| Autor |
Zpráva |
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 11:54
- Nahlásit
Ona ta slečna od NKO se psy úžasně a stále komunikuje, takže už jsem si nepřišla jako samotnej magor, kterej když jde s Daren (synovo berňačkou), tak celou dobu na ní mluví
Já vím, že ten prcek přijde do puberty a jsem zvědavá, jak to budou zvládat ale věřím jí. Jo a jsem znovu pozvaná - asi na středu jestli se nic nezvrtne, tak už se mocinky těším
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 11:56
- Nahlásit
PetraK
nevim, co bych ti na to rekla ale jedno nesvaty slovo na jazyku bych mela
worick
me prijde, ze rodice maj pocit, ze ty decka sou spis nesvepravny a ze kdyz je nebudou 10sekund hlidat, ze urcite spadnou a rozthrnou si ty novy teplacky... ono taky jedna vec je, ze kdyz my byly decka, tak sme meli teplaky po sourozencich a sestrenicich, akorat do skoly se kupovalo (jezis, ve 3ti tride byly hit dlouhy mikiny pod zadek a obtahly takovy kamase to byl hit, fialovy kamase, seda mikina 101 dalmatinu ) no a kazdymu bylo jedno, jestli k tomu parajicimu se svu a zalatovanymu koleni pridas jeste druhy koleno, pac tam stejne byl flek co nesel vyprat... dneska taky maj rodice strach, ze je srazi auto (i tam, kde skoro zadny nejezdi), ze se zamazou (a znici to novy pekny obleceni), ze strci do pusy neco (a budou nemocny, otraveny)... si to ty rodice castecne delaj sami a pak taky spousta deti dneska radsi sedi u te telky/pc/svyho tabletu nez by slo ven, pac kamarady ma na tabletu a ne venku, ze jo...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 11:59
- Nahlásit
worick
ale vysvětli mi, proč nesmí? Když jejich rodiče jste vy, co jste mohli?? Ha?!?
protože svět se změnil, bohužel se člověk o děti musí bát. Já bych se nebála nechat dítě lítat venku po skalách jako jsem lítala já, dělat hovadiny,ať si láme klidně nohy, ale .......... měla bych při tom tady ve městě taky strach z toho, co se ve společnosti pohybuje za lidi. NAši rodiče se rozhodně nemuseli tohodle tolik bát, jako dnešní rodiče.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:00
- Nahlásit
cernej caj
co ta knizka?
jsem teda teprve u prvního příběhu, ale je moc pěkná, taky taková zvláštně napsaná, ale to já můžu
tak super, jestli ten film je taky pěknej, tak snad ho seženu
worick
vysvětli mi, proč nesmí? Když jejich rodiče jste vy, co jste mohli?? Ha?!?
no to mě se neptej, já nejsem rodič a taky to nechápu, je to prostě podle mě taková celková nálada ve společnosti dělat z dětí tyhle chudáky
je to hodně o tom, že ty děti chtěj sedět doma u pc, ale co vidím, ne že by nechtěly jít ven, ale když pak slyší jen tohle nesmíš a támhleto taky, no tak radši seděj doma, žejo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:03
- Nahlásit
grimmh
se bojím, milej grimíku, že se zasukuješ.
Já vím, že ten prcek přijde do puberty a jsem zvědavá, jak to budou zvládat ale věřím jí.
přesně, vůbec to nemusí přijít, nebo to jen tak profičí.
Je to jako s dětma, moje ségra byla vzorný dítě, ale puberta byla děsná, já jsem průserář od malička - ve třech letech jsem třeba vzala kramle z domova - ale puberta byla tak nějak až na asi dva excesy, kdy věrna svému rannému dětství jsem se sbalila a odešla, úplně v pohodě, nebylo to o vzdoru jako takovým.
Jo a jsem znovu pozvaná - asi na středu jestli se nic nezvrtne, tak už se mocinky těším
tak gratuluju Blaženo, gratuluju. Heh, no možná ten němčour u tebe nakonec skončí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:17
- Nahlásit
PetraK
no ja nevim, myslis, ze se dneska pohybuje vic individui, nez jindy? ja si to nemyslim. prece se za 20-30 let najednou nezdvojnasobi nebo neztrojnasobi pocet. Jen se o vsem vic informuje a diky mediim se to muze vic rozmazavat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:35
- Nahlásit
cernej caj
Jen se o vsem vic informuje a diky mediim se to muze vic rozmazavat.
já myslím, že tehdy byli víc pod zámkem a navíc, jsou teď otevřené hranice,je to víc rozvolněný, tedy víc možností. když jsem byla malá já, mohla jsem být venku fakt už od útlýho věku, teď bych do určitýho věku to dítě bez dozoru nenechala. Já bych to přirovnala k tomu, že dřív ses nemusela tolik bát poslat dítě do školy po vlastní ose, když mělo někde přejít ulici, páč těch aut tolik nebylo, a lidi nejezdili tolik jako magoři. Dneska už je to jinak.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:44 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
PetraK
já němce ne - jsou to konrádi a gertrudy :-D
Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla.
Maďaři jsou OK - mají úúúžasnou kuchyni
No, kdopak ví, co bude za 3 roky,..... Kdybych věděla, že bude NKO o chlup klidnější, možná bych si i nechala říct, .....ale když my chceme zrzouna Ale nikdy neříkej nikdy - že ?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:49
- Nahlásit
PetraK
jenze podle me to je jinak treba v praze nebo brne, ale na vesnici kde projede par aut za hodinu to proste nemuze byt horsi nez pred 20ti rokama v praze
grimmh
ja zas nemce ano
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:54
- Nahlásit
cernej caj
to jako fakt? - a bavíme se o Konrádech nebo ohařích ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 12:59 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
konečně zkouším foťák v mobilu, jako fotí celkem hezky, akorát ty barvy moc neodpovídají
a musela jsem si to poslat mailem, neb v pc mi ty obrázky v mobilul nešly rozklikat
tak sorry, nejdou jednotlivý fotky, tak všechny v jednom
http://nahraj.to/g/hX2
edit: a jedna je tam dvakrát, já se picnu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:04
- Nahlásit
cernej caj
ale na vesnici kde projede par aut za hodinu to proste nemuze byt horsi nez pred 20ti rokama v praze
tak to ne, ale je to horší než to bejvalo a lidi byli zvyklí, ale myslím, že o tom to není, všeobecně tak panuje adorace dětí a stavění zlatejch klecí kolem nich a to že nesmí udělat pomalu jediný samostatný krok snad do 20 je jen důsledek, holt budou to pak mít těžký
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:14
- Nahlásit
PetraK
petra útěkářka ve 3 letech s batůžkem na zádech a bačkůrkách
já jednou asi ve 3 ráno ve 3 letech vyrazila k sousedům v bytovce. Odvedli mě domů do postele a naši se dozvěděli že jsem byla na návštěvě až druhý den
Jinak jsem zlobila jako malá - prokousla jsem holčičce na pískovišti tvář a o něco později jsem jí lajzla motyčkou do hlavy
No a jako puberťačka jsem se k mamce chovala děsně - držkatá až běda.........
Maya
mi něco uniklo - ty máš novej mobil?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:28
- Nahlásit
grimmh
mi něco uniklo - ty máš novej mobil?
no už asi půl roku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:50
- Nahlásit
Maya
a to testuješ foťák až teď?
asi mi pořád něco uniká
Dnes budu nakládat zelí. Vloni jsem to dělala prvně a povedlo se moc, moc. Tak snad se zadaří i tentokrát
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:53
- Nahlásit
grimmh
to testuješ foťák až teď?
no jo, já mobilem nefotím, protože ho obvykle sebou nemám a když už si vzpomenu, že budu fotit, tak si vezmu foťák
zajímavost http://cs.wikipedia.org/wiki/Panenka_Sk%C3%A1kav%C 3%A1
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:07
- Nahlásit
grimmh
ani o jednom, o spiclounech
Maya
ono se rika ze prehanenim barev telefony dohanej malej cip a blbou kvalitu obrazu, dozenou to softwarovym dobarvenim pac clovek vidi ze je to pekne zivi a neresi ty technicky nedokonalosti
grimmh
tvl motyckou?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:09
- Nahlásit
grimmh
Ale nikdy neříkej nikdy - že ?
ano, jak praví klasik: "Nikdo nikdy nic nemá míti za definitivní, neb nikdo nikdy neví, co se může státi.:
petra útěkářka ve 3 letech s batůžkem na zádech a bačkůrkách
lepenkovej kufřík to byl, ne batůžek , urazili mě, páč říkali, že můžu bydlet max tak u prasátek, jaký jsem čuně, tak jsem to šla rovnou zrealizovat, nerada se někde vnucuju , to bylo poprvní, podruhý to bylo v pěti letech, kdy mě máma oddrapla na parapetu před seskokem, neb jsme se rozhodli s mým prvním mužem Toníčkem, že budeme žít spolu, lépe, jinak a jnde. Ale to huž jsem tu psla
v bytovce. Odvedli mě domů do postele a naši se dozvěděli že jsem byla na návštěvě až druhý de
taky dobrý a co bylo účelem návštěvy státnické ?
prokousla jsem holčičce na pískovišti tvář a o něco později jsem jí lajzla motyčkou do hlavy
motyčkou? No to je silnej argument!
No a jako puberťačka jsem se k mamce chovala děsně -
no tak počkej, štěndo Ti to bohatě vrátí
cernej caj
jenze podle me to je jinak treba v praze nebo brne, ale na vesnici kde projede par aut za hodinu to proste nemuze byt horsi nez pred 20ti rokama v praze
Maya
, nejdou jednotlivý fotky
já to mám bloklý, tak já nic.
jojo, já mluvím o městě.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:11
- Nahlásit
cernej caj
o spiclounech
tak u špiclů - to jsem úplně mimo mísu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:15
- Nahlásit
grimmh
no tak mas Nemeckyho spice, ne?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:25 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
PetraK
účelem návštěvy státnické ?
prý jsem něco brmlala, že ve vedlejší bytovce......a nikdo nevěděl co tím vlastně myslím (ale náměsíčností netrpím
prokousla jsem holčičce na pískovišti tvář a o něco později jsem jí lajzla motyčkou do hlavy
nebylo to ve stejný den - holčička mi kradla hračky (asi)
No a v 6 letech jsem dostala nařezáno tak, že do smrti na to nezapomenu: moje maminka neznala asi pozitivní výcvik .
Hrála jsem si na indiány s klukama (téměř výlučně) a ta pokousaná holčička po těch 3 letech byla od svý maminky tak opatrovaná a hýčkaná, že trochu (hodně) přibrala - byla jako kulička. No a jak nás tak pozorovala jak šplháme do sstromů, volala na nás - pátek, blázní mají svátek. No a já v zápalu boje proti bledým tvářím jsem odětila - pátek, buřtí mají svátek. No a to byl mazec. Šla žalovat mamince, ta to zase vyklopila mojí mamince a já byla bita jako žito. Měla jsem jelita přes celou prdel i stehna.
štěndo Ti to bohatě vrátí
Maminka pravila, že mi to vrátí moje děti. Vzhledem k tomu, že s naším klukem puberta až tak moc nemlátila a dalo se to s ním vydržet, možná mě to fakt čeká u toho štěnda
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:28
- Nahlásit
cernej caj
no tak mas Nemeckyho spice, ne
no to jsem od tebe pochopila, ale netušila jsem, že je němec.špic a ani nevím, jací ještě jsou..........???
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:33
- Nahlásit
grimmh
tak hlavne primarne co mame s majou sou Nemecti (vlci) spicove
myslim, ze urcite je japonsky spic, mozna finsky. Ti spicove ne vzdy maji spice v nazvu.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:36
- Nahlásit
cernej caj
Díky, no a jsem o něco chytřejší - o ten špicí fous
Já jsem na chlupáčky nikdy nekoukala, bo si myslím, že v bytovce v zimě - když se topí, by byli chudáčci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:48
- Nahlásit
grimmh
ale náměsíčností netrpím
to zcela dozajist ne
možná mě to fakt čeká u toho štěnda
si piš!
jo ad ti buřti - měla jsem podobný výstup se svým spolužákem, sdělila jsem mu cosi obdobného i vymrštila se nečekaně jeho ruka a já poprvé ve věku sedmi let upadla po jeho pěsťofce do bezvědomí . nakouřil mi jí slušnou teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:49 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
tak pro ty, co jim to nefunguje, zkouška
a funguje to
focený přes okno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:49
- Nahlásit
grimmh
tak oni si zvyknou zase, treba maya je ma hodne nasrsteny ze je ma dost venku, ja je mam normalne i v zime doma kdyz su doma tak je tolik nasrsteny nemam. kachny batynka ma chlupu tolik, co sem u feriny treba vzivote nevidela i vlete
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:54
- Nahlásit
grimmh
že v bytovce v zimě - když se topí, by byli chudáčci.
tak pokud nevytápíš na 30, tak si zvyknou a jak píše čaj, míň nasrstěj
a ideál je samo balkon
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 14:56
- Nahlásit
Maya
dobře to fotí, dobře.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 15:00
- Nahlásit
PetraK
dobře to fotí, dobře.
tak není to nejhorší, jako fotka z foťáku to není, ale v nouzi by to šlo, akorát si až to budu potřebovat vzpomenout jak se s tím zachází
a oproti foťáku samo mnoohem hůř čitelnej displej na slunci u tlf, což je taky dost blbý
jako fakt nechápu, že někdo může fotit jen telefonem
|