Ale ten je jedinej kam můžou. Když s nimi chceme jezdit po hotelích, nesmí se válet v peřinách, tohle se přiznám mi přijde od pejskařů blbý, když nechají psa v penzionu, v hotelu lézt do postele, protože ne každý bude rád, když před ním v tý posteli bude spát pes.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:06
- Nahlásit

cernej caj
on je asi problem v tom, ze grimmh nemuze ohlidat 100% casu
a tak je jasný, že to znamená stopro mu zamezit přístup i v nepřítomnosti, pokud holt nejde dát do jiný místnosti, tak se na gauč překlopěj židle nebo tak něco
problém je spíš v tom, že hodně lidí si na gauči na klíně ňuchá malý štěńátko a pak se diví, že velkej dospělej pes se hrne na gauč
chce to od prvního dne jak jsem psala, když to ten pes nikdy nepozná, tak to pak ani nevyžaduje
u nás Dorin na gauč smí a Kim ne a problém s tím není žádnej

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:06
- Nahlásit

výroba pavouků z lízátek, pak ho můžete i sežrat
http://www.pinterest.com/pin/512143788849374451/

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:09
- Nahlásit

a další věci na výrobu, ale jestli jsou u všech návody netuším, mi to nějak blbne http://www.pinterest.com/wonderfuldiy/wonderful-di y/

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:10
- Nahlásit

PetraK
jaký schody řešíš? co mi uteklo?
Překopírovala jsem to z předchozí stránky:
S tím pelechem uvnitř klece bych počítala jako se samozřejmostí. Když to tak zvažuju, tak ono to bude skoro nutnost asi. Chatku máme totiž maličkou 3,5x3,5 m. Do ložnice v podkroví vede něco mezi žebříkem a schůdkama. Nechci, aby se mi někdy v noci pes zrakvil kdyby ho náhodou napadlo se vydrápat za námi. Dolů netuším jak bysme ho dostali, protože je to o hubu i pro člověka.
Jen přibude boj s větrnými mlýny - přesvědčit na klec i manžela. I když s Eliškou jsem ho taky přesvědčila a dnes to uzná. Právě na chatě je to výhoda. Přes den máme na schůdcích přidělanou sololitovou desku, ale na noc, abychom mohli vylezt nahoru jí musíme sundat Eliška si na klec dobře zvykla a kolikrát si do ní večer i sama zaleze. Přes den je puštěná.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:20
- Nahlásit

Maya
fakt nemam chut, diky

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:29
- Nahlásit

grimmh

jo tak. no ale tak vždyť je tam ta zábrana, po určitou dobu, než vyroste a dojde mu, že tam se mu blbě leze, tam nejde nechat i v noci?

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:34 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit

PetraK
tam nejde nechat i v noci?
to je fyzicky nemožné
musela bych vylézt do půky žebříku a nějak se ohnout a prodloužit ruce, abych za sebou desku přiložila na schůdky a otočila obrtlíky (který desku drží). No a v noci v případě akutní a rychlé potřeby bysme se asi dost rychle nedokázali dostat dolů (třeba na záchod )

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:38 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

grimmh

vylézt do půky žebříku a nějak se ohnout a prodloužit ruce, abych za sebou desku přiložila na schůdky a otočila obrtlíky

no a co někdo má noční můry, někdo noční poluce, ty bys měla noční jógu

a dole tam nejde dát nějaká ta dětstká zábrana?
Neumím si to představit, jen přemýšlím nahlas.

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:45 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit

PetraK
Ona tahle zábrana která tam je zároveň slouží přes den i Elišce, aby se po schodech nevyšplhala. Ona je puštěná přes den na volno. Jednou jsme zapomněli a našla jsem jí v podkroví u otevřených balkonových dveří. To bylo leknutí.
Neumím si to představit
No představ si postavený žebřík (skoro kolmo) s malinko širšími šprušlemi. Nahoře docela malý vyříznutý prostor v podlaze. Tudy se jednou babuška a děduška budou šplhat na spaní. Asi si pořídíme jeřábek a necháme se tam spouštět střechou.

No ono je ještě spousta času jak to řešit
Ta zábrana na pejsky by nefungovala, protože by jí Eliška mezi těma drátama prolezla.

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:48
- Nahlásit

Maya
Odkazy dobrý - pro manuálně zručný. Což tedy rozhodně není můj případ.
Takovýho pavoučka dát někomu jako dáreček k normálnímu dárku by nebylo marný

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 14:55
- Nahlásit

grimmh
Ta zábrana na pejsky by nefungovala, protože by jí Eliška mezi těma drátama prolezla.

no ale éliška v noci spí ve svý klítce ne? Tak místo toho, že tam nebude pod schody nic, by tam čistě jen na noc byla ta zábrana

mmch - to bylo první co mě napadlo, jak se tam jednou budete sápat

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 15:04
- Nahlásit

PetraK
jak se tam jednou budete sápat
no nebudem. Skončíme tak, že na tom prostoru 3,5x3,5 ze kterého je vlastně ještě kousek ukradeno na koupelničku, budeme vegetit všicí

Jdu za chvíli balit. Užijte si hezké odpoledne

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 16:07
- Nahlásit

grimmh
klec je super, stejně jako boudička, která je lehčí a pokud neni pejsek ničitel, tak stačí super je to i na různý výlety, dovolený... kdy má pes pořád to svoje "doma", kam si může zalézt. Stejně tak na různé psí tábory a tréninky
u Adama jsem kvůli jeho historii útulkový kotcový měla strach, že to nepůjde a pak na táboře přijal půjčenou klec za vlastní během chvilky, i si tam sám a rád chodil po odběhání

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 19:28
- Nahlásit

a mám radost z chlapečka byli jsme si pocvičit a šlo mu to moc hezky, taky si pohrál s nějakou malou bílou fenečkou a nejenže se k ní choval jako gentleman, ale i si mě stále hlídal a při hracích pauzách se ke mně vracel (zatímco holčička vypadala, že je jí její panička zcela někde). Třeba z něj bude časem i poslušnej péf

<< 1 ... 3339 . 3340 . 3341 . 3342 . 3343 . 3344 . 3345 . 3346 . 3347 . 3348 . 3349 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání