Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3339 . 3340 . 3341 . 3342 . 3343 . 3344 . 3345 . 3346 . 3347 . 3348 . 3349 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:04
- Nahlásit

Maya
normalne ti reknu, ze ani nemam chut kourit tolik - byli sme s muzem v cajovne v nedeli a ani mi to nechutnalo, tak su zvedava na zitrejsi pravidelny dychanek, jak na tu vodnici budu reagovat, jestli to fakt ma souvislost nebo to bylo proste v nedeli treba vycerpanim nebo tak

jinak - zatim mam chute porad stejny, ale funguje trochu i psychologicka stranka, kdyz sem to tyden vydrzela, ted to nevzdam a navic za mesic budu mit dorticek kulatej tak to stejne porusim ale su zvedava.

problem je v tom, ze to asi stejne rychly nikdy nebude jako rohlik se sunkou je mega rychlejsi, nez sunka se zeleninou (musim toho snist vic, ty zeleniny, at nemam hlad) coz je naprd, pac ja proste neumim jist moc naraz, zato celej den

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:09
- Nahlásit

cernej caj
no a hlavně zeleninu musíš jíst častejc, já když si dám k obědu salát, tak když se nenajím tak do 3-4 hodin, tak je mi blbě, když si dám normální oběd, tak v pohodě vydržím do večeře, což by pro mě znamenalo tahat sebou jídlo ještě do práce, to je dost nemyslitelný

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:10
- Nahlásit

cernej caj
Jsi dobrá a jestli můžeš, tak vydrž. Jsem přesvědčená, že opro organismus je to fakt dobrý.
Mám nějaký problémy a taky jsem zvažovala bezlepkovou dietu, ale nedokážu to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:11
- Nahlásit

Maya

Budeš brzy vybírat vstupní na štajní představení?

noi včera, když dělal tu obživlou Křižíkovu fontánu, tak to by se vybralo dost

cernej caj
urcite jo

no ráda bych, protože přeci jen se můžu míň hejbat, když hážu, než kdy mě honi, nebo se pereme

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

cernej caj

ale funguje trochu i psychologicka stranka, kdyz sem to tyden vydrzela, ted to nevzdam a navic z

VÝBORNĚ VÝÝÝÝÝBORNĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚ!! ŠIKOVNÁ, ŠIKOVNÁ ČAJD. Jako že fakt doopravdy moc šikovná.

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:12
- Nahlásit

Maya
Nezmiňovala jsi tu někdy, že máš problémy s kilama? To jak se stravuješ je úplně na dvě věci, když nechci napsat přímo, že na ho*no.
Zkus si to jídlo který za den spořádáš rozložit do menších částí. Jsem přesvědčená že i když zachováš stejný přísun kalorií, ale rozložíš je do jídel po 3 hodinách, půjdou kila dolů.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:16 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
prave asi nemusis jist castejc, ale v principu de o to, ze si nesmis dat k obedu salat a pokud ho mas, tak k nemu treba idealne hrst orechu a treba rozkrojit 3 vejce nebo fakt cely kureci prso do toho... ne klasickej obedovej salat, kde ti natrhaj par listku, hodi aby se nereklo mozna jedno vejce nebo 3 kousicky masa... proste toho musis snist vic a ne jen zeleninu, no. coz mi dost logisticky zpusobuje potize, pac mam ted zas furt hlad a neumim jist zatim dost. taky proste mam k obedu 2vajicka v lednici a asi si po obede budu muset dat ty vejce, jestli si dam jen salat...

grimmh
chci kvuli muzi, akorat ja nasadila vyssi level - pro nej je zakaz psenice, ja si zakazala obecne sacharidy, pac telo by melo umet jet na tuky a kdyz ma moc sacharidu (tech blbejch) tak to muze zpusobovat cholesterol vysokej a ja ho mam vysokej, tak to bude takovy pokus...

pristi tyden jedem na dovolenou, tak to se tesim, jak budu experimentovat s jidlem pekne pro muze nakoupim pohanku, pohankovy testoviny, polystyrenovy chleby a bude pod dohledem

tak ja ti dam vedet, jestli vidim zlepseni a kdyztak to budes mit taky impulz to zkusit - ale i tak, je urco lepsi kvaskovej zitnej domaci chleba nez konzumni z tesca, coz zas ty doma peces

edit PetraK
ale to doladite, je jeste mladej vidis cos naucila bubici na stary kolena, to rumicek dozene

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:22
- Nahlásit

cernej caj
Já sice peču kváskovej chleba, ale pšenično-žitnej - v poměru 60-40%. Ještě jsem neměla odvahu udělat jen žitnej. Mimochodem, jestli se nepletu, tak lepek je i v žitě.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:26
- Nahlásit

cernej caj

muze nakoupim pohanku, pohankovy testoviny, polystyrenovy chleby a bude pod dohledem

škovný! a nezapomeň ale, že tu ten lepek najdeš fakt fšade (nezapomenout na omáčky např. ) a je dokonce i kde? I v pivíčku

ale to doladite, je jeste mladej vidis cos naucila bubici na stary kolena, to rumicek dozene

no to musíme, musíme. Rozdíl s Bubicí a Ešátorem vs. Štajnidlo je v tom, že on si rád jede na sebe, není v něm tolik to co v těch dvou, takže to se musí přeprat. Taky je to o tom, že má jako parťáka nejen lidi, ale má k dispozici i tu Bubitku, tzn. zcela přirozeně nemá tolik potřeby, jako měl třeeba Ešátor, kterej byl sám. A to si nedovedu představit, jak by to u něj probíhalo, kdybych od začátku nejela na to, že musí fungovat i každý sám. To by se na nás vyprdnul úplně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:29
- Nahlásit

grimmh
jj, je i v zite, ale v zite ho je min a taky obecne asi je lepsi kvaskovej nez z drozdi, pac drozdi cosi dela s tim lepkem pri peceni. Asi bych to musela dohledat, co sem o tom cetla.

ale v principu proste je domaci kvaskovy chleba vzhledem k lepku proste lepsi volba, nez kminak z obchodu. I kdyz je psenicno-zitnej

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:30
- Nahlásit

grimmh

Mimochodem, jestli se nepletu, tak lepek je i v žitě.

nepleteš. Celožitnej jsem zkoušela, a ehm.... byla z toho dobrá zbraň

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:34
- Nahlásit

PetraK
No právě - je těžší

M´ůžu mít jeden z těch debilních dotazů:
Co vižla a skleněné výplně dveří v bytě?

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:37
- Nahlásit

Napadlo mě totiž, že v naší nepřítomnosti (třeba návštěva u doktora), kdy budou o samotě (pes - fretka), bude se pes snažit dostat k freťuli přes zasklené dveře a to by byl průšvih. máme úzkou dlouhou předsíň bez okna, takže když jsme rekonstruovali byt a dávali nové dveře, zvolili jsme prosklenou variantu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:38
- Nahlásit

grimmh
existujou nalepovaci tapoto obrazky, pokud na tu sklenenou vypln nejak nebazirujes ze nesmi byt porusena

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:39
- Nahlásit

grimmh
Co vižla a skleněné výplně dveří v bytě?

zatím nic. Jen jsou občas oňufaný. (pšt, neřikejte nikomu že jsem blásen, ale.... jednu Ešátorovu oňufaninu, tu jsem si tam ještě nechala a z nostalgie jí nevypucovala, páč jsme měli spolu takovou hru,když jsem šla do práce dala jsem na tu lištu na dveřich do každýho rohu kousek dobroty, na každý dveře a on se hrozně těšil, že až bouchnou ty dveře vchodový, půjde a pěkně si to vysbírá a Chochološek už má objednávku )
Na dveře se neskáče, takže žádnej problém se sklem. zatím teda no

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:39
- Nahlásit

grimmh
cernej caj
jo, já vím co a jak by se mělo jíst, akorát pro mě prostě logisticky by to bylo dost náročný, jako tahat sebou celou cestu do práce x kilo jídla a tady to jíst studený z lednice, protože tu nemáme kuchyňku ani mikrovlnku, k tomu se prostě jen tak neodhodlám, protože to by jasně znamenalo nechodit na obědy do jídelny a mít minimálně ještě 2-3 jídla navíc co teď nejím

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:43
- Nahlásit

grimmh
, bude se pes snažit dostat k freťuli přes zasklené dveře a t

když bude naučenej, že fretka se nežere a že společný soužití obnáší nějaký pravidla, nebude mít důvod se někam dobývat. Štófík měl Kostěje rád, ale prostě v naší nepřítomnosti bivakoval on v předsíni, Kosťa v kůchni a bylo. Neplaš.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:43
- Nahlásit

Maya
jo tak to pro me je taky logisticky k nicemu - pac to studeny jidlo ale jinak nejim castejc, nez predtim. jen si musim hlidat, abych energeticky proste toho dost pokryla i tema orechama nebo vetsi porci zeleiny

PetraK
to je roztomily nahodou

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 10:54
- Nahlásit

cernej caj
tak já obědvám v poledne a večeřím nejdřív v 7, to prostě nedám s jakoukoliv porcí zeleniny, mám to vyzkoušený, že jak si nedám něco výživnějšího jako brambory, rejži, kus masa, tak prostě je mi za pár hodin blbě, prej pokles hladiny cukru v krvi nebo co jak vylezu z práce a rozhejbu se, tak to je na omdlení a to se fakt bojím, že sebou seknu na chodníku a tak stejně jdu a koupím si v trafice čokoládovou tyčku, protože ta za 10 minut zabere a jsem v pohodě a dieta je v čudu
možná to tak nemá každej, nevím, ale pro mě by to znamenalo asi jedině před odchodem z práce si dát další porci zeleniny nebo něčeho

jako jasný, že jsou to taky jen výmluvy a kdyby člověk hodně chtěl, tak to dá i tak, asi nemám až takovou silnou motivaci, holt to má někdo jednodušší a ta motivace mu stačí menší

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 11:22
- Nahlásit

grimmh
Maya
a taky jsem zvažovala bezlepkovou dietu, ale nedokážu to. kdy o tu nejhorší potravinu se přetahuje cukr s pšenicí - to je pro mě jedno, já nejsem ochotná vzdát se ani jednoho
cernej caj
Už týden v tom jedeš? tak to jsi dobrá, držím palce, ať vydržíš a jsem zvědavá, jestli to bude mít na něco vliv
Margaríny nejíme dávno, tak nějak sami od sebe, používáme máslo, sádlo a olivový olej.

Fajka
Se mi to zdálo v obličeji jiné, i jsem si říkala, jestli to není samojedí holka. Ale malá se mi nezdá, Worka je prcek, řekla bych, že tak stejný Samojedi táhnou a neunavitelní jsou, jsou to psi na výdrž, ne na rychlost. Musher, co nám prodával Worička, s nima v zápřahu s károu, jezdil denně 25-35km. Problém je, že nejraděj táhnou z kopce což se dost blbě brzdí, bolí z toho kolena a kolikrát je to o hubu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 11:50
- Nahlásit

Maya
no ale prece ty muzes mit maso, rejzi, brambory. Maximalne nemit chleba/pecivo a testoviny, ze jo.

jasny, ze bych na taliri zeleniny 3x denne taky neprezila. ale treba moje dnesni snidane - 2vejce, 3 vetsi mrkve (na vlakninu a sacharidy misto chleba) a hrst orisku, k obedu zeleninova miska s kurecim kridlem a jeste sem si dala banan.

proste v principu musis energii, co bys mela v testovinach nahnat proste necim jinym. tzn. si misto velke porce testovin s trema kouskama masa si dat poradnou flakotu s vetsi porci zeleniny a energeticky ses na tom treba podobne. Vtip neni v tom to jidlo vynechat, ale fakt necim nahradit. Nerikam, ze je to snadny nebo to de dobre aplikovat, ale da se s drobnejma zmenama to zvladnout

worick
a pouzivas kokosovej olej nebo ghi? (prepustene maslo?) to bych chtela vyzkouset. Jinak ten kokosovej olej je supr na teplou i studenou kuchyni i jako olej na oblicej je tuhej v pokojovy teplote tak si nekdy dam na zlicku jen tak

z kopce tahne i ferina

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:42
- Nahlásit

PetraK
já v tom potřebu chocholouška nevidím. Naopak naprosto to chápu. Mám to v sobě podobně, jak s holčičkama který už nejsou tak v lidské podobě, kdy mám dodnes tátu v mobilu i když už tu s námi není. Prostě ho mám aspoň v tom seznamu na mobilu.
Jednou jsem viděla nějaký pořad v televizi (nebyl o psech) a zahlídla jsem, že mají psa v kleci. Strašně jsme se s manželem durdili, jak můžou toho psa tak týrat. Když se na to dívám s odstupem času a přemýšlím, jak zabezpečit nemrtvicový chod domácnosti, už to nepovažuju za takovou zhýralost, pokud bych věděla, že majitelé toho psa v kleci zbytečně nedrží dýl než je potřeba. A určitě by se docela slušně ten pejsek nechal na tu klec naučit, aby tam byl rád když už by to muselo být.

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:44
- Nahlásit

Maya
Nezlob se, ale nesouhlasím s tebou v tunách jídel po kabelách.
Je to jen o potřebě změny v tvé hlavě. Prostě ráno se nasnídáš, do práce vezmeš lehkou sváču na dopoledne a odpoledne. Na oběd půjdeš normálně. No a doma pak večeři.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:45 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
2vejce, 3 vetsi mrkve (na vlakninu a sacharidy misto chleba
a to fakt pak nemáš hlad celý dopoledne? mě to připadá jako prostě že po tomhle mám za hoďku zase hlad, že to jako brzo vytráví,kdežto když sním dva rohlíky ráno v 6, tak klidně do oběda vydržím nic dalšího nejíst a nemám hlad
jedině se dojídat těma oříškama nebo tak něco
no ale prece ty muzes mit maso, rejzi, brambory
no ale asi ne bez lepku? vždyť psala petraK, že lepek je i v omáčce a těžko budu jíst maso s rejží nasucho, alespoň teda u nás v jídelně je omáčka tak v 90% jídel

ale je mi jasný, že pro začátek by stačilo vynechat to nejhorší, teda pečivo a těstoviny

edit: takže když jsem dneska měla k obědu hranolky s kuřecím stejkem bez omáčky, tak to vlastně bylo správně :
ale nevím teda, jestli zhubnu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:45
- Nahlásit

grimmh
je dobry mu taky z klece udelat uz pelisek, ze to je jeho misto kde se citi dobre a bude tam i rad chodit jako na pelisek nebo tam bude umet cekat kdyz to bude nutny

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:49
- Nahlásit

grimmh
čemu říkáš lehká sváča?
bych asi dopadla spíš jako kolegyně, která skoro každý den přivalí snad kilo jablek a za den to spořádá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:00
- Nahlásit

Maya
lepek je v omacce proto, ze omacky se zahustuji vetsinou psenickou moukou. v ryzi nebo bramborach lepek neni, v zelenine, v mase taky neni, jako v ovoci a zelenine. dokonce ani v pohance, quinoi, amarantu lepek neni, takze to neni zas takovej problem asi ho nahradit

jinak ja bych zdechla po tech tvych 2 rohlicich, asi proste zalezi, jak je kdo zvyklej

hele podle nekterych "studii" se rika, ze telo ma jet na tuk a ne na cukry a ze beznej moderni clovek jede na cukry, coz je spatne. kdyz prej vysadi vsechny cukry krome tech v ovoci a zelenine, a zustane jist tuky a bilkoviny, ze a) se mu zlepsi zdravotni stab b) muze i zhubnout tudiz asi hranolky by mozna byli OK a jeste bys zhubla, kdyz vynechas ty susenky

jinak nekdy si dam malou svacu - jabko, banan. zalezi, ale to sem si davala dycky, ze jo. pac ja na tech dvou rohlikach nepreziju nikdy

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:08
- Nahlásit

cernej caj
hele podle nekterych "studii" se rika, ze telo ma jet na tuk a ne na cukry a ze
ale jo, tomu bych i věřila, však dřív ani takový ten dnešní rafinovaný cukr nebyl
no já právě sváči nevedu, jen snídaně, oběd, večeře, ale pak hlavně po večeři sušenka nebo tak, to je mor, to vynechat a přidat pohyb, tak by to asi stačilo, mě je to jasný, jen ten bič nad sebou nemám
jako třeba ale před vánoci jím místo sušenek dost arašídy a že by se hublo, tak to teda ne, podle mě když ty cukry nahradíš tukama, tak s váhou to asi moc nehne, spíš že je to asi lepší
v práci sladký nebo tak nejím, když už tak žvejku a nebo nekalorický tictac

grimmh
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:10
- Nahlásit

cernej caj
S tím pelechem uvnitř klece bych počítala jako se samozřejmostí. Když to tak zvažuju, tak ono to bude skoro nutnost asi. Chatku máme totiž maličkou 3,5x3,5 m. Do ložnice v podkroví vede něco mezi žebříkem a schůdkama. Nechci, aby se mi někdy v noci pes zrakvil kdyby ho náhodou napadlo se vydrápat za námi. Dolů netuším jak bysme ho dostali, protože je to o hubu i pro člověka.
Jen přibude boj s větrnými mlýny - přesvědčit na klec i manžela. I když s Eliškou jsem ho taky přesvědčila a dnes to uzná. Právě na chatě je to výhoda. Přes den máme na schůdcích přidělanou sololitovou desku, ale na noc, abychom mohli vylezt nahoru jí musíme sundat Eliška si na klec dobře zvykla a kolikrát si do ní večer i sama zaleze. Přes den je puštěná.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 13:11
- Nahlásit

Maya
vlci chute vecer znamenaj vetsinou nedostatecnou stravu pres den - co zkusit k rohlikum dat i bilkoviny a tuky ?

arasidy de facto nejsou orechy taky, tak to asi neni moc zdravy toho jist tuny nerikam, ze to moc hne s vahou, ale cetla sem dost o whole30 coz je vpodstate postaveny na paleo modernim a hodne si lidi pochvaluji zlepseni zdravotniho stavu a i nejaky kilo dolu.

navic v zelenine je vlaknina, by te mela zasytit

<< 1 ... 3339 . 3340 . 3341 . 3342 . 3343 . 3344 . 3345 . 3346 . 3347 . 3348 . 3349 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání