Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3204 . 3205 . 3206 . 3207 . 3208 . 3209 . 3210 . 3211 . 3212 . 3213 . 3214 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 16:10
- Nahlásit

tak to ja si radsi najdu cas na cteni nez treba uklizeni

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 16:18
- Nahlásit

tak prší, proč ne, když půjdem domů, že jo.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:13
- Nahlásit

jsem kaput, přijela jsem z brigády, vyčurala polomrtvá psa, vyslechla si, jak byl celej den hodnej a on hned na to začal rodeo

PetraK
hezky se to čte pani. Já se musim fakt urvat a zajet se na toho pižďocha mrknout a poňuňat ho

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:26
- Nahlásit

Rozesmála mě teď nokyje. Musim, když chci něco překopírovat Michalovi do telefénu buď prohodit karty, páč s mym LG (a před tim prestigiem i aligátorem) telefon komunikuje naprosto bezproblémově, ale je to vopruz, nebo moc nedejchat a propojit to přes "tento počítač" a total commander. Většinou volím možnost b) a teď jsem si dovolila dát dvě kopírování najednou. Koukám na to druhý kopírování a prej "stahování bude trvat 613 dnů a 16 hodin"
birma
on hned na to začal rodeo
nechválit, hlavně nechválit!!!
Já se musim fakt urvat a zajet se na toho pižďocha
taky se tam chystáme od té doby, co se k Ešusům přihodil

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:33
- Nahlásit

kachna_
taky dobry

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:42
- Nahlásit

Xerxová
on od tý poslední fotky před tejdnem vyrostl

PetraK
hele pani nechci bejt za hnusáka přeopatrníka, ale nedá mi to - většina agilitích psů (a to i těch, kteří mají být v budoucnu nejlepší z nejlepších) s rozumnym majitelem, nečuchne ke skočkám a překážkám jako je áčko skoro do roka věku a dělá prostě přípravu ze země. Takovej dobře připravenej pes pak za pár měsíců zvládne neuvěřitelný množství práce.
Tady můj nejmilejší tým - Caki 10 měsíců a 15 měsíců...
Zrovna áčko je záhul na klouby fest a takovýho prcka jako je Štajně bych po něm lozit nenechala, stejně jako hopsat přes překážky, stačí hopsání , který si naordinuje sám v běžnym provozu.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:44
- Nahlásit

kachna_
nechválit, hlavně nechválit!!!
to se neboj, nebudu chválit sígra, co mi chce vyřvat díru do hlavy
taky se tam chystáme od té doby, co se k Ešusům přihodil
ale tak tebe omlouvá, že nestaví stejná tramvaj u tebe u baráku a u Ešusů u baráku (pravda mezi těma barákama je prakticky celá praha, ale i tak

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:55
- Nahlásit

Xerxova
Najt je uz ted prekrasnej dogous!!! Silna vyrazna hlava, hlavne ta jeho tlama prostorna! Whau. Ten az se dodela, to bude krasec! Teda i krysi ocasek mu snad zesili, to je strasliva zbran hromadnyho niceni, u kamosky sem byla od jejich dogousu dycky seslehana jak na velikonoce.
kachna_
"stahování bude trvat 613 dnů a 16 hodin"
Kdo si pocka, ten se....
birma
vyčurala polomrtvá psa, vyslechla si, jak byl celej den hodnej a on hned na to začal rodeo
Divny, vid, ze to zacne delat jen s tebou.
nečuchne ke skočkám a překážkám jako je áčko skoro do roka věku a dělá prostě přípravu ze země.
S tim suhlas, ale o skockach esuska nic nepsala? A acko si teda myslim, ze bylo rozevreny, pro stenatka, zadnej nastup na Mt Everest? - snad to upresni, aby nebyla za tyrana. Po kladine mi tapaly stenda uz na 12 tydnech, moc se jim to libilo.

Cuzy se cpou, vehementne, spadanyma merunkama (gratulire kachne k vlastnim ). Ac je sbiram, stihaj si je najit zatoulany. Pecky flusou, a dle poctu pecek tusim, ze se dneska z kombinace merunky x ryba asi poserou.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 18:57
- Nahlásit

birma
zkusila jsem www.thinkdoh.cz tak jsem zvědavá

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:02 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Fify
v posledních dnech jsem měla pocit, že Najtovi nějak hapruje zažívání. Celá noc v pohodě (nevstáváme, spinká jak andělíček), ráno i v poledne v pohodě - ale odpoledne nicmoc... No a ten blb si k banánu či broskvi, jablíčku, zelenině co dostane ... přidal samosběr malin, rybízu !! a hlavně nezralých trpkých jablíček. Chvíli si s nima hází... a pak je sežere. Takže jsem se uklidnila - zdá se, že se zažívání srovná až po sklizni... Zahradu mu neseberu... Jen nevím, proč bych měla přidávat "syntetický" céčko... pro dogy v růstu prý nutné.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:04
- Nahlásit

Fifi
Divny, vid, ze to zacne delat jen s tebou.
jestli to nebude tim, že nikdo jinej s nim žádný aktivit nepodniká
S tim suhlas, ale o skockach esuska nic nepsala?
psala, že si s nima udělala na chalupě mini agi dráhu, jinak bych se o nich nezmiňovala
Po kladine mi tapaly stenda uz na 12 tydnech, moc se jim to libilo.
jj kladina je jiná než áčko a pokud ťapou a neletěj jak magoři se skokem z půlky sestupnýho prkna...

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:05
- Nahlásit

kachna_
zkusila jsem www.thinkdoh.cz tak jsem zvědavá
nic se mi neotevírá, vůbec se nechytám vo co gou

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:35
- Nahlásit

Xerxová
přidal samosběr malin, rybízu !! a hlavně nezralých trpkých jablíček.
Estet a gurman! Vi nejlip, co psovi svedci. Teda pravda, ze cuby kysely merunky spadany jen nosily do baraku, a ukrivdene hledely, ze se to este neda zrat!
Jen nevím, proč bych měla přidávat "syntetický" céčko... pro dogy v růstu prý nutné.
Taky nevim, to radsi kydnu nejen v zime Dobrovodske kysane zeli, je mnamozni tak, ze ho zerou feny i ja samotny. O prisunu dalsiho ovocozela ani nemluve...
birma
psala, že si s nima udělala na chalupě mini agi dráhu, jinak bych se o nich nezmiňovala
Aha, tak ja drasalice jen prolitnula. Nicmene myslim, ze stenitko samo motajici hnatama asi nebude hupsat byt i 30 cm vysoko?
Nicmene cte to tu fura lidi, dobra pripominka.
neletěj jak magoři se skokem z půlky sestupnýho prkna...
Tak ono to acko pro stenata muze byt jen jakesi zvysene rozplacle acko, ala mirny kopecek - tak bych to videla. Ma esuska snad dost rozumu nenechat splhat drapalika na vysoky acko, maj snad dost rozumu treneri nedat stenatum takovy acko? - nebo jsem naivni?

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:41
- Nahlásit

birma
add. nefungující odkaz
http://www.kreativni-hracky.com/ - think doh
hledala jsem alternativu fima a našla tohle

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:44
- Nahlásit

Fifi
Nicmene myslim, ze stenitko samo motajici hnatama asi nebude hupsat byt i 30 cm vysoko?
hele co znám agiliťáky, o kterých si myslím, že jsou fakt dobří a jde jim primárně o blaho psa, tak ho nenechají ani 5 cm, však když se mrkneš na to Cakčino první video, tak v 10 měsících, měla ještě pořád některý skočky na zemi...
Tak ono to acko pro stenata
ta moje připomínka byla ke kladině původně
maj snad dost rozumu treneri nedat stenatum takovy acko? - nebo jsem naivni?
ohledně Ešusky věřim že ne, ohledně průměrnýho trenéra si myslim, že jo

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:48
- Nahlásit

kachna_
hledala jsem alternativu fima a našla tohle
to vypadá dobře otázka je, jak dobře se s tim pracuje, ale myslim, že pro děti a mládežníky je to rozhodně dobrá alternativa

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:50
- Nahlásit

k tomu "regulovanému pohybu". Doga je psisko, kde se často doporučuje silné omezování pohybu. Žádné skoky, běhy, schody - jen krátké, klidné procházky. Nejlépe do roka.
A tak koukám na toho svého dorostence... Už hodinu řádí jak černá ruka. Skáče na obří borovici a rve z ní větve. Občas padá - to když si výskok blbě "vypočítá". Vletí do baráku a tryskem bere schody (strmé blbé průzorové) do patra, tam smykem otočí směr a letí zase dolů a ven... vletí do rybníčku k leknínům, kus jich vyrve a roztrhá na cáry. Opět trysk kolem zahrady, pak tak deset koleček kolem obýváku (má tam přístup ze zahrady) vraždění plyšáků... pokus propašovat ven obří polštář ze sedačky (to mu neprojde)... a tak stále dokola.
Jen podotknu, že byl odpoledne hodinu na volno v lese, v ne zrovna snadném terénu.
Skákat ho nikde nenutíme, prudké změny směru mu "neordinujeme" - vše si do sytosti dávkuje sám. Je k nezastavení - a pak najednou padne a je klíííídek. Naštěstí je u nás podstatně víc toho klídku, než amokového šílenství. Ešuska má ten poměr o dost horší

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:50
- Nahlásit

kachna_
stahování bude trvat 613 dnů a 16 hodin
nemáš si kopírovat celej internet

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:53
- Nahlásit

Xerxová
jasný! já rozhodně nemluvim o omezování přirozenýho šílení a řádění štěněte. Jen nepovažuju za dobrý ho navíc k tomu, co si naordinuje samo, tahat na překážky byť nizoučký. Hupsat přes překážky se naučí i dospělec, navíc to neni něco, co by musel bezpodmínečně umět, takže nevidim důvod to provozovat s prckem...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:54
- Nahlásit

Xerxová
krásný fotky, tak každý štěndo musí vypustit páru a takovýhle rozmanitý pohyb určitě neva, mě spíš trhá nerf když vidím jak někddo takovýhle štěně vezme ke kolu nebo tak, to si myslím je větší průser

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:56
- Nahlásit

no já teď zjistila, že Kim už má problém s dlažbou před vchodem do baráku, když tam zatáčku vezme moc rychle, podjedou mu zadní nohy a flákne sebou, bohužel teda nevím co s tím, asi budu doufat, že si zvykne a bude tam chodit jen pomalu, už mu ty zadní taky holt haprujou

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 19:59
- Nahlásit

Xerxová
k tomu "regulovanému pohybu".
Ono je neco jineho pohyb prostorem dle volby stenete, neco jinyho treba fakt ty prekazky a tak.
Je k nezastavení - a pak najednou padne a je klíííídek.
Takhle u nas vzdy zila stenata, hovada neunavitelna, pak se to v pulce skoku vyplo.
Doga je psisko, kde se často doporučuje silné omezování pohybu. Žádné skoky, běhy, schody - jen krátké, klidné procházky. Nejlépe do roka.
To se "doporucuje" u spousty plemen. Rtw je oproti doze lehke vemeno, ale taky jsem se tim nikdy neridila. Ale pravda, ze strmych schodu tryskem branych nahoru a dolu bych mela strach.
kachna_
birma
Ja jsem asi uplne mimo, ale fimo, dalsi hmoty - ja si pamatuju z detstvi modurit, a ze jsme se s nim hodne vyblbnuli, kor pri vareni ve vode. To je ted uz passe nebo nejak vic nezdravy, nez ty soucasny veci? Nebo je to to samy?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:00
- Nahlásit

Maya
když tam zatáčku vezme moc rychle, podjedou mu zadní nohy a flákne sebou, bohužel teda nevím co s tím,
Dat tam nejakou zatezovou rohoz.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:02
- Nahlásit

raději půlroční štěník dogy na měkké polní cestě na chvilku u kola než rok voděné psisko na krátkém vodítku... My tedy jsme "chodci" - takže u nás kolo nehrozí. Ale blbého terénu a ne zrovna kratičkých procházek si chudík s náma užije už nyní
Naštěstí vím, že naše zatěžování štěníků ve zdraví a v dobré kondici přežily už tři dogušky, tak snad to zvládne i Garabáček

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:08
- Nahlásit

Maya
Betce jsem ke stáru pod schody na dlažbu dala takovou tu děrovanou gumu (někdo to používá na cvičení, někdo do vany... prodává se to jako metráž v OBI a spol...)

Fify
schody máme blbě uprostřed baráku a uzavřít je vlastně nejde... A sice se snažíme ho nenechat na nich řádit, ale ne vždy to vyjde. Betka je nenáviděla... on si je užívá.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:10
- Nahlásit

Xerxová
a uzavřít je vlastně nejde...
Ohradka mezi stenu a zabradli? Ja bych ho asi jen v tomhle omezovala, kor v trysku.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:12
- Nahlásit

Xerxová
raději půlroční štěník dogy na měkké polní cestě na chvilku u kola než rok voděné psisko na krátkém vodítku...
mně to tedy ze zdravotního hlediska přijde prašť jako uhoď - vynucený pohyb (tedy takový, kdy není zcela na psovi aby si reguloval rychlost a délku pohybu) i vynucený klid mi nepřijdou pro štěně dobré

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:17
- Nahlásit

birma
mně to tedy ze zdravotního hlediska přijde prašť jako uhoď - vynucený pohyb (tedy takový, kdy není zcela na psovi aby si reguloval rychlost a délku pohybu)
Vis, jak ma dogous vydatny krok? Dle myho nechce nikdo nikoho zaprahat, jen misto chuze si panicka sedne na kolo a primerene rychlosti pohybu hribatka slape na slapky?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:17
- Nahlásit

jeden z největších německých odborníků na dogy (a má vynikající průměrný věk u svých dog) doporučuje pohyb a pohyb a pohyb. On - z německé roviny - od půl roku NA VOLNO!! bere dogouny běhat vedle kola. Prý jsou vždy před ním... a mají radost z možnosti se vylítat. Jasně - není to cyklošílenec - je to jen cesta jak relativně v krátkém čase dopřát psiskům dostatek pohybu.
Vynikající rozvoj vazů, svalů, dechového aparátu, srdce... A pokud je štěník dobře stavěný a není tlustý, vadit mu to nemůže

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 20:21
- Nahlásit

Fifi
vrátka máme nahoře (hlavně kvůli vnoučatům, aby je nenapadlo pokud u nás spí v noci jít po schodech dolů).
Dole je dát nelze - máme blbé "prostupné" zábradlí a když štěníci povyrostou (mrňatům tam desku dáváme) tak se snaží proniknou na schody z boku - obejít desku a je tu ještě riziko pádu na schody do sklepa... prostě blbá dvě schodiště nad sebou...

<< 1 ... 3204 . 3205 . 3206 . 3207 . 3208 . 3209 . 3210 . 3211 . 3212 . 3213 . 3214 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání