Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3330 . 3331 . 3332 . 3333 . 3334 . 3335 . 3336 . 3337 . 3338 . 3339 . 3340 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 08:42
- Nahlásit

cernej caj
a vubec ji nedocvaklo, ze je jen navsteva, ze jako NEVARI

no a já ani nemusím být návštěva a zapomenu, že už jsem solila

kachna_

ichal jde pak vždycky brečet k sousedům. už takhle jednou vybrečel kilo vepřovýho

dej adresu, posílám tam Brtnika, vepřová pečeně - TAK AKORÁT SOLENÁ!! -dala bych si

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 08:43
- Nahlásit

PetraK
můžou v rámci veřejných prací třeba dělat nějakou zedničinu
no jenže to by obec musela něco stavět
opravy plotů, laviček
to dělaj (přímo ty lavičky), ale tolik laviček tu taky nemáme
My jsme (páč tohle jsme vymejšleli zrovna spolu) vymysleli, že by mohli dělat asistenty(i když spíš asistentky) seniorům.
Což ono tam je ZEJMÉNA, ale už vidim, jak to člověk musí vysvětlovat nějaký úřednici z úřadu práce a jak se pak všichni klepou o to, aby ty dotace dostali

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 08:48
- Nahlásit

PetraK
Jejda, já se těšila na výčet úspěchů v přírodě........
U nás byste si potrénovali - u našeho kluka za plotem jeho zahrady se chodí pást 5 srnek, a taky byste si potrénovali kočky, těch je tam tedy hafo.........
Brtník chudera měl dvakrát solenou rýži
aspoň nebude trpět křečema

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 08:52
- Nahlásit

Brý ráno ...
miluju rána na samotě. ráno pohled z okna, a za plotem se páslo asi 8 srnek Ešusko, asi budete muset přijet k nám
jinak zdravotní hlášení - Apiška baští, je o dost veselejší, včera jsme je museli hodně krotit, aby neřádily po poli jak černá ruka ... jen má do toho všeho kašel - ale paní doktorka říkala, že pokud je to infekce, tak se to k tomu může přidat, ale antibiotika by to měly zvládnout. Nicméně dneska jedeme na tu krev, tak uvidíme.

Jo, a nevim, jak jste kdo tvořivec, ale ode dneška mají v Lidlu v akci nástěnné kalendáře na r.2015 - ale jen šablony, tzn. kroužková vazba, ve spodní části kalendář, a jinak je list prázdný - můžete malovat, nalepit fotky, atd.
v balení jsou 2ks a stojí to 80Kč. Ručně vyrobenej dárek k Vánocům jak vyšitej

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 08:57
- Nahlásit

PetraK
proč?? Já kdybych mohla mám běžce hned! Jenže na chalupě to nejde a přes zimu bych si jí prej domů vzít nemohla, řikal Brtnik
Páč bydlíme na druhém konci města. Oni jsou xxx krát do roka někde v řiti - na cestách. Kachny jsou zvyklé nacestovat do svého bydlíku až před 21 hodinou a je nutné za nimi zavřít dvířka. Navíc mají 2 jezírka s koi kaprama a do jednoho z jezírek se kachny naučili chodit. Instalovali tam teda nízkej plůtek, ale kachny stejně našly způsob jak se tam dostat. Moc tomu nerozumím, ale koi kaprům prý přítomnost kachen nedělá dobře a mohli by chcípnout. Navíc mají bezén a musí po každém vykoupání zašoupávat kryt bazénu, tam už si kachny taky huply Kachní bazének, který kluk pořídil je jim asi malý

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 09:17
- Nahlásit

Janiii
tak to je skvely

a ty napady na kalendare taky supr

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 09:36
- Nahlásit

kachna_

My jsme (páč tohle jsme vymejšleli zrovna spolu) vymysleli, že by mohli dělat asistenty(i když spíš asistentky) seniorům.

ale tohle je super nápad!!

Což ono tam je ZEJMÉNA, ale už vidim, jak to člověk musí vysvětlovat nějaký úřednici z úřadu práce
chápu. ale třeba budete mít štěstí????

a jak se pak všichni klepou o to, aby ty dotace dostali
a tady bude největší kámen úrazu si myslím

grimmh
Kachní bazének, který kluk pořídil je jim asi malý

aha, tak to je kapek složitější tedy než by to bylo u nás. ale zase si je nemusej stěhovat do paneláku.

Janiii
za plotem se páslo asi 8 srnek Ešusko, asi budete muset přijet k nám
no jo, taky jsme to tak mívali na chalupě, teď prt a konečná.
Prima , že je s -Apicí lípějc, tak ať se snaží dál (jitrocelák, tymiánek, medíček a výluh z šípků, že jí mají dávat , jo a taky, ale to fakt - echinaceový kapky! to jí pomůže i s tím co sí pořídila jako první.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 10:04
- Nahlásit

PetraK
My jsme (páč tohle jsme vymejšleli zrovna spolu) vymysleli, že by mohli dělat asistenty(i když spíš asistentky) seniorům
mě teda zase tohle nepřijde jako dobrej nápad, protože na to musí bejt povaha dělat takovouhle práci a já osobně bych šla radši taky zametat ulice než tohle, navíc teda já bejt senior, tak rozhodně si nepustím do bytu nějaký cizího člověka jen proto, že je momentálně nezaměstnanej, to by bylo asi okradenejch

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 10:08
- Nahlásit

Maya
vidim to stejne, radsi bych zametala ulice, nez nekde asistovala seniorovi - ono taky zalezi, pac ono skocit seniorovi do lekarny nebo pro nakup je urco neco jinyho, nez mu oblikat ponozky nebo ho umyvat a pak taky jestli by ti sveril penize, ze jo nebo senilni senior ti da kilo a pak bude tvrdit ze to byl litr...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 10:18
- Nahlásit

cernej caj
nebo senilni senior ti da kilo a pak bude tvrdit ze to byl litr
jj, přesně tak a navíc všude se jim omílá ať si nepouštějí do bytu cizí lidi a pak by jim posílali do bytu jednoho nezaměstnanýho za druhým
mě přijde adekvátní to sekání trávy a takový práce co zvládne každej a sám, nedovedu si představit jak by měli i třeba něco stavět, když to určitě většina neumí a i ti co to umí by tam museli mít dozor, už vidím, jak si nějaká víska platí dozor nad nezaměstnanýma
nějak nechápu tu logiku, že jako nezaměstanej by měl být ferda mravenec práce všeho druhu a všechno umět a dělat perfektně

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 10:30
- Nahlásit

Maya

, že jako nezaměstanej by měl být ferda mravenec

to ne, ale tak je zase víc možností, který se mu můžou nabídnout si myslím. A každý preferuje něco jinýho - někdo radši zkusí naučit se zedničinu - pokud třeba právě ani vyučený není, než aby hrabal listí. I když to, čím argumentujete u těch seniiorů má určitý opodstatnění, tak zase ale tihle lidi by tam nešli jen tak, ty senioři by si je nepouštěii do bytu jen tak, jsou pod kontrolou úřadu a leckdo by si to klidně zase vybral místo tý práce venku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:01
- Nahlásit

PetraK
jasny, no spis by to ale melo byt podle vzdelani/kurzu/toho co je zajima. Ono zas ale by pak si kazdej bral radsi lidi placney socialkou at jim stavi zdi nez normalni firmy, kdyz jak psala kachna to muze byt statni utvar, tak samo si skolka na rekonstrukci zachodu pak pozve armadu nezamestnanych? ono asi by bylo nutny se zamyslet, ale nezustat na puli cesty

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:03
- Nahlásit

cernej caj

tak ale to má být pro obec - pokud je školka obecní, tak proč ne? Je to přece v rámci úspory obce - ty prachy zůstanou doma.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:19 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
nějak nechápu tu logiku, že jako nezaměstanej by měl být ferda mravenec práce všeho druhu a všechno umět a dělat perfektně
to ani nikdo nechce, jde mi fakt o jediný (a přiznám se jen o tu naší obec, kde se lidi znají, ne o zevšeobecnění), že to sekání trávy sice udrží pracovní morálku, ale nemá (za ty prachy) žádnou přidanou hodnotu.
Ideální by asi byla nějaká obecně prospěšná společnost (třeba založená obcí), která by uměla sehnat peníze na rekvalifikaci a nabídla by lidem rekv. kurz a uplatnění dle potřeb obce, takže by po roce měli praxi a rekvalifikaci a obec prospěch + samozřejmě ten úklid pro ty, co nemohou/nechtějí víc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:40
- Nahlásit

PetraK
podle me to neni ok, pac - stavebni firma zamestna treba 3 lidi a kazdej dostane 10 000kc. Kdyz budou 3 nezamestnany pobirat socialni davky nekde v hodnote 4000kc za to, ze provozujou tyhle prace, pak obec radsi necha udelat praci nezamestnany tuhle, tamhle, druha obec taky a firma o trech zamestnanich prestane mit zakazky a na pracaku skonci vsichni 3 zamestnanci a jeste majitel firmy. A stat co? stat si ve stejny obci idealne pro starostu vyspravi chodniky a diry v silnici, ale samo jen tam, kudy jezdi starosta a pak jeste dostane dotace na ples obecniho predstavenstva. To proste je takova mala nocni mura, kdyz lidi vidi jen ty pozitiva a nejak zapominaj, ze to co si ta obec pak timhle stylem usetri se akorat rozkrade

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:41
- Nahlásit

kachna_
to co pises ty, to dava mnohem vetsi logiku ze by z toho neco bylo pro obe strany.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:47
- Nahlásit

cernej caj

jsem to mínila tak nějak podobně asi jako kachna- páč jsem na to kdesi narazila už na takovýpodobný řešení, kdy to bylo ku prospěchu všem, ten nezaměstnanej získal rekvalifikaci,což se mu třeba jako bývalýmu tiskaři, v místě kde tiskárna skončila hodilo, že se naučil házet omítku a skládat cihly, protože následně si mohl tu práci najít v oboru , kterej se naučil a je v místě dostupnej spíš a obec z toho měla plus, protože nemusela najímat dranou firmu.

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 11:50
- Nahlásit

kachna_
rekvalifikace už jsou a platí je stát, tudíž nějakých nových společností placených chudými obcemi netřeba a představa, že ty rekvalifikované pak obec zaměstná je podle mě dost iluzorní, obci se vyplatí právě akorát ti nezaměstnaní, kteří makaj zadara a i tu trávu někdo posekat musí a když to neudělá nezaměstnanej zadara, bude za to obec muset někomu platit, osobně jsem radši, když to někdo udělá zadara, u nás to nezaměstananí dělali akorát loni a byl to jedinej rok, kdy jsme měli krásně posekaný obecní pozemky, jinak to obec za prachy poseká dvakrát ročně a zbytek roku je tam bodlákovokopřivová džungle

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:08 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
Já to asi vysvětluju špatně.
ÚP platí jak rekvalifikace, tak ty veřejně prospěšné práce (edit., že by rekvalifikaci platila obec chápu, že je nereálný). To, že u nás 7 (možná dokonce 8) lidí dělá práci, kterou rychlejc, kvalitnějc a s menší námahou a zdravěji (ten křoviňák třeba) zvládnou dva lidi mi prostě přijde jako mrhání lidským potenciálem.
No, třeba mi pomůžou něco vymyslet ve škole, když už studuju na toho personalistu

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:09
- Nahlásit

Mám raaaadoooost!!!
V sobotu od 15 hodin jdu na vycházku do polí a do luk s německými ohaři a pozooor, to ještě není všechno - v neděli jdu na vycházku k lesu s vižlím puberťákem
Já jsem musela být hodnáááááááá - tolik štěstí najednou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:10
- Nahlásit

kachna_
ja su taky dycky zmatena jakto, ze ve vedlejsi obci v zime muze jezdit chlap s trakturkem a za 20 minut sou vsecky chodniky bez snehu a u nas si kazdej musi zametat sam, pac obec naprosto nijak nezajistuje odmetani

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:11
- Nahlásit

Ježiš, nemám pořádný botyyyy.
Musím se někde podívat po nějakých trekových

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:14 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

grimmh
V sobotu od 15 hodin
ty a víš to jistě???

edit. Jo a vzpomněla jsem si, včera jsem usnula dole na gauči. Když ráno vstal Michal, vyhodil Máju z druhýho gauče a ona skočila na ten, kde jsem ležela já. Zalehla mi nohy.
Trochu jsem protestovala a Michal říká "no tak jí vyhoď"
Přísahám, že ten pes se na Michala podíval pohledem "když to nejde, ona je moc těžká"
edit 2. Michal tvrdí, že to "tak jí vyhoď", říkal mně

grimmh
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:28
- Nahlásit

kachna_
ty a víš to jistě???
ty jsi potvora!!!!!!!
Jo, v sobotu v 15 a v neděli v 17!!!!
Šla bych se asi odstřelit, kdybych to zvrtala

Přísahám, že ten pes se na Michala podíval pohledem "když to nejde, ona je moc těžká"

tak u toho bych chtěla bejt

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:34
- Nahlásit

kachna_
To, že u nás 7 (možná dokonce 8) lidí dělá práci, kterou rychlejc, kvalitnějc a s menší námahou a zdravěji (ten křoviňák třeba) zvládnou dva lidi mi prostě přijde jako mrhání lidským potenciálem.
Ale já jsem to pochopila, jen nechápá, co by podle tebe měli dělat lidi s různým vzděláním/praxí/dovednostma tak, aby to nestálo peníze a nepotřebovali dozor? jako s křoviňákem nebo sekačkou prostě u mí každý a nikoho to nic nestojí, prrostě podle mě nezaměstnaní jsou kandidáti jen na ty totálně nekvalifikovaný práce právě typu sekání trávy a zametání ulic

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:39
- Nahlásit

grimmh
v neděli jdu na vycházku k lesu s vižlím puberťákem
Já jsem musela být hodnáááááááá

ano to jsi jiště musela být moc hodná, protože ešivá ti vižlík vystřihne co doopravdy umí....... tak si to rychle všechno rozmyslíš

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:40
- Nahlásit

kachna_

ty a víš to jistě???

seš fakt mrcha!

ano, některé rady jsou naprosto nepoužitelné, chápe to i pes

LŽE! je to chlap, fšicí lžou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:41
- Nahlásit

grimmh
Jo, v sobotu v 15 a v neděli v 17!!!!

jistě, jistě v sobotu večer a v neděli ráno. A včera, dnes a zítra.....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:41
- Nahlásit

grimmh
k cemu trekovy boty ?? muj muz by to zvladl i v sandalech
ale tak uzijte si to moc

kachna_

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2014 13:43
- Nahlásit

Maya
hele třeba tu zedničinu šikovnej chlap zvládne a projde-li si mnou zmińovanej tiskař rekvalifikačním kurzem, jehož součástí je oprava plotu pro školku.......... vydělají na tom obě strany.

<< 1 ... 3330 . 3331 . 3332 . 3333 . 3334 . 3335 . 3336 . 3337 . 3338 . 3339 . 3340 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání