Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:15
- Nahlásit

grimmh
že ten druhý je na "druhé straně" řval by stejně. Nebo ne?
většinou ne, jak ti psi na sebe neviděj, tak na sebe ani neřvou

PetraK
hele jak ty se učíš slovíčka v tý tramvaji, vím že jsi říkala že to máš v mp3, ale co jako přesně? někdo ti tam čte slovíčka nebo jak?

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:18
- Nahlásit

tak aby bylo trochu veselo, tak hádanka
vlk tu nejni, tak snad to nikdo hned neuhodne
co je finské pakoni?
nápověda - je to z angličtiny a druhá nápověda - finština nemá písmeno b

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:27
- Nahlásit

tak se mi zdá teda, že absence slovesa mít může vést k docela prekérním přeřekům
Takže mám psa se finsky řekne minulla on koira - doslova na mě je pes (pokud byste chtěli říct, že je na vás pes ve smyslu, že na vás leží, museli byste změnit slovosled na koira on minulla

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:33
- Nahlásit

cernej caj
ale byly bysme desne in, na vandru s kyblem kosmetiky

a mohly byste vyvolávat: Pooojizdnáá drogoškááá, pooojízdná drogoškaaa, přiiistupujteee, přiistupujte!

Vero
četla jsem, že potíž je, že normálním krémem a pleťovkou tu pleť vysušíš- a v důsledku se to snaží dohnat a vyprodukovat ještě víc mazu. a myslím, že na tom něco/dost je.

jo, je. hezky o tom psal pan Hádek na svých aromastránkách někde, je to tam pěkně vysvětlený.

grimmh
ak pokoru tu teda mám a velkou a velké obavy, abych nedělala chyby.

sst, tak s tim nepočítej. CHYBY UDĚLÁŠ, VŽDYCKY, a u prvního psa se prostě učíš.. Můžeš je jen minimalizovat.
Tohle musíš vybalancovat, jinak se s tím psem neužijetë. Opravdu.Nesmíš bejt ani nezodpovědná, ani přezodpovědnělá. Mluvím ze svý zkušenosti, mám sklony být přezodpovědnělá a když jsem řešila Ešusovo chování po tom napadení pitem, trvalo dlouho, než jsem se vykašlala na reakce lidí páč on prostě ze strachu huhlal. Když jsem pořešila tohle a vymyslela si necvičákovou cestu, jinou než, kterou mi radili, jak mu pomoci ty situace zvládat, šlo to suprově.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:36
- Nahlásit

birma
Když jí tam popuštět nemusíš, tak ji tam nepouštěj a je vyřešeno (a to myslim vážně). Prostě problémům předcházet je vždycky snazší

když já bych se snažila tu situaci se psem vyřešit tak, aby se na toho psa na druhý straně plotu prostě vy...al. Chodili bychom třeba v určitý vzdálenosti si posedět a posvačit, páč to je mnohem lepší, než řvát na čokla na druhý straně plotu a postupně bych se snažila k tomu plotu dopracovat, aby se naučila si nevšímat. Páč ono to zase dlouhodobě podle mě nejde jinak

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:42
- Nahlásit

Maya
hele jak ty se učíš slovíčka v tý tramvaji, vím že jsi říkala že to máš v mp3, ale co jako přesně? někdo ti tam čte slovíčka nebo jak?

žádná empétroska, žádná technika, hásky pěkně po staru - z papíru, buď ze sešitku, tam mám slovíčka, co si ulovím během hodiny a nebo si vždycky z učebnice ofotím list slovíček a to mám v batůžku

finské pakoni?

se dám podat

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:43
- Nahlásit

Maya

mno rusové třeba nemají sloveso být v přítomnosti pro nás nepředstavitelný Oni neřeknou já jsem .

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:44
- Nahlásit

grimmh
Bojím se, aby ta velká zodpovědnost ve mě mi nenašeptala, že vlastně nejsem ta vhodná osoba pro výchovu a výcvik.
ááále prosimtě....
zkus to vypnout, nikdo nejsme dokonalej a každej holt není ani Ešuska... nemá smysl se frustrovat, místo toho si užít každej den....
já jsem taky nedokonalá, nejsme průser na průser hlavně proto, že mám prostě hodnýho pejska, ale dotažený máme vlastně akorát přivolání....respektive provoz tak, aby nebyl problematickej v mých měřítkách a nikoho jsme neobtěžovali....
kdybych řešila bezchybnost, tak ufrustruju sebe, ale hlavně psa, a pes ocení víc paničku relaxovanou než frustrovanou. myslím že každej
já vím, že se to "radí", ale... zkus to fakt v mysli nějak víc uvolnit. takový chystání se mnoho let na událost, až budou dokolane podmínky, pocit prvního a posledního pokusu a přezodpovědnost, to může snadno být tak, že si založíš na pěknej stres a sebehryzání než na užívání si života se zvířátkem. páč zvířátko bude dělat nepředvídatelný věci, hlava ti půjde kolem a budeš šílet, že do nesvedeš jak Petra

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:44
- Nahlásit

PetraK
postupně bych se snažila k tomu plotu dopracovat, aby se naučila si nevšímat
no jenže to by nesměl bejt špic, kterej už asi tak milijon let je vedenej k tomu, aby smyslem jeho života bylo reagovat na to, co se děje za plotem

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:47
- Nahlásit

PetraK
mno rusové třeba nemají sloveso být v přítomnosti
fakt?? ale to mi jako nikdy nedošlo a nebo mi to zatajili v mládí
no finové nemají ani budoucí čas ani rody ani trpný čas ani členy, jakože na toto oproti anglině supeeer, ty ostatní věci co maj navíc zas pomíjím
z papíru, buď ze sešitku
aha, tak sešitek mám taky, já myslela, že máš nějakou super vychytávku, co ti to naleje do hlavy

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

a každej holt není ani Ešuska

Ešuska je poslední kdo by byl dokonalej. Ešuska obzvláště poslední dobou zcela pochopitelně občas propadá šíleným výčtkům co udělala špatně a nebo co nestihla. Jsouc si vědoma toho co udělala špatně a co nestihla.

a budeš šílet, že do nesvedeš jak Petra

hehe, Petra měla hlavně štěstí na skvělou povahu psa, kterej její chyby nehromadil.
Nicméně - opravdu to nechce šponovat, ne. Chce to hlavně si užít jeden druhého a z toho že se něco nepovede se nehroutit. Vzít psovu povahu takovou jaká je i s jeho chybama. A že budou. Každej máme nějakou chybu, nedokonalost a ne jednu. Je nutný si uvědomit, že pes není stroj a už vůbec ne stroj na poslouchání, že jsou momenty, kdy to nevyjde, kdy se třeba i pes posune něčím co prožil někam jinam a musí se třeba začít s něčím od znova. Uvědomit si, že to co po nich MY chceme je pro ně ve většině případů velmi nepřirozený a svoje chování tak tomu přizpůsobit. Hele víš co, zkus si sehnat tohle video

http://www.kosmas.cz/knihy/184670/dvd-jak-spolu-ps i-mluvi/

tuhle paní tu si nastuduj, moc moc poučný opravdu. já ho mám , ale zatím nejsem schopná ho kurnik nakopírovat a asi jako nikdy nebudu s tím klumprem co mám teď doma.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:49
- Nahlásit

grimmh
to máš pravdu, de mi spíš o to, aby se nedostala přes plot k psovi. Já je na zahradu stejně moc neberu a jen pod dohledem, takže chvílu štěkání by holt sousedi vydrželi.

grimmh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:50
- Nahlásit

Holky díky za postupné uvádění do reality.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:52
- Nahlásit

grimmh
mají pravdu Vero a PetraK, pes holt bude dělat věci, z kterých budeš na nervy, s tím se třeba smířit dopředu a poměřovat se s PetrouK, to je jako bys chtěla, aby byl každej ajnštajn a nebo olympionik a nebo tak něco

grimmh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:55
- Nahlásit

cernej caj
teď máte drátěnej nebo plaňkovej plot?

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:56
- Nahlásit

vopatlala jsem si ruce inkoustem, modrým, nebylo zbytí, a nejde to umejt, za jak dlouho to sleze?????????

jinak mě naštvali v araře, tejden tam mám objednávku, kde bylo u zboží, že odesílají za 2 dny a když tam volám co jako, tak čekaj na jednu knihu a ta prej bude až za nějaký tejdny, nedají ani vědět a jestli synovec bude slavit svátek už teď o víkendu, tak já jsem bez dárku, fakt zabít málo
a to už jsem tam objednávala víckrát a bez problému, holt asi to dřív měli na skladě

grimmh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:57
- Nahlásit

Maya
mají pravdu Vero a PetraK, pes holt bude dělat věci, z kterých budeš na nervy, s tím se třeba smířit dopředu a poměřovat se s PetrouK, to je jako bys chtěla, aby byl každej ajnštajn a nebo olympionik a nebo tak něco

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:00
- Nahlásit

Maya

no jenže to by nesměl bejt špic, kterej už asi tak milijon let je vedenej k tomu, aby smyslem jeho života bylo reagovat na to, co se děje za plotem

já vím, vím, ale snažila bych se prostě na to m pracovat. Nedalo by mi to, páč by mě to otravovalo život .

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:03
- Nahlásit

Maya

fakt?? ale to mi jako nikdy nedošlo a nebo mi to zatajili v mládí
no nemají, fakt. a nikdo nám to neřekl

nějakou super vychytávku,

ta vychytávka je moje hlava

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:06
- Nahlásit

PetraK
Nedalo by mi to, páč by mě to otravovalo život
tak jasně, ale primárně člověk, kterému vadí, že pes řve u plotu, by si neměl pořizovat špice
nevěřím prostě, že špice to lze odnaučit, lze to možná srazit na únosnou míru tím, že se naučí po chvilce toho nechat, ale nevím, jako to lze v bytě, kde ten pes nemá až takovou vizuální odezvu, ale v takovémhle případě, kde ten pes na druhé straně spolupracuje taky lítáním to odnaučování vidím tak maximálně jako doživotní zábavu pro páníčka bez většího výsledku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:14
- Nahlásit

grimmh
mame dratenej, uz tam byl. na druhe strane co sme delali my, je dratenej taky a podbetonovanej

Maya
tak to nevim

PetraK
me nevadi, ze by tam na sebe chvilu rvali, ono to i ferinu prestane po chvili bavit, a ja na zahradu zas tak casto nechodim - jen s nima.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:23
- Nahlásit

cernej caj
tak to pohovořit se sousedem jak moc mu to vadí? třeba vůbec a máš vyřešeno a jestli jo, tak bych prvně zkusila tu plachtu nebo ty rohože, to pořídíš a přidrátuješ na plot za pár korun

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 15:41
- Nahlásit

Maya
taky sem na arara ovjednala knihu udajne skladem, po tydnu napsalu, ze na me nezapomeki ale neni ani na sklade a zkusi u dodavatele..
jo koukali ste na to video vlci v luznici co sem davala min tyden odkaz? ze bych ho smaxka kvuli mistu na hostingu

grimmh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 18:00
- Nahlásit

Maya
inkoust by měl pustit asi citronem

PetraK
díky za odkaz na to DVD. Když ho neseženu, to si piš, že tě budu otravovat, abys ho namnožila

cernej caj
Maya má pravdu, zkus hodit řeč se sousedem. Řekni mu, že pejska to nemůůžeš odnaučit, ale pracuješ na tom a že máš představu něco udělat s tím plotem doufajíc, že to pomůže. Třeba bude mít nějaký typ na ten plot (už ve vlastním zájmu). Třeba jsou ve vatě a pořeší to nějak sám. Já jsem se taky snažila odclonit se od sousedů, když jsme si před 6 lety koupili zahrádku. Ale já to řešila rostlinama, což ve vašem případě by nepomohlo. Jinak bych být tebou do toho neinvestovala velký prachy, když zatím nevíš, jak hodně by to pomohlo. Ale prioritně bych zkusila dát přátelskou řeč se sousedem, třeba to přinese nějaké ovoce. Držím palce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 18:14
- Nahlásit

grimmh
ja to vnimam tak, ze muj pes de pres plot po jeho. tudiz jo, pohovorit ja tema co s plotem, proc ne, ale primarne - vnimam to jako nas problem, mela bbych poresit na nadi strane. plot je klasicky vysokej, stinit jim to nebude a budou mit vetsi pocit soukromi si nyslim. hlavne, aby feri nemihla pres plot pokousat jejich psa.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 19:08
- Nahlásit

holky, ty pěkný sandálky ve 39 sou taková 38. Prsty přesně na hraně boty, tak su zvědavá, jestli to bude OK a nebude to o nohy

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 19:31
- Nahlásit

cernej caj
aky sem na arara ovjednala knihu udajne skladem, po tydnu napsalu, ze na me nezapomek
no mě se vůbec neozvali, jako už jsem tam objednávala víckrát a v pohodě a teď toto, průser je, že to byly 3 knížky a dvě jsem potřebovala teď na víkend jako dárek, teď abych sháněla něco jiného, tu třetí pro mě, kterou v araře neměli a kvůlik který se to zpozdilo, jsem tam stornovala, jsem si objednala dneska na kosmasu a už jí dneska poslali, tak doufám, že v tý araře to fakt zrušili a nebudu jí mít 2x, je pěkně drahá

na video jsem já koukala, tak za mě to smazat můžeš

ze muj pes de pres plot po jeho. tudiz jo, pohovorit ja tema co s plotem,
no ono jde o to, že teď ponovu je plot obou, tudíž mohl by na případný úpravy z vaší strany bez domluvy mít docela legální kecy
y pěkný sandálky ve 39 sou taková 38. Prsty přesně na hraně boty
no nechci strašit, ale nejspíš to bude tlačit, taky jsem jednou takový sandály měla a nic moc, jak se v tom noha posouvá při chůzi, tak to tlačilo do paty

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 19:35
- Nahlásit

Maya
a co to je za knizku ta pro tebe?

aha, tak to sem nevěděla.

no uvidím, párkrát v tom zkusím vyrazit a kdyžtak je střelím někomu s 38čkou

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 19:43
- Nahlásit

cernej caj
aha, tak to sem nevěděla.
no záleží co je to za souseda, třeba bude rád, že nemusí svého psa odvolávat, ono to taky není žádný med, to řeší zrovna brácha, má u plotu docela velkej živej plot, pes se taky nechá odvolat, ale odvolávat ho každou chvíli je dost vopruz, tak teď řeší co s tím, protože když to zakreje, odejde mu ten živej plot, kterej si tam pěstuje léta
a co to je za knizku ta pro tebe?
tak není to kniha ke čtení, spíš taková zajímavost
http://www.kosmas.cz/knihy/177005/voynichuv-rukopi s/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 19:51
- Nahlásit

Maya
tak mě de spíš o to, že když vylezu jednou za tejden na zahradu věšet prádlo, tak aby přes plot něco neudělala. Kolem plotu nic moc nemají a bydlí tam půl roku, myslím, že z toho ůjma nebude, ale zkusíme se zeptat. Ještě proberu se zbyňou co tu tkaninu, a musím zjistit, jak se to přidělává

tak to vypada dost zajimave teda ta knizka, ale tak k nahlidnuti na navsteve u nekoho

<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání