| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 15:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
Stejně tak by třá bylo možný, že by si člověk toho druhýho psa pořídil, i kdyb byl ten první naživu...
tohle je myslím dost důležitá, pravdivá věc. Já jsem si jí uvědomila ehm až zhruba před 30 minutama.
edit - člověk o ní ví, ale když se mu "zhmotní" je to jiný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 15:56
- Nahlásit
cernej caj
samozrejme nemaj radi zadny deti, ale uz je ani nemuzou dat do babyboxu kdyz ty prvni uz umi rict kde bydli
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 15:57
- Nahlásit
PetraKjdi prosím v emila
Jasný mamííí!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:01
- Nahlásit
cernej caj
jenže je otázka, zda se to děje běžně. Někdo čeká týden, protože ten smutek je náročnej a takhle se zabaví aspoň a nemyslí na to tolik a rychleji to třeba přebolí a na druhé straně sou lidi, co třeba měsíce až roky dalšího nemají...
Soudím dle okolí.
No tak pokud si někdo pořídí po pár dnech novýho, aby ten smutek nebyl tak náročnej a aby to přebolelo ...tak halt na tohle mám prostě sfůj názor no a ten Ti nepofím raději
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:03
- Nahlásit
zbrnd
Jasný mamííí!
ty jo já tě naklikám, že se nepostačíš divit!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:15
- Nahlásit
birmajá nějak v tom odstavci nevidim, že za tejden. Kde to tam čteš prosím?
myslíš v tom článku, co linkovala cernej caj?
pokud myslis v nem, tak v nem to neni a ani jsem nepsal, ze je, jen jsem rozvijel to, jak to na mne zapusobilo. A pokud myslis jinej text, tak uved ktery sím.
To, že člověk předem ví, že si pořídí dalšího psa, neznamená, že to bude za tejden, může to bejt taky za rok, ne?
No jo může a taky a hlavně, jak jsem již psal ono ten časový úsek, za jak dlouho není jediný důležitý faktor. V tom článku se nepíše za jak dlouho tedy ani že za týden ani že za roky. Alew prostě ve mně to heslo z toho článku cosi evokovalo no ... porovnalo jsem ho s realitou, kterou znám a prostě mám z toho nějaký pocity no. Tak jsem vás tu s těmi pocity hnedle poblil no
Navíc tedy podle mě dost záleží na tom, jak člověk o psa přijde - pokud je dlouhodobě nemocnej a člověk se třá tejdny a měsíce smiřuje s tím, že bude nevyhnutelnej konec, pak je podle mě logický, že je dřív připravenej na život s dalšim psem, protože si odsmutnil částečně předem
Aňo je tam ta spousta faktorů, o kterých jsem již psal, mě ten článek samozřejmě evokoval to, co vidím všude kolem sebe tedy špatný vztahy...dle mýho vnímání špatná samozřejmě, špatný situace, hnusný lidi
pak je podle mě logický, že je dřív připravenej na život s dalšim psem, protože si odsmutnil částečně předem.
některá z našich bývalých známých zpěvaček, asi nevzpomenu která, někde uváděla, že ji umřela kočička a že prostě jednou stačilo, že to už víckrát zažít nechce, zažil jsem toto i u jiného člověka, kterej prostě staví to špatný nad všechno to dobrý, co prožil za celej ten úsek, co ten pes byl ....je to různý...my jsme různý....ale to chápu, o tom jsem psát nechtěl...prostě ve mně to brnklo na strunu , která brnčí o tématu, že to většina lidé v naši společnosti má nastaven o špatně resp. jinak než já, takže logicky pak je otázka, co je vlastně špatně že? .))
Navíc podle mě pořízení dalšího psa neznamená to, že člověk nemyslí a nevzpomíná na toho prvního.
tak myslet na něj ještě nic neznamená...taky na něj mohu myslet ve smyslu: kuwa kde je ten parchant zas si nemam do ceho kopnout nebo zas se nemam do ceho vybrecet ....
takze znova ja se nesnazil napsat, ze to tak ci onak byt musi ci jinak zase byt nemuze, ale proste ve spojitosti s nasi spolecnosti to ve mne cosik evoovalo a prislo mi to dost trefne...a tusim, ze to autor myslel minimalne z casti podobne treba uz kvuli tomu nadpisu clanku ) si to myslim
Stejně tak by třá bylo možný, že by si člověk toho druhýho psa pořídil, i kdyb byl ten první naživu...
Jistě, možný je cokoliv, ale taktohle zrovna jsem na mysli vůbec neměl .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
hnedle poblil no
ne to úplně ne.Je myslím dobře ukázat to, že lidi dokážou brát živýho tvora jako náplast. Nemělo by to tak být. Já vím, co Tím chce žbrnda říct - ale nevím, jestli to budu umět formulovat - prostě pořízovat si dalšího psa, aby to snáz přebolelo je takový jako konzumní. edit - a tím pádem ke psům/živejm tvorům nespravedlivý, nebo jak to jinak říct, prostě neférový? Nevím jestli jsem to napsala nějak úplně k pochopení ?
EDITOVALA JSEEEEEEEEEEEM, kdyby to někoho bolelo. Tentokrát jsem musela do textu vepsat, takže jsem ho změnila doopravdy, ale páč mi nejdou formulovat myšlenky, tak jak bych si předstvovala. Doufám, že jsem tím příslušným jedincům nenabourala cokoliv co jsem nabourat mohla
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:20
- Nahlásit
cernej caj
a tady se neda vubec rict, ze pak prvniho rad nemas, pac co pak rict o lidech, co maj treba 2 deti. tezko ty lidi nemaj radi to prvni dite, naopak spis je i pro ty deti asi lepsi kdyz sou dve a zabavi se i spolu, stejne jak pro ty psy je casto lepsi ze sou spolu doma ve smecce
Ty vogo, ale to jsi oupa mimo tema, vo tohle vubec neslo ni?
tady slo voto, ze napriklad opilej tatinek necha decko bez dozoru a to skonci pod autem a po pul roce zemre, tatinek vsak neleni a jeste ten vecer pomiluje notne posilnen alkoholem svou lasku s tim, ze se neda nic delat, ale at nevesi hlavu, ze uz zadelava na novy. Tohel mi tedy prijde spise jako vhodna metafora k tomu, jak se my lide nasi spolecnosti chovame k pejskum.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:26
- Nahlásit
birmano a co teprv ti, co jich maj třeba 5. Ti totiž maj děti a když je nemaj rádi, tak si poříděj další a další, jen aby zjistili, jestli to nový dítě nebudou mít radši
slečno princezno fy asi žijete f přeludu ....
Víš o tom, že je dnes třeba běžný pořídit si dítě a když zjistíš, že je s ním moc práce a v podstatě už je velký neb jsou mu čtyři a tys tedy coby matka svou roli splnila, tak jej nechat na starost tatínkovi, babičce a raději pořádně žít? Pořídit si třeba milence, bo konečně to už třeba bude to, "co mě konečně bude bavit"..a hle nebaví...tak novej mobil...dovolenou s kámoškama.... psa...kua a furt nebaví ... co fčil??
Tak nezbejvá než furt nadávat, jak se tu o nás nikdo nestará, v jakých strašných podmínkách jaký strašný nejistotě to žijeme, no jak je tohle možný ... atd atd atd
Víš o tom, že tohle je dnes zcela běžný životní styl a náplň?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:37
- Nahlásit
zbrnd
Víš o tom, že tohle je dnes zcela běžný životní styl a náplň?
Nevím, žiju si ve svý bublině, do který pouštím vybrané lidi, řeším jen ty problémy, které řešit chci a je mi tak fajn.
Jak žije zelená vdova v satelitu nebo stréc z horní dolní mij je stejně šumák, jako životní styl průměrnýho kanaďana třeba, páč je to jejich věc a já nějak nemám důvod ani právo se v tom vrtat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 16:40
- Nahlásit
birma
Nevím, žiju si ve svý bublině, do který pouštím vybrané lidi, řeším jen ty problémy, které řešit chci a je mi tak fajn.
Tak důlešytý je, že máš ten pocit, že je Ti fajn. jako Foprafdu to je pro Tebe důlešytý.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 18:53
- Nahlásit
zbrnd
On nema ted nejakej extra vodnatej prujem, ani nelitame kazdy dve hodiny ven, ale kdyz jde kadit, tak sere 5x a vickrat, nejdriv ok, pak vodnaty. Ja fakt uz proste nevim. A jasne, atb muzou delat zle a muzou taky pomahat, kdo to vi? Mam to odhadovat? Ted mu stejne to brani neprerusim, to si myslim,ze je tuplem hovadina. Uvidim v patek, jak se domluvim na veterine. Jeste pripadne necham udelat tu bakteriologii, jestli tam neco nevyleze, ale bre amoksiklav, kterej mu na toho streptokokotka pred casem krasne zabral, takze by to snad bylo pripadne uz pokryty.
Ted premejslim, proc se mu neudelala bakteriologie, echjo, vyresim tez v patek. Uz sem z toho fakt mimozni.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 19:03
- Nahlásit
Mathea
Panu Vilibaldovi velke cerne nosni dirce preju co nejmin drbani, problemu, at se v patek objevi plisnicky a bude vyreseno! Pohladkej ho za nas, pana satelita, at se fakt vi uz pricina. Achjo, blbecek nas zlatej.
Jinak rumstajn, sem naka beznaladova, auti se snad konecne nasla pricina zavady, tak si jeste pockam cca dva tydny a na leto bude za nekrestanskou cenu brm brrrm zprovozneny?
Mejte pekny vecer.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 19:27
- Nahlásit
tak ta aplikac Move je přesně to, co jsem chtěla
doma jsem to připojila k wifině a vyhodilo mi to cestu z práce, časová osa na minuty rozdělená na Walk a Transport, s mapičkama a přesně lokalizovanýma bodama, když se rozkliknou jednotlivý úseky, tak to ukáže průměrnou rychlost a počet kroků, tak vim že z práce na bus do kopce se loudám 5 km,/h a domů od busu z kopce 7 km/h a přes 900 kroků
jediný co to ukázalo blbě bylo metro, tam to připočítalo i dobu co jsem byla v sámošce v podchodu u metra
akorát jsem teda nepřišla na to jak to vypnout, takže to asi poběží furt
jo a ušla jsem 2 km
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 19:45
- Nahlásit
Mathea
moc na vás myslim teta, ať se brzo najde nějaká snadno léčitelná příčina a chlapeček je zas v pořádku
Fifi
auti se snad konecne nasla pricina zavady, tak si jeste pockam cca dva tydny a na leto bude za nekrestanskou cenu brm brrrm zprovozneny?
nějaká, kdy ti zůstane plyn?
Maya
akorát jsem teda nepřišla na to jak to vypnout, takže to asi poběží furt
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 19:47
- Nahlásit
birma
kdy ti zůstane plyn?
Jo, doufam. Jestli to bude za dva mesice zpatky, jde to na prodej.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:00
- Nahlásit
Kdo se vyzna, potkal se s nima nazivo? Je tohle svine divoka? Pred chvili se pasl/a zase u plotu, i tenhle borec/borka? sel pres plot po Kremylovi, slusnej vypad.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:07 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
zbrnd
tak castecne te chapu, ale de o to, ze nikdy neni vsechno cernobily a kdyz dva drlaji yotez, neni to totez. je to jen o tom, ze ja se snazim vnimat vsechny strany a vadii, kdyz se jedna bere jako norma a ostatni I kdyz treba krajovy pripady sou nsprosto vycleneny
ja naopak nemyslim, ze je dpatny si brzo poridit treba druhyhovpsa, nemyslim jako napladt ale pokud ho ma clovek na volnocasovy aktivity, taj ten novej nemudi trpet s lidi se vyrovnavaj ruzne s tim. samo tvuj pripad opilyho fotra je zas neco jinyho s tsm je to bych rekla zas jinej pripad.
fifi
tak dobre novy brmbrm vyber at je spolehlivy
a podle me to cune je
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:17
- Nahlásit
cernej caj
tak dobre novy brmbrm vyber at je spolehlivy
Ja nechci novy brmbrm, ja chci, at funga po narocny oprave to puvodni!
a podle me to cune je
To vidim taky, ze to neni kocka. Jde mi o to, jestli to je divocak nebo naka zdrhnuta sprsklina vietnamskyho ci jinyho prasete - bo se ta ludra psu vubec neboji a tohle potkat na vychazce...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:34
- Nahlásit
Fifi
si myslím, že takhle šedivý žádný domácí prase neni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:35
- Nahlásit
Fifi
vietnamský prase http://cschdz.cz/tag/vietnamske-prase
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 20:50
- Nahlásit
Maya
vietnamský prase
Ty ja vim, jak vypadaji, ale cert vi, nejaky krizenci xty generace... Proste asi chci slyset, ze tu nebydlej svine divoky, ktery se nebojej ani psu, ani lidi. Chjooo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:03
- Nahlásit
hlásám, že Adamita prvně přinesl klacíček z vody paničce. Zejtra se nejspíš pojedem někam koupat (pokud vymyslim kam), tak uvidíme, jestli se mi to z Rokytky podaří přenést na hlubokou vodu
doufám, že to nikdo z nás nebude v praxi potřebovat, ale je zajímavý si to přečíst
Fifi
Jo, doufam
tak to držim všechno co mám
Proste asi chci slyset, ze tu nebydlej svine divoky, ktery se nebojej ani psu, ani lidi.
tak já budu držet ústa radši
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:09
- Nahlásit
birma
tak já budu držet ústa radši
Ja uz guglila... no zitra se optam souseda, esli s tim treba nakej myslivec neco - nebo sem precitlivela a bojim se zbytecne?
že Adamita prvně přinesl klacíček z vody paničce.
Pasak, jen bacha na tu hnatu, to je presne ten obrat s aportem v hube, co Kremylovi nedela dobre.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:12
- Nahlásit
zbrnd
A tos nepřipomněl, že mnozí ti lidi dávají dalšímu a dalšímu psovi pořád to stejný jméno.
Nebo že psa neléčí, protože vyjde líp si pořídit novýho zdravýho.
Myslím, že to je asi to, cos měl tou kritikou hlavně na mysli.
Jinak hodně lidí po tragické smrti dítěte pak mají další mimino, i když už to neplánovali, ne protože by v opilosti něco vyrobili, jak jsi to shodil, ale protože to tak prostě chtějí, a opravdu si netroufám a asi nikdy netroufnu takový věci jakkoli posuzovat.
Fifi
no doprčic... snad to je prostě něčí prase zvyklý na lidi a psy.... , jen nevím, jestli to je ve výsledku v něčem plus... vůbec nevím, cobych dělala.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:13
- Nahlásit
Fifi
nebo sem precitlivela a bojim se zbytecne?
myslím, že se bojíš oprávněně.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:18
- Nahlásit
birma
ale je zajímavý si to přečíst
nějak mě z toho mrazí nebo co. brrrr....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:19
- Nahlásit
Fifi
jen bacha na tu hnatu, to je presne ten obrat s aportem v hube, co Kremylovi nedela dobre.
v Rokytce to má po lokty, tak tam nějakej plovací obrat nehrozí Navíc jsem zjistila, že obraty v malejch kolečkách si při plování dělá ten holomek i jen tak pro radost, aportu netřeba... Ale haxna mi přijde zatim lepší a lepší, tak snad to bylo fakt jen po tom scíplym ocasu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:24
- Nahlásit
birma
Ale haxna mi přijde zatim lepší a lepší, tak snad to bylo fakt jen po tom scíplym ocasu
Tak super, ono plavani je lek.
Vero
se bojíš oprávněně.
tak mam divnej pocit, budu doufat, ze chodej jen za lepsim do toho kompostu volne pristupnyho a nebudou utocit, kdyz nemaj duvod. To je asi jen bachyne naka osamela s jednimm mladetem, driv tu byli tri, ted uz jen dva..
A jak Buldozer s plachtakem, by me zajimalo, vstrebava se to, zadnej problem?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2014 21:32
- Nahlásit
Fifi
A jak Buldozer s plachtakem, by me zajimalo, vstrebava se to, zadnej problem?
ušisko se už pomalu krabatí, za chvílu to bude škaredej péf jak Milča od kachnomamky ale žádnej problém, nevěnuje tomu pozornost, na dotyk to vůbec není citlivý. zaplaťpánbuzato.
|