Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2898 . 2899 . 2900 . 2901 . 2902 . 2903 . 2904 . 2905 . 2906 . 2907 . 2908 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:39
- Nahlásit

birma
Ve středu to už bude rok, co mi holomek začal zvyšovat kondičku

fakt?? NO GRATULACE VELKÁ, to chce oslavu, pořádnou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:43
- Nahlásit

birma
bez vás bych se už dávno houpala na nejbližší větvi

ale di ty drndo, tě hned tak něco neporazí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:44
- Nahlásit

Vero
to je dost desnej sen, me se zdal min desnej ale vic nechutnej... - pac me se zdalo ze su na nejakym kurzu jak se kraji a zpracovavaj sejry a jak se z toho vari a krajela sem akorat houna

birma
by klido mohla, spacak treba zapujcim, ten co mela kes - ma sice asi 1.7kg, ale neni pro me problem kdyztak vzit z brna a nejak by si ho prebalila. komfort v -3 takze si myslim, ze kolem 3/4 stupnu by v nem spala, kdyz se oblece. kes si taky nestezovala, ze by ji v noci budila kosa.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:48
- Nahlásit

PetraK
hele prostě, když psa naučíš, že doma se je samo a v klidu, naučíš to dobře, tak pak prostě i když odejdeš, tak taky něštěká, že ne?
no to je taky pravda

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:49
- Nahlásit

cernej caj
a jak se z toho vari a krajela sem akorat houna
bléé

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:52
- Nahlásit

Vero
no to je taky pravda

já nevím, prostě, si člověk nemůže říkat, že to nejde páč pak to nepůjde a navíc v podstatě jádrem pudla je tu to, že ten pes paničku nevnímá, a to je špatně, vnímat by měl. A je jedno, jestli je to při lovení, při štěkání, při jánevím čem. O tom je z mýho pohledu ten problém. a z tohodle úhlu pohledu bych to řešila, Ale třebas na to koukám blbě, klidně může bejt.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:53
- Nahlásit

cernej caj
pac me se zdalo ze su na nejakym kurzu jak se kraji a zpracovavaj sejry a jak se z toho vari a krajela sem akorat houna

no fůůůůj, ble.
Jakej sen měla Vero?jdu číhnout.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:01
- Nahlásit

PetraK
tak to s vnímáním paničky vidím tak jak ty a určitě to nějak jde, aby pes vnímal.když může vnímat během loveckýho vzrušení, může určitě i během hlídacího a v podstatě tím je pořešeno.
Jen mi nějak v té debatě přišlo, když se to přeneslo obecně k výchově hlídacího psa, že se bavíme už o něčem trochu jiným, jak zvládne svoje pudy pes, kterej je 12 hod mimo kontrolu páníka a má pokušení na dosah... ono třeba doma v bytě ty podněty nemá, tak je to asi trochu ještě jinej případ... ale... vlastně nevím, toto nevím, až jak moc procesem učení může pes vzít různé věci za vlastní...

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:14
- Nahlásit

Vero

hele já nevím, no - beru to jako s učením všeho jinýho. Třebas ty odpadky, když se to dobře naučí, tak se ten pes prostě ovládne a nejde do toho i když u toho nejsi /nebo to lovení, já byla na druhým konci zahrady a on opravdu vydržel stát na pidizajícem a čekat. Sám od sebe. Nebo když našel krtka. To i řval, ať honem jdeme, páč už tam asi byl moc dlouho, nebo nevím proč řval a nečekal jako obvykle/. Kdyby chtěl,mohl ty zvířata zlikvidovat. Ale zpátky k těm odpadkům - vždyť i ta Blanice dělá pokroky a kdybych nebyla taková lemra, tak bychom to třebas dotáhly nějak už dávno. Nicméně na to, že je fakt profibufíkajda, tak to že najde stoupne si a sama upozorní, to mi přijde jako dobrej důkaz toho, že takový věci prostě jdou. Jen musí člověk doopravdy chtít a dotáhnout to vždy do konce.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:16
- Nahlásit

Jo a něco pro birmu jsem chtěla sem dát:

ať vidíte, jak moc šikovná birmice je

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:20
- Nahlásit

Vero
mně se zdály na dnes děěěsný sny

no hezký! Je člověk pak rád, že se probudil, což?
Hele , kdy přesně držet palce?

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:38
- Nahlásit

PetraK
Blaninka to včera na výletě nebývale rozbalila, lítala do strání, byla samostaná velice, dokonce se ustanovovala vedoucí výpravy, aby jí Ajšadlo nepředběhlo
magorkááááááá
to naše stařecký pometlo ještě další dvě hodiny rotovalo prostorem a nehodlalo se uložit.
po kom to ta holka asi má?
to jsou změny, to jsou velezměny. Je šikovnej hošikus
však ono ho to určitě zas brzo přestane bavit ta vzornost
nepotlačuju normální hlídání, ale to co už hlídání není a hlavně a to především - řeším to, že pes není schopen vnímnout mě a můj požadavek
to jsou podle mě dvě věci dohromady - aspoň u Ferinky - 1. je přetáčivost a labilita, druhá je nedotaženost povelů. Vyřešení jenom jednoho podle mě tak jako ouplně nezafunguje...
ale di ty drndo, tě hned tak něco neporazí.
dneska mi opět utvořil modráka jak kráva - panička zapomněla, že po cestě tramvají a procházce je třeba vybít stres. Není nad to mít psa, co se o svá práva přihlásí
Fakt věřim tomu, že on by v určitejch chvílích porazil i vola, natož křehotinku jako jsem já

cernej caj
me se zdalo ze su na nejakym kurzu jak se kraji a zpracovavaj sejry a jak se z toho vari a krajela sem akorat houna
neznamenaj hovna zlato?
by klido mohla, spacak treba zapujcim, ten co mela kes - ma sice asi 1.7kg, ale neni pro me problem kdyztak vzit z brna a nejak by si ho prebalila. komfort v -3 takze si myslim, ze kolem 3/4 stupnu by v nem spala, kdyz se oblece. kes si taky nestezovala, ze by ji v noci budila kosa.
Tak to by bylo super! Uvidíme co pak vymyslíme a jestli vůbec v dubnu a pak jí to předložim. Na Šumavu jsem jí řekla rovnou, že tam jedem, ale asi bych to neviděla jako úplně ideál na první čundr v životě...

PetraK
to je špatně, vnímat by měl
jen je u různejch psůch různě těžký toho docílit Fakt bych chtěla vidět borce, co naučí třeba podenga se vykašlat na běžící kořist

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 21:50
- Nahlásit

birma
magorkááááááá

jo blažená magorka, myslím, že ta dovolená jí pomohla k větší samostatnosti, abych jí neměla furt za zadelí /jednou můžu litovat, že jí takhle vysílám do světa , ale enem svobodnej péf, je ščastnej péf/

po kom to ta holka asi má?

to nevim, v tomdle nelítám náhodou, však jí máme jen 3/4 roku, nebo kolik.

však ono ho to určitě zas brzo přestane bavit ta vzornost

ale jo, jasně, že nejsou vzorzný 34 hodin denně , ale je to prostě moc fajn to číst, a ty už taky víš, že je na něj mnohem větší spoleh, prostě se mu to nahrává postupně na hadrdisk.

Vyřešení jenom jednoho podle mě tak jako ouplně nezafunguje...

to určo ne, ale když se naučí se na paničku "otáčet" spoléhat, naváže se na ní, půjde všechno mnohem líp.

že po cestě tramvají a procházce je třeba vybít stres. Není nad to mít psa, co se o svá práva přihlásí

možná bys mohla využít toho, že žvýkání uklidňuje, a v takovejch momentech mu místo svýho těla předložit nějakou tu bůvolí tyčku, at si zažvejka a uklidní se tím.

jen je u různejch psůch různě těžký toho docílit Fakt bych chtěla vidět borce, co naučí třeba podenga se vykašlat na běžící kořist

ale tak určitě, to je jasný. Zas na druhou stranu - máme tu dvoje lidi s chrty. Jeden chlápek má chrta a voříška. Ten chrt je neuvěřitelnej, poslechne na cuknutí obočí, miluje aport, miluje aport z vody, běhá navolno. Je dokonale ovladatelnej. Druhý lidi mají chrty dva, oba taky chodí navolno. A jsou supr ovladatelní. Smekám a to velmi. Dobře, není to podengo, ale je to důkaz, že když si dáš tu práci, jde to. Všichni ti tři psi - jak ta dvojka, tak ten druhý, ze svých majitelů téměř nespustí oči, jsou pro ně středobodem světa. hm?

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 22:00
- Nahlásit

PetraK
tak vždycky se dá říct, že čék jen to a ono toho psa nenaučil dost dobře a nedotáh úplně do konce... u nás třá to stopro je tak, ale stejně mám pořád pochybu, jestli by to s tou zvěří a odpadkama u Ešuska třeba mohlo dopadnout stejně, kdyby se v oboře nebo na skládce pohyboval bez paničky denně těch 12 hodin...
vem si, jak rychle dovede odpadnout celoživotní socializace i u lidí, když se zboří jejich dosavadní pidlivizace. co teprv zvíře v postoru, kde mu mluví vevnitř pudy...

palce ve čtvrtek...

birmice
je močikovná, jen se u tebe divím té růžové

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 22:06
- Nahlásit

Vero
ale stejně mám pořád pochybu, jestli by to s tou zvěří a odpadkama u Ešuska třeba mohlo dopadnout stejně, kdyby se v oboře nebo na skládce pohyboval bez paničky denně těch 12 hodin...
vem si, jak rychle dovede odpadnout celoživotní socializace i u lidí, když se zboří jejich dosavadní pidlivizace. co teprv zvíře v postoru, kde mu mluví vevnitř pudy...

já nevim no, zas mi tam skočí to naučení se na samotu třeba. A u Ešusa jsem si třebas s odpakama stopro jistá, že kdyby měl jiný žrádlo, že do tohodle by nešel, to měl fakt hodně pevně na hadrdisku. Ze země by nevzal. Co bych nemohla stopro zaručit - by bylo, že by nevzal od cizího člověka, to ne.

růžové

kde je žůžová? Jako to vižliště? to ne, to je zrzatý, to je jen blbě vzatý tím telefonem. v reálu je to krásná zrz.

Jdu hnípat milé dámy. dobrou.

birma
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 22:11
- Nahlásit

PetraK
to nevim, v tomdle nelítám náhodou, však jí máme jen 3/4 roku, nebo kolik.
jistěěěěěě a neříkali náhodou v tom outulku, že ocení klid?
možná bys mohla využít toho, že žvýkání uklidňuje, a v takovejch momentech mu místo svýho těla předložit nějakou tu bůvolí tyčku, at si zažvejka a uklidní se tím.
jemu nejde o buvolí tyčku, on mě hryzne jak kráva a pak se se mnou přetahuje o mojí vlastní ruku Jak vybít stres víme, jen na to musim furt myslet, páč první signál, že je to třeba, je ten, že mi na ruce visí krokodýl. Do tý doby se holomek vůbec nezmíní, že by to bylo třeba
ale je to důkaz, že když si dáš tu práci, jde to. Všichni ti tři psi - jak ta dvojka, tak ten druhý, ze svých majitelů téměř nespustí oči, jsou pro ně středobodem světa. hm?
však já věřím, že to jde (u chrta teda, u těch primitivních chrtů si ouplně jistá nejsem), jen prostě si myslim, že třá s NO, nebo jinym snáz motivovatelnym a v povaze stabilnějšim pesem by čajda tyhle problémy neměla. Jenže to je dycky taková sázka do loterie, je tam prostě moc proměnnejch Navíc by možná stačilo, kdyby v době Ferinčiny puberty nepřibyl Timík. A zas s dospělym psem, kterýho máš celou tu dobu, se to podle mě řeší mnohem hůř, protože máte oba zajetý nějaký stereotypy a ty musíš přeučovat sebe i psa zároveň a to mi přijde kurňa těžký se z toho vymanit. Za sebe můžu říct, že s Altarem se mi to nepovedlo a i s Adamem se musim hlídat, abych někde nezapadla zpátky do vyjetejch kolejí a v něčem se mi to nedaří vůbec (ale to už neni tak věc výcviku psa, jako mojí povahy).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:06
- Nahlásit

PetraK
jee, ta pizla je supr a porad vypada dobre

no nicmene asi se muze vetsina z nas presvedcit, ze co rikaj v utulku je vetsinou od pravdy vzdaleny na hony

birma
no je fakt, ze sumava asi neni ideal, nicmene spacos zapujcim kdykoli, i na studeny leto je celkem fajn, je do postavy 185cm tak pokud neni vetsi nez ty...

grimmh
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:08
- Nahlásit

Zdravíčko všem
birma
Gratuluju k ročnímu soužití s Adámkem a především k pokrokům. SUPER!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:55
- Nahlásit

iditarod 2014uz skoncil... docela skoda, ze o tom neni moc dokumentaku, to by me zajimalo

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:30
- Nahlásit

cernej caj
teda dojet druhá o 2 minuty, tak to se mnou klepne na fleku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:31
- Nahlásit

Maya

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

birma
Mája by asi měla štěstí ještě větší, protože na ní měla zálusk Lucie od Arta a ta by s ní dělala lovečinu (což jsem zjistila asi o dva roky později).
birma
inym snáz motivovatelnym a v povaze stabilnějšim pesem
no ale to by pak asi nebyl špic
V živých barvách si umim představit, co udělá "výchova ala šeltie" se špicem, páč jsem na vlastní kůži zažila, co udělá "výchova ala špic" se šeltií
Tříkolky i koloběžku máme

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:45 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

kachna_
tak sukovna kachnaaaaa

jo a vzpoměla sem si včera na tebe a tvoje děti - páč segry bordera furt neštěká na povel (ona prostě nějak neštěká skoro vůbec), zato neteřinka dělá předpisový "baf, baf" na každý "štěkej"

+ všem video jak vlci mění tok řek k přirozenu

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:54
- Nahlásit

cernej caj
neteřinka dělá předpisový "baf, baf" na každý "štěkej"
, tak třeba to bordera okouká
páč segry bordera furt neštěká na povel
já jsem to s úspěchem naučila na klikr, ale neučila bych to jako první povel, aby si nezafixovala takové to vyštěknutí z frustrace jako správnou reakci na klíkání (což se mi stalo)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:55
- Nahlásit

kachna_
no šelmie už to okoukala a s neteřinkou štěká děsně i eliška... říkala ségra, že to byla jediná věc, kterou eliška pochopila velice rychle

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:02
- Nahlásit

cernej caj
všem video jak vlci mění tok řek k přirozenu
to je neuvěřitelný, jak moc stačí dělat to, co vymyslela příroda

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:06
- Nahlásit

Fujtajbl ve spolek !
nevodfouklo vás to ????
U nás byl včera takovej fičák že sem honila plastový židle až u lesa a taky spadl strom na dráty tak jsme byli skoro celou neděli bez proudu
jako kdyby jsme nepotřebovali makat tak dobrý, bo bych zalezla do pelechu a nevystrčila ani nos, v tom vichru nechtěli ven ani psiska

kachna_
co bych za to dala mít jako děcko takovou číkolkuuuu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:16
- Nahlásit

kachna_
ze, taky sem si rikala, ze to je fakt uzasny

Fajka
tak masiny vam nejedou bez el. tak ste odpocivali? tak snad z toho vic skod neyblo

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:54
- Nahlásit

kachna_
tříkolka i kolobka super, tak už máte vybavení na léto, u nás nejvíc letí šlapací bugina z bazaru, která se v případě nouze dá tlačit násadou od koštěte
stála tři stovku a má jí už třetí dítě, takže taky super kup
Fajka
u nás byl taky pěknej fičák, ale židle už máme naštěstí kovový, ty plastový dřív jsme taky sbírali po celý zahradě
a stromy na dráty nemaj kde padat neb asi před měsícem to tady všechno prořezali, akorát hovada všechno nechali ležet na zemi pod tím, takže bordel všude neskutečnej

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:57
- Nahlásit

cernej caj
Nutra Gold taky kupuješ? fakt dobrá cena http://www.zverda.cz/granule2/nutra-gold-breeder-b ag-20kg-doprava-zdarma-%5B12109%5D?ItemIdx=2

<< 1 ... 2898 . 2899 . 2900 . 2901 . 2902 . 2903 . 2904 . 2905 . 2906 . 2907 . 2908 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání