| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:10
- Nahlásit
cernej caj
Díkas, pokud nevymyslíme jinak, určitě použiju
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:11
- Nahlásit
denyk
nadehnout, jsem vyklepaná jak startka
Denyku nervy jsou sfině. Chtělo by to nějaký hezký chvíle .... vyražte s Bukískem do přírody - nejlíp s nějakým sympatickým společníkem.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:12
- Nahlásit
Pošlu ti virtuálně na ten výlet svačinku - večer upeču kváskový chléb a pro tebe přidám smažené řízečky - raději vepřo nebo kuřecí?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:22
- Nahlásit
PetraK
pokud ti neodesl hdd, ale jen neco ze nejde zapnout pc nebo tak, tak asi bezproblemu.
jinak treba cobian backup - dobry free software na zalohu, pripojis USB disk treba a nastavis si co chces a jak casto zalohovat a bude ti to delat automaticky a samo treba 1x za mesic.
jee vlastne ta dovca, tak peknou dovcu
denyk
nechcu strasit, ale jestli se ti spatne dycha a neni to projevama alergie, coz bys asi poznala, tak asi nejelpsi doktor...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:27
- Nahlásit
grimmh
jéé pečeš domácí kváskový chléb? to je skvělé bych jednou taky chtěla vyzkoušet.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:53
- Nahlásit
cernej caj
vloni jsem začala péct nehnětený. Byl dobrý, ale od té doby (cca 3 měsíce) co mám kvásek už jiný chleba nechceme. Je bezkonkurenční. Peču 3 až 4 x týdně. Asi se po něm užerem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 13:57
- Nahlásit
grimmh
to se ti nedivím, kupuju taky už jen kváskový až na výjimky, když se nedostanu do brna, nebo už je v obchůdku vyprodaný a musím říct, že mám konečně zdroj, který je dobrý, dlouho vydrží, dá se krájet i po 6ti dnecha tak vůbec.
to může být i nehnětené těsto? to jen smícháš nebo jak se to dělá
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:03
- Nahlásit
grimmh
nervy jsou sfině.
to asi né, nervy nemám...včera mi to bylo spíš líto, ale
nervy asi né, do přírody vyrazíme odpo, ale vidím to na kratší procházku, právě kvůli tomuhle.
nejlíp s nějakým sympatickým společníkem.
jj, však jdu s Bukísem
cernej caj
tak asi nejelpsi doktor..
no t mi radí ta pravá . Je to určo astmatem či podobným svinstvem, letos jsem neměla zápal plic, tak se to asik muselo ozvat.
A jinak tady na konci světa, nemáme doktorku, ale ohledávačku mrtvol, jak jí všichni trefně říkají . Navíc je tam jen do 12ti a ikdyby mě někam poslala (kam asik :smirk tak plicní atd. je v Rumburku, to bych musela až druhý den a výsledky z rtg, pár dní....prostě jak v Rumunsku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:10
- Nahlásit
cernej caj
Nehnětený chléb - to je pracovní záležitost celkově tak na 10 min. A fakt se to nehněte. Hmota se jen zamíchá a nechá 8-14 hodin kynout a strčí do rozpáleného hrnce s puklicí do trouby a je hotovo. Kdybys chtěla recept, není problém. Ale tomu kváskovému nesahá ani po kolena. Ale kdo ńeochutnal kváskový, tak ten nehnětený taky velebí až do nebes.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:12
- Nahlásit
Denyku, nezlob a jestli ti je fakt takhle na prd - mazej k dochtorovi. Prostě holt to musí bez tebe jeden den v rachotě vydržet.
Ale já jsem na 60% přesvědčená (i když si to nechceš připustit), že je to od stresu - nervů. Něco už mám za sebou,......
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:16
- Nahlásit
denyk
a neni u vas inverze, ze by to bylo tim?
grimmh
aha, nehneteny a kvaskovy jsou dva ruzne - no az budu mit nekdy kuchyn, tak to zkusim, ale ted by se to trochu minulo ucinkem
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:20
- Nahlásit
cernej caj
aha, nehneteny a kvaskovy jsou dva ruzne - no az budu mit nekdy kuchyn, tak to zkusim, ale ted by se to trochu minulo ucinkem
.no to asi jóóó
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:22
- Nahlásit
grimmh
si odpo lehnu a bude líp.
A dnes budu pekáť "JUHOSLOVANSKÉ REZY" šéfka má narozky,
tak budem mlsat.
cernej caj
nevím, inverze, u nás není moc často, téměř nikdy. Svítilo slůňo ještě před hoďkou, teď se zatáhlo.
Ale máš pravdu že inverze na mě působí hrozně moc.
Loni v zimě jsme vystoupili u přítele z auta u nich (kousek od Liťáku) a já se málem udusila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:29
- Nahlásit
denyk
tak to budete mit mlsanicko tak at se ti povedou
ja mam poslednich par dni taky blbej pocit, ze se mi hur dycha, ale spis treba jen vecer, kdyz si lehnu a chci spat, nebo obcas pres den, ale spis ne, nevim, jeslti to je tim pocasim.
ja du po praci udelat velkej nakup pro kamosku, aby to doma nejak prezila do pondeli, nez de na kontrolu k dr, tak budu mozna jak soumar tak velky nakupy naraz nedelam ani pro sebe
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 14:55
- Nahlásit
grimmh
hele a kvásek se dá udělat ze sušeného? Páč ten u nás prodávaj. Já peču z droždí a na vlastní kvásek si nějak netroufám.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 15:07
- Nahlásit
denyk
A dnes budu pekáť "JUHOSLOVANSKÉ REZY"
ááách, taky chci řezy........
kachna_
o sušeném kvásku jsem četla, tak určitě se musí nějakým způsobem oživit. Určitě bys našla nějaký návod na netu Já kvásek uchovávám v uzavřené skleničce v lednici (tak lžíci) a pak stačí jen oživit. Když vzejde, zase lžíci odeberu a šupnu do lednice
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 15:09
- Nahlásit
kachna_
Vlastně, když ten sušený kvásek u vás prodávají, určitě by poradili jak ho zaktivovat.
Jestli pečeš chleba, tak určitě vyzkoušej ten kváskovej - stojí to za to.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 16:07
- Nahlásit
cernej caj
a neni u vas inverze
koukám u práce na filmy a seriály a evidentně u toho dementnim, protože jsem četla "neni u vás invaze" a chvíli zcela vážně přemejšlela, jak tě to napadlo a proč se ptáš tak klidně na invazi a jestli to maj bejt ufouni, nebo kdo vlastně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 16:14
- Nahlásit
birma
invaze nemecky prace leda
a uz je snesitelne lip?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 18:38
- Nahlásit
cernej caj
a uz je snesitelne lip?
jj, teda když pominu, že jsme byli venku asi hodinu a půl a Adam se snažil slovit cokoliv co se hlo v okruhu asi 50ti metrů. Přijde mi to děsně depresivní, když toho psa skoro po roce tak příšerně rozhodí pár dní klidu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 18:48
- Nahlásit
birma
nj, tak je to aktivka aktivni a minimalne to aspon nebylo tak hrozny jako ze zacatku, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 18:58
- Nahlásit
PetraK
eb doma zdechnul počitač
a tak to lity lity, doufám, že se resuscitace zdaří jako u mě
cernej caj
zááááálohováááááát!!!!
dík, si mi připomněla, že bych taky měla
alo, co s tim routerem, jestli se pak nedostane na net vubec, asi se dost nasmejem
srandičky srandičky, no routr je prej OK, to že je na druhý straně baráku půlka signálu je prej normální a to že dole na druhý straně baráku není žádnej signál je prej taky normální bo ta tlustá kamenná zeď, ale prej maj nějakou novinku, nějakej pidibazmek co se picne do zásuvky a přeposílá signál, takže přijede s tim za tejden a vyzkoušíme to, že by to mělo jít dát do patra nad a signál by šel stropem, což by neměl být problém, takže jestli to bude fachat, tak si to budu muset koupit, jinak holt smolík, naštěstí si za tyhle rady neřek ani žádný prachy
ale stejně jako sem lama ale je mi divný, že ten tablet nechytne plnej signál ani když sedím pár metrů od routru v tý samý místnosti, no ale co nadělám když odborník tvrdí, že to normální je
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:11
- Nahlásit
cernej caj
minimalne to aspon nebylo tak hrozny jako ze zacatku, ne?
právě mi to přišlo úplně stejně hrozný. Tohle je fakt šílená bezmoc. Přemejšlim, jestli se nezačít smiřovat s tim, že to tak bude furt - magor pes, co nemůže mezi psy, děti, cyklisty, chlapy....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:25 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
birma
Přemejšlim, jestli se nezačít smiřovat s tim, že to tak bude furt
no u dospělýho psa je podle mě to riziko vždycky, holt ty špatný zkušenosti a naučený chování dělají svoje, ale zase když se s tím smíříš, budeš mít klid a pak už tě může Adam překvapit jen příjemně, takže asi bejt tebou snažila bych se to nějak si to vsugerovat, že to tak je a bude
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:27
- Nahlásit
Rumstajn.
birma
Tohle je fakt šílená bezmoc. Přemejšlim, jestli se nezačít smiřovat s tim, že to tak bude furt - magor pes, co nemůže mezi psy, děti, cyklisty, chlapy....
Jak ja ti rozumim. Kdyz sem mela onehda toho rtw u sebe, to byl magor nonplusultra, asocial a uchyl na auta, kocarky, hejbajici se veci... Mela jsem ho asi mesic, drobnej posun byl k lepsimu, ale celkove to nedopadlo nejlip. Takze urcita mira smireni asi bude na miste, ze z Adamity nebude nikdy 100% slunickovej tvor, ze halt ma svy mouchy.
Petra_K
Esusovic family preju krasnyho Bedricha, a at se pc domaci da do kupy!
cernej caj
ja mam poslednich par dni taky blbej pocit, ze se mi hur dycha, ale spis treba jen vecer, kdyz si lehnu a chci spat, nebo obcas pres den, ale spis ne
Kafeee, sakra, nekoleduj si, horecky prubezny, znavenost atd... Krucipisek, tahni uz k doktorovi!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:28
- Nahlásit
Maya
takže asi bejt tebou snažila bych se to nějak si to vsugerovat, že to tak je a bude
nestraš , dnešek byl nejhorší za posledních hodně měsíců. Kdyby to tak mělo zůstat, tak se nechám zavřít do Bohnic a budu si užívat arteterapii....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:31
- Nahlásit
Fifi
ze z Adamity nebude nikdy 100% slunickovej tvor
no tak to by mě vezli taky, kdyby byl
ze halt ma svy mouchy
to je mi jasný, že to nikdy nebude venčení typu sednu si na lavičku a budu si číst a pejsek bude rozumně chodit okolo a chytat motýly aniž by se dotknul okolo projíždějících cyklistů
Jen by teda ty mouchy nemusely bejt tak výrazný, jako dneska. Protože říct mi dneska někdo, že mám hezkýho psa, tak mu vrazim konec vodítka a zdrhnu hodně rychle hodně daleko...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:41
- Nahlásit
birma
holt měl blbej den, ale zase oproti tomu jak se dřív bál, tak udělal pokrok ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:44
- Nahlásit
Maya
oproti tomu jak se dřív bál, tak udělal pokrok ne?
no to rozhodně! Místo aby se bál, tak chytá hysteráky, že chce všechno hejbající se sežrat. Psychicky náročný pro mě je to dost podobně...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:46
- Nahlásit
birma
budu si užívat arteterapii....
živě si představuju, jak při příjmu důrazně odmítáš canisterapii
|