Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3024 . 3025 . 3026 . 3027 . 3028 . 3029 . 3030 . 3031 . 3032 . 3033 . 3034 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 00:08 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 09:57 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Fifi
tak slava, bobeek! A s uchem se teda nic akutne dneska nedelalo, jen jste objednany nekdy na dyl na tu punkci?

hm. třetí osoba potvrdila, že musí uplynout aspoň 10 dní a to s naprostou jistotou (takže nejde předpokládat, že třeba než se to tak nalilo, trvalo to pár dní, i když je to v na druhou stranu jistý ) a pak punkce a žádná jiná možnost řešení, že by se to vstřebalo, ne-e. tak snad tři lidi po sobě na klinice nejsou úplně mimo no.
akorát mi je z toho už špatně.
jo zánět v uchu mi přímo nenašli, ale kapičky nějaký dostal, a stronghold, kdyby jako náhodou svrab.

kachna_

lity lity paní, snad to podruhý napsalas rychle

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:01
- Nahlásit

birma
vždycky mi ta ostravácká verze byla srozumitelnější

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:10
- Nahlásit

Vero
no, už naštěstí jo, ale bejt takhle blbá skladba předmětů v prvním roce, tak myslim, že jsem to fakt vzdala
punkce a žádná jiná možnost řešení, že by se to vstřebalo, ne-e.
Milouškovi se to nalilo taky, mamča to třikrát nechala "píchnout", ale páč se to vždycky nalilo, tak má Mili prostě to ucho zkroucený a vypadá ještě šerednějc než normálně (má vyholený asi tři místa na těle, useklej kousek držky /po zranění asi v roce/, křivý ucho a mizernou srst - když se zachechtá, čupakabra hadr ). Ale následky to žádný nemá, jen má to křivý ucho.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:13
- Nahlásit

Vero
tak ze to je po ATB je snad nejlepsi varianta, to se da casem do pucu. ze to neni zas nejaka novinka snad...

Maya
tak to je dulezity, ze deti ani moc nebrecely

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:17
- Nahlásit

kachna_
no, už naštěstí jo, ale bejt takhle blbá skladba předmětů v prvním roce, tak myslim, že jsem to fakt vzdala
chápu to oni asi schválně, jinak by se lidi rozutekli.
já kdybych v prváku měla předmět co ve třeťáku (statistika), taky jsem to vzala, že na to nemám. takhle jsem odložila definitivní porážku přerušením studia, páč mám poslední šanci a letěla bych..... není na to hlava a schopnost, není na to čas a teď ani psychicky.

le následky to žádný nemá, jen má to křivý ucho.
fakt? uff! tak todle by byla dobrá zpráva. mně by byla křivost ucha úplně víš kde. tak aspoň nějaká naděje se rýsuje pro případ, že by se to furt nalívalo.
a když to píchli napotřetí, tak už se to pak nenalilo? nebo to nachali nalitý a nějak to samo odeznělo?

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:19
- Nahlásit

A jak to je po tom píchnutí? Musí pes mít límec?

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:19
- Nahlásit

cernej caj
ze to je po ATB je snad nejlepsi varianta
jj
jen nějak nechápu, jaktože jsem mu dávala probiotika a výsledek ve střevech nula nula nic. jak je to možný.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:23
- Nahlásit

Maya
njn, jenže někdo to vnímá, tak, že co když náhodou to bude něco, co necu??
no někdo jako já to spíš vnímá tak, že když je tam riziko něčeho co nechci, tak do toho prostě nejdu, když to není otázka života a smrti, žejo

No spíš mě to přinde to samý, cos psalo Ty a já.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:26
- Nahlásit

kachna_
afčemsi pracovalo? to se ti automaticky nezálohuje v nějakých časových úsecích?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:27
- Nahlásit

birma
Já vědět, co mě s nim čeká, tak do toho taky nejdu a mít třeba děti, tak ho s těžkym srdcem asi taky vrátim a to třeba oproti tomu, co má doma kamarádka, je Adam fakt milionovej.
Zas lepší si uvědomit a dobře rozmyslet, co člověk dá a zvládne, než se tvářit jak mistr světa a pak psa zavřít třeba do kotce a krmení mu tam strkat lopatou...

ano ano

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:35
- Nahlásit

zbrnd
Maya

riziko něčeho, co nechcu, je, řekla bych, úpa úpa úpa ve všem v životě a nižší procento pravděpodobnosti mě ještě neochrání

zbrnd
když tě tady vidím, blesklo mi ted hlavou na příkladu, jak já to chápu s tím "dobrovolným rozhodováním" pozitivně namotivovanýho psa. jak to chápu já u konkrétně svýho psa teda, metoda nemetoda.
třeba situace- kapání do očí, nebo ted do uší, situace, kdy by pes nejradši zalezl pod postel. Když jsem mu to postavila tak, že za podstoupení procedury je "výhra v tombole", pes mi záhy nadšeně běhal, že chce kapat do oka, a teď po jednom dni sám nastavuje ucho a "dobrovolně chce" tu proceduru, jako prostředek k dosažení cíle.
Zároveń samozřejmě MUSÍ, nakapat se musí a nejede přes to vlak, ale to je na mě, která to kontroluje a řídí, jak mu to postavím, jestli to strpí, nebo bude ten aktivní, co si vybírá, že chce odměnu.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:43
- Nahlásit

kachna_

zab mě! já zas pracovala tak, že jsem měnila dokument uloženej v Zipu... neuložila jsem to....

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:43 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vero
a když to píchli napotřetí, tak už se to pak nenalilo?
nalilo, znovu během chvilky. Mamča to prostě nechala nalitý, ucho se zkroutilo a tim to hasne. Límec neměla.
Vero
no statistika je humus, navíc ti co jí učí, to je taky síla (letos jsme jí měli taky).
zbrnd
afčemsi pracovalo? to se ti automaticky nezálohuje v nějakých časových úsecích?
Ve Wordu, zálohuje. Nechápu to, ale už to mám naštěstí hotový a uložený

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:45 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

kachna_ Mamča to prostě nechala nalitý, ucho se zkroutilo a tim to hasne
no jo, ale nebolí to? nemůže se ta krev rozlít nějak dál? každopádně se na to ale budu ptát, kdyby se to furt nalívalo a chtěli operovat

a má to pořád nalitý? nebo se to vstřebalo spolu s kroucením ucha?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:50
- Nahlásit

Vero
riziko něčeho, co nechcu, je, řekla bych, úpa úpa úpa ve všem v životě a nižší procento pravděpodobnosti mě ještě neochrání
jasný, tak úpa čuryna je pak třeba jezdit v noci na koloběžce v protisměru dálnice, poněváč auto tě může sejmout i za bílýho dne na přechodu pro chodce, no ni?

situace, kdy by pes nejradši zalezl pod postel
tak právě já myslím, že pokud člověk používá rozum a cit + má nějakou zkušenost, tak ten pes si to prostě nechá dělat bez problémů, poněváč prostě pánečkovi důvěřuje a pokud ne, tak je něco špatně a je třeba opravit to něco, pak už to funguje ve všech situacích i v nových podobných. A není k tomu třeba žádná metoda ani spešl pomůcka, je k tomu třeba ten vztah akurát. A vo tom to je.
Jinak rozumím, co myslíš, ale prostě ten náhled na tu situaci mi přijde "systémově" špatně, plominou.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:52
- Nahlásit

Vero
a má to pořád nalitý? nebo se to vstřebalo spolu s kroucením ucha?
já se v úterý podívám, nevím
nerozlilo se to dál, myslím, ale že tam nějaká zatvrdlina zůstala asi. Bolestivý to není, nesvědí to, nenutí jí to drbat si to.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:52
- Nahlásit

kachna_
tak pokud to už máš, tak fajn...někde v nastavení by tam mělo být jak často zálohovat automaticky, pokud to selhalo, chyba bude asi v operačním systému někde....binešt, nepořádek, chrobáci a tak, špivaný zaplasený registry či co já vím co....

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:03
- Nahlásit

zbrnd
jasný, tak úpa čuryna je pak třeba jezdit v noci na koloběžce v protisměru dálnice, poněváč auto tě může sejmout i za bílýho dne na přechodu pro chodce, no ni?
nemám zrovna čas na filozofický disputace, to bylo tak na okraj: obrazně jsem bonmotovala, že život je nebezpečnej a končí smrtí.
(Nebyla to výzva jít si brát frustrovaný psy z útulku)

"systémově" špatně, plominou.
heleď vůbec se nehodlám přít.
můj pes se ode mě bez problémů ošetřit nechá, nechápej prosím můj obraz tak, že bych ho musela lovit zpod postele. (to jen abysme měli jasno ve výchozí situaci). nechá si úplně všecko udělat i bolestivého. akorát že jen při jiným postavení situace je z toho aktivní a radostný.
ale okok, klidně beru, že mi můj pes teda nedůvěřuje a měl by být radostný jen tak, - když už to mám tak špatně, tak aspoň mu to zmírním, že může mít radost, furt jsem na lepším.
(no a psala jsem to jako příklad, jak to chápu s tou "svobodnou volbou".) nesouhlas klidně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:05
- Nahlásit

Vero
a myslis, ze u psu to s probiotikama muze fungovat stejne jak u lidi?

kachna_
pripadne si stahni nejaky automatizovany tooly na zalohu treba, ze ti to bude vsecko podle nastavenýho plánu zálohovat na jinej disk, na ftp... já mám věci, o který mi de na více místech. Hlavně, že si o ni nepřišla

včera sme dělali oheň a mazílci byli supr, k neteřince. Dokonce vod vokouna dostala hubana.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:07
- Nahlásit

Vero
(Nebyla to výzva jít si brát frustrovaný psy z útulku)
Šak jasný, já na tu dálnici taky nikoho neposlal, jen jsem psal, že je to čuryna

že může mít radost, furt jsem na lepším.
no to rozhodně, to bych si dovolil považovat za samozřejmé

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:12
- Nahlásit

cernej caj
a myslis, ze u psu to s probiotikama muze fungovat stejne jak u lidi?

tak ani nic jinýho nebo lepšího než další probiotika mi nenabídli.

včera sme dělali oheň
to jste se měli

birma
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:27
- Nahlásit

zbrnd
pes si to prostě nechá dělat bez problémů, poněváč prostě pánečkovi důvěřuje
stále vycházíš z předpokladu psa s pevnýma nervama a nic moc špatnou životní historií Pokud se ten pes bude dané procedury bát, jakože fakt bát, tak důvěra k páníčkovi půjde do kopru a stejně si tu onu věc udělat nenechá. Ačkoliv nemáš rád srovnání s lidma, tak tady si ho neodpustim - pár lidem opravdu hodně věřim, ale bungee-jumping bych s nima ani tak nedělala, pokud by mi nedrželi pistoli u hlavy a pokud by to udělali, tak bych jim v budoucnu už nevěřila...
Nějak nevidím důvod dělat psovi nepříjemnou nebo bolestivou proceduru jen na základě toho, že mi věří (samozřejmě pokud není nezbytně nutné ji udělat hned a teď), protože tím si tu jeho důvěru podkopávám (jak moc záleží na povaze onoho psa), když ji můžu udělat tak, aby pes chtěl, aby se děla
A už se k tomuhle tématu nevyjádřím a odolám a budu držet ústa

cernej caj
včera sme dělali oheň a mazílci byli supr, k neteřince. Dokonce vod vokouna dostala hubana.
Tak to je super

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:47
- Nahlásit

birma
stále vycházíš z předpokladu psa s pevnýma nervama a nic moc špatnou životní historií
nevycházím, psal jsem o "systémovém řešení", ne o tom, jak psovi, kterej mi nevěří nakapat do očí
a pokud máš psa, kterej ti nevěří a ty ho nalákáš na pamlsek či ho nalákáš na cokoliv jiného, třeba na klikání, aby dělal to, co chceš, tak ten pes nedůvěřuje stále dál. Je pak zcela fuk, jakou metodu či pomůcku jsi použila, protože jsi ho akorát nalákala, s jeho výchovou či s vytvářením dobrého vztahu to nic moc společnýho nemá.

Pokud se ten pes bude dané procedury bát, jakože fakt bát, tak důvěra k páníčkovi půjde do kopru a stejně si tu onu věc udělat nenechá.
Tak to tak nějak právě ale bývá, že když ten pes důvěřuje, tak se pak nebojí. Samo, jestli má zafixovaný, že ho v mládí píchalo děcko propiskou do oka, je to o něčem jiným, ale o tom jsem nepsal.

Ačkoliv nemáš rád srovnání s lidma, tak tady si ho neodpustim - pár lidem opravdu hodně věřim, ale bungee-jumping bych s nima ani tak nedělala, pokud by mi nedrželi pistoli u hlavy a pokud by to udělali, tak bych jim v budoucnu už nevěřila...
To je ale z principu něco jiného. Tohle co popisuješ na sobě odpovídá situaci, kdy ten pes byl třeba v mládí píchanej tou propiskou do oka. Prostě, kdy ví, o co jde a má s tím špatnpou zkušenost, kterou dejme tomu můžeme přirovnat k Tvému strachu ze skoku.
Navíc ten příklad nesedí v tom, že zatímco ve vztahu pán pes je to prostě chtě nechtě spíše o otroctví(tedy tady v našich podmínkách), kdy rozhoduje páneček, tak ten vztah mezi lidmi bývá spíše rovnoprávný....a když budeš mít třeba přítele...o kterýho ti půjde nyní myslím přítele/partnera a budeš z něj "zblblá", tak skočíš ještě ráda, pokud uvidíš, že mu o to jde. A pokud ne ty jako konkrétní osoba, tak většina ano, když to prostě bude ten správnej sameček..samozřejmě platí i naopak a nedá se zevšeobecnit a je to zas trochu něco jinýho a rozdílnýho...poněváč nikdy to nebude přesně ono, vždy budou rozdíly.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:48
- Nahlásit

birma
Nějak nevidím důvod dělat psovi nepříjemnou nebo bolestivou proceduru jen na základě toho, že mi věří (samozřejmě pokud není nezbytně nutné ji udělat hned a teď), protože tím si tu jeho důvěru podkopávám
no víš co, já si u svýho psa ani nemyslím, že bych nějak podkopávala vztah, ale spíš si říkám, proč mu to nezpříjemnit? zvlášť ve fázi, když je jeho život samá procedůra, doktoři, a nepříjemnosti, který zpříjemnit nejdou.
já si třeba myslím, že u dítěte od určité míry zralosti je dobrý ho učit, že spousta věcí se musí udělat a podstoupit kvůli jejich podstatě, ne že pak bude lízátko. ale ten pes nikdá dospělým odpovědným čékem nebude...
no a přitom bych řekla, že zatraceně využívám toho, že to je ten pes a ne tygr, se kterým bych se dostala k témuž asi tak za 100x delší dobu a spíš neosobně.

A už se k tomuhle tématu nevyjádřím a odolám a budu držet ústa
nedrž, ono to je přínosný, pro fůru lidí, co ani nic nediskutujou.
dá se inspirovat, dá se vybrat si.
já jak říkám, taky jedu hodně klasicky, nejsem žádnej metodýk.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:50
- Nahlásit

zbrnd
pokud máš psa, kterej ti nevěří a ty ho nalákáš na pamlsek
můj pes si nechá rejpat v bolestivé ráně v noze. úplně bez ničeho.
abys nezapomněl na toto, ve své kritice.
a taky ho nemusím na nic lákat, aby přišel, když potřebuju.
o tom to zrovna fakt není.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 11:59
- Nahlásit

zbrnd
psa, kterej ti nevěří a ty ho nalákáš na pamlsek či ho nalákáš na cokoliv jiného
ale já nemluvím o lákání! To je sakra rozdíl. Samozřejmě, že když ho budu lákat, tak mě je to k hovnu, pes si to pravděpodobně stejně udělat nenechá a vztahu to nepomůže.
ví, o co jde a má s tím špatnpou zkušenost, kterou dejme tomu můžeme přirovnat k Tvému strachu ze skoku.
ale já nemám s žádnými skoky špatnou zkušenost, prostě mám hrůzu z bungee-jumpingu a to ničím nepodloženou. Můžeš to třeba přirovnat k arachnofobii, kdy většinu lidí důvěryhodná osoba stejně nepřesvědčí, že sklípkan lezoucí jim po ruce je vlastně fajn.

Vero
já si u svýho psa ani nemyslím, že bych nějak podkopávala vztah, ale spíš si říkám, proč mu to nezpříjemnit?
Já měla u předchozího psa stejný dojem a dneska, když to vyhodnocuju zpětně už si to nemyslím.
Když se na to podíváš logicky, tak ten pes ti věří, že mu nebudeš dělat nic špatného a bolestivého a ty to děláš. Mnohdy opakovaně. Pokud mu nedáš nějaký důvod, proč to strpět, krom toho, že ty to chceš, tak si tu důvěru psa, že mu neublížíš, podkopat musíš, už proto že mu stěží vysvětlíš, že kapání kamkoliv, rejpání se v ranách a tak je pro jeho dobro a že mu to pomůže (pokud mu tim ihned neulevíš samozřejmě)

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 12:15
- Nahlásit

birma
dneska, když to vyhodnocuju zpětně už si to nemyslím.

hm, no jo no. máš pravdu, kterou si moc nechci připouštět. už jen to, že ho odvedu někam, kde ho nechám a kde mu působí cizí lidi strašnou bolest. a nic nevysvětlím a samozřejmě že v jeho světě je moje ošetřování projev mé libovůle tak i proto si myslím, že trochu mu zpříjemnit je jen plus z kteréhokoli úhlu pohledu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 12:17
- Nahlásit

Vero
zbrnd
pokud máš psa, kterej ti nevěří a ty ho nalákáš na pamlsek
můj pes si nechá rejpat v bolestivé ráně v noze. úplně bez ničeho.
abys nezapomněl na toto, ve své kritice.
a taky ho nemusím na nic lákat, aby přišel, když potřebuju.
o tom to zrovna fakt není.

Psal jsem to jako reakci pro Birmu a použil jsem tam slovo "pokud", takže moc nerozumím Tvé reakci

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 12:20
- Nahlásit

Vero
zvlášť ve fázi, když je jeho život samá procedůra, doktoři, a nepříjemnosti, který zpříjemnit nejdou.
no to právě, že jdou a představ si, že třeba tak jednoduše, že se páneček snaží zbyvit svých předsudků co možná nejvíc, uvědomí si třeba, že pes přejímá spoustu věcí třeba náladu od pánečka nebo že pes sám od sebe neví, že píchnutí onjekce má bolet a že má plakat tedy apod. Takže když mu předstíráš, že si při čištění rány třeba hrajete, klidně to tak může brát, pokud to pozitivum z pánečka a jeho radosti je pro něj silnější podnět než ta případná bolest ...

<< 1 ... 3024 . 3025 . 3026 . 3027 . 3028 . 3029 . 3030 . 3031 . 3032 . 3033 . 3034 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání