| Autor |
Zpráva |
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:31
- Nahlásit
Janiii
to vypadá, že se vše v dobré obrací a A. bude brzy OK.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:33
- Nahlásit
cernej caj
knih za 1500 tak se obavam ,ze mi to tu radost bude mirne kazit
no ty tedy nejsi žádnej troškař
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:34
- Nahlásit
cernej caj
odhalilas me
no na těch hříbkovejch nic není, ty jsou enem na chlubení , ale ty jabkový mají moc hezkou náladu - teda se zdá mně
Janiii
... Ešuska řve "hoooovězííí výýýváááááár a 3x guláš"
kreténe! Mám před sebo prezenční listinu a jen tak tak jsem jí neznehodnotila
grimmh
jak se chytá vižla, když zdrhne za zvěří
nejlepší je protnout prchajícím oblouk , jinak moc šancí není. Tentokrát mi to nevyšlo
Fajka
..ráj na zemi
jo tak nějak. Říkala jsem si, že tohle si budu pamatovat dlouho, byl to super zážitek. Ono nic převelkýho by někdo řekl, ale byla to taková úžasná pohoda, užívali jsme si to fšicí tři- Brtnik moc ne, páč měl za to, že jsme u auta, tam jsme nebyli - bodejď by jo,když jsme cloumali dědovi s hůlkou, kopali jámy a sbírali malý praváčky v jehličí. Bylo to takový - společný existování - jen my tři, nevím jak to nějak popsat. Děsně jsem si uvědomovala ten prožitek společnej. zas pěkně zmizela hranice člověk/pes.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:36
- Nahlásit
cernej caj
argumentovat papanim uz kdyz se rozbehne za srnou a rovnou se otoci dom
zkusit se má všeckno, takže proč ne. Dám pak report.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:45
- Nahlásit
co je s Apolenkou?????
PetraK
poslední hlásání máš nad svým prvním dnešním příspěvkem....
uvidíme, snad to je nějakej blbej bacilus, kterýho přemůžou prášky.
ale máme vždycky v tenhle poslední zářijovej týden faaaakt pech každoročně ho trávíme na chaloupce, před 2 roky jsme tam píchali injekce Bonečce, vloni jsme jezdili píchat injekce přiotrávenýmu kocourovi, a letos Apolenka??
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:49
- Nahlásit
PetraK
protnout prchajícím oblouk
jj přesně vím, co tím chceš říct, když v toulci nenahmatám hned šíp, tak ho protnu tím obloukem nebo tětivou
A k těm fotkám, taky u mě vyhrály ty jablíčkový.
A tu atmosféru lesa s blízkejma dušema- ách........to musela být paráda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:49
- Nahlásit
PetraK
ovsem aby si nespojil, ze srnecka je papaniiii
grimmh
nojo, ja toho sustu objednala sobe a segre na vanoce a jeste sem k tomu pribrala par popularne naucnejch knih
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 12:59
- Nahlásit
cernej caj
koukám knížky objednáváš jak já, potřebuješ jednu a přijde jich nejmíń 5
pekárnu můžeš mít kdekoliv, třeba na zemi
nejsem až takovej znalec toho, ale tuším, že v ní se kváskovej nedělá, se smíchá jen mouka s čímsi či se koupí už hotová směs, kydne se to dovntiř, zmáčkne čudlík a vypadne ti chleba, jsem právě myslím někde četla, že to na bezlepkový pečivo hodně lidi používaj, že už se s stím tak nenadřou jako při ručním pečení
s kváskem je fakt voser, mamka zkoušela loni nebo kdy žitnej kváskovej a když jsem to viděla, tak mě i přešla chuť, navíc kvásek sii musíš furt živit, aby ti nechcíp, protože jako kde ho taky furt brát
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:10
- Nahlásit
cernej cajMaya
Já peču kváskovej chleba a zadělávám ho jako babičky - v míse a peču ho v elekrické troubě. Ale já jsem zpátečník. Minimálně na to zadělávání by se ta pekárna hodila, že by se u toho člověk nenadřel. Ale, že by se v ní upekl chleba tak pěkný a vypečený jako z el trouby, tomu nevěřím.
Jinak kamarádka je celiatika a pekárnu kupoval právě z důvodů nedostatku nabídky bezlepkového pečiva v obchodech.
Myslím, že jsem nedávo viděla v obchodeh směs pro přípravu bezlepkového chleba.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:15
- Nahlásit
grimmh
Ale, že by se v ní upekl chleba tak pěkný a vypečený jako z el trouby, tomu nevěřím.
tak já mám jednu vysněnou (=mj drahou ), kde možná i jo? (doufám)
Ale jinak zadělávám v pekárně a peču v troubě. Ono já mívala i problém s tím, kde to vykynout a beruška pekárna mi to pěkně ohřívá na 30st a pak ještě zahouká, že "už je čáááás"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:19
- Nahlásit
Janiii
uvidíme, snad to je nějakej blbej bacilus, kterýho přemůžou prášky.
aha, takže se úplně neví co jí je, chápu dobře? No tak ale posun k lepšímu je, ne?
grimmh
taky u mě vyhrály ty jablíčkový.
mně se líbí, jak to zabarvení dodá jinou atmosféru než u normoš fotky
v toulci nenahmatám hned šíp, tak ho protnu tím obloukem nebo tětivou
prostě člověk musí jednat hned a improvizovat
cernej caj
ovsem aby si nespojil, ze srnecka je papaniiii
neee-straš, nestraš
ad ten lepek ven - to je velmi dobrej nápad, pro oba. Nezapome'ň ale, že na něj narazíš téměř všude - vč, uzenin a... i piva.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:20
- Nahlásit
kachna_
Tak já si počkám, až si jí koupíš tu vysněnou a vyzkoušíš, ju ?
Ale na to zadělávání fakt závidím. Jak dlouho ti v ní kyne chlebové těsto?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:21
- Nahlásit
aaaaaaaaaaaaaa Ešuska to byla !!!
Ich gratulíííre
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:24
- Nahlásit
PetraK
Pani a kde jsou nějaký zrzavý fotky (na drápcích vůbec netrvám).
Já furt nemůžu u nás v okolí nikoho sehnat s ohařem, s kým bych mohla jít třeba na vycházku a event. na nějaký výcvik, abych Maďara viděla in natura při práci - třeba bych si řekla, že jsem magor a že na to nestačím.
Teď jsem narazila na slečnu s CHS NKO u nás ve městě a ta je úplně úžasně ochotná a o víkendu spolu někam vyrazíme. Když zjistila, jak jsem potrefená, nabídla se sama. Nebudu moct do víkendu dospat jak se moc těším.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:27
- Nahlásit
Jo a fakt jsem magor jak se patří.
Dnes se jdu podívat na kurz - školku pro pejsky, která dnes u nás zahajuje. Snad mě nevyhodí, že tam jen tak zevluju
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:29
- Nahlásit
grimmh
Myslím, že jsem nedávo viděla v obchodeh směs pro přípravu bezlepkového chleba.
no, ale to je příšerně drahý.
Brutice kupuje pohanku odněkud, tak se vždycky přidám s objednávkou, ale kupuju celozrnnou, ta prý není tak dobrá. "bílá" pohanková je mnohem lepší a v tom 15kg pytli to není až taková pálka.
grimmh
Jak dlouho ti v ní kyne chlebové těsto?
pšeničnožitnej s droždím (ještě jsem se nedokopala do udělání kvásku) 1.5 hodiny (já tam mám na to nastavenej program a docela mi vyhovuje.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:32
- Nahlásit
grimmh
koukni
http://www.sanapekarna.cz/katalog/standard.html
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:43
- Nahlásit
kachna_
Až pojedeš někam na plzeňsko, tak se přihlaš, kvásek ti dám.
Mě kyne chleba při pokojové teplotě tak 2,5 - 3 hodiny. Tak s tím musím počítat, když ho potřebuju upéct. Tomu ale předchází ještě 12 hodinový proces "oživení" kvásku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:44
- Nahlásit
grimmh
Až pojedeš někam na plzeňsko, tak se přihlaš, kvásek ti dám.
Mně by stačilo zadělat ten sušenej, co mám už půl roku koupenej
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:45
- Nahlásit
kachna_
Jo je krásná Ale já bych stejně nevěděla na co všechno ty hejblátka použít. Pro mě by takhle pěkná byla asi zbytečná. Já bych jí fakt asi využívala jen na to zadělání a kynutí
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:47 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
kachna_
co mám už půl roku koupenej
a to jsi nebyla ani jednou ta těch půl roku zvědavá - udělat, odzkoušet - ochutnat?
Já kupuju chlebovou žitnou a chlebovou pšeničnou mouku od penamu a jsem s nimi spokojená.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:53
- Nahlásit
Fajka
aaaaaaaaaaaaaa Ešuska to byla !!!
co byla ešuska?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 13:54
- Nahlásit
grimmh3
jak jsem potrefená, nabídla se sama. Nebudu moct do víkendu dospat jak se moc těším.
hééj, to je ale dobrej nápad!! No užij si to, má mlaďase? nebo už zkušené psy?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:00
- Nahlásit
PetraK
Má mámu a dceru. Pán, který si zamluvil štěně přestal komunikovat a tak se slečna rozhodla, že už jí nebude dál nabízet a nechala si jí. Máma bude asi taky mladá - byl to její první vrh.
Seznámila jsem se se slečnou v létě, kdy měla prvně štěně na vycházce. Teď jsme se znovu potkaly a slovo dalo slovo. Ví, že chci MOK a to ještě za 100 let a přesto je nesmírně ochotná.
Navíc se mi moc líbí její přístup ke psům.
Po víkendu budu plná dojmů a možná zklamaná, že si prostě na ohaře netroufnu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:02
- Nahlásit
PetraK
příspěvek číslo 100.000 byl tvuj ty grafomanko !!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:07
- Nahlásit
Maya
ano ano, presne tak je objednavam
podle me ti zadnej chleba, ani bezlepkovej, nenakyne bez toho drozdi, ne? pripadne kvasku? takze vzdycky s tim musis pect si myslim, jinak budes mit neco ala moskva, jen mnohem tvrdsi
grimmh
tak to je supr
PetraK
gratulieren
je supr ze velkomajitelka trefila kulatin(o)u
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:09
- Nahlásit
Fajka
JOOOOOOOOOOOOOOOOOO AND TZE WYNR IST
KOLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁČEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
A ešče by mi mohli dát cenu za nejdelší příspěvek
grimmh
Má mámu a dceru. Pán, který si zamluvil štěně přestal komunikovat a tak se slečna rozhodla
jojojo, to je tudleta, už vím no tak máš možnost vidět hnedle dvě věkový kategorie
možná zklamaná, že si prostě na ohaře netroufnu.
hele já jsem do pořízení Ešátora šla s tím, že jsem věděla skoro kulový. Věděla jsem, že potřebuje hodně pohybu, že je to pes
s dobrou vazbou na majitele a že se budeme muset popasovat s tím, jak jeho naučit být ohařem. A co? Povedlo se. Měla jsem tedy tehdy tu výhodu, že na stránkách můj pes bylo tehdy ohaří fórum. A nebylo to jen plkání, ale dozvěděla jsem se hodně věcí. Ale furt to byla jen teorie
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:14
- Nahlásit
PetraK
Mám obavy, protože u mě není prostor na omyly. Vzhledem k našemu věku to bude první a poslední pes v našem životě.
Chci mu dát všechno co potřebuje, aby to byl šťastný, spokojený pes.
Pro nás je to taky úžasná motivace (největší) pro udržení se ve formě, v kondici, abychom psovi stačili.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:25
- Nahlásit
Ešuskóó
před pár stránkama jsem tam pro tebe cpala dvě fotky že modrá... ehmmm vlastně černááá je dobráááá... už je to tak.
Dvě pitinky od policejní psycholožky a dva králováci pudlí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:28
- Nahlásit
Xerxová
Dvě pitinky od policejní psycholožky a dva králováci pudlí
joo? Díky za upozornění, jdu se podívati!!
grimmh
protože u mě není prostor na omyly
milé dítě, upozorňuju Tě - a již to tady i padlo, že u prvního psa se člověk chyb jaksi co? NEVYVARUJE! toť fakt.
|