Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:42
- Nahlásit

grimmh
Asi ti malí pejsi musí dohnat vůči těm větším nedostatek výšky v tom štěkání?
tak štěkají i velcí psi, takoví středoasijati, to jsou řvouni kam se hrabou špicové
a na rozdíl od špice štěkjí na nic, jen tak preventivně, byli tak vyšlechtění, aby preventivním štěkotem odháněli vlky od stáda jakože lepší dát vlkovi najevo, že stádo je hlídaný, než ho nechat přijít a pustit se s ním do křížku, dělají to pokud vím i pyrenejci a jiní pastevci
je to spíš podle mě o tom, na co bylo plemeno vyšlechtěný, pokud vím, berňáci nebyli vyloženě jen hlídací psi, ale používali se hodně i jako tažní, tam to štěkání asi žádoucí u nich moc nebylo

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:44
- Nahlásit

cernej caj
tak to ja si pres plot ani nepovidam moc
ano, chápu, kdybych nechala Dorina u plotu tak já taky ne
s Kimem teda v tomhle směru problém nikdy nebyl, ten vetřelce oštěká, ale když vidí, že s ním bavím třeba, tak toho nechá a jde si po svým, ale Dorin by byl schopnej tam řvát půl hodiny

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:47
- Nahlásit

cernej caj
s mejkapem teda neporadím, já se osypu po každým, když to mám na gezichtě dýl jak hodinu nebo dvě, takže to nepoužívám, protože po pár pokusech už mě ty experimenty přestaly bavit
zrovna od loreal nesnesu nic, ani krém, nevím jak mejkap, ale krémy mají hodně parfémovaný, což je naprt

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:55
- Nahlásit

Mayazrovna od loreal nesnesu nic,

od loreal taky jinak nic nepoužívám, je to moc parfémovaný a agresivní.
ten pudrovej mejkap mi ale připadá dost v pohodě. v podstatě takovej pudr, jen líp drží.

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 09:59
- Nahlásit

akorát pro případ alergické reakce bych fšecko zkoušela v dostatečným předstihu před Akcí

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:09
- Nahlásit

cernej caj
kradu z fb

to mají na Jizercéééé, když jsme tam šli, měli to před hospodou. BOhužel pro nás, otívrali tehdy až v pět hoditn

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:11
- Nahlásit

Vero
akorát pro případ alergické reakce bych fšecko zkoušela v dostatečným předstihu před Akcí
tak to určitě
nejlíp natřít na zápěstí a na krk
cernej caj
já mám nejlepší zkušenost s Nivea Visage, v podstatě nepoužívám nic jiného, ale ono je to dost individuální, pokud nic nepoužíváš, tak to fakt jedině vyzkoušet

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:12
- Nahlásit

PetraK
to mají na Jizercéééé
takže jste neviděli 2x ?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:18
- Nahlásit

Vero
to ocihnu, dik. ALe na jedno pouziti mozna zbytecne drahy, tak uvidim. chtelo by to vyzkouset nekde hlavne. Jinak od loreal mam pletovku a s tou su spokojena.

PetraK
to mozna bohudik, bys pak mela dve blany

grimmh
si nemyslim, ze si tim spicove zrovna kompenzuji to, ze to nejsou vetsi psy, ale maji to tak nastaveny. Ale ferinka teda je fakt trochu hysterka, tak u ni to je trochu horsi, nez s vokounem

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:24
- Nahlásit

cernej caj

kup si mejkap ale 14dní předem ani nemá smysl za to utrácet, zkoušet, učit se to nosit s rizikem asi tak 100% jistoty, že po tom voblezu ještě víc

to chápu, no tohle nebyla nějaká velká investiice, stálo to stopade (DOVOPRAVDY STOPADE!! ne šestsetsedmdesát, jako ty džíny )
Je to jakási zn. Gabriela Salvete či co má to příjemnou konzistenci, dobře to kreje, není to ani nazvaný jako makejůp. Jestli chceš, podívám se doma?????

fakt se chlám

to je gůt, v pátek se má člověk tlemit už vod rána

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:30
- Nahlásit

cernej caj
taky co jsem slyšela když si dojdeš pro Vichy do lékárny, dávají prej vzorky zdarma, tak třeba i mejkap a vzoreček by ti stačil?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:32
- Nahlásit

a hele, Praha se nezdá https://cs.wikiversity.org/wiki/U%C5%BEivatel:Mmh/ Skladi%C5%A1t%C4%9B/Seznam_subjekt%C5%AF,_kter%C3% A9_maj%C3%AD_vlajku_jako_Kunda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:39
- Nahlásit

PetraK
no a vratili ti presne aspon?

sem zetla, ze se "fakt se chlemtam" a se divam cooo?

Maya
to se muzu zeptat. ale nejsu zvykla mit cokoli na gezichte

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:50
- Nahlásit

cernej caj
to se muzu zeptat. ale nejsu zvykla mit cokoli na gezichte
no jo, tak si tam nic nedávej ať nejseš z toho nervní, ono to stejně nikdo řešit nebude a fotky se můžou vyretušovat

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:52
- Nahlásit

cernej caj
a nebo zkus teď konopnou mast, ta obvykle tyhle kožní problémy vyřeší během pár dnů, i když pravda nevím jak ta kupovaná, ale určitě taky učinkovat může a že by se po ní někdo osypal jsem ještě neslyšel

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 10:52
- Nahlásit

Maya
jojo, v to doufam

venku z okna je tam fakt naaadherne dneska

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:25
- Nahlásit

cernej caj
venku z okna je tam fakt naaadherne dneska
jj, tady taky, radši bych byla venku, zvlášť když vím, že od zítřka má lejt 3 dny, to je fakt jak naschvál

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:28
- Nahlásit

Maya
no to je, v praci krasne, doma hnusne.
sem se prave dost precpala na obidku, asi puknu...

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:29 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Rumštajn ve spolek,
já vás nemám šanci dočíst sakra !!! žubaže sem přežila jen vo fous..ten stres je fakt děsnej a přitom mě nic nedělal !!! ale muším jak přidat na čištění prej bo huž se mě tam něco tvoří a příště bude určo vrtáááčka

Sem vás chtěla hlavně pozdraviti popřáti hezkýho víkenda a jdu pracovati. Na pondělí přijede kamidžoon a vodveze první várku..díky bohu..už zas bude moc projít koupelnou aniž bych voblejzala desítky krabic

Maya
špicové jsou fakt oproti jinejm plemenům extrémně vytáčecí cholerici

souhlas..ale Fajfka se postupem času naučila reagovat na moje dost stačí už víím, ale zajímavý je že jak je jelito hysterik energetit tak tomu ve svý poplašeností dojde až dýl že po něm čék chce ticho ..
zrovna dneska se divila pošťačka jakto že ještě nepřijela k nám a já už stojím ve dveřích a čekám na ni... (jako dyby neslyšela ty mý dva dementíky doma ) no páč to moji dva dementi už přesně poznaj že jede pošta a štěkaj ještě když je pošťačka 300 metrů od baráku

PetraK
jůůtaky bych potřebovala nový rifle ! si dobře nakoupila až na to dýýško noo..ber to jako dobrej skutek

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:32
- Nahlásit

cernej caj
ale de mi hlavně o to, že prostě nechci, ať se něco stane mýmu nebo jejich psu tím, že se před plot rafnou nebo jak psala fifijová blbě tam strčí tlapu nebo tak.

tak to je jasný, to chápu, mi to původně přišlo, žes řešila to že tam vylítne a ščeká jako blásen - tak jsem to chápla z toho já.

Maya

ale zase žádnej nudnej nákup

ne já se nenudím ani při nákupech

e špicové jsou fakt oproti jinejm plemenům extrémně vytáčecí cholerici, holt to v nich bylo podporovaný, aby byli schopní třeba ze spánku ve vteřině začít lítat, štěkat a hlídat,

no bať, však jo, nejde přeprat plemeno, ale i tak by ten pes ale měl se mnou spolupracovat, takže prostě když tam jdem a on vylítne, že tam je jinej pes nebo něco, co má za úkol ohlídat, tak jo dobrý, ale do určitý míry prostě, páč pak by mě to otravovalo, kdyby jezdil jak elektrická myš podél plotu a řval a řval. Tož bych si s tím zkusila dát tu práci a nějak to posunout do těch přijatelnejch kolejí.

což teda u ohaře ani bordery jsem neviděla, aby byli schopní přejít tak rychle do klidu

když vyletí za zvěří a dostane povel lehni? to mi přijde dost že se musí ve vteřině uklidnit. .

a naučit špice vnímat v tý štěkací hlídací euforii je fakt běh na dlouhou trať

no ale to je o tom, že ho do tý euforie nesmím pustit právě a pokud vím, co plemeno obnáší, že má v sobě tu štěkavost, tak ho budu od maličkata vést k tomu,a by se dokázal ovládat. Myšleno pochopitelně v nějakých rozumných mezích, ne že fakt půjdu proti povaze plemene. ale musí mě být vždy schopný vnímnout, protože pokud ne, je to pro něj nebezpečný - může ho to stát život, pokud poletí v euforii někam a nevnímne mě, může naběhnout psovi do tlamy, potkat se s autem.... a tak. Já doufám, že to nevynívá nijak blbě, ale myslím tím jen to, že pes by mě měl umět opravdu vždy vnímnout - v maximální možný míře a to, že s určitou povahou plemene musím počítat a přizpůsobit tomu výchovu, páč von se ten lidskej svět pro ty psy dost změnil od tý doby, co jsme různý plemena vyšlechtily. Kdybych nepočítala s tím, co obnáší ohaří povaha, nebudu moci chodit s Ešusem , Blankou navolno, když nebudu v tý výchově s tou povahou a jejíma hlavníma rysama počítat. Ohař neštěká, ale má zase tendence lovit, tak se na to při výchově zaměřím a od malička nenechám honit ani holuby, nic učím ho aby mě vnímnul i v momentě, kdy mu před čumákem vystřelí cokoliv rychlým pohybem. (Třeba přes míček, když je malej, to jsem ho učila, aby vnímul povel čekej, je to takovej základní kamínek.). Neívm, jestli to nepíšu blbě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:33
- Nahlásit

Fajka
od tý doby, co mi zubařka dala lexaurin mi ani nevadí tam chodit
ale hlavně, že vše OK a nic ti nedělali.

páč to moji dva dementi už přesně poznaj že jede pošta a štěkaj ještě když je pošťačka 300 metrů od baráku

já dobře nakoupila na svatbu. V sekáči za páďo černý rifle

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:33
- Nahlásit

Maya
akže jste neviděli 2x ?

bohužel ne, a bylo nám to děsně líto páč nás ten nápis cestou tam dost uchválit

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:34
- Nahlásit

Fajka

To je fajn, že zubař byl tentokrát milosrdný.
A měla bys zvolnit tempo!!! Nedá se to vydržet dlouhodobě.
Ty, ty ty.

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:35
- Nahlásit

PetraK
bohužel ne, a bylo nám to děsně líto páč nás ten nápis cestou tam dost uchválit
šiš ten nápis je dobrej

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:37
- Nahlásit

Fajka
žubaže sem přežila jen vo fous..ten stres je fakt děsnej

a já vobjednala tři kola pizzy a voni nepřijeli!! hlavně, žes přežila ale

cernej caj
to mozna bohudik, bys pak mela dve blany

tak bych byla zase dvojpsí aspoň na chvílu

Sem vás chtěla hlavně pozdraviti popřáti hezkýho víkenda

tobě taky děfčico

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:39
- Nahlásit

PetraK
.). Neívm, jestli to nepíšu blbě.
ale ne, píšeš to dobře a myslím, že to celkem chápu
on často u špice je problém v tomOhař neštěká, ale má zase tendence lovit, tak se na to při výchově zaměřím a od malička nenechám honit ani holuby
kdo má špice v bytě, tak samo ho odmalička učí, že na zvonek se zaštěká párkrát a pak ticho a problém s tím nemá, jenže tyhle větší špice si většina lidí kupuje na ven, na hlídání domu a ten pes tam bejvá sám a klidně si může oštěkávat co chce a lítat kolem plotu jak chce a pak ho můžeš stokrát učit, že je to blbě, když je tam další den zase sám a klidně si v tom bude pokračovat, problém je prostě, že u takovýho psa nejsi schopná kontrolovat tolik jeho chování jako u psa, kterej je furt v bytě a venku jedině pod tvým dozorem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:41
- Nahlásit

PetraK
jojo, tak to že tam vylítne a štěká jako blázen mě taky štve, protože v tu chvíli je neodvolatelná, ale to se zas ochodí, až si na sousedy zvykne a navíc třeba tam ani tak dobře neuvidí přes zástěnu. přece jen 4roky tahle půlka zahrady byla liduprázdná. Si myslím, že když primárně pořeším zábranu proti úrazu tak tohle přijde samo časem, až si zvykne, že to je normální tam mít psa.

u feriny se mi těžko stane, že ho do tý euforie nesmím pustit - neumím to poznat ani, že to přijde.

PetraK
Člen
- Nahlásit

birma

Řekla bych, že by si čajda mohla sedat s Ferinkou na zahradu den co den, ale strašně špatně by se jí to převádělo do stadia, kdy by tam dělala něco jiného a na Ferinku se nesoustředila.
Adam mě naučil vybírat si ty důležité boje a tohle je prostě něco, co by podle mě stálomoře času a sil jak kafe, tak Ferinu a na místě čajdy bych ty síly a čas věnovala spíš dotažení přivolání, než tomu, aby s ní Ferinka mohla chodit na zahradu věšet prádlo.
To už by mi přišlo jednodušší se domluvit se sousedem na pár společnejch procházkách a na tom, že po úpravě plotu na tý zahradě pár dní pobude, aby si na něj prostě zvykla..

ejch - zas špatně jsem to napsala , jsem debil nebylo by to postavený pochopitelně jen na jednoduchém sezení s dobrůtkama. to jsem fakt nevystihla - ale spíš na komplexnějším přístupu - nicméně tím sezením bych asi já začala a přidala k tomu další věci, kdy se pes naučí mně vnímat. Včetně toho podstatnýho co zmi'nuješ ty, a to přivolání a těch dalších věcí.

Maya
Člen
- Nahlásit

PetraK
já vobjednala tři kola pizzy a voni nepřijeli
a já si dám k obědu pečený stehno heč

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2014 11:44
- Nahlásit

cernej caj
Si myslím, že když primárně pořeším zábranu proti úrazu tak tohle přijde samo časem, až si zvykne, že to je normální tam mít psa
to určitě, když si vzpomenu jak se Kim jako štěně dobejval k sousedům na sekačku, kterou tam soused vždycky nechal stát a někam na chvíli odešel a jako ta sekačka tam nikdy jindy nebyla, tak tam neměla co dělat!!! zvyknul si za pár tejdnů

<< 1 ... 2889 . 2890 . 2891 . 2892 . 2893 . 2894 . 2895 . 2896 . 2897 . 2898 . 2899 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání