| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:04
- Nahlásit
cernej caj
tak pokud za to Ferina nerve, tak by podle mě stačila třeba ta tkanina na záhony, to se prodává na metry a není to moc drahý, jestli za to rve, tak snad jedině nějakou plachtovinu a to je teda dost drahý, nebo se zkusit pozeptat, jestli někdo nevyhazuje plachtu z bazénu nebo z náklaďáku, přidělala bych to asi nějakýma drátkama, protáhnout a zatočit, to by šlo rychle
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:08
- Nahlásit
cernej caj
já kdy potřebovala zadělat dvě stěny drátěnýho plotu u kotce, protože jsou k silnici, tak jsme sehnali starý zrezlý sajtny z náklaďáku nebo vozejku za traktor nebo z čeho to bylo, jsem to natřela nazeleno, přidělali jsme to drátama ke sloupkům, stojí to na podezdívce a je to tam už přes 10 let bez údržby a nevypadá to tak špatně, chce to trochu se zamyslet a určitě to nějak vymyslíte
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:15 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
jsem si stáhla tu operu mini a je to stejný, flash nic, akorát to ukazuje jinak ty stránky, spíš jako v mobilu, ten původní prohlížeč je tam nějaký google
co jsem tak dohledala, tak asi fakt ty flashový stránky dělaný pro pc se na tabletu ani v mobilu zobrazit nedají
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:22 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
Jestli ti jde o zakryti vyhledu pres plot jen par metru, mrkni treba semka. , hned pod tim maji stinici tkaniny. Nebo najdes i jinsi podobny veci. A urcite se optej sousedu, jestli by jim to nevadilo. Ono kdyz zacnes na tu cast zahrady chodit s psiskama casteji, taky jim to nebude tak vzacny a jen s nejakou mirnou vizualni zabranou si zvyknou a zklidni, bych rekla.
Maya
tak snad jedině nějakou plachtovinu a to je teda dost drahý, nebo se zkusit pozeptat, jestli někdo nevyhazuje plachtu z bazénu nebo z náklaďáku, přidělala bych to asi nějakýma drátkama, protáhnout a zatočit, to by šlo rychle
To ti serve vichr pri prvni bource, nebo klidne odnese i s plotem, velkou nejakou plachtu celistvou, chce to neco prodysnyho, v zavislosti na kvalite stavajiciho plotu.
tak jsme sehnali starý zrezlý sajtny z náklaďáku nebo vozejku za traktor nebo z čeho to bylo, jsem to natřela nazeleno, přidělali jsme to drátama ke sloupkům,
Taky mam rada snadny a levny reseni, ale sousedum by se dost nemuselo libit zatemneni zahrady takovymhle pevnym resenim. No nejak to cajda snad vyduma.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:35
- Nahlásit
Fifi
tak to vypada fakt dobre, muz neni hned proti, je ochotnej to onrknout nekde v baucemsi.
a s tim ochozenim mas pravdu, souseda fenu sice dobehne k tomu plechovymu ohrazeni a u diry u plotu afektovane zarve, ale de odvolat. tohle je pro ni novinka po 4 letech na ty druhy strane, verim, ze si taky zvykne, jen proste zajistim, at iim negrafne psa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 20:40
- Nahlásit
cernej caj
jen proste zajistim, at iim negrafne psa
Jj, to dobre delas, nahoda je blbec, muze plotem projit packa ci cumak a to se pak blbe hoji. Tak at vymyslite neco fajnyho. Znami maji na casti plotu povesenou klasicky zasteny na tenis, neslo to dost dobre napnout, po par letech se urvaly i uchytky pri bource. Navic u vas by stacila asi jen vyska treba metrova, aby se necapnuli, spicove jsou prtata.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 21:05
- Nahlásit
Fifi
prave, si myslim taky, ze tak metr a pul bude takvakorat.
ted iz chrapou v betli, ferinka fakt milius, clovek neveri, kde se to v ni bere.
dekuju za rady
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 21:51
- Nahlásit
Fifi
To ti serve vichr pri prvni bource
no ty tkaniny na záhony jsou právě prodyšný, tak by mohly bejt i větru odolný, ale fakt nevím
cernej caj
trvalý řešení by asi bylo navařit na sloupky vzpěry a pár čísel od plotu na ně dát kari sítě
ale pravdu má asi Fifi, třeba si Ferina časem zvykne, holt hlídá no a cizí pes za plotem je lákadlo, ale nevím, oni špicové tohle lítání kolem plotu maj dost rádi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 22:04
- Nahlásit
metalová kapela Hatebeak, kde je zpěvákem papoušek a tohle druhé cd s nima natočila kapela Caninus, kde jsou zpěváci dva pitbulové, jak psáno, jeden už bohužel zemřel, tak kapela ukončila činnost
http://www.youtube.com/watch?v=VwXKR9EWhXo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 22:08
- Nahlásit
fotky roku 2013, některý jsou fakt supet, tak taková inspirace
http://creativelife.cz/?p=10959
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 22:17
- Nahlásit
Maya
no ty tkaniny na záhony jsou právě prodyšný, tak by mohly bejt i větru odolný,
Ty bejvaj dost silne kamenama uzemneny a hlinou zahrnuty po okrajich, kdyz jsou placnuty u zemedelcu na polich, aby je vitr nepodebral.
Ja reagovala u tebe hlavne na ty plachty z bazenu ci nakladaku, to by byl hukot.
a cizí pes za plotem je lákadlo, ale nevím, oni špicové tohle lítání kolem plotu maj dost rádi
Bych rekla prave, ze stalej vedlejsi pes v sousedni zahrade je neco jinyho, nez pes, kterej projde na silnici/chodniku. Na tyhle staly obyvatele si psiska zvyknou, jsou-li pravidelne kontaktu vystavovani, klidne se i domluvit se sousedem o pamlskach. Ja to nesnasim, aby mi nekdo psa pres ploto krmil, cizi, ale bejvala sousedka se predem optala a naucila si i trhacky rtw pekne na piskotky. A kdyz tam s nima byla jejich stara fenka, nebyl problem, cuby se naucily fenku tolerovat/ignorovat. Takze par piskotu fen NO se svyma psiskama za zady, par pamlsku od souseda spiclikum, a ono se to treba casem srovna samo. Ale plot je plot, ono i kdyby treba cajda koupila jen pro klid duse nejaky kralikarsky pletivo a navazala do prislusny vysky, aby se psiska nemohly cvaknout, ucel tez by byl splnen.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 04:05
- Nahlásit
Tak jsem přišla z brigády a protože jsem o tom dost přemýšlela, zkusím sesmolit, proč bych u Ferinky nepoužila postup Petry, protože jinak to přes noc zapomenu
Mám za to, že něco takového by bylo ideální pro psa pevného v povaze a v podstatě ke psům přátelského. Ferinka není tak úplně ani jedno z toho, navíc v kombinaci sevšpicím hlídáním. Když si vzpomenu jak po naprosto pohodovém dni stráveném s Adamem na něj večer startovala, protože "on se napil!" "On se na mě podíval, když jsem jedla!" On na mě moc dlouho čumí.!", tak mi to hrozně připomíná labilitu Adamovu a jeho vztah k cyklistům, kdy po dost dlouhé a úmorné práci celkem funguje, ale občas je to "Jede moc rychle!", "Objevil se prříliš náhle!", "Jsem přetažený!"... A naprosto nefunguje, pokud já nejsem naprosto soustředěná.
Řekla bych, že by si čajda mohla sedat s Ferinkou na zahradu den co den, ale strašně špatně by se jí to převádělo do stadia, kdy by tam dělala něco jiného a na Ferinku se nesoustředila.
Adam mě naučil vybírat si ty důležité boje a tohle je prostě něco, co by podle mě stálomoře času a sil jak kafe, tak Ferinu a na místě čajdy bych ty síly a čas věnovala spíš dotažení přivolání, než tomu, aby s ní Ferinka mohla chodit na zahradu věšet prádlo.
To už by mi přišlo jednodušší se domluvit se sousedem na pár společnejch procházkách a na tom, že po úpravě plotu na tý zahradě pár dní pobude, aby si na něj prostě zvykla..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 04:52
- Nahlásit
Rumštáááájn
Tak vám sem něco napíšu a zase jedu. Milče se udělalo špatně (poprvé za těch půl roku), takže jí mamča neřidička nechala odvézt na Libuš na kliniku. Složitě jsem jí přemluvila, že jí psa přivezu, ať jí netahá taxikem.
Ještě jsem vymyslela, že poprosím maminku od Anetky, aby mi Lucinku vyzvedla ve školce (Lucka tam chodí strašně ráda, tak že si jí pak vyzvednu u nich). Tak prej teda jo. Ještě jsme před školkou potkali Ivanu, co s ní a jejím synem chodíme ze školky, taky mi nabízela, že by mi mohla pohlídat Lucinku, když bychom potřebovali.
No a co se nestalo. Anetka zaplakala, že do školky nechce a v minutě bylo celý hlídání v tahu, protože Anetka do školky nemusela .
Mám zlatý dítě, ani nebrečela, dokonce myslím, že i pochopila, že jsem se opravdu snažila udělat všechno, co šlo.
Jsem moc ráda, že ten spratek nebude s Luckou chodit do třídy.
A Lucka je dobrá, dokonce si od ní nenechá líbit její výlevy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 06:57
- Nahlásit
Maya
tak to je dost desny
Fifi
pravdu dis, myslim, ze na stalyho psa si zvykne a kdyz na nej k tomu jeste treba neuvidi, tak to bude spis obcasna kontrola u plotu s trochou stekotu ale nemusel by to byt hysterickej vylev na pul hodiny
kralikarsky pletivo taky teda omrknu, ale nejvic se mi libi zatim ty stromky teda
birma
On na mě moc dlouho čumí.! todle mě docela pobavilo seš ale dobrá, žes to sesmolila ještě v takovou hodinu po brigádě.
kachna_
tak to je docela síla někdy s těma dětma, že si zamanou a je po jejich i v takových případech. Hlavně jakej to má vliv na ostatní děti a snahy matek nemít z nich spratky, že... Doufám ale, že ste to zvládli domluvit aspoň s druhou maminkou, nebo je Milča ještě tam?
doufám, že jí bude líp...
moji mamču si včera taky nechali v nemocnici, že prej domů určitě nepude, tak snad ji brzo pustí...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 07:27
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Maya
Ty fotky jsou moc pěkný, video si pustím doma - v práci nemám repráky.
kachna_
Máš fajn holčičku a v budoucnu to oceníš. Maminka Anetky asi časem pozná, jestli výchovou neudělala chybu.
Čajdo
jsem zvědavá na výsledek přátelského pohovoru se sousedem a vyřešení toho plotu. Jestli máš zahradu "do přírodna", tak bych možná volila ty bambusové rohože - dělají se v různých výškách. Sice se za nějakou dobu oprší a nejsou pěkné, ale po dobu, kdy bys je asi potřebovala by to vystačilo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 07:36
- Nahlásit
grimmh
moje zahrada je spis ve stavu "jak sem koupil, tak prodavam", nějak moc není čas a chuť se jí teď výrazně věnovat, ale něco určitě vymyslíme.
Sousedi vypadají jako fajn sympatičtí lidi, tak věřím tomu, že se domluvíme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 08:09
- Nahlásit
kachna_
to je síla s Anetkou, maminka asi jednou v budoucnu zapláče nad takovou výchovou
co Milča, je už v pořádku?
cernej caj
s tím zvyknutím nevím, mě Ferina podle popisu přijde trochu jako Dorin, ten má psa u sousedů za plotem celej život, několik let tam měl zamezený přístup a teď tam může kdykoliv a stejně občas si ho jde oštěkat, pravda když není reakce, tak ho to za chvilku přestane bavit, ale když sousedův pes spolupracuje a taky štěká a lítá kolem plotu, tak by byl schopnej tam jančit do padnutí, naštěstí tím že tomu labíkovi už je asi 12, tak spolupracuje naprosto výjimečně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 08:44
- Nahlásit
tak sem vcera konecne umyla podrazku od trekovek a v pondeli hura na postu... no su zvedava, jestli budou potom botky jako novy.
snad prvne v zivote sem umyvala boty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 08:50
- Nahlásit
kradu z fb
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 08:55
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
Milé děti, povím vám pohádku, kterak Koláče k vítězství v soutěži o největšího kreténa roku přišlo . Koláče jelo tramvají a vidělo ve výloze HáemKa upoutáfku na denimové kalhoty za cécéá 350 káčé. I rozradostnilo se KOláče, vystoupilo a šlo se do krámu podívat. Páč kalhoty potřebuje furt. Našlo Koláče kalhoty pod cenofkou 350 káčé, náhodou měli i černý a přesně tu velikost, kterou KOláče potřebovalo, bylo unešeno. Šlo do kabinky, před ní ho někdo pozdravil a Koláče bylo za idiota páč nepoznalo sousedovic céru. I zasmály se tomu společně a Koláče si vyzkoušelo kalhoty, bylo nadšené a valilo hledat pokladnu, když jí našlo, vyděsilo zadumanou pokladní, kterážto byla zase ta céra vod sousedů. Proběhla platba, Koláče radostně vyhopikalo z obchodu a na zastáfce si uvědomilo, že něco neštymuje. Neumí rychle počítat Koláče, tak počítalo pomalu, až dopočítalo , že teda ty kalhoty nemohly stát těch uváděných 350 káčées , podívalo se na cedulku a tam 599 káčées . Koláče ani nenapadlo nepočítat s tím, že by to stálo jinak, než bylo na cedulce nad věšákem . A aby to bylo ještě lepčejší, dopočítalo se následně Koláče k tomu, že céra vod sousedů se pravděpodobně leknutím spletla a dala Koláčemu co? Vo stofku míň. TAKŽE TOMU KUVA ŘIKÁM NÁKUP milé dětí .
Pak jsem si tuhleto finanční příkoří následně vynahradila tím, že při velkým nákupu, kterej jsme konali večer jsem si pořídila velmi vhodný a příjemný něcojakomakejůp. A kupodivu jsem trefila i barvu. takže skovám krásně tu muchomůrku tečkovanou co mám místo gezichtu
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:04
- Nahlásit
PetraK
No, udělala sis radost hned 3x - (po vyprchání nevěřícného stavu, žes dostala o 100káče míň)
1/ dalas kapesný sousedce
2/ koupila sis úúúžasné ČERNÉ jeáns
3/ majkůpem zamaskuješ barvičku, která připomíná, že tě brtník zmasakroval
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:04
- Nahlásit
PetraK
To máš božsky napsaný, fakt se chlámu naštěstí při pátečku poloprázdný kanclík ale jako fakt dobrý
AKŽE TOMU KUVA ŘIKÁM NÁKUP
no já třeba su teď dost oblezlá a celkem nevím, co s tím gesichtem za 14dní budu dělat, páč používám občas jen korektor, což stačí spíš na menší míru oblezlosti, asi budu nejvoblezlejší nevěsta pod sluncem a ono si člověk řekne, kup si mejkap ale 14dní předem ani nemá smysl za to utrácet, zkoušet, učit se to nosit s rizikem asi tak 100% jistoty, že po tom voblezu ještě víc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:07
- Nahlásit
grimmh
1/ dalas kapesný sousedce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:09
- Nahlásit
Maya
lze to možná srazit na únosnou míru tím, že se naučí po chvilce toho nechat
no! jasně. Přijde mi normální že si pes zaštěká, ale neměl by se vytáčet. Měl by mě vnímnout prostě. Je mi jasný, že to nejde zlomit, je to jako u ohaře potlačovat zájem o zvěř , ale i u té zvěře mě pes musí prostě vnímat, ne že si pojede svoje. Pak nejsme 2 par'táci ale dvě jednotky.
cernej caj
me nevadi, ze by tam na sebe chvilu rvali, ono to i ferinu prestane po chvili bavit, a ja na zahradu zas tak casto nechodim - jen s nima.
tak jak řiká Mája, třeba to oni taky neřeší.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:10
- Nahlásit
cernej caj
Ta fotka nemá chybu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:15
- Nahlásit
PetraK
ale já neříkám, že nějak extra hrotí ten štěkot - ale de mi hlavně o to, že prostě nechci, ať se něco stane mýmu nebo jejich psu tím, že se před plot rafnou nebo jak psala fifijová blbě tam strčí tlapu nebo tak.
Ferina z toho má hysterák proto, že na to není zvyklá a je to novinka. Stejně jako má hysterák z adama když na ni kouká nebo z grace, když pije a tima naprosto ignoruje, protože to má doma každej den...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:27
- Nahlásit
PetraK
to je teda historka
ale zase žádnej nudnej nákup
PetraK
Přijde mi normální že si pes zaštěká, ale neměl by se vytáčet
no ono je to hodně o tom, že špicové jsou fakt oproti jinejm plemenům extrémně vytáčecí cholerici, holt to v nich bylo podporovaný, aby byli schopní třeba ze spánku ve vteřině začít lítat, štěkat a hlídat, ta energie ohařů nebo třeba border a podobných akčních plemen je úplně o něčem jiným, ale zase jsou schopný se stejně rychle uklidnit, což teda u ohaře ani bordery jsem neviděla, aby byli schopní přejít tak rychle do klidu
a naučit špice vnímat v tý štěkací hlídací euforii je fakt běh na dlouhou trať, takže pokud to jde jako u cernej caj vyřešit jinak, taky bych to udělala
jak už jsem psala, já radši taky vzadu plot znepřístupnila a vepředu, kde to nejde, jsem radši učila na povel do kotce než ke mě, přišlo mi to pro psa jednodušší a že v kotci se pak zklidnit musí jakože je dál od nepřítele a má menší prostor na lítání, ode mě by ho to furt lákalo k plotu a celkem to funguje, takže už si můžu s někým i popovídat přes plot
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:37
- Nahlásit
cernej caj
můžžesz zkzusit na svatební voblezlost tenhle mejkap
http://www.femina.cz/testy-kosmetiky/dekorativni/l oreal-paris-mineralni-make-up-s-blahodarnymi-ucink y-true-match-minerals.html
je to prášeček, pudr na štětci, není potřeba se to učit nandávat ani nosit, to zvládne i křovák, za pár vteřin, vypadá to přirozeně a přitom kryje, pocitově nic na xichtu není a je to skvělý hlavně na mastej vobličej, kterej moc nesnese ty tekutý..... využila bys i mimo svatbu určitě na někdy...
PetraK
mně na tom pobavilo ze všeho nejvíc, že jsi nepoznala tu osobu, páč to se mi stává furt.
akorát já jsem schopna nepoznat mimo teritorium ani přímo sousedku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:38
- Nahlásit
Berňačka našeho kluka je pohodový pes, který štěká akorát na pošťačku a na veterináře, který jezdí okolo její hradby na kole
Asi ti malí pejsi musí dohnat vůči těm větším nedostatek výšky v tom štěkání?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:38
- Nahlásit
Maya
tak to ja si pres plot ani nepovidam moc
|