| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 22:53
- Nahlásit
teda vy jste drásalky, to se ani nedá dočíst
birma
mně tam akorát pár věcí zplesnivělo
mě piškoty jednou, když jsem promokla a zapomněla sem že je tam mám, humus to byl
grimmh
taky dobrá knížka o komunikaci se psama je tahle http://www.plotknihy.cz/titul.php?titul=321
a další tipy http://www.arara.cz/t/product.php?id=180843&ref_id =zbozi
a můj tajnej tip, kterej není sice přímo o psech, ale hodně o klikru http://www.beletrie.eu/knihy/co-me-vycvik-zvirat-n aucil-o-zivote-lasce-a-manzelstvi.html
no a pro úplný začátečnílky celkem srozumitelně napsaný http://www.arara.cz/product/154147
tož sorry za spam knížkama, ale mám doma velkou sbírku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 22:55
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
to jo a celkem pravdivý
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 22:59
- Nahlásit
pravdivý!
Maya, Fifi
jsem ráda, že nejsem sama s takovou zkušeností
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 23:03
- Nahlásit
Obzvlaste ty bojovy vemena nemaj chybu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 23:45
- Nahlásit
birma
zasmrádlý játrovky
sedim si tak v práci a říkám, híml.... prohrábla jsem kapsy ... a co myslíš, bylo to to tam! Zapomněla jsem tam kousek točeňáku
grimmh
holky huž tu psaly. 101 triků jsou dobrý - na to jak zabavit psa, ale nenajdeš tam moc o tom, jak ho vychovat, jak postupovat. Tu druhou neznám. Já sama pro sebe měla a mám pár pravidel . První je, že co vím, že nechci, tak prostě nedovoluju hned od prvního. Druhý je, že s laskavostí nejdál dojdeš, ale bez důslednosti to tak daleko nebude . Další je, že všechno učím hrou. A postupně po mých oblíbených pidikrůčkách, který ovšem můžou klidně jít zatraceně svižně rychle za sebou. Záleží na nastavení situace, na povaze psa, toho kdo učí, jak to psovi dokáže vysvětlit a pochopitelně, jak to ten konkrétní pesan dokáže pochopit. Vždycky si musím uvědomit, že je to podobný jako s dítětem - neboli moje oblíbený, že po batoleti taky nebudu chtít aby psalo diktát, navíc ještě na jedničku. Všechno musím psu nejdřív srozumitelně vysvětlit, ukázat,aby pochopil co se po něm chce, co ono slovo znamená a pak to můžu cvičit, učit a následně to po psu můžu chtít. Fifi má pravdu, určitě bych si vyrazila na nějaký seminář. Třeba ten zmiňovaný od F. Šusty jsou velmi dobře investovaný peníze a je to originál. Ten člověk to opravdu umí. Ještě krom toho co zmiňujou holky - já mám od K. Pryor-svého psa nestřílejte. A co má pes na jazyku- to nevím ovšem teď jméno autora
Fifi
Mne jednou naklicila v psi bunde siska...
to je aspoň čistá záležitost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 23:52
- Nahlásit
Docela vtipný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 09:00
- Nahlásit
Fifi
To i mne, pak vcetne bundy...
jeeeeziiiis
PetraK
chudak stenisko
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:06
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Holky, moc děkuju za tipy na knížky. Někam si to přepíšu, uložím a za čas zase něco nakoupím. Manžel si už teď dobromyslně ťuká na čelo.......že psa budeme mít až za pár let a já už takhle blbnu.
PetraK
[i][Já sama pro sebe měla a mám pár pravidel . První je, že co vím, že nechci, tak prostě nedovoluju hned od prvního. Druhý je, že s laskavostí nejdál dojdeš, ale bez důslednosti to tak daleko nebude . /i]
S tímhle se plně ztotožňuju, protože xx let jsem tohle aplikovala na našich dosavadních domácích mazlíčcích - i když to nejsou psi. Jen se budu ztrácet v tom učení pejska hrou, protože to budu muset napřed něco nastudovat
Dnes jsem měla krásné ráno. Sousedi si přivezli štěňátko fr.buldočka----je roztomilej, moc pěkně vybarvenej. Musela jsem hned koupit něco "do kouta", protože jsme večer zvaní na návštěvu k pošmajchlování té malinké prdelky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:16
- Nahlásit
grimmh
tak to budes ve svym zivlu, pejska hned vedle, budes moct sledovat primo co ve vychove se ti bude libit a co ne
uzij si posmajchlovani
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:21 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
cernej caj
čajíčku, já to tam vidím s výchovou dost bledě. Mají 2 malý děti, matka podnikatelka, její muž taky dělá od nevidím do nevidím.
Ale snad se naučí štěndo dobře vychovat a vycvičit tak, aby mohlo slušně fungovat.
Z těch pár minut co jsem ho měla možnost vidět se zdá, že základy má z původního domova dobré. Způsobně chodí kadit i čůrat na vymezené místo s plenou.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:32
- Nahlásit
Dneska mi udělal holomek radost byli jsme ve zverimexu, dlouho předlouho Adam vybíral, co by si tak koupil až jsem mu nakonec vybrala sama. A poprvé si to sám odnesl domů! Ještě nikdy to ani nezkusil a dneska to ucho dotáhl fakt něco přes kilometr. Zvládnul v klidu i dlouhý čekání na semaforu i cestu výtahem - s tím obojím mívával zpočátku problém Altárek, Adam zato řeší, jak čuchat a značkovat s uchem v hubě a nechce se mu úplně domů, chtěl si to sežrat venku na sluníčku jsem zvědavá, jestli mu někdy půjde svěřit taška s nákupem
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:37
- Nahlásit
Birmo, velká gratulace!!!!!!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:46
- Nahlásit
grimmh
tak hlavně u buldočka je dobrý, že to je buldoček a ne ovčák nebo bordera. Snad to bude fajn a budou se mu věnovat. Kluci by se s ním mohli taky vyblbnout, i když záleží, jak jsou už velcí.
birma
to je sikulka u nas bych tomu teda slunicko nerikala, navic nevim, zda mam dodrzovat ten klid na luzku nebo muzu na hodinu s psama
zatim sem jen vyprala 2 pracky a udelala muzi poradek v ponozkach
a fotky z rijna ze stezky velmistra, uz jsem davala kdyz to bylo aktualni ukazecku a ted konecne album...
nojo, mela bych si dodelat web konecne, mam resty minimalne za pul roku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 10:56
- Nahlásit
Rumštáááj všem co mají víkend i těm šťastnějším, kterým začíná dovča, žeeeee Píp!!
jedno uspávací psí video, možná jste ho sem už házeli ...
http://www.youtube.com/embed/VRgQaOOZRo4
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:03
- Nahlásit
cernej caj
Musíš ležet! Žádný uklízení ani capání, koukej spát!
Fotky jsou nádherný, už aby byl březen, úplně ti závidim, že už jsi začala sezónu a tímhle jsi mě dorazila teda
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:04
- Nahlásit
Janiii
Jsou k sežrání všichni. Milující smajlík.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:06
- Nahlásit
Čajíčku, ty fotky jsou kráááásný. Já podzim nemusím kvůli jeho ponurosti, ale tvé fotky jsou důkazem, že může být překrásně barevný a vlídný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:09
- Nahlásit
Janiii
To je krásný video člověk by je úplně uňuňal, když je tak vidí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:27
- Nahlásit
Janiii
to sou cumááááčci
grimmhbirma
díky
já nemám ráda na podzimu když je fakt sychravo, větrno a neustále prší, jinak bych řekla, že jaro s podzimem sou asi nejhezčí období a pak následuje léto se zimou
no dobře, pověsím prádlo, dám vařit květák k obědu a budu zalezlá u pc. Kdyby byl doma muž, obstaral by bestie kolem 6té, když začali prudit, že chcou čůrat (ven teda evidentně nechtěli, svině napřed čekali, že dostanou nažrat jak sou zvyklý, no ale to se zas nechtělo mně no a to já takhle už neusnu, jak jednou musím vstávat...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:36
- Nahlásit
NE ABYSTE TU ZLOBILY, NECHÁM SI VÁS VOHLÍDAT!!
ČŮS A KRÁSNEJ VÍKEND
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:37
- Nahlásit
PetraK
Užijte si to pani i s Brtnikem a Blanokřídlou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 11:50
- Nahlásit
PetraK
užijte si tooo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 13:40
- Nahlásit
Moc hezkej Katčin článek o historii operantního podmiňování
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 16:45
- Nahlásit
birma
ten clanek je rozhodne zajimavej.
A me to uz fakt doma nejak nebavi, sice sou obcas dny, kdy me to i doma bavi ale dneska to tak fakt neni... a navic nemam teplotu, hura. bych skoro mohla zitra na vylet, co sem zrusila, nez me tu hrabne... nekdy asi lepsi, kdyz ma clovek za celej den aspon ke komu prohodit "co bude k obedu"...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 16:54
- Nahlásit
cernej caj
Ne nemihla bys na výlet, musíš odpočívat. Ty si fakt jak malej harantík s těma chorobama, co?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 16:59
- Nahlásit
birma
já vím, že nemohla ale mám prakticky celej týden samotku po práci a v práci když to tak vemu tak člověk má kontakt s lidma asi tak 20minut během oběda a já su moc společenskej tvor na to, aby mě ta izolace bavila delší dobu. Už si fakt začínám přát, aby mi psi začali odpovídat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 17:47
- Nahlásit
grimmh
Způsobně chodí kadit i čůrat na vymezené místo s plenou.
Chjo. To budou mit co delat, to pak preucit ven.
birma
Moc hezkej Katčin článek o historii operantního podmiňování
Zajimavy pocteni.
cernej caj
Lehni a zustan! Krasny fotky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 17:57
- Nahlásit
Fifi
Lehni zrovna procvicuju s timickem
To budou mit co delat, to pak preucit ven.
myslis? my sme selmicu nasi prvni taky doma ucili na plech a vlastne vsechny stenata, co nasi meli, ze chodili tam... a nejak sme s tim potize nemeli, ale pak kdyz byli starsi, nebo kdyz sme se fakt nekde zdrzeli, tak vedeli, ze tam muzou a nemusi jim kvuli tomu prasknout mocak...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 18:06
- Nahlásit
cernej caj
Tak on je rozdil mezi tim litat se stenetem ven a mit nekde plinku jen coby pojistku. A tim, kdyz si stene chodi jen a pouze na plinu, bez moznosti uceni se vencit i jinde. Ted to teda pisu vseobecne, ne ohledne stenete buldocka. Ja u stenat nikdy podobny curaci misto doma nenacvicovala, i prditka treba 5-6tydenni upalovali pres chodbu se vycurat ven. Ale kazdyho vec, jak si to vychova.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2014 18:20 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Fifi
tak ja to taky pochopila jako pojistku. Kdyz je to tak cilene, jak maj lidi hlavne ty mini psy, ze s tim ani ven snad chodit nemusi, tak to je urcite docela pohroma...
coz mi pripomelo, ze v cajovne, kam chodivam dostal pan majitel asi rocniho buldocka (jak se tam dostal netusim) a to je tak roztomily a hodny a poslusny zvire, to je uzasny
|