Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:54
- Nahlásit

Maya
nojo, je to asi o tom,že tam prostě pes nemá co dělat. novej

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:56
- Nahlásit

Mám za sebou řízek, šťouchaný brambory se slaninou a cibulkou a navrch jsem si dopřála tatarku. Stydím se, stydím - zase kalorická bomba. A navíc mám naplánováno až dojedu do rodného města, že zajdu pro kousek schwarzvaldský dort. Mám na něj strašnou chuť - miluju šlehačkový zákusky. Ale s tou DOBROU šlehajdou a ne ty tuháky co dokážou vyprasit v zájmu prodloužení trvanlivosti. A taky mám ráda harlekýna

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:56
- Nahlásit

cernej caj

Si myslím, že když primárně pořeším zábranu proti úrazu tak tohle přijde samo časem, až si zvykne, že to je normální tam mít psa

tak to bez debaty, zábrana proti úrazu je nutnost. Já spíš mám fakt na mysli to, aby se naučila tě vnímat.

u feriny se mi těžko stane, že ho do tý euforie nesmím pustit - neumím to poznat ani, že to přijde.

a co vodítko a na vodítku na zahradu zrovna v momentě, kdy tam ten pes je... vnímne li Tě ferina zpočátku jen hned když vyjdete u dveří, tak začít tam a pak se postupně rozvolnit do zahrady.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:02
- Nahlásit

PetraK
ještě za předpokladu, že tam bude soused mít toho psa, ale teď bude hezky, tak to určitě půjde si odpoledne chvíli sednout na lavečku

grimmh
taky sem si dala zákusek, jahody se šlehačkou, šlehačka výborná, jahody ještě dost mdlý.

A dneska sem vzdala od kolegy na zkoušku domácí chleba, na ochutnání byl moc dobrej, tak uvidím, jak dlouho vydrží než se sní

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:04
- Nahlásit

Maya
ejsi schopná kontrolovat tolik jeho chování jako u psa,

tak ale když chci problém vyřešit, tak musím tu kontrolu mít a jde to podle mě i v baráku. Tím, že na to nastoupím hned od malička. podotýkám teda, že u mě by pes stejně bydlel v domě, takže podmínky stejné jako v bytě. Neměla bych psa jen tak na zahradě. Prostě musím psa od mala hned od mala naučit, aby byl schopen mě vnímat, takže když mu řeknu ticho, musí na to ticho prostě zareagovat.
a já si dám k obědu pečený stehno heč

já budu mít žííížek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:06
- Nahlásit

PetraK
u mě je nereálný mít ho v domě, nebo reálný ale zas s jistejma omezeníma pro psa, jako např udržet svěrače 12-13h denně

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:11
- Nahlásit

cernej caj
ještě za předpokladu, že tam bude soused mít toho psa, ale teď bude hezky, tak to určitě půjde si odpoledne chvíli sednout na lavečku

snaž se jí navázat na sebe, aby se jí vyplatilo tu pozornost věnovat tobě a ne čemukoliv jinýmu a ty pak jí může za odměnu vypustit, aby věnovala tu pozornost tomu jinýmu, bude to pro ní odměna, ale odměna, kterou jsi jí umožnila ty, ne kterou si vzala jen tak.

uvidím, jak dlouho vydrží než se sní

heh nevydrží, páč se právě sní a rychle taky si tady beru, kolega vozí ze skvělý pekárny. Teď přijede ségra, přijde návštěvou i máma, musela jsem vzít dva

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:25
- Nahlásit

PetraK
kupuju ve farmářským obchodě, pšeničnožitnej kvasovej, tak si nemyslím, že tenhle by měl jít na odbyt tak výrazně jinak, spíš ale je tvarově dost jinej a neodhadnu přesně jak vydrží, než se s sní.

Ale zítra do termálu bude dobrá svačinka

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:28
- Nahlásit

cernej caj

Čajdo a máš nehnětený nebo kváskový chléb?
Já jsem se učila na tom nehněteném, ten neměl takovou trvanlivost. Ten kváskovej, to je jinej level. Chuťově i výdrží. Jednou jsem upekla 2 pecny s tím, že dám jeden mladejm, ale odjeli na výlet, tak dostali prd. Chleba od neděle vydržel do pátku a pořád byl dobrej.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:36
- Nahlásit

PetraK
Neměla bych psa jen tak na zahradě
a tak maj to tak lidi i v baráku, ale já potřebuju psa taky na hlídání bydlíce skoro na samotě, tudíž mít psa zavřenýho celej den v baráku nepřichází v úvahu a popravdě, mě by to připadalo i trochu jako mimo mít k dispozici zahradu a psa zavřenýho celej den v baráku, když na tý zahradě má pes mnohem víc vjemů a zábavy, nemusí čekat s čůráním a tak, to radši oželím ten perfektní výcvik
já budu mít žííížek
tak já nakonec měla něco se se jmenuje pasticio a bylo to moc dobrý

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:37
- Nahlásit

grimmh
ten co dělá kolega, tak říkal, že dělá půl na půl, že jinak jen kváskovej je taková tvrdá cihla. Ale 4-5 dní prý jim vydrží v pohodě, pak už je snězeno

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:43
- Nahlásit

Čajdo, já dělám tak 40% žitná mouka, 60% pšeničná, kvásek je ze žitné mouky. Mám ošatku a nechávám ho na ní kynout.
Když ho peču, je cítit široko daleko. ÁÁch. Já jsem zkrátka otrokem svých chutí a tudíž mě ani nese*e to šílený 10 minutový poctivý hnětení. Hnětač nemám.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:45
- Nahlásit

grimmh
tak koupit pekárnu?
jinak jako člověk, který jídlo až tak neřeší a chleba moc nejí, domácí pečení chleba moc neocením, ale mě chutný takový ten bílý jižanský chleba a máma kdysi podobnej pekla v troubě a to jsme jako děti milovali a byl sežranej hned

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:55 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

grimmh
to zní moc dobře, jednou bych taky chtěla dělat domácí chleba.

Maya
já třeba zas ocením, když to nesplesniví po3dnech nebo je to hutný a dobrý na vandr a není to rozdrobený akorát všude...

jinak nám budou dělat měření úniku tepla termovizí, tak su zvědavá (akce termovize) normálně to je dost drahý ale bude to za 200, tak to muž domluvil

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:58
- Nahlásit

cernej caj
jinak nám budou dělat měření úniku tepla termovizí, tak su zvědavá
v práci? nebo co to je a na co?
když to nesplesniví po3dnech nebo je to hutný
tak ono záleží jaký chleba kupujuš ne? teda z jaký pekárny, náš vydrží 3 dny běžně a nijak se nedrobí

birma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 12:58
- Nahlásit

asi půjdu bouchnout žampáňo! Dal mi chlapeček dneska dva malý a dva velký blemcáky. S tím, že ve středu mi dal na výletě taky jeden jsme tenhle týden skóre za celé naše soužití asi víc než zdvojnásobili a velkýho blemcáka jsem od něj dostala prvně

kachna_
Milče se udělalo špatně
a huž dobrý teda?
Anetka zaplakala, že do školky nechce a v minutě bylo celý hlídání v tahu, protože Anetka do školky nemusela
Se Anetce nedivim, že do školky chodí nerada, pochybuju, že s pančelkou může vorat tak jako s maminkou a to pro ní musí bejt nehezkej šok

PetraK
ale spíš na komplexnějším přístupu - nicméně tím sezením bych asi já začala a přidala k tomu další věci, kdy se pes naučí mně vnímat. Včetně toho podstatnýho co zmi'nuješ ty, a to přivolání a těch dalších věcí.
No já bych začla spíš hodně důslednou socializací na psy a přivoláním, protože to je základ pro to, aby poslechla i v tý eforii pak a tím sezením pokračovala - tedy v případě, že by mi to nějak moc vadilo. Jinak bych ji tam buď nebrala, nebo fakt se domluvila se sousedem a nebrala bych ji tam denně na chvíli, ale pokud je zahrada dobře zabezpečená, tak bych jí tam nechala celý dny místo toho, aby byla na dvorku. Ferinka neni debil, aby lítala kolem plotu a ječela až do smrti zapřičiněné vyčerpáním organismu. Přijde mi to jako cesta nejmenšího odporu s podobným výsledkem a bez toho aby to kafe stálo tolik úsilí
a co vodítko a na vodítku na zahradu zrovna v momentě, kdy tam ten pes je... vnímne li Tě ferina zpočátku jen hned když vyjdete u dveří, tak začít tam a pak se postupně rozvolnit do zahrady.
Mi přijde, že začínáš furt na hrozně vysokym levelu. Bych spíš to přivolání a soustředění pilovala mimo a pak ho už naučený přenášela do zahrady, kde je to podle mě pro Ferinku náročnější...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:04
- Nahlásit

Maya
doma - ti to vezmou nějakým termovizorem a vidí tepelný stopy a podle toho vidí, kudy ti na baráku utíká nejvíc tepla - oknama, dveřma, zdma...

birma
! Dal mi chlapeček dneska dva malý a dva velký blemcáky. tlamičkáááá

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:07
- Nahlásit

cernej caj
vezmou nějakým termovizorem a vidí tepelný stopy
tak to je zajímavý, to u nás teda nikdo nenabízí, i když zrovna u našeho baráku je jasný, že nejvíc teplo jde oknama

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:16
- Nahlásit

Maya
Pekárnu néééé, tu bych využívala jen tak na to hnětení těsta a byl by to zas další krám do baráku. Není na kůrku chleba z normální trouby.

birma
Mám velikou radost s tebou z blemcáka. Klobouk dolů, děláš s Adamem neuvěřitelné pokroky. Jsi holka moc moc šikovná!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:19
- Nahlásit

Maya
tak u nás je to asi nějaká akce, protože to má vedlejší obec na webu a oni asi objeli i vedlejší vesnice. normálně by člověk 200 asi nedal...

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:19
- Nahlásit

Čajdo, je na tuty, že u starýho baráku naměří ooobrovský úniky. Snad to ani nechtěj vědět. Zateplení a výměna oken, to bude strašnej ranec.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:24
- Nahlásit

rucni vyroba mydel aneb zabavte deti

grimmh
my sme okna vyměňovali ten první rok, co sme se stěhovaly a loni se dělalo zateplení zvenku ulice. Mě by to naopak zajímalo, právě proto, že sice asi tuším, že nejvíc utíká stropem a zadní částí domu, ale zato třeba díky tomu taky uvidím, jestli nová okna a zateplení mají fakt efekt a problém je tam, kde myslíme. Přece jen asi v tomto ohledu úniku tepla nejhorší část máme za sebou snad. Problém je hlavně druhá strana, kde je na 30tce zdi pověšená taková děsná veranda (do tý sem se zamilovala) a to bude muset celý se zbourat a postavit znova a tam to teda utíká určitě.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:26
- Nahlásit

cernej caj
zase na druhou stranu perfektně utěsněný barák, zvlášť starý, to taky není žádná výhra, ale plísně a podobný veselosti na pochodu
birma
super s Adamem, že by se to už začínalo lámat?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:27
- Nahlásit

se nudím, tak čtu lamera a jako tohle pobavilo, i když je jasný o co jde, tak to slyšet, projasní mi to celej den

<a> čeče jedu ti takhle busem domu z práce a předemnou sedí kluk s holkou. Kluk takovy ten typický šamponek a holka byla zjev spíš rockový. Hadali se spolu neptej se me kvuli čemu, nejak moc jsem je nesledovala až nakonec řekl: "prosimte co tomu řeknou lidi?". Chvili ticho, holka na nej hodila takovy ten mrazivy pohled a povida: "Mě je fuk co tomu řeknou lidi, ti sou mi ukradení, spíš se starej co na to budou říkat elfove a trpaslíci"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:30
- Nahlásit

Maya
tak jasný, neříkám nic o perfektní utěsněnosti. Ale máš aspoň trochu přehled. Vidíš, jestli je celej tvůj barák jen velký otevřený okno u topení, nebo je to +/- v normě. Zase o co víc to utíká, o to víc zaplatíš na plynu...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:35
- Nahlásit

cernej caj
Ale máš aspoň trochu přehled
tak to určitě a navíc když je to skoro zadarmo, jinak to stojí 4 tisíce, jestli jsem to na těch stránkách viděla dobře, to bych teda nedala ani omylem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:39
- Nahlásit

Maya
no právě, si říkám, že když ta možnost je... a navíc dobrý, že ti ten barák jen vemou nějakou tou kamerou z ulice, že je ani nemusíš zvát dovnitř a tak.

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 13:52
- Nahlásit

Čado, tak to vypadá, že tu největší investici máte za sebou a do budoucna zvládnete i ten zadek. Tedy zadní část baráku až se našetří nějaký koňurky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:02
- Nahlásit

grimmh
však sme mladí, máme na to zvelebování domečku ještě spousty let. Není nutný mít všechno hned, když záchod splachuje a v koupelně teče voda do sprchy

doma ani u tchánů nás nechápou, že si radši koupím spacák za 7000, abych mohla o víkendech jezdit ven místo, abych si koupila levnou podlahu a o víkendech lepila, řezala, rovnala atd... aby to prostě hlavně už bylo. Jasně, že se těším, až to jednou celé bude, ale myslím, že toho si pak užiju ještě dost, nechci promarnit období, kdy sem schopná ještě chodit tím, že budu doma dělat podlahu a pak na ni budu 40let koukat a vyčítat si, že sem nejezdila, dokud to šlo... ale to doma nikdo nechápe, protože ani jedna rodina skoro nikam nejezdi, jsou porad doma a důležitější pro ně je předělaná koupelna, když stará má už omšelý kachličky, než aby si za ty peníze radši zajeli třeba na víkend do benátek... jako neberu jim to, ale nechci tak žít taky

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 14:04
- Nahlásit

cernej caj
u mě je nereálný mít ho v domě, nebo reálný ale zas s jistejma omezeníma pro psa, jako např udržet svěrače 12-13h denně

ale joo -o. já myslím po dobu, kdy jste doma.

Ale zítra do termálu bude dobrá svačinka

si myslim, dobrej chlebík je základ.

Maya
a tak maj to tak lidi i v baráku, ale já potřebuju psa taky na hlídání bydlíce skoro na samotě, tudíž mít psa zavřenýho celej den v baráku nepřichází v úvahu a popravdě, mě by to připadalo i trochu jako mimo mít k dispozici zahradu a psa zavřenýho celej den v baráku, když na tý zahradě má pes mnohem víc vjemů a zábavy, nemusí čekat s čůráním a tak, to radši oželím ten perfektní výcvik

ale tak já to takhle nemyslím, že by ten pes měl bejt zavřenej. Mám na mysli to období, kdy chci něconaučit a musím to mít pod kontrolou. Pokud to navíc učím, když je ten pes malej, postupuju výrazně rychleji.

<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání