| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:58 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
a zas v práci
birma
jistěěěěěě a neříkali náhodou v tom outulku, že ocení klid?
říkali, ale to se pletli. silně. Jeslti někdo ocení klid, jsem to občas já i když to tak možná nevypadá
buvolí tyčku, on mě hryzne jak kráva a pak se se mnou přetahuje o mojí vlastní ruku Jak vybít stres víme, jen na to musim furt myslet, páč první signál, že je to třeba, je ten, že mi na ruce visí krokodýl
já vím, je mi jasno. Byl to jen nápad, že kdyby prostě po takovým pro něj psychickým záhulu třebas dostal možnost si požvejkat, nešel by pak třebas na tu ruku , páč by se vyžvejka, užvejkal a tím pádem kapek uklidnil.
u těch primitivních chrtů si ouplně jistá nejsem)
tak jasně, to je trochu jiná liga a je s tím ale nutno právě počítat, prostě jako první vzít v potaz dispozici plemene. Mně nevadí lovecký pudy, a plus vím, že s tím musím pracovat a to úplně od malinka. proto ohař. Podengo by nespl'noval mojí představu soužití se psem, kdy jeden z požadavků je, jít kdykoliv a kdekoliv se psem navolno, táákže do něj bych nešla. Podenga si musí pořídit někdo, komu tuto vadit nebude a nebo bude velmi zdatnej v tom, jak psa vychovat, namotivovat, tak, aby mu fungal podle jeho představ.
jde (u chrta teda, u těch primitivních chrtů si ouplně jistá nejsem), jen prostě si myslim, že třá s NO, nebo jinym snáz motivovatelnym a v povaze stabilnějšim pesem by čajda tyhle problémy neměla.
ale to já netvrdím vůbec, já tu v podstatě čajdu ani neřeším,mluvím spíš obecně o tom problému, že si prostě nemyslím, že to řešit nejde.Páč si myslím, že jde, že to chce jen se prostě rozhodnout, soustředit se na to a odstranit ten problém.
Timík. A zas s dospělym psem, kterýho máš celou tu dobu, se to podle mě řeší mnohem hůř, protože máte oba zajetý nějaký stereotypy a ty musíš přeučovat sebe i psa zároveň a to mi přijde kurňa těžký se z toho vymanit. Za sebe můžu říct, že s Altarem se mi to nepovedlo a i s Adamem se musim hlídat, abych někde nezapadla zpátky do vyjetejch kolejí a v něčem se mi to nedaří vůbec (ale to už neni tak věc výcviku psa, jako mojí povahy).
tak to bez pochyby, to bez pochyby . no a proto jak říkám na to, co nechci, aby dělal, se zaměřím hned a od malinka, v době kdy jsem pro psa největší bůh , co do něj vložím, jako když po pubertě najdu.
O vyjetejch kolejích bych mohla vyprávěti též . Vždycky je to v nás.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:58
- Nahlásit
cernej caj
pěkný videjko. a krásní vlci
dneska se mě zdálo, kupodivu si to zas pamatuju , že jsem s kamarádama na vandru, teď v březnu a vzala jsem si tenoučkej letní spacák a je mi v něm tak strašná kosa, že radši celou noc nespím a chodím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:00
- Nahlásit
Maya
jojo, ale spis tu bezkukuricnou radu... tady tu sem jeste nikdy nezkousela
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:10
- Nahlásit
cernej caj
ze co rikaj v utulku je vetsinou od pravdy vzdaleny na hony
asi tak nějak. Ale tady mohlo hrát roli i to, že neměla fakt žádnou fyzičku, nicméééně - i když jsem tam za ní byla jen na otočku, bylo vidět, jak je ráda, že můžer vyrazit ven, táhla jako kráva, o všechno se zajímala. je to prostě zvědavá tetka aktivní
čajdo to vlčí video je super, hned šlo za kamarádkou, bude nadšená.
Fajka
tak jsme byli skoro celou neděli bez proudu
říkala jsem si, jak je asi u vás, jak jste to přežili?
kachna_
Tříkolky i koloběžku máme
tý vole, tomu se řiká vozovej park!! gratuluju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:11
- Nahlásit
Vero
že jsem s kamarádama na vandru, teď v březnu a vzala jsem si tenoučkej letní spacák a je mi v něm tak strašná kosa, že radši celou noc nespím a chodím
dej si pauzu od čézeta
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:15
- Nahlásit
PetraK
dej si pauzu od čézeta
dva dny po sobě si ho přečtu na dobrou noc a to sou výsledky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:17
- Nahlásit
cernej caj
nicmene spacos zapujcim kdykoli, i na studeny leto je celkem fajn, je do postavy 185cm tak pokud neni vetsi nez ty...
jsi zlatá větší než já opravdu není
cernej caj
iditarod 2014uz skoncil... docela skoda, ze o tom neni moc dokumentaku, to by me zajimalo
do toho mě nenavezeš
kachna_
Mája by asi měla štěstí ještě větší, protože na ní měla zálusk Lucie od Arta a ta by s ní dělala lovečinu
to už je osud. Hlavně to Máje neříkej, ať se toho ještě nedomáhá na tobě
páč jsem na vlastní kůži zažila, co udělá "výchova ala špic" se šeltií
Povídej!
Tříkolky i koloběžku máme
Supééér
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:17 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
PetraK
spíš obecně o tom problému, že si prostě nemyslím, že to řešit nejde.
tak to já samo neříkám, že to řešit nejde a vědět před 4ma rokama, co vím dneska, tak upřímně nevím, jeslti bych si Timíka vzala.
Ono taky bohužel co sem se ptala, tak prej špic není problém vychovat, jo trochu důslednost a tak, no ale že budu mít labilní hysterku, to mě taky nenapadlo. Ale tak si myslím, že sice nemám vychovaný psy, ale soužití s nima v tomhle stavu mě zas nějak extra neomezuje. Ale je to třeba důvod, proč hodně zvažuju pak zas šelmii nebo lapinu, si říkám, že s ovčákem bych prostě vycházela líp, ale zas špic je špic prostě, to s šelmií nejde srovnat, tak nevím no rozhodně mám na tyhle úvahy víc jak 10let čas
zvědavá tetka aktivní no to je, no
Vero
vidíš, asi už chceš na ten vanrd s náma, když se ti o tom zdá.
birma
no tak šílená taky nejsu, neboj i když aljaška mě láká, to zas jo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:22
- Nahlásit
PetraK
Jeslti někdo ocení klid, jsem to občas já i když to tak možná nevypadá
nevěřim
Byl to jen nápad, že kdyby prostě po takovým pro něj psychickým záhulu třebas dostal možnost si požvejkat, nešel by pak třebas na tu ruku , páč by se vyžvejka, užvejkal a tím pádem kapek uklidnil.
On se zklidňuje přetahováním, má to fakt vymakaný. Napřed je úplně šílenej a pak se najednou pustí a odejde a je v pohodě Jen prostě já jsem blb a jak on to naprosto nedá najevo, tak mi to někdy nesepne, ještěže se připomene
Vždycky je to v nás.
To dozajista
Vero
že jsem s kamarádama na vandru, teď v březnu a vzala jsem si tenoučkej letní spacák a je mi v něm tak strašná kosa, že radši celou noc nespím a chodím
že si radši nenecháš zdát o krbu a svařáku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
tak to já samo neříkám, že to řešit nejde
nene, to je jen ta debata s holkama tady - beru to v takový obecný rovině. jak si to vedeš nebo děláš ty, to je pochopitelně tvoje věc. nechtěla bych, aby to vyznělo blbě.
soužití s nima v tomhle stavu mě zas nějak extra neomezuje.
no a to je důležitý.
ale zas špic je špic prostě, to s šelmií nejde srovnat, tak nevím
jojo, každý plemeno má to svoje a tak si to člověk musí nějak porovnat, Já měla štěstí, mně ohař sedne maximalisticky, nemám tam v podstatě žádný mínus.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:23
- Nahlásit
cernej caj
i když aljaška mě láká, to zas jo.
To mě taky, pak ještě Kanada - moje dvě vybrané země až se rozhhodnu emigrovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:25
- Nahlásit
birma
On se zklidňuje přetahováním
tak to je supr. páč to je vždycky něco při ruce.
Blanďa si včera dala taky přetahovačku. Navedla jsem jí na její ručník a tak jsme se servaly. Jenže vona je krokadýl nemá brzdu , husa , jest to pak dosti bolestivé, což znáš sama. Ona navíc totiž jde po tom konci, co drží druhá strana, vyndá žuby žahnutý naholu a jde zabíjet
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:25
- Nahlásit
a Zero bude v Praze v době, kdy budem s čajem na Šumavě, holt ho ještě párkrát přeměřim a budu doufat, že mu to bude sedět...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:26
- Nahlásit
PetraK
no to já neříkám, žes to nějak myslela na mě, vím, že to berete spíš v tý obecný rovině.
Ono blbý je, že mě se ten pes prostě musí i líbit, nemůžu mít psa jen proto, že mi vyhovuje povahou ale příjde mi šerednej a neříkám, že šelmie je šeredná, ale prostě špic je mnohem roztomilejší zvíře. Akčnější...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:26
- Nahlásit
PetraK
páč to je vždycky něco při ruce.
jako třeba ruka
vyndá žuby žahnutý naholu a jde zabíjet
nejsou oni příbuzní?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:27
- Nahlásit
birma
jako nějaká výstava zera? to sem nějak nepodchitila... ale hodně toho mají ve zveráčích taky...
ale zas když to objednáš od nich, tak můžeš vrátit, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:28
- Nahlásit
cernej caj
tak prej špic není problém vychovat, jo trochu důslednost
ale to je pravda, jen ta výchova musí být trochu jiná než u šelmije například 3
ale že budu mít labilní hysterku
tak na takovou vadu v povaze můžeš natrefit u všech plemen, ale se sebevědomým psem zase řešíš jiný problémy, to si nevybereš
zvažuju pak zas šelmii nebo lapinu,
no co mám info, lapina je povahově špic, tak to by sis asi moc nepomohla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:31
- Nahlásit
birma
pak ještě Kanada - moje dvě vybrané země až se rozhhodnu emigrovat
říkal nám náš lektor na anglinu, on je tak napůl Kanaďan, jak lehce emigrovat do Kanady - naučit se pár slov francouzsky, o azyl požádat výhradně v Quebecu, do dotazníku napsat, že umíš francouzsky a máš to v kapse
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:35
- Nahlásit
cernej caj
budou mít stánek na psí výstavě, co bude.
Vracení do 14ti dnů se nevztahuje na věci na zakázku, což by ten náš postroj byl. Zas co vím od známých, tak oni jsou ochotní to upravit, když nesedí, jen se mi prostě nechce to posílat sem a tam furt...
Maya
o azyl požádat výhradně v Quebecu, do dotazníku napsat, že umíš francouzsky a máš to v kapse
To je dobrá zpráva! Mamka je překladatelka francouzštiny, tak to by neměl být problém, až to přijde
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:35
- Nahlásit
birma
že si radši nenecháš zdát o krbu a svařáku
si myslím, že mi prostě byla v noci zima
(i doma v posteli )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:40
- Nahlásit
Maya
ale není lapina ovčáckej špic? že by ta špicí povaha prostě byla taková snadněji "manipulovatelná" nevím, jak to říct dobře. Prostě trochu líp spolupracující špic.
tak to je dobrý, můžeme jet do kanady s "je m'apelle thé noir" a ještě umím říct "tu as putain" a "ou est magazine de la viande" nebo tak nejak, ale asi by me pochopili
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:41
- Nahlásit
cernej caj
nemůžu mít psa jen proto, že mi vyhovuje povahou ale příjde mi šerednej a neříkám, že šelmie je šeredná, ale prostě špic je mnohem roztomilejší zvíře. Akčnější...
tož pak tomu prostě přizpůsobit výchovu, počítat s plemenem a zaměřit se na to co by mi mohlo vadit a na to, aby se pes na mě navázal.
birma
nejsou oni příbuzn
může bejt, jsem ti od začátku říkala, že Adamita je vižlo péf a navíc Blanice, když má emoce - kladný teda - tak si taky musí ruku požvejkat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:42
- Nahlásit
Vero
si myslím, že mi prostě byla v noci zima
to chce povlečení z mikroplyše
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:45 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
Povídej!
Ono je to jednoduchý, to co se u špice dá řešit a naopak vůbec by mu projít nemělo, byla třeba u šeltie ne neposlušnost, ale nejistota, kde jsem naopak měla psa podpořit. mrzí mě to.
Chtěla jsem poslušnýho psa (moje maminka není vzor důslednosti na psy a já chtěla mít vlastního psa poslušnýho a vychovanýho) a přehnala jsem to.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:45
- Nahlásit
PetraK
jsme byli skoro celou neděli bez proudu
říkala jsem si, jak je asi u vás, jak jste to přežili?
v poho ale bylo to až strašidelný jaký zvuky ten vichr vyluzoval . Akurát nám ten proud udál čáru přes itinerář, tak jsme pak večer doháněli, ale stihlo se tooo jednu paletu (čiliže čtvrtinu celý várky) zrovna vodvez ňákej šenkr do řiti
dočítat vás nezvládám tak tu nezlopte já muším na ouřady
čajuch má vzkaz vedle... a přihlásim se večer zas..jo a už tam zas pofukuje přitom ráno v pět byl uplnej klid.. ale jak pršelo, tak to krááásně zalilo zahradu tak se to zazelená a všecko bude pučet ! jupí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:46
- Nahlásit
PetraK
povlečení z mikroplyše
jo jo,geniální věc, ale dítě mi teď občas nechce vylézt z postele
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:47
- Nahlásit
PetraK
jasný, ale tady prostě pořád narážíme na to, že tenkrát sem prostě nevěděla co vím teď a nechci říct, že špičátko bylo nerozmyšlený, ale hlavně sem netušila ty záludnosti, co by mohli přijít a čeho si třeba někdo zkušenější všimne v zárodku, k tomu já byla slepá právě proto, že šelmie v tomhle ohledu je totál jinej pes. Neříkám, že se na to nejde zaměřit hned, ale pokud to "hned" prošvihneš a ještě si navíc bez rosmyslu přivezeš ze dne na den druhýho psa se svýma taky ne úplně běžnejma reakcema, tak prostě to nebyl dobrej nápad a dneska vím jistě, že bych si tima ke štěněti nevzala. Že v tomto ohledu to prostě byla chyba z mojí strany.
já povlíkla včera flanelovým povlečeníma ten hic (ale to je asi i tím, že ferina lovila nějakou myš celou noc a dělala děsnej bordel
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:54
- Nahlásit
Fajka
šenkr do řiti
a toho bych se právě bála tak supr, že jste přežili a stíhali. Ten vichr byl u nás taky děsivej (ani jsem nešla na pole tentokrát) u nás u vchodu nás to se ségrou skorem smetlo a nadechnout se nebylo vůbec možný. Je tam nějaký blbý místo, vždycky to tam chytí švuňk a průvan. O deset metrů dál už se nadechnout jde, ale u baráku nic.
tak se to zazelená a všecko
fšecko poroste... I TRÁVA POROSTE!!!
kachna_
ale dítě mi teď občas nechce vylézt z postele
nejen dítě.Aji máma odmítá, od tý doby, co si povlíkla vánoční dárek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:55
- Nahlásit
cernej caj
Že v tomto ohledu to prostě byla chyba z mojí strany.
nojo, chybama se prostě člověk učí. A navíc pes je živej tvor, tam to bude pokaždý o něčem jiným i když člověk půjde po plemeni, to je jasný.
flanelovým povlečeníma ten hic (
no počkej, ty se nedáš brát jako berná mince, tys magor, co nocuje na zahradě ve spacáku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:58 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
ale není lapina ovčáckej špic
lapina je špic občas využívanej na ovčácký práce, však s keesama se taky občas pase
pokud bys chtěla přímo ovčákošpice, musela by sis dovézt islandského psa, což je v podstattě kříženec špice, šelmije a bordery
a nebo špicoidně vyhlížejícího laponského ovčáka, ovšem to je pořád dost pracovní plemeno
|