| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:41
- Nahlásit
birma
to vypada huste, to chci v tomhle vam prazakum zavidim - lush - jinak to asi musis pak omyt vodou, ze?
já to s vodítkem myslím tak, že když přejedu vodítko, může se mi zamotat do kola a spíš sejmu toho psa, kterej pak je na krátkým a nemá kam uhnout.
ale pokud pracujes na plnej uvazek, tak stejne i s ZL neodvadis nic na socialni a zdravotni. Coz bude asi rekla bych vetsina lidi na fleru se zivit necim jinym, nez tam prodava za vyrobky...
Ale takhle to chápu, že s těma cenama to je problém hlavně pro ty, co tu práci na HP nemají a živí je právě tohle.
clanek sem o ty ksometice nasla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:41
- Nahlásit
Fajka
Vero
používám od saloosu obličejové biooleje, jsem s tím moc spokojená a asi z toho nemůže oblízt nikdo
hoď link , třeba vyzkoušíme
oleje vyzkoušej, nemažu si hubu už ničím jiným!! kupuju teda jinde ale spokojenost, pleť řve nadšením
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:46
- Nahlásit
birma
možná bys jí měla naučit na povel se mile dívat
ňákou radost bych jí nechat mohla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:47
- Nahlásit
PetraK
jinak ty oleje mě odrazujou - dost se mi mastí ksicht a s olejem bych měla pocit, že tomu nedovávám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:57 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
jsou oleje který nejsou jako olej olivový , třebas arganový olej , ten dokonce právě tuším vyvažuje, že suchou promastí a mastnou nepře,astí nevím, jak se té vlastnosti říká odborně, poradila by Hipíkatá, ona mě na to naučila (a teď už i mojí ségru , však můžeš vyzkoušet a když nevyhoví, můžeš si s tím mazat tělo, bude řvát nadšením . Navíc si do nich můžeš kápnout trochu éteráčku (miluju levandulovej) a ono to nejen ovoní, ale pleti prospěje - ta levandule spešl.
edit v podstatě nic víc přírodního než oleje být nemůže, tam není vůbec nic navíc, rozhodně nehrozí, že by se člověk osypal z chemie.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:04
- Nahlásit
cernej caj
jinak to asi musis pak omyt vodou, ze?
néééé, namatlám a zalezu spát. A nemám pak suchou kůži
v tomhle vam prazakum zavidim - lush
se někdy domluvíme a nakoupím ti, jen nevím, jak ti to předám, protože na vandru se kosmetiku asi nebude chtít vláčet ani jedný z nás
tak stejne i s ZL neodvadis nic na socialni a zdravotni.
pokud přesáhneš nějakou finanční hranici, tak odvádíš. A pokud paní zvládla prodat za necelý dva roky 11 tisíc výrobků jen na Fleru, tak fakt nevěřim, že u toho stíhá ještě chodit do práce.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:04
- Nahlásit
PetraK
rozhodně nehrozí, že by se člověk osypal z chemie. +
ale může se člověk osypat z tý přírody
ale jako vypadá to zajímavě, škoda no že člověk na takovýhle věci nenatrefí někde v krámě
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:08
- Nahlásit
PetraK
Blanka je móóóc šikovná. Taky jak by nééé, když měla za vzor Ešuska a pánčička jí tak neúnavně vynalézavá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
ale jako vypadá to zajímavě, škoda no že člověk na takovýhle věci nenatrefí někde v krámě
ten saloos se dá i v některých drogoškách, či jako např. u nás ve zdravý výživě. A tam kde kupuju já - ti mají krám vedle bývalýho Máje u národní třídy - greenwave http://www.greenwave.cz/ -kupuju tam zn. Primavera - a luxus. Nenechat se odradit cenou, ono to vydrží neuvěřitelně dlouho, stačí toho dát velmi málo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:14
- Nahlásit
grimmh
Blanka je móóóc šikovná.
je to sviňucha přechytralá
včera byla ftipná jak jsme hrály hru s krabicí
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:17
- Nahlásit
Od saloosu jsem měla 2 oleje na obličej - z granátového jablka a ještě nějaky začínající na y...... Moje zkušenost je taková, že sice jsou příjemné, nicméně na mojí "zralou" (spíš přezrálou) pleť jaksi olejíčky nepomáhají
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:20
- Nahlásit
Petro - jestli se dožiju té radosti, tak budeš radit na dálku. Než bych se naučila vymýšlet ty vyfikundace na učení (zaměstnání hlavy), tak by fena byla v důchodovým věku a já na prkně.
Bude to můj první a poslední pes, tak potřebuju fšechno rychle a hned a hlavně správně ) Víc pokusů už mít nebudu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:44
- Nahlásit
birma
ale byly bysme desne in, na vandru s kyblem kosmetiky ale je supr, ze to nesmyvas, ze i na ten vandr se to da vecer pouzit
ale nasla sem, ze tam ma dalsi 2 profily a u jednoho ma uvedeno, ze ma IC, tak ho mozna ma, jen ho nema uvedeny? nouvidim az to prijde, zda tam bude faktura.
ono ten saloos je docela znamej, hodne to maji i v brne v tech zdravych obchodech
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:46 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
jinak ty oleje mě odrazujou - dost se mi mastí ksicht a s olejem bych měla pocit, že tomu nedovávám
víš co, mně se taky ale mastí, i když už ne tolik co před několika lety.
četla jsem, že potíž je, že normálním krémem a pleťovkou tu pleť vysušíš- a v důsledku se to snaží dohnat a vyprodukovat ještě víc mazu. a myslím, že na tom něco/dost je.
u některých těch biololejů uvádějí vyloženě na akné a mastnou pleť.
aplikuje se na mokrý obličej jen pár kapek, takže to není, namazat se olejem.
každopádně se bojím,že jakýkoli biokrém v tomto bude mít účinek úplně stejný jak ten bioolej... dodá přírodní látky, ale nevysuší, takže relativně jako kdyby mastil.
a "matovat" to taky nebude.
víš co, můžeš to někdy vyzkoušet a když nebude pasovat, využiješ k plné spokojenosti na jiný části těla. drahý to není, narozdíl od těch luksusních značek.
jinak na jsem na mastnej xicht měla z komerčních řad největší úspěchy se Syncare bio CPK a pak s Ahavou. jinak všecko ve výsledku jen ještě víc mastilo.
edit- syncare je cenově podstatně líp přijatelnej a mají v některých lékárnách.
grimmh
ude to můj první a poslední pes, tak potřebuju fšechno rychle a hned a hlavně správně
já mám pocit, že by to chtělo trochu ubrat plyn dokonalé to nebude, to ani nejde, a není to ani hlavní. uvolněně, s přiměřeným citem a zároveň pokorou a bude to natolik ok, abyste spolu se psem byli šťastní.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 12:51
- Nahlásit
Vero
dokonalé to nebude, to ani nejde, a není to ani hlavní. uvolněně, s přiměřeným citem a zároveň pokorou a bude to natolik ok, abyste spolu se psem byli šťastní.
Naprosto souhlasim. Stačí když je sranda a dokáže si člověk se psem užívat vzájemnou společnost a pak je to fajn i když jinak je to průser na průser
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:04
- Nahlásit
Vero
zároveň pokorou
tak pokoru tu teda mám a velkou a velké obavy, abych nedělala chyby.
Bojím se, aby ta velká zodpovědnost ve mě mi nenašeptala, že vlastně nejsem ta vhodná osoba pro výchovu a výcvik.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:04
- Nahlásit
birma
Stačí když je sranda a dokáže si člověk se psem užívat vzájemnou společnost a pak je to fajn i když jinak je to průser na průser
jako ja s ferinkou?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:08
- Nahlásit
birma
Já v životě beru věci až moc vážně a proto se mi stává, že jsem jak na houpačce - z euforie že to zvládnu až po tu mínusoidu, kdy mám o sobě pochyby.
Chybí mi ten potřebný nahled.
O čem rozhodně nepochybuju je láska, zabezpečení o naprostá oddanost z naší strany.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:09
- Nahlásit
grimmh
tyhle pocity jsem měla u prvního psa taky. Výsledek byl moje velice rychlá frustrace, když něco nešlo a tím se to celé vždycky jenom zhoršilo. Tohle je lepší si nepřipouštět, snažit se a když se nedaří, tak si z toho nedělat hlavu, ono pak jde všechno překvapivě líp a je to přímnější pro člověka i psa než se furt nervit
cernej caj
jako ja s ferinkou?
spíš jsem myslela na sebe a Adama Ferinka je trochu labil, ale jinak mi nepřijde jako nějaký extra problémový zvířátko, vždyť je to takovej ňuňu medvídek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:12
- Nahlásit
birma
az na to, ze ja s tim, ze je labil neumim pracovat tak, aby labil nebyla a mela treba privolani, nebo neco...
ted co mame pul roku ty sousedi, maj na zahrade ovcaka a ja uz vubec nemuzu ferinu pustit do zahrady, nikdy, leda na voditku, protoze kdyz dostane amok a jeci na nej, tak bych ji stejne neprivolala a je schopna me kousnout, kdyz si pro ni dojdu. Takze ji tam nepoustim, abych to proste nemusela resit. Zatimco muz ji tam pousti, 30x na ni vola, zatimco soused si svyho psa od plotu odvola na prvni zavolani a pak ji odtahne za vobojek pryc, ze jo...
vypadame akorat jak dementi s coklema, co neumi poslouchat a presne to taky sme, ze jo...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:14
- Nahlásit
birma
rychlá frustrace, když něco nešlo a tím se to celé vždycky jenom zhoršilo. Tohle je lepší si nepřipouštět,
Určitě máš pravdu a já si to zapíšu za uši
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:17
- Nahlásit
cernej caj
Tak odvolání od plotu když má zrovna hysterák je dost vyšší dívčí, to už mi přijde snazší odvolání od zvěře
Když jí tam popuštět nemusíš, tak ji tam nepouštěj a je vyřešeno (a to myslim vážně). Prostě problémům předcházet je vždycky snazší
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:24
- Nahlásit
birma
nojo, nepouštím, ale když třeba věším prádlo, byla sem zvyklá, že si ponuchali po zahradě, proběhli se. že tam mohli být se mnou. Psa sousedů celkem zvládá, co je tam v kotci, protože na něj nevidí a odvolat celkem de, ale to není ještě pravej hysterák, co předvádí. 4 roky tam nikdo nebydlel vedle a teď jak je tam čokl, tak to je fakt síla...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:33
- Nahlásit
cernej caj
Ferina je koukám celej Dorin
ten když si poštěkává se sousedovic psem, tak nemám šanci, jedině co je naučenej, že do kotce jo, ale ke mě neee
na Kima mávnu a pohoda, ale ten nemá u plotu takový hysteráky
naštěstí sousedův pes je už starej labík, takže ten se většinou za pár vteřin votočí a jde pryč, ale když byli všichni mladší, tak jsme to měli přehražený, aby tam naši psi nemohli, to měl soused ještšě ty labíky 3 a plot se taky začal poroučet, jako to nemůže tam třeba navěsit rákosový rohože nebo něco? já bych teda spíš zneprůhledňovala plot než nepouštěla psy na zahradu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:36
- Nahlásit
Maya
tak samo, že to řešit budem. Jenže se nastěhovali loni koncem léta, to už sme na zahradu moc nechodili a toho vlčáka tam neměli. Jenže teď to tam nemáme a řešíme, jestli je lepší zneprůhlednit plot nějakou tou zelenou sítí (jenže sousedi tam tráví dost času, maj malý děti, dali si tam bazén a tak) a aby jim tam hysterka řvala hodinu denně taky asi nechcou, že jo...
nebo sme přemýšleli dvojitej plot, ale nevím... navíc musíme dodělat ty 2 metry, kde je akorát opřený takový pletivo, sme totiž dělali jen tu otevřenou stranu zahrady a tuhle stranu k těmto sousedům, ta tam už byla a když tam nikdo nebyl, tak nás nenutilo ten plot dořešit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:52
- Nahlásit
cernej caj
dvojitej plot asi jedině, že ten váš by byl neprůhlednej, třeba nějaká zídku bych udělala
jako tohle řeší lidí jedni lidi u nás si udělali krásnej novej plot až pak zjistili, že drahou vozdobnou kamennou podezdívku udělali moc širokou, pes na to skákal a přeskakoval plot, jako vobjevil to hned
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 13:56
- Nahlásit
Maya
a myslíš, že by nestačila ta plachtovina, aby se kdyžtak k sobě ti psi přes plot nehryzli? že je fakt nutný dělat dvojitej nebo zídka?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:08
- Nahlásit
cernej caj
Jako laik nemám do toho co mluvit, ale chci se zeptat - jedná se ti hlavně o to, aby se nehryzli nebo o štěkání?
Na štěkání by asi nepomohly ani 2 ploty, když by pes vycítil, že ten druhý je na "druhé straně" řval by stejně. Nebo ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:12
- Nahlásit
grimmh
, tak budeš radit na dálku
neboj, nějaký ty hlavolámky vymyslíme. Uděláme z ní Ajnštajnovou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:13
- Nahlásit
cernej caj
to asi záleží na psech, znám lidi, co maj na plotě v pohodě jen ty rákosový rohože, což je ještě chatrnější než plachta, ale nějaký rvaní by to asi nevydrželo
asi bych nejdřív zkusila nějakou takovou levnou variantu, na tu náročnější typu novýho plotu můžete přejít vždycky
|