Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:07
- Nahlásit

birma
No já bych začla spíš hodně důslednou socializací na psy a přivoláním, protože to je základ pro to, aby poslechla i v tý efori

tak jo, to je obecně - to právě byl loni i účel tý Pecky třebas. Já tohle beru jako základ takovej

Bych spíš to přivolání a soustředění pilovala mimo a pak ho už naučený přenášela do zahrady, kde je to podle mě pro Ferinku náročnější...

tak já zas nevím, jak daleko ve výcviku, vnímání a tak oni jsou, to nemůžu posoudit. Já nevím, jak spolu holky komunikujou , nekomunikujou, jak Feri bere čajdu nebo nebere.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:08
- Nahlásit

kachna_
Milče se udělalo špatně

kachno, sakra to mi uniklo, jsem to objevila díky birmici. A jak je teď?jak jste dopadli?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:15
- Nahlásit

PetraK
já bych řekla, že nic moc - posoudí asi birma. Já nemám vůbec tady to empatický cosi, a komunikovat teda taky moc neumím si myslim.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:20
- Nahlásit

PetraK
ale tak já to takhle nemyslím, že by ten pes měl bejt zavřenej
tak to jsme si asi nerozuměli, já to myslela tak, že když chci, aby mi pes nikdy něco nedělal, tak mu to odmalinka nesmím dovolit a že pokud například nechci, aby mi lítal za srnkama, tak mu to prostě nedovolím, protože k těm srnkám se dostane vždycky jen pod mojí kontrolou, kdežto když nechci, aby mi lítal kolem plotu, tak bych ho nesměla nikdy celou fázi učení nechat volně samotného na zahradě, protože pak tam lítat bude a tím si to chování upevňovat a to i bez ohledu na to, co ho učím když je se mnou
a nebo už nevím jak to vysvětlit

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:21
- Nahlásit

cernej caj

hele, sválně - zkus si koupit tu knížku co jsem tu dávala - Jak vycvičit nemožného psa. Je tam neuvěřitelně dobře popsaný jak tak nějak postupovat, jak si psa na sebe navázat. Pokud by tě to teda bavilo, pokud bys to chtěla změnit. Já na to koukám pochopitelně z e svýho pohledu, kdy psi a soužití s nima mě hrozně baví, je to můj hlavní koníček , třebas pro tebe to je asi jinak , tak by tě to tak nedraplo a třebas tak a ni pak neřešíš věci, který bych řešila já ,páč pro mě je důležitý s tím psem fungovat v maximální svobodný míře pro oba. ale je mi jasný, že ne každej to tak bude vnímat, tak zas ať tady nenutím vyloženě svůj pohled na věc.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:23
- Nahlásit

cernej caj
Já nemám vůbec tady to empatický cosi, a komunikovat teda taky moc neumím si myslim.
hele já taky, jsou lidi, co maj pro komunikace se psama vrozenej talent a těm to jde samo a psi jim šlapou jak hodinky a pak je většina lidí, kterým to jde jak psovi pastva a mezi ty patřím i já a ti i když vyvinou millijonkrát větší úsili, tak výsledek nikdy nebude takovej, holt je nutný se s tím smířit, že ne každý může být ajnštajn kynolog

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:24
- Nahlásit

Maya
, tak bych ho nesměla nikdy celou fázi učení nechat volně samotného na zahradě,

no to nesměla. ale jde o tu fázi učení jenom právě (a to se vydržet dá, ne? když něco chci, musím tomu pochopitelně něco obětovat). A to pak pokud chci, tak si to zajistím. Když to vezmu ze svýho pohledu - nechci aby lítal a štěkal, takže pokud ho chci teda mít venku, tak než naučím, tak má kotec udělanej tam a tak, aby ho to nemotivovalo a volně je se mnou a pod dozorem.

(a to se vydržet dá, ne? když něco chci, musím tomu pochopitelně něco obětovat)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:31
- Nahlásit

PetraK
jojo, už sem na ni koukala, aj na tu co posílala Maya s tím manželstvím a psama, ale prostě teď už su nějak vydaná z výplaty tím spacákem a botkama co sou o číslo menší, než měli být

a tím se dostáváme opět k tomu, co sem říkala... pokud tu někdo dá něco zajímavýho, už to nikdy nikdo nenajde. Nedalo by se založit nějaký vlákno "odkazů" kde by se dalo dohledat knížky, rehabilitační cvičení, zajímavej článek o cukru... protože člověk po jisté době zapomene, co to vlastně chtěl třeba za měsíc koupit...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:31
- Nahlásit

PetraK
ale jde o tu fázi učení jenom právě (a to se vydržet dá, ne? když něco chci, musím tomu pochopitelně něco obětovat)
tak jasně, mě na tom nesedí jen ta hranice kdy, protože jakmile nabydu dojmu, že pes je již dostatečně vyučen a začnu ho nechávat samotného volně na zahradě, tak nebudu mít žádnou kontrolu, jestli opravdu dělá nebo spíš nedělá to co má, což na rozdíl od té situace se srnkou např., kdy mám tu kontrolu vždy celý život psa, když teda nepočítám tu možnost, že ti pes zdrhne a mě z toho prostě vyplývá, že to bys toho psa, ukterýho nechceš, aby štěkal u plotu, musela mít bez tvojí přítomnosti zavřenýho pořád
nevim no, mě to tak prostě připadá

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:33
- Nahlásit

cernej caj
psama, ale prostě teď už su nějak vydaná z výplaty
ale ty máš ten chytrej telefon pracovní ne? se vsadím, že to najdeš na ulozto a do toho telefonu by ti to mělo jít a měla bys to zadarmo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:35
- Nahlásit

Maya
vidis, to me nenapadlo, na telefonu sice dost nerada ctu, ale mohla bych si to zkusit aspon vytisknout

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:36
- Nahlásit

Musím dodělat neodkladné a za hodinu frčím domů, takže:

Přeju všem krásný víkend!!!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:37
- Nahlásit

grimmh
i tobě a vam všem ostatním též

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:41
- Nahlásit

cernej caj
ty odkazy bych taky uvítala, jsem věděla a nějakých stránkách, kde se dal sdílet text na jedno heslo, tam by to šlo dávat, ale už to nemžůu najít

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:42
- Nahlásit

grimmh
hezký víkend
cernej caj
no já nevím, jak se na telefonu čte, ale vidím to dělat lidi často, tak to třeba zas až taková hrůza nebude, nebo to zkus na ulozto najít v pdf nebo txt, taky tam bývají knihy v tom dost často a to normálka přečteš na kompu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:48
- Nahlásit

Maya
mě se na tom čte blbě proto, že to je jak kdybys četla knížku formátu poloviční deníček... jako nic moc mít 3 slova na řádek, nebo to i držet, je to mrňavý a špatně se to drží

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:56
- Nahlásit

Maya
že ne každý může být ajnštajn kynolog

ale tak ne ajnštajn kynologo, ono stačí to vzít v jednoduchý rovině, něco nechci, nedovolím, plus teda vycházím z plemenných dispozic, zaměřím se na to, co by mi mohlo vadit, to se snažím umravnit, podpořím to, co by se mi líbilo. Hned. Od počátku.

Jako třeba Blanice - moje máma měla tendenci -pejska je z útulku. No s tímhle přístupem bych Blanďu asi hned tak nenaučila, že na gauče a křesla se neleze /a nebo jen na pozvání/. Tak jsem od prvního dne a momentu šla důsledně po tom, že tam prostě nesmí. A naučila se to respektovat. Musí se na to člověk prostě zaměřit a jít po tom.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:57
- Nahlásit

cernej caj
co to vlastně chtěl třeba za měsíc koupit...

jo znám, taky už jsem takhle pár věcí nenšla
tak jako obecně by se to dalo - pokud tady už náhodou něco podobnýho nebylo??? .

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:57
- Nahlásit

cernej caj
jako že to je mrňavý? no to asi jo, teď jsem se tam dívala na to pdf a teda našla jsem jen zamčenej soubor, je to teda hrůza jak to ulozto je už osekaný a lidi se bojej, ale moc jsem to neprolejzala, zkus třeba ještě to txt

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:01
- Nahlásit

PetraK
já od počátku ale něměla nic z toho co píšeš
aměřím se na to, co by mi mohlo vadit, to se snažím umravnit, podpořím to, co by se mi líbilo. Hned. Od počátku
já byla zvyklá na šelmie, na tu se podíváš a ona sleze z křesla, zavoláš, přiběhne, prostě já nemám žádnou zkušenost v tomto, protože u šelmie se dá velmi snadno odbourat cokoli i v průběhu dospělýho života mi přišlo z těch běžných věcí co člověk má na doma...

taky proto asi mě nenapadlo cokoli podchytávat, že jo

myslis, ze bylo? ja ti nevim teda...

Maya
mrknu doma, huráááá víkend ale pokafrat přijdu ještě z telefonu, jedu teď za mamkou do nemocnice ji rozptýlita přivést ji lušťovky

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

musela mít bez tvojí přítomnosti zavřenýho pořád
nevim no, mě to tak prostě připadá

já nevím, no, myslím, že tím procesem pes prostě časem dojde k tomu, že to nedělá. to je jako když učíš neštěkání, nebo nebrakování , ten pes pak taky má tu příležitost ale nevyužije jí. Pochopitelně těžší to bude u toho psa, který to má rozjetý a nebo ho navíc nemáš od štěněte. Ale - pokud mám psa od štěněte - mám neuvěřitelnou šanci si toho psa v maximálních možnostech "naštelovat" tak, jak mi to bude vyhovovat. Jistě, bude to kus od kusu jiný, někde to bude pevnější, někde ne. A i u toho psa, co ho od štěněte nemám, tak nějaká ta šance je. Prvotní je toho psa si natáhnout na sebe, aby on sám měl zájem pro mě něco udělat, abych já byl tím jeho hnacím motorem. Pochopitelně to bude snažší se psem typu Blanimíra, než se psem, kterej byl používanej na hlídání objektu, nikdo si ho nikdy nevšiml a nemá tím pádem prapůvodně vůbec zájem o člověčenstvo. Ale věřím že i tam to prostě jde. Neboli -nesmím sí prostě říkat, že něco nende, pak to fakt nepůjde

birma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:03
- Nahlásit

cernej caj
knížku ti půjčím, mám jí doma jen se holt s náma poponese někdy na čundru a pak na dalším až mi jí budeš vracet
já bych řekla, že nic moc - posoudí asi birma. Já nemám vůbec tady to empatický cosi, a komunikovat teda taky moc neumím si myslim.
já to zrovna z těch čundrů, kdy psi jdou prostě před náma a jinak se nic moc neděje, taky moc neposoudím. Obecně bych řekla, že máš strašně milý psy a jejich nedostatky v chování tě zbytečně moc znervózňujou předem, to se přenese na ty psy a oni se chovaj hůř, než kdybys to prostě přijala, vzala to jako jejich součást a nedělala si z toho vůbec hlavu. Prostě bych se snažila výrazně zaměřit na ty chvíle, kdy se zrovna chovaj dobře a to to podpořila a u těch horších okamžiků bych to stopla ale nebrala bych si to.
Úplně typický příklad je to, jak jsi furt myslela, že budete spát kvůli Timíkovi venku a on to pak parádně zvládnul i uvnitř a v podstatě tam nebyl vůbec žádný problém

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:04
- Nahlásit

cernej caj

já byla zvyklá na šelmie

no jo,tak ale to je i to o čem píšu- zjistím si co který plemeno obnášía pak z toho vycházím.

já od počátku ale něměla nic z toho co píšeš

téétkon nevim o čom píšeš

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:11
- Nahlásit

KRASAVÝHO VÍKENDA

Jdu do polí a pak se družit s rodinou, přijede sestra, máteř - bude vražda

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:13
- Nahlásit

PetraK
Ale věřím že i tam to prostě jde
ale jistě, to líp nebo hůř jde s každým psem
fakt je. že hodně je to o přístupu člověka a prioritách, který má taky každej jiný
čaji vadí to štěkání, mě zase nevadí, naopak chci aby psi tam za plotem štěkali, když jsou tam sami, tak logicky po nich nemůžu chtít, aby když jsem tam já to nedělali, zase hodně dám, aby pes mohl chodit navolno, když nepořádám takový maratony jako čaj takže jsme odmalinka řešili hlavně to
asi je to o tom, jak člověk se psem funguje a co od něj očekává, akorát blbý je, když se to očekávání změní během živoat psa, protože pak psa jako je špic předdělat je dost náročný, holt u ovčáku je to jednodušší, jak u ohařů nevím

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 15:24
- Nahlásit

taky dobrý

<ona> Tak co říkáš?
<on> Že je to krvelačná bestie, žíznící po mé krvi. Ostré drápy k trhání masa a ničení všeho kolem a uši trhající jekot mě děsí. A ty oči. Ty velké oči, které ve tmě žhnou, mi nahánějí husí kůži. Neustálý strach, odkud zaútočí je unavující. Kudy ten netvor projde je jen spoušť a nic na svém místě.
<ona> Ježiš lásko, je to jen kotě! Necháme si ho teda?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 16:23
- Nahlásit

maya
tak ten je dobrej

birma
mrknu se po ni v brne jeste

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 17:50
- Nahlásit

Maya
PetraK

myslím, že tím procesem pes prostě časem dojde k tomu, že to nedělá.

No, nevím. Když vemu supr vycvičenýho spolehlivýho loveckýho psa a začnu ho pouštět samotnýho na 12 hod denně do lesa, bojím se, že mám docela brzo po vycvičenosti a práce půjde vniveč, ne? že původní pudy nutně prorazí.
Stejně tak s neštěkáním u plotu u hlídacího psa, jakmile mu ten prostor dvoru dřív nebo později nechám k užívání ve své nepřítomnosti... nebo aspon je to docela pravděpodobný.

Ale to tak mě napadá spíš obecně, páč to není stejně případ Ferinky.

Tak si taky užijte víkendu, snad nebé vážně sněžit.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 18:13
- Nahlásit

Vero
Tak si taky užijte víkendu, snad nebé vážně sněžit.
už to změnili, že má sněžit jen nad 400 m, takže bude nejspíš lejt a to 3 dny v kuse, jako ne že by to nebylo potřeba, ale musí to bejt zrovna o víkendu??

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 18:14
- Nahlásit

Vero
jinak jsi to napsala přesně co jsem myslela, jen já holt mám s tím vyjadřováním myšlenek písemně problémy

<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání