| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 18:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
Ja znala frbulku kdysi, a ta kousala na rukav lip, jak kdejakej NO. Chrochtaky zboznuju, nejvic ovsem staffbuliky, to jsou spravny odklapeci hlavinky. A mi to pripomnelo jedno stary video, doprovodny program. Aneb, nikdy nepodcenuj prtavy plemeno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:15
- Nahlásit
Fifi
tak ten je hustej
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:18 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
rumstajn.
tak vám jdu rict, ze mi uz regulerne zacalo hrabat.
asi dva dny diskutuju s muzikem, esi se ta jizva v miste, co praskla, pekne a nalezite hoji (rika muzik), nebo je to jakysi blby, pac to zcervenalo a neco z toho tece, takze to mozna hnisa.
protoze ani dnesek mi nedal jednoznacnou odpoved a vyrostla ma uzkost, ze kdyby to bylo spatny, nebudu to od pondelka do stredy jak mit jak vyresit, rozhodla jsem se vydat se na veterinu. holt zaplatim pohotovstni priplatek, ale zas nebudou tam lidi a budu vedet a mit klid. (muzik sel kupodivu s nama).
pani na prijmu me ale asi nejak neposlouchala, nebo o tom nepremyslela, a misto aby me poslala, at na to koukne, kdo tam zrovna sedi, zavolala domu chlapeckovu osetrujicimu doktorovi...... ktery teda dojel, kouknul psakovi mezi nohy, a rekl, ze je vsecko, jak ma, a ze kdybyse mu zavolali predem, rek by rovnou, at nejezdime. a lupnul mu teda trochu dezinfekce jeste.
mi to fakt bylo lito, ze jsem ho nedorozumenim vytahla takhle z domu, ale co me dostalo, ze pan doktor se malem omlouval, ze neco nauctovat musi, kdyz uz vyjel, a nauctoval se vsim vsudy tri stovky... ve svete, kde si nase pravnicka uctuje za mail stovek sest. uuuf
tak hlavne jsem rada, ze to je fakt v ppradku.
muzik dokonce ani nerika prilis durazne, "vidis ja ti to rikal"
birma
dobry cteni.
v podstate jedinej - podle me - prinos psychologu behavioristu, ale zas neni to jenom jenom.
jinak dumam, prihlasit se to te katciny konference, jen esi bych zvladla natocit nas na video. se mi moc nechce.
ty tam asi jsi? je to dobry?
cernej caj
koukam mas roupy pekne lehni a zustan! pak si to vynahradis.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:49
- Nahlásit
rumštajn
dneska byl teda vydařenej den, narozeninová oslava, kde jsem dostala zákusečky a pak procházka, sem se teda musela vrátit s Kimem domu trochu dřív, protože už by to neušel, ale bylo krásně a teplo, fakt paráda
Vero
to je teda dobrej vet, tak mít klid za tři stovky, to je fakt docela dobrý, u nás tedy jen pohotovostní příplatek je pětikilo, ale zase fakt, že v sobotu ordinujou normálka až do jedný, akorát u nás se obvykle něco vyvrbí večer
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:50
- Nahlásit
ty spamy tady teda děs, doufám, že to admin brzo smaže
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:54
- Nahlásit
Vero
jinak dumam, prihlasit se to te katciny konference, jen esi bych zvladla natocit nas na video. se mi moc nechce.
ty tam asi jsi? je to dobry?
Nejsem, ale zvažuju. Jak dělá Katka všechno poctivě, tak to bude určitě super
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 19:56
- Nahlásit
Vero
tak supr, ze je to v poradku a aspon mas klid
Maya
no my když kvůli krvavýmu žigulovi, co sípal a nemoh se postavit volali v neděli v době oběda našeho veterináře a to teda nemá žádnou regulérní pohotovost, tak za ty atb a utišující věci chtěl asi 150, tak mu dal muž 200, ať z toho taky něco má
že ses nepochlubila, mame ti gratulovat?
ja se fakt nudim, sem tu s timikem nacvicovala lehni, ale ono na tom metru ctverecnim mista na podlaze zadna slava
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 20:00
- Nahlásit
Maya
i u nás je pohotovostní příplatek.... fakt jsem žasla, podobně jako naše oční vetka dělala třeba zdarma všecky kontroly, že to už bylo v ceně operace, která taky byla neuvěřitelná, v podstatě náklady na materiál a práce osob vyšla tak na každou dvě stovky.... že by tak bylo vidět, že nejsu rotšilt?
akorát u nás se obvykle něco vyvrbí večer
to je takovej zákon. věci se musí pos... vždycky, když to nejde moc řešit.
jinak byl den vyvařenej, koukala jsem na videozáznam z přednášky, nechápu z té statistiky ničehož nic, a dala jsem si do kapsy čokobonbon a zapomněla na něj... si řikám, proč mě ten buldozér líže mikinu.
asi nelepčí byla ta vycházka k vetovi i vzhledem k výsledku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 20:02
- Nahlásit
cernej caj
a to teda nemá žádnou regulérní pohotovost, tak za ty atb a utišující věci chtěl asi 150, tak mu dal muž 200
oni jsou ti veti někdy jak z jinýho světa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 20:24
- Nahlásit
Vero
ono teda taky záleží, jak si to můžou nebo nemůžou dovolit... je mi jasný, že ten náš doktor okres břeclav, kterej má malou ordinaci asi v městkým prostoru to bude mít jinak, než vet v centru města, kterej má nájem prostor neuskutečnej... tak stejně to asi bude jiný u doktorů na veterině třeba než v soukromý ordinaci. V každým případě je supr vidět, že ty lidi prostě nežijou jen tím, jak si nahrabat, i když by asi vzhledem k situaci mohli.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 20:35
- Nahlásit
cernej caj
V každým případě je supr vidět, že ty lidi prostě nežijou jen tím, jak si nahrabat, i když by asi vzhledem k situaci mohli.
přesně tak
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 21:03
- Nahlásit
cernej caj, Vero
Souhlasim, tohle je děsně fajn, když je vidět, že u toho užívaj i srdce
Na tohle má neskutečnej talent Honza, s minulym vetem fungovali na bázi výměnného obchodu, po jeho smrti převzali ordinaci nějací mladí a teď mu kastrovali Sísu - za kastraci, atb + několikery kapačky platil jen za matroš a ještě se mu prej vet omlouval, že po něm něco chtít musí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 22:18
- Nahlásit
cernej caj
že ses nepochlubila, mame ti gratulovat?
neee, já byla jen host naštěstí
ouhlasim, tohle je děsně fajn, když je vidět, že u toho užívaj i srdce
my měli kdysi takovýho veta, když jel kolem, tak se kolikrát i stavil jestli něco nepotřebujem, měl bobtaila a vozil ho s sebou, bohužel umřel docela mladej
jinak taky máme jednoho levnějšího, chodíme tam na očkování, ale ten mimo ordinanční hodiny nedělá a stejně už se mi minule zdálo, že podražil, takže takový rozdíl s tou klinikou už to až tak není, navíc nemá ani žádný vybavení, takže s nějakým problémem jdu radši na tu kliniku, ale pravda pořád třeba když kocour chytne rýmu, tak u něj to mám za tři kila a na klinice, kam jsme museli když měl dovolenou, jsem dala za to samý tisícovku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 07:48 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Vero
To je fajn, že ¨vet byl rozumný s cenou a ještě lepší zpráva je, že hafík je OK.
My jsme byli na veterině v sobotu před 14 dny s freťulí - zvracela celý den. Za rentgen (jestli si neucpala střívka ¨tím, že by ožrala co neměla) injekci proti zvracení a injekci ATB - 1400,- Kč, druhý den za 1 injekci a dávku ATB 400,-Kč . Není to málo, ale člověk je šťastný, že je mazlík v pořádku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 08:08
- Nahlásit
grimmh
to máš určitě pravdu v tomto, že nakonec jde hlavně stejně o nás a naše zvíře...
ale v našem případě když můžeme jet jen 10km a máme to za třetinu cenu nebo můžeme jet 20km a je to 3x dražší a ten doktor, co ho maminka tak vychvaluje nám povahou vůbec nevyhovuje, tak tam člověk jede jen když fakt musí.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 08:49
- Nahlásit
cernej caj
člověk jede jen když fakt musí.
to úplně chápu.
My u nás v místě chodíme na běžná očkování k vetovi penzistovi, který je levný a moc milý, ale v minulosti jsem měla u něj špatnou zkušenost při kastraci (možná to byla náhoda a špatná kondice naší fretčí holčičky, která to málem nepřežila), proto se všemi podstatnými věcmi a taky z důvodů super vybavení ordinace jezdíme do Plzně k vetovi, kterému důvěřuju. Je dost drahej, ale prostě mu věřím. U nás je ještě problém v tom, že málo vetů "umí" fretky, tak proto jezdím k tomu do Plzně (ten má mimo jiné i velkou fretčí klientelu).
Prostě je důležité že chodíš tam, kde má vet tvojí důvěru.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 08:57
- Nahlásit
uaaaa chtela sem nachystat saty na zehleni a jsou na nich takovy maly cerny tecky, co to muze byt???
to mam z toho, ze to skladuju v posteli, jestli zjistim, ze si to nemuzu oblict, tak me asi klepneeeee
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 08:58
- Nahlásit
grimmh
tak s fretkama je to urcite horsi, nez se psem nebo kockou, to jo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:01
- Nahlásit
cernej caj
Snad ne svatební šaty?
grimmh
Prostě je důležité že chodíš tam, kde má vet tvojí důvěru.
Svatá pravda. Nejlepší kombinace samozřejmě je dobrej, vybavenej a levnej vet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:07
- Nahlásit
birma
jo, přesně ty
sem to hodila do pračky na 30, páč zas nevím, aby se mi to nesrazilo a doufám, že to tam pak nebude sem je dala do novýho obalu z ikey minulej týden, tak já nevím, nemohlo to něco z toho nachytat, nebo co to je... su z toho dost vystresovaná, co když se to nevypere?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:14
- Nahlásit
cernej caj
Šišmár držim palce teda a dej pak vědít!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:19
- Nahlásit
birma
dík, su z toho dost na prášky, kdyby se to nepovedlo, tak mam totiž asi dost průser, páč pak bych musela šáhnout po náhradní variantě, ale to ani nevím, jeslti by mi je tak rychle zůžily
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:28
- Nahlásit
birma
tak se to nevypralo nevím, jak tu máme trošku vlhko, jestli to za ty 3 měsíce v posteli nemohlo chytit nějaký plísňový zárodky, ale nevím teda z čeho, se snažím postel větrat a co tam má muž košile sváteční, tak ty vypadaj normálně...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:34
- Nahlásit
cernej caj
zkus to vzít do čistírny, jestli si s tim neporaděj, nebo to v ruce vzít nějakym vanishem nebo tak něčim?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:36
- Nahlásit
birma
v ruce sem to zkousela prodrbat, ale je to spousta malejch cernejch tecet proste po cely plose tu cistirnu ještě zkusím...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:57
- Nahlásit
cernej caj
jáááj to vypadá fakt na plíseň. to je škodaaaa.....
zkus si koupit Savo perex, to by mohlo zabrat.
event až vyčerpáš všecky možnosti, tak před vyhozením obyčejný savo proti plísním, je to jednobarevný v podstatě bílý, i to by mohlo snad vyjít.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:57
- Nahlásit
Cau dury
Nemate nekdo tip na kvalitni pelechy? V podstate uz bydlime, i kdyz je tu jeste mraky prace, nicmene zlatackum chci poradit neco fajnyho, kam si budou moct zalizt, kdyz zrovna nebudou lezet s nama v posteli
Co jsme tak koukala po netu, tak z toho nejsem moc moudra, bo mam nasledujici pozadavky: Kvalitni nepromokavej matros, kterej jde dobre udrzovat. Vypln nejlip asi nejaky duty vlakno ci tak neco, rozhodne ne molitanova drt a nejlip ani molitan. Se zvysenejma okrajema, bo Dy si rada odklada hlavinku. Zaroven ale chci neco mekkyho a hrejivyho, uz je to proste staroba. Resenim je samozrejme nejaka matracka, ale rada bych neco lepcejsiho. Kdybyste mely nejaky osobni zkusenosti, byla bych zauzlovana
Ja koukala po tehle:
http://www.zvireci-potreby.cz/2359,nobby-liam-odol ny-nylonovy-pelisek-pro-psa-barva-cervena.html
http://dooop.cz/c/8/pelisky-dooop.html (ta cena je teda dost vysoka uz, ale hlavne nevim, jeslti zas nejsou ty okraje moc vysoko)
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/topsell er/vybrane_pelisky/212822
http://www.exo-eko.cz/Vodeodpudive-pelechy-pro-psy /Pelech-DRAGO-obdelnik-cerny-Trixie (se znackou Trixie ale nemam u jinejch vyrobku moc dobry zkusenosti)
http://www.besishop.com/products/pelech-comfy-110- x-851/ (tady je molitan)
http://www.spokojenypes.cz/thermo-podlozky-pro-psy /podlozka-drago-hneda-120x80?id=64725 (tu jsem zas nejak nenasla, z ceho je vypln)
A ted babo rad )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 09:58
- Nahlásit
teda s tímSavem perex musíš mrknout, jestli to ta látka snese, je tam nějaký omezení....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 10:04
- Nahlásit
Vero
dík, na to savo mrknu, ale píšou, že je to bělidlo, tak asi na to spolíhat nebudu... sem vršek i pošplíchala normál savem, pořádně proprala v ruce a nic zato koupelna smrdí jak blázen...
psala sem SOS slečně, co mi to šila, jestli by nestihla do 3týdnů ušít druhý kolo, za ty 2 000 co to stálo to snad přežiju, hlavně třeba ty původní aspoň budu moct nabatikovat nebo něco, ale tohle, to je fakt noční můra
Mathea
a myslíš, že na dotaz by ti neřekli, z čeho je ten vnitřek?
u toho doop pelisku s vysokyma krajema - myslis, ze je to pevny a tvrdy, nebo spis poddajny a kdyz by si polozila hlavu, ze by se to snizilo a vahou zdeformovalo? ale pokud by to melo ten tvar drzet, zda se mi to taky dost vysoky.
ten prvni je moc hezkej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2014 10:06
- Nahlásit
Vero
o bavlně tam nic nepíšou, jenže už to je riziko, že to bude flekatý... sem si říkala, co to zkusit vyprat na 90, páč teď už je asi jedno, co s tím budu dělat za pokusy, že jo...
|